Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Crvene_brigade

#17501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Milovan Cicko Bjelica ušao u Predsjedništvo BiH?! Osoba s crne američke liste pregovara s Komšićem i Izetbegovićem!

U brojnoj delegaciji Saveza za promjene, odnosno SDS-a i njegovih partnera, nalazi se i Milovan Cicko Bjelica.

On je i danas na crnoj američkoj listi jer je dokazano da je pomagao skrivanje optuženih ratnih zločinaca, posebno Radovana Karadžića.

Bjelica je na velika vrata ušao u Predsjedništvo BiH i zasjeo u sami vrh stola, tačno preko puta Emira Suljagića, visokog funkcionera Demokratske fronte. Komšić, koji je stalno isticao da neće ulaziti u koalicije i vlast s reketašima i radikalima, sjedio je za pregovaračkim stolom, nedaleko od Bjelice, i nastojao postići dogovor o koalicionoj većini. Bit će zanimljivo dalje pratiti reakcije članstva i glasača DF-a, ali i brojnih udruženja boraca i žrtava zločinačke politike Radovana Karadžića, kojeg Bjelica i danas glorificira. -

Mogao je Zeljko Komsic otici malo i na konsultacije i kod Radovana Karadzica, kada vec pravi vlast sa njegovom zlocinackom organizacijom! Ovo je ponizenje za sve clanove prevare zvane DF, kao i gradjane koji su glasali za ovu sramotu od stranke. :bih:
Last edited by Crvene_brigade on 09/11/2014 18:47, edited 2 times in total.
Hafis

#17502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

To babo :bih:
It_is_a_Leclerc

#17503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet kažem, DF nek' proba uraditi nešto. Ako vide da ne ide, nek' bježe glavom bez obzira. Ja smatram da je ova koalicija opravdana ako prođe bar 30 % onog što se potpisuje. Nije DF kriva što je u ovoj državi izborni zakon takav da je bez nacionalista jednostavno nemoguće u vlast. E sad, Željko Komšić, baš kao ni Lagumdžija, nema pravo da sjedi 100 godina i čeka da jednog dana dobije pola miliona glasova u FBiH i još toliko u RS-u.

Kako god Zlatku ne zamjeran koaliciju sa SDA, tako je ne zamjeram DF-u. Zamjerit ću im jedino ako, kao što je to uradio SDP, pomnože sa nulom platformu, a prvi potez bude zapošljavanje Nikšićevog brata, Koraćinog muža, Hamdijinog oca, Mašićevog kuma, Magazinovićevog zeta...

@Crvene Brigade.
Jel se to pravimo da je Denisa Sarajlić iz SDP-a bila zamjenik Marsovcu ili ... ?
AlfaKentaur

#17504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by AlfaKentaur »

Koalicija SDA-DF je odlicna za BiH!

Bitno je primijetiti da upravo taj dvojac diktira ostalima kako ce i sta ce. :bih:
kandelabar

#17505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

Crvene_brigade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:A sa kojom od navedenih stranaka (dakle, Radovan Karadžić i SDA) nije koalirala socijaldemokratska, državotvorna i nadasve ljevičarska SDP ?
Ali Zeljko Komsic je sve uvjeravao drugacije, da nece sa SDA, a pogotovo sa strankom Radovana Karadzica?!

Dzaba vam sve, Zeljko Komsic je slagao i prevario glasace, i to ce oni vrlo brzo kazniti na iducim izborima, kada ce i nestati prevara zvana Demokratska fronta.
,a sa kime ce DF napravit koaliciju sa SBB-om pa da onda u kantonima budu vlade sastavljene od 5-6politickih partija i da vrlo brzo pocne trgovina radi glasanja..Nemoze se bez SDA,a tvrdim da je ova platforma koju je dao DF dobra ako se realizuje..
Crvene_brigade

#17506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

kandelabar wrote:
Crvene_brigade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:A sa kojom od navedenih stranaka (dakle, Radovan Karadžić i SDA) nije koalirala socijaldemokratska, državotvorna i nadasve ljevičarska SDP ?
Ali Zeljko Komsic je sve uvjeravao drugacije, da nece sa SDA, a pogotovo sa strankom Radovana Karadzica?!

