SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#17501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A sto je najgore njima ne treba teretana...
Da su imali muda, obracunali bi se šakama i svojom snagom a ne bi pucali.
Da su imali muda, obracunali bi se šakama i svojom snagom a ne bi pucali.
- zateznistub
#17502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo jednostavno vise nije grad u kojem sam rođen i odrastao. Ovo nije grad gdje sam se prvi put zaljubio, potukao, kacio za tramvaj, ginuo za njega...
ovo je neki drugi, novi grad...ružniji...
- muha_sa
#17503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zateznistub wrote:Ovo jednostavno vise nije grad u kojem sam rođen i odrastao. Ovo nije grad gdje sam se prvi put zaljubio, potukao, kacio za tramvaj, ginuo za njega...
i onda mi neko kaže--šta je ba jugonostalgicaru--jebla te Juga
eh dragi moji--u onoj Jugi ovi i slicni klošarcici su bili manji od makova zrna
ne bih dalje--nije tema
pozdrav komšija--znaš o cem pricam--to je bitno
- zateznistub
#17504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Apsolutno znam! Lijepa Juga i milicija, pa bog te, do rata koliko si puta mogao procitati da je neko nekoga ubio? I to zbog gluposti...muha_sa wrote:zateznistub wrote:Ovo jednostavno vise nije grad u kojem sam rođen i odrastao. Ovo nije grad gdje sam se prvi put zaljubio, potukao, kacio za tramvaj, ginuo za njega...
ovo je neki drugi, novi grad...ružniji...![]()
i onda mi neko kaže--šta je ba jugonostalgicaru--jebla te Juga![]()
eh dragi moji--u onoj Jugi ovi i slicni klošarcici su bili manji od makova zrna
ne bih dalje--nije tema![]()
pozdrav komšija--znaš o cem pricam--to je bitno
ma ne znam gadi mi se sve ovo
- Troll_Happens
#17505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
decka vidim vec veceras ili sutra najkasnije pustenog na slobodu. Predpostavljam da je mjesecar vec obavjesten i da vrsi visinske pripreme da se lik oslobodi 
- I am Happy
#17506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisam ta generacija ali bi defitivno volio da vidim tu miliciju u koju se svi kunu

- muha_sa
#17507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne vjerujem da ce tako brzo---ubistvo je u pitanjuTroll_Happens wrote:decka vidim vec veceras ili sutra najkasnije pustenog na slobodu. Predpostavljam da je mjesecar vec obavjesten i da vrsi visinske pripreme da se lik oslobodi
- zateznistub
#17508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vjeruj mi da bi vec uveliko krv piskio i bubrege u kesi nos'oI am Happy wrote:Nisam ta generacija ali bi defitivno volio da vidim tu miliciju u koju se svi kunu![]()
- I am Happy
#17509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vjerujem jer sam to cuo vise putazateznistub wrote:vjeruj mi da bi vec uveliko krv piskio i bubrege u kesi nos'oI am Happy wrote:Nisam ta generacija ali bi defitivno volio da vidim tu miliciju u koju se svi kunu![]()
Samo kazem da bi je volio vidjeti na djelu.
Ovako se covjek ni u kuci ne osjeca sigurno....
- muha_sa
#17510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vjerujem da bi--imao bi 1000% sigurnost--bilo u kvratu bilo u mahali, bilo je belaja i tad--normalno--nema gdje ga nemaI am Happy wrote:Nisam ta generacija ali bi defitivno volio da vidim tu miliciju u koju se svi kunu![]()
nije bilo pucanja--ubistvo veoma rijetka pojava, kad se desi cijela Juga o tom bruji.
klošari totalno na margini bili--zahvaljujuci i miliciji............................
al jebo to---od sjecanja nema ništa
- I am Happy
#17511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa to, moras se pomiriti sa trenutnim stanjem i nabaviti oruzje ( ako ga vec nemas )...
Bolje da ti njega ubijes i odlezis 2-3 godine, nego da on tebe....
Tuga, ali je tako
Bolje da ti njega ubijes i odlezis 2-3 godine, nego da on tebe....
