It_is_a_Leclerc wrote:
Ma kakav udarac, hajte molim vas.
DF je mogla :
a) ući u vlast i probati uraditi nešto, pa ako ide - ide
Vidite DF nije mogla ući u vlast , DF JE UŠLA u vlast. "SDA i DF imaju iste ciljeve"....rekoše maloprije , jel' vi zbilja vjerujete u ovo ?
Ne možete sa SDA MIJENJATI SISTEM. Sistem u kom jesmo je njen produkt , ona je svjesna da ako se bilo šta promijeni da oni propadaju jer će sistem početi da ozdravlja. Istovremeno oni imaju dovoljno preostalog bogatstva ove zemlje za prodaju kako bi hranili parazitsku , uhljebljenu glasačku mašineriju. Dakle ovo je najgori put koji je DF izabrala jer će izgubiti jako velikih broj glasova SIROMAŠNIH , OBESPRAVLJENIH koji su htjeli promjene a sve zarad toga da bi pojedini članovi DF-a ušli u vlast a zaista me ne zanimaju njihova imena...i da bi SDA dobila partnera...
Ovim potezom je opstanak DF-a doveden u pitanje.
It_is_a_Leclerc wrote:
b) ne ući u vlast, sjediti i gledati Titovu sliku, dok država, bez vlasti, propada i tone
Tačno i jako veliki broj ljudi bi regnizirano zaključilo kako DF ne radi ništa, Istovremeno DF nema stalan miminalan broj glasova kao što imaju SDA,SNSD,SDS,SHDZ ili SDP..... i glasovi bi se osipali ali neuporedivo manje nego prva opcija.
DF bi u opoziciji morao zauzeti oštar i čvrst kurs (kao Naša Stranka u KS) i svrstati se kao protivnik sistema...no pitanje da li se to željelo...
It_is_a_Leclerc wrote:
c) sa SBB-om ući u vlast, i dovesti se u situaciju sveopće blokade kakvu smo imali na kraju ovog mandatnog perioda.
Ovo bi bila najbolja opcija za DF. Uopšte ne amnestiram Radončića ali za DF je ovo bilo najbolje - formirati vlast sa SBB-om gdje se može . Ovdje bi ponegdje bila potrebna asistencija i otpisanog SDP i bilo bi složenije ali principi ne bi bili tek tako pogaženi niti glasovi uzalud bačeni.....Slažem se da bi došlo do blokada gdje je SDA majstor ali svaka borba je TEŠKA.....
It_is_a_Leclerc wrote:
Kažem, volio bih da može drugačije, ali ne može. I volio bih da DF realizira makar 20 % ovog što će potpisati, i da, ako to ne budu u stanju, nakon godinu dana istupe iz te vlasti, pa nek je SDA pravi s kim zna i umije.
Mislim da ćemo ovo slušati od DF-ovaca u budućnosti....prisjetite se pozicije SDP-a nakon samo jedne godine koalicije sa SDA i prvih lokalnih izbora ?
Ovo je kapitulacija bez ispaljenog metka.
SRAMOTA !
baxul wrote:
mene raduje tempo kojim će se doći do vlasti po svemu sudeći. za funkcionisanje države je to najbitnije. .
Tačno. I mene raduje isto i to je jedino pozitivno u ovoj gunguli. Kad se sjetim Lagumdžije , šestorke i jednoipogodišnjeg uspostavljanja vlasti uhvati me jeza....