Dzaba vam sve, Zeljko Komsic je slagao i prevario glasace, i to ce oni vrlo brzo kazniti na iducim izborima, kada ce i nestati prevara zvana Demokratska fronta.
,a sa kime ce DF napravit koaliciju sa SBB-om pa da onda u kantonima budu vlade sastavljene od 5-6politickih partija i da vrlo brzo pocne trgovina radi glasanja..Nemoze se bez SDA,a tvrdim da je ova platforma koju je dao DF dobra ako se realizuje..
Dobro je pocela realizacija. Salko Selman, nadaleko poznati (SDA) kabadahija imenovan je na celo Razvojne Banke FBiH. A dokazani pomagac Radovana Karadzica pregovara sa Zeljkom Komsicem o koaliciji sa strankom prononsiranog ratnog zlocinca. Dotakli ste dno na samom pocetku.

Dzaba i bezuspjesno branite sramotu i ponizenje kojom vas zapljuskuje Zeljko Komsic. :lol:
radostan dan

#17507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

VjecitiStudent wrote:
radostan dan wrote:šta se iz ovog može zaključiti?
Da je jednog lažnog ljevičara zamijenio drugi?
ne lafe...
jednom kukavičije jaje (komšić), uvijek kukavičije jaje.
VjecitiStudent

#17508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Baton_Ilirski wrote:
tvsabina wrote:
Baton_Ilirski wrote:Zeljko pokazao politicku zrelost..samo naprijed za jaku Bosnu..apsolutna podrska sporazumu
Samo naprijed Željko Snago bosanska....

Ako treba....i 250 najtežih godina zajedno...
Kad cemo preboliti djecije bolesti i shvatiti da je ovo sto je Zeljko uradio mozda do sada, cin koji pokazuje najvise njegovu politicku zrelost i zelju za rjesavanje problema gradjanja ove zemlje..zelis li biti zarobljenik ideoloskih principa ili zivjeti u boljoj zemlji..ja ovo drugo
Ko da sličnih želja do sada nije manjkalo, cjelokupna višestranačka istorija nam je puna šupačkih koalicija, napravljenih "sa najboljim željama".
vivaldi

#17509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
JThomas wrote:u stvarnosti ušteda kroz plate sa budžeta neće biti ako se to ikako bude moglo izbjeći, jer stranke sa stečenim položajima time direktno sijeku granu na kojoj sjede. čitaj - biće samo ako stranci ozbiljno zaprijete uskraćivanjem sljedeće tranše.
Rezanja ne moze biti osim ovog populizma, kresanja plata najbolje placenim u vlasti. Ostatak javnog sektora nista, zato jer imaju kolektivne ugovore, iste one koji su FBiH kostali preko 300 miliona maraka po tuzbama radnika kojima su kresali plate nakon 2009.

Kolektivne ugovore i zakon o radu i dalje ne smiju ni pomenuti. Picke.

E sad koliko se moze ustediti ovim mjerama? Pa fino brate, recimo da TK trosi 2.5% budzeta na cistu administraciju - od te cifre ce se skresati manje od oko 5% po ovom njihovom modelu. Dakle trenutno se trosi 10 miliona od 400 miliona, a ovim bi se doslo od ustede od cak 500,000KM godisnje, u kantonu sa pola miliona ljudi. :lol:

Nema usteda na platama bez istinske reforme javnog sektora. Boli me kurac hoce li kantonalni premijeri imati 2250KM ili 2500KM mjesecno. To je kap u moru.