Tuga, ali je tako
- Troll_Happens
#17512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ko sto kazu nada zadnja umire... vidjecemo.. i rastoder je ubio pa eno ga na slobodi covjek u provodumuha_sa wrote:ne vjerujem da ce tako brzo---ubistvo je u pitanjuTroll_Happens wrote:decka vidim vec veceras ili sutra najkasnije pustenog na slobodu. Predpostavljam da je mjesecar vec obavjesten i da vrsi visinske pripreme da se lik oslobodial- moguce za jedno 3 godine
cinjenica da nije pucao ali je za mene motorno vozilo isto oruzije kao i pistolj..
-
VjecitiStudent
#17513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nezavisni su malo sutra, sve je to SDA svojom ručicom probrala, počevši od članova "nezavisnog odbora".hornet wrote:Problem je i policija, ustvari policijski vrh. Svi su ko fol nezavisni, ponasaju se kao da su iz NVO sektora a ne dio drzavnog aparata i to najvazniji dio. Ko bira policijskog komesara, kao neki nezavisni, strucni odbori i kome ta osoba odgovara? Nikome. Boli ga k**ac, sto bi se zamjerao, fino ne talasaj, linijom manjeg otpora i zdravo. Jedino da se potrefi neki lik sa integritetom pa da pocne sve cistiti, al samo bi sebi i svojoj porodici natovario problem. Ista stvar sa sudom i tuzilastvom. Kao nezavisno VSTV, malo sutra? Zamislite koji su sad to sve interesi i lobiji, pa jebote to sve generira korupciju, takav sistem. Nije ni cudo. Ko ocjenjuje ucinkovitost tuzilaca i sudija? Mogu raditi sta hoce, ustvari to i rade.astala_vistala wrote:Policija nije problem,ljudi cak i odlicno rade svoj posao, problem predstavlja nase tuzilastvo i premekani krivicno-kazneni zakoni,uletis u kladaru uzmes 5 glava i dobijes uslovno ? ili te onaj iz mumijeva skroz oslobodi,mene bi to samo jos vise motivisalo da pljackam i napadam,kredit od MMF-a treba uzeti za ogorman zatvor i ogromne ludnice jer kriminalaca i poremecenih budala ima previse,niko nije siguran,mozes fasovat metak cak i zbog debilnog sta me gledas..
-
VjecitiStudent
#17514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije samo stvar u ljutoj miliciji i odvaljivanju bubrega klošarima, uvođenje reda bi podrazumijevalo da i krupne ribe obavezno završavaju iza rešetaka.muha_sa wrote:vjerujem da bi--imao bi 1000% sigurnost--bilo u kvratu bilo u mahali, bilo je belaja i tad--normalno--nema gdje ga nemaI am Happy wrote:Nisam ta generacija ali bi defitivno volio da vidim tu miliciju u koju se svi kunu![]()
![]()
nije bilo pucanja--ubistvo veoma rijetka pojava, kad se desi cijela Juga o tom bruji.
klošari totalno na margini bili--zahvaljujuci i miliciji............................
al jebo to---od sjecanja nema ništaživimo u današnjem vaktu i u jednoj velikoj vukojebini
Jasno je i kome to nimalo ne odgovara.
- Thorgerson
#17515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo je samo jos jedan pokazatelj da smo mi govno drzavica, teski neradnici, ublehe.JThomas wrote:pa evo, ovdje te današnji drot mrmonja iz vojkovića otvoreno zajebava i poziva da protestuješ da bi država radi svoj posao.
svima je jasno da i ova država da hoće može ovo sve riješiti u roku od mjesec dana. ali neće. jer uplašeni i bez nade ne dižu prevrate i revolucije.
Evo npr. ovaj problem moze rijesiti kanton, dakle ni ne treba ti ni drzava, ni federacija ni nista. Imas policiju, imas tuzitelje, imas sve. I? U cemu je problem? Ajd na federalnom problem hrvati, ok. Na dravnom problem srbi, ok.
A sta je sad problem?
Pa nema problema, jednostavno niko ziv u ovoj drzavi ne radi svoj posao i to je to. Ceprka policija nesta, ali nisu ni oni bajni ba, pustite te price krivo samo tuzilastvo.