Fino sam rekao, ovo je platforma drugi dio. Nadam se da je probni balon, jer ako nije - DF se ne mora sikirati oko kampanje 2018. Nece imati potrebe ni da ucesvuje na izborima.
apsolutno se slazem s tobom :thumbup:

kresanje velikih plata nije nikakva reforma mada to kokuznom narodu zvuci ko rjesenje svih problema, ali je to ustvari kap u moru.

dva PIO-a samo za 12 (mizernih) penzija svake godine isplate oko 2,5 milijarde maraka. nekakve ustede od par miliona su beznacajne zato to i jeste populizam, mada u ovom prijedlogu cak ne pise ni koliko se misle na taj nacin ustediti
Alfons Kauders

#17510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Opet kažem, DF nek' proba uraditi nešto. Ako vide da ne ide, nek' bježe glavom bez obzira. Ja smatram da je ova koalicija opravdana ako prođe bar 30 % onog što se potpisuje. Nije DF kriva što je u ovoj državi izborni zakon takav da je bez nacionalista jednostavno nemoguće u vlast. E sad, Željko Komšić, baš kao ni Lagumdžija, nema pravo da sjedi 100 godina i čeka da jednog dana dobije pola miliona glasova u FBiH i još toliko u RS-u.

Kako god Zlatku ne zamjeran koaliciju sa SDA, tako je ne zamjeram DF-u. Zamjerit ću im jedino ako, kao što je to uradio SDP, pomnože sa nulom platformu, a prvi potez bude zapošljavanje Nikšićevog brata, Koraćinog muža, Hamdijinog oca, Mašićevog kuma, Magazinovićevog zeta...

@Crvene Brigade.
Jel se to pravimo da je Denisa Sarajlić iz SDP-a bila zamjenik Marsovcu ili ... ?
30% cega?

Jer ja koliko vidim, od svega sto su predlagali, najvise sanse za prolaz ima prijedlog za dizanje akciza i PDV-a - stoga i ja zelim da prodje samo 30% :)
VjecitiStudent

#17511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Crvene_brigade wrote: Dobro je pocela realizacija. Salko Selman, nadaleko poznati (SDA) kabadahija imenovan je na celo Razvojne Banke FBiH. A dokazani pomagac Radovana Karadzica pregovara sa Zeljkom Komsicem o koaliciji sa strankom prononsiranog ratnog zlocinca. Dotakli ste dno na samom pocetku.

Dzaba i bezuspjesno branite sramotu i ponizenje kojom vas zapljuskuje Zeljko Komsic. :lol:
Sve da DF potone ko Titanik na sljedećim izborima, vi ste zadnji kojima će to pomoći.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#17512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

It_is_a_Leclerc wrote: Ma kakav udarac, hajte molim vas.
DF je mogla :
a) ući u vlast i probati uraditi nešto, pa ako ide - ide
Vidite DF nije mogla ući u vlast , DF JE UŠLA u vlast. "SDA i DF imaju iste ciljeve"....rekoše maloprije , jel' vi zbilja vjerujete u ovo ?
Ne možete sa SDA MIJENJATI SISTEM. Sistem u kom jesmo je njen produkt , ona je svjesna da ako se bilo šta promijeni da oni propadaju jer će sistem početi da ozdravlja. Istovremeno oni imaju dovoljno preostalog bogatstva ove zemlje za prodaju kako bi hranili parazitsku , uhljebljenu glasačku mašineriju. Dakle ovo je najgori put koji je DF izabrala jer će izgubiti jako velikih broj glasova SIROMAŠNIH , OBESPRAVLJENIH koji su htjeli promjene a sve zarad toga da bi pojedini članovi DF-a ušli u vlast a zaista me ne zanimaju njihova imena...i da bi SDA dobila partnera...
Ovim potezom je opstanak DF-a doveden u pitanje.
It_is_a_Leclerc wrote: b) ne ući u vlast, sjediti i gledati Titovu sliku, dok država, bez vlasti, propada i tone
Tačno i jako veliki broj ljudi bi regnizirano zaključilo kako DF ne radi ništa, Istovremeno DF nema stalan miminalan broj glasova kao što imaju SDA,SNSD,SDS,SHDZ ili SDP..... i glasovi bi se osipali ali neuporedivo manje nego prva opcija.
DF bi u opoziciji morao zauzeti oštar i čvrst kurs (kao Naša Stranka u KS) i svrstati se kao protivnik sistema...no pitanje da li se to željelo...
It_is_a_Leclerc wrote: c) sa SBB-om ući u vlast, i dovesti se u situaciju sveopće blokade kakvu smo imali na kraju ovog mandatnog perioda.
Ovo bi bila najbolja opcija za DF. Uopšte ne amnestiram Radončića ali za DF je ovo bilo najbolje - formirati vlast sa SBB-om gdje se može . Ovdje bi ponegdje bila potrebna asistencija i otpisanog SDP i bilo bi složenije ali principi ne bi bili tek tako pogaženi niti glasovi uzalud bačeni.....Slažem se da bi došlo do blokada gdje je SDA majstor ali svaka borba je TEŠKA.....