Je li policija mogla svaki dan ove pratiti i legitimisati? Ako ne valja ni policiji, pa jebemu zasto oni onda ne izvrse pritisak na tuzilastva? Ovaj klosar bolan svjetski olos, da su mu komsije malo propitali, sve bi skotnali...i samo je pitanje dana kada ce ovakvi likovi napraviti sranje, a ne da li ce. I ovakvih po gradu ima hiljade...
Svi su se unjihali, ugnijezdili...
Zasto evo policija kantona sarajevo ne napravi jebeni registar, napise fino imenom i prezimenom svakog ovog lika i prati ih u stopu. Jebi ih. neka pritisnu tuzilastvo, sud, nek im barem nabace one sprave na noge...prati govna po citav dan jebote...imamo dovoljno policije, a ja ih uopste ne vidjam po ulici, vidim ih u petici prozuje i to je to.
- JThomas
#17516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
što je najgore, nema hiljade, to je u datom trenutku nekoliko stotina klošara, ne više. koliko su ih naprimali može svaki stalni delinkvent imati svog ličnog policajca. ali svejedno oni mantraju k'o hipnotisani - fali ljudi, fali ljudi, fali ljudi, a ima ih najviše po stanovniku u evropi. fali za uhljebljenje, jer se kod nas i to gleda isključivo kao uhljebljenje.
-
VjecitiStudent
#17517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
2013. je Skupštini Kantona podnešen prijedlog Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije prema kojem bi svi oni koji budu uhvaćeni na javnom mjestu sa nelegalnim oružjem automatski završavali na barem godinu dana u zatvoru.
Zahvaljujući suzdržanošću poslanika SDA, na čelu sa sadašnjim premijerom, prijedlog zakona nije dobio potrebnu većinu.
http://skupstina.ks.gov.ba/tacka-dnevnog-reda/1638
Jasno je kome odgovara da Benjo i bratija hiljadu i jedan put bivaju hapšeni pa puštani.
Zahvaljujući suzdržanošću poslanika SDA, na čelu sa sadašnjim premijerom, prijedlog zakona nije dobio potrebnu većinu.
Jasno je kome odgovara da Benjo i bratija hiljadu i jedan put bivaju hapšeni pa puštani.
-
mali_balon
#17518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nesta skontah, mozda da se na ovom pdf otvori tema sarajevki klosari, drogasi, pa se naljepe slike i fb linkovi, da znamo ko su. Jebi ga ja znam dvojcu iz mahale ali im ne znam imena. Za jednog znam da je sitni dilercic i klosar a za drugog nisam siguran.
- Thorgerson
#17519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa upravo to, i sta se desi, ljudi opet glasaju za takve.VjecitiStudent wrote:2013. je Skupštini Kantona podnešen prijedlog Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije prema kojem bi svi oni koji budu uhvaćeni na javnom mjestu sa nelegalnim oružjem automatski završavali na barem godinu dana u zatvoru.
Znaci nikome nije u cilju da rjesava ovaj haos, jer ako ovo rijesi, sta onda? Onda mora dalje neke stvari raditi.
A ovako uvijek drzi rulju u strahu, u problemima.
Dok ne izadje 100.000 ljudi na ulice, nista se nece promjeniti. Apsolutno nista.
- HomeSweetHome
#17520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
JThomas wrote:pa evo, ovdje te današnji drot mrmonja iz vojkovića otvoreno zajebava i poziva da protestuješ da bi država radi svoj posao.
svima je jasno da i ova država da hoće može ovo sve riješiti u roku od mjesec dana. ali neće. jer uplašeni i bez nade ne dižu prevrate i revolucije.
Rahmet dusi ovom momku...
-
julisiz es grant
#17521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U svemu kasnimo po nekoliko decenija, pa tako i u kriminalu. Imam osjecaj da Sarajevo po kriminalu postaje kao Beograd 90ih...klosarcici sa pistoljima, tebra, ovo, ono...Doduse, ako ce krajnji rezultat biti isti, tj. da se vecina njih poroka medjusobno, nemam nista protiv.JThomas wrote:što je najgore, nema hiljade, to je u datom trenutku nekoliko stotina klošara, ne više. koliko su ih naprimali može svaki stalni delinkvent imati svog ličnog policajca. ali svejedno oni mantraju k'o hipnotisani - fali ljudi, fali ljudi, fali ljudi, a ima ih najviše po stanovniku u evropi. fali za uhljebljenje, jer se kod nas i to gleda isključivo kao uhljebljenje.