It_is_a_Leclerc wrote: Kažem, volio bih da može drugačije, ali ne može. I volio bih da DF realizira makar 20 % ovog što će potpisati, i da, ako to ne budu u stanju, nakon godinu dana istupe iz te vlasti, pa nek je SDA pravi s kim zna i umije.
Mislim da ćemo ovo slušati od DF-ovaca u budućnosti....prisjetite se pozicije SDP-a nakon samo jedne godine koalicije sa SDA i prvih lokalnih izbora ?
Ovo je kapitulacija bez ispaljenog metka.

SRAMOTA !

baxul wrote: mene raduje tempo kojim će se doći do vlasti po svemu sudeći. za funkcionisanje države je to najbitnije. .
Tačno. I mene raduje isto i to je jedino pozitivno u ovoj gunguli. Kad se sjetim Lagumdžije , šestorke i jednoipogodišnjeg uspostavljanja vlasti uhvati me jeza....
Crvene_brigade

#17513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:
Crvene_brigade wrote: Dobro je pocela realizacija. Salko Selman, nadaleko poznati (SDA) kabadahija imenovan je na celo Razvojne Banke FBiH. A dokazani pomagac Radovana Karadzica pregovara sa Zeljkom Komsicem o koaliciji sa strankom prononsiranog ratnog zlocinca. Dotakli ste dno na samom pocetku.

Sve da DF potone ko Titanik na sljedećim izborima, vi ste zadnji kojima će to pomoći.
Barem se nisu druzili i dogovarali dealove sa pomagacima ratnih zlocinaca kako to cini Zeljko Komsic, koji pravi vlast sa zlocinackom organizacijom SDS-Radovana Karadzica. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Al' najjaci su mi ovi iz DF.kao pisu neke politike, platforme (platforma - kako to gordo i POZNATO zvuci :zzzz: :lol: ), a Bakir se smiulji samo. Ma potpisujemo sve, samo daj da pocnemo fotelje dijeliti, i kontrolisati novcane tokove. :D

Mislim ono, ako me pozitivno iznenade, svaka cast. Ali zdravog razuma, empirijsko-politicko-iskustveno gledajuci, DF nova Sza BiH-SDP.
Navukose ih, na spolovilo, bez kondoma...kroz muntanje i izlazak u kino, gdje se prikazuje SF film, i poslije malo vecera vino-serbe, kako ko....i to je to. Drugarica Banksy, fino sve, tasktativno, objasni.

Hajd' da vidimo sta ce se desavati dalje. Daj boze da nas sve pozitivno iznenade, ALI....jako jako su male mogucnoati za to.

Danas u toku dana razgovarah sa dosta glasaca DF, tuzno je koliko se zapeavo kod nas prica u politici, al druga je tema to...i zakljucih da vecina rezonuje k'o ja. Nevjerica, razocarenje, negativna zadrska u najboljem slucaju. To preovladava kod vecine.
Alfons Kauders

#17515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:
JThomas wrote:u stvarnosti ušteda kroz plate sa budžeta neće biti ako se to ikako bude moglo izbjeći, jer stranke sa stečenim položajima time direktno sijeku granu na kojoj sjede. čitaj - biće samo ako stranci ozbiljno zaprijete uskraćivanjem sljedeće tranše.
Rezanja ne moze biti osim ovog populizma, kresanja plata najbolje placenim u vlasti. Ostatak javnog sektora nista, zato jer imaju kolektivne ugovore, iste one koji su FBiH kostali preko 300 miliona maraka po tuzbama radnika kojima su kresali plate nakon 2009.

Kolektivne ugovore i zakon o radu i dalje ne smiju ni pomenuti. Picke.

E sad koliko se moze ustediti ovim mjerama? Pa fino brate, recimo da TK trosi 2.5% budzeta na cistu administraciju - od te cifre ce se skresati manje od oko 5% po ovom njihovom modelu. Dakle trenutno se trosi 10 miliona od 400 miliona, a ovim bi se doslo od ustede od cak 500,000KM godisnje, u kantonu sa pola miliona ljudi. :lol:

Nema usteda na platama bez istinske reforme javnog sektora. Boli me kurac hoce li kantonalni premijeri imati 2250KM ili 2500KM mjesecno. To je kap u moru.

Fino sam rekao, ovo je platforma drugi dio. Nadam se da je probni balon, jer ako nije - DF se ne mora sikirati oko kampanje 2018. Nece imati potrebe ni da ucesvuje na izborima.
apsolutno se slazem s tobom :thumbup:

kresanje velikih plata nije nikakva reforma mada to kokuznom narodu zvuci ko rjesenje svih problema, ali je to ustvari kap u moru.

dva PIO-a samo za 12 (mizernih) penzija svake godine isplate oko 2,5 milijarde maraka. nekakve ustede od par miliona su beznacajne zato to i jeste populizam, mada u ovom prijedlogu cak ne pise ni koliko se misle na taj nacin ustediti
Ako krenu kresati kao SDA i HDZ 2009, onda nece ni biti usteda - vec ce prekrsiti kolektivni ugovor i na kraju isplatiti sve plate u punom iznosu, s kamatama. :D

Bez kresanja ostalih plata u javnom sektoru nema nista. Bez novog zakona o radu takodjer. Ne dirati npr. dio plate do iznosa prosjecne plate u FBiH, a sve ostalo kresati krvnicki. Da ne bude kako mi iz realnog sektora navijamo da ovi iz javnog pockaju od gladi, ne, ne radi se o tome. Plate u javnom sektoru se moraju skresati radi dugorocnog zdravlja drustva, jer jednostavno stvaraju neravnotezu na trzistu rada, bezveze tjeraju generacije omladine da se skoluje za izmisljene poslove van privrede, ignorisuci sve ostalo. Isto tako - novim zakonom o radu omoguciti da se lako moze otpustati visak, sto je danas skoro nemoguce.
Havatar

#17516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Koalicija DF - SBB bi bila najgora za Bosnu i o tome sam detaljno pisao uoči izbora. Sada i oni koji su mi kontrirali shvataju to.
Platformas

#17517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Platformas »

Tacno za koga god da glasas, na kraju glasas za SDA.
Sramota je da Zeljko, covjek koji je koliko toliko posten i neokaljan sjedi i pregovara sa ovim zlocincima ali sam je odlucio. Neka ga sad zlocinacka organizacija zvana SDA sahrani kao i SDP.
Banksy

#17518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ne preostaje nam ništa drugo nego sve okrenuti na za...frkanciju ... :mrgreen:
SDA:

Suljagić je natprosječno dobar lažov, medijski strvinar, lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom.