- JThomas
#17522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
s tim da je tamo mnogo veća sredina koja nosi i kvalitativno drukčiji i teži kriminal za sobom, i bio je mnogo teži socijalni momenat za vrijeme rata i sankcija nego što je kod nas sad. oni možda i nisu mogli tada to iskontrolisati, jer su bili prezauzeti pravljenjem velike srbije. ovo kod nas se može iskontrolisati za mjesec dana. ali neće.
-
julisiz es grant
#17523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tako je.JThomas wrote:s tim da je tamo mnogo veća sredina koja nosi i kvalitativno drukčiji i teži kriminal za sobom, i bio je mnogo teži socijalni momenat za vrijeme rata i sankcija nego što je kod nas sad. oni možda i nisu mogli tada to iskontrolisati, jer su bili prezauzeti pravljenjem velike srbije. ovo kod nas se može iskontrolisati za mjesec dana. ali neće.
-
made_in_sarajevo
#17524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nemam ni ja, nek se sad odma svi pobiju medjusobno,a zadnji koji prezivi njega nek murija ubije. fazon je sto nece da se porokaju jer im ovako odgovara, ne rade nista,vozaju auta od 15, 20, 50 000KM (odakle?), ne smijes mu nista, vozi kak ohoce,radi sta hoce, ti ga prijavis,naruzis,nasamaras on te prijavi i ti dobijes krivicnu prijavi jer si akademskog gradjanina ove drzave napao, zasticen bolje od bilo koje ugrozene zivotinje na svijetu i sto je najgore od svega radi ovih idiota koje za muda treba ispred katedrale objesiti, nastradaju pogresni ljudi. evo nisam znao Mirzu ali po komentarima vidim da je bio momak za 10 i sta je on sad Bogu zgrijesio da ga jedan narkoman ubije. sutra setas sam,sa rajom,djevojkom,zenom... i nekome se kurac nadigo da te izbode ili upuca radi 5KM ili da se pokaze u raji,a murija bleji ko tele u sarena vrata. da hoce kako izglasti da je murija u kantonu nesposobna,a opet nisu ni nesposobni koliko ih kurac boli, ne rade nista,mlate platu,dupli radni staz,a da puste federalni mup da ovo rijese pa kad bude opirao se hapsenju pa delalica privode,a njemu faca deformisana. radi to i kanton ali samo kad je njihova guzica u pitanju kao onda onaj majmun sto je ubio policajca u reljevu ili onaj sto je ljetos pucao na njih. kad neko od raje nastrada onda idiota unesu kao kralja u tuzilastvo.julisiz es grant wrote:U svemu kasnimo po nekoliko decenija, pa tako i u kriminalu. Imam osjecaj da Sarajevo po kriminalu postaje kao Beograd 90ih...klosarcici sa pistoljima, tebra, ovo, ono...Doduse, ako ce krajnji rezultat biti isti, tj. da se vecina njih poroka medjusobno, nemam nista protiv.JThomas wrote:što je najgore, nema hiljade, to je u datom trenutku nekoliko stotina klošara, ne više. koliko su ih naprimali može svaki stalni delinkvent imati svog ličnog policajca. ali svejedno oni mantraju k'o hipnotisani - fali ljudi, fali ljudi, fali ljudi, a ima ih najviše po stanovniku u evropi. fali za uhljebljenje, jer se kod nas i to gleda isključivo kao uhljebljenje.
-
julisiz es grant
#17525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da, a i cinjenica je da su jedva punoljetni beogradski krimosi prije 20 godina, svjesni trenutka u kome zive, zaista i zivjeli svaki dan kao da im je zadnji, a nisu samo srali, kao ove nase pickice. Zato ih je vecina i zavrsila pod zemljom.