Suljagić:

GLAS ZA SDA JE GLAS ZA LAGUMDŽIJU,
Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena,

Komšić:

Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,
:lol:
AlfaKentaur

#17519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by AlfaKentaur »

Platformas wrote:Tacno za koga god da glasas, na kraju glasas za SDA.
Sramota je da Zeljko, covjek koji je koliko toliko posten i neokaljan sjedi i pregovara sa ovim zlocincima ali sam je odlucio. Neka ga sad zlocinacka organizacija zvana SDA sahrani kao i SDP.
"Bolje je dijeliti vlast nego dijeliti drzavu" A.I.

Sve stranke iz RS-a su manje-vise iste. Sve su nacionalisticke i antibosanske. Sa nekima se mora razgovarati. U ovom slucaju SDA i DF ce zaraditi veliki kredit kod gradjana ako izbace SNSD iz vlasti.
Crvene_brigade

#17520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Mene bi kao clana i glasaca obmane zvane Demokratska fronta-Zeljko Komsic danas bilo stid da mi predsjednik stranke (Zeljko Komsic) pravi koaliciju sa dokazanim pomagacem ratnog zlocinca Radovana Karadzica.

Praviti vlast za zlocinackim SDS-om Radovana Karadzica je ravno pljuvanju u lice svakom patrioti i gradjaninu nase domovine Bosne i Hercegovine.

Sram da te bude, Komsicu Zeljko! Ali dobro znam da ti stida vise i nemas kada si mogao slagati, prevariti i obmanuti sve one koji su ti naivno na obecanom populizmu dali povjerenje kako bi ih danas ponizavao sa ovakvim koalicijama.
Danguba

#17521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

napokon jedna dobra i nadasve zdrava koalicija.

:thumbup:
madner

#17522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Crvene_brigade wrote:
VjecitiStudent wrote:

Barem se nisu druzili i dogovarali dealove sa pomagacima ratnih zlocinaca kako to cini Zeljko Komsic, koji pravi vlast sa zlocinackom organizacijom SDS-Radovana Karadzica. :thumbup:
Jah, pa Nole je prvo otisao na Pale da ponudi SDSu da bude dio koalicije 2010.
To sto su ih odbili ne znaci da nisu imali njet.
Havatar

#17523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:Ne preostaje nam ništa drugo nego sve okrenuti na za...frkanciju ... :mrgreen:
SDA:

Suljagić je natprosječno dobar lažov, medijski strvinar, lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom.

Suljagić:

GLAS ZA SDA JE GLAS ZA LAGUMDŽIJU,
Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena,

Komšić:

Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,
:lol:
Iz ovoga se vidi da nigdje nisu tvrdili da neće sa SDA nego da neće sa SDP te stoga proizilazi da su i njihovi glasači glasali za njih zbog toga .
kokakolas

#17524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kokakolas »

Nećete sa SDA, SDS, SBB, SNSD, DF, SDP... Šta se više pravite pametni? Treba se spustiti na zemlju i prihvatiti realno stanje na terenu, a ono diktira politiku u našoj državi. U ovakvom uređenju Bosne i Hercegovine se još najmanje 20 godina ne možemo nadati progresivnim koalicijama, koje bi pokrenule revitalizaciju i reformske procese.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#17525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Banksy wrote:Nekoliko muha jednim udarcem ...

jačanje Čovića kao odlučujućeg igrača,

jače uplitanje BG-a,

trošenje i potapanje DF-a,

jačanje Radončića kao jedine istinske, aktivne opozicije,

povratak SDP-a,

uz napomenu, pisali smo: Izbor Suljagića, odnosno smjena Marjanovića Suljagićem je bila katastrofalan potez koji je faktički ostavio Bakira u fotelji,
pitanje o kojem vrijedi promisliti: je li u pitanju bila slučajnost?
Kratko , jasno , istinito.
Post Reply