Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dead Man Walking
#1751 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Te godine prvenstvo nije zavrseno. To sto je nekakva komisija odlucila da dodijeli pehar ne pije vode i ne mjenja cinjenicu da prvenstvo nije zavrseno. Al yebiga, kad imas jednu titulu u 18 godina a busas se da si div, onda je dobra druga i kad je ne osvojis nego ti Pusina kaze da si prvak.
- omega369
#1752 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Cekaj malo cvrle, zar ono nije vas budzet 4 miliona??? kako sad spade za 50%cvrčak_na_hedonizmu wrote:
BiH ekipe imaju budžete od milion do dva, država ne ulaže 0,1% za razliku od Hrvatske ili Srbije ( milione daju Partizanu, Dinamu, Zvijezdi, Hajduku ) pa su im ekipe opet truba u Europi. O kakvim parama pričamo ?
Možeš ti to bolje, uvjeren sam u to
Vi postojite 90 godina a Sarajevo ste po trofejima STIGLI tek prije 4 god. i prestigli ste nas momacki (barem za sada
ali nije to poenta. vidjecmo kome ce metode rada donijeti vise uspijeha u buducnosti i kad su trofeji i evropski uspjesi u pitanju i kad su budzeti, transferi...
- agnostic_front
#1753 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Zaista je infantilno očekivati da osvajanje titula u BiH donosi neku ogromnu finansijsku korist. Treba prvo vidjeti odakle klubovi u Evropi zarađuju najviše novaca, i zašto, pa onda pričati o nekom finansijskom uzdizanju klubova iz BiH.
- duminjo
#1754 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Evropski uspjesi bih klubova

- BHF_Manijak
#1755 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Velike transfere donosi Evropa prijatelju!
Moze Dinama harati jos 300 godina HNL-om, ali da nema rezultata u Evropi qrac bi im iko otisao za vise od milion kuna! 
- veljaca
#1756 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Sve to sto kazes, odnosi se na normalne drzave. Ali na moju ( a vjerovatno i jos dosta patriota ) zalost, nasa drzava to nije. Nadam se da ce se to u skorijoj buducnosti promijeniti ....wannabe_ultra wrote:da, ali titule i prva mjesta donose popularnost, medijsku popracenost kao i prostor sto dovodi sponzore sa svih strana.Prva mjesta donose afirmaciju vase djece i velike transfere kojih odavno nema.agnostic_front wrote:Zaista je infantilno očekivati da osvajanje titula u BiH donosi neku ogromnu finansijsku korist. Treba prvo vidjeti odakle klubovi u Evropi zarađuju najviše novaca, i zašto, pa onda pričati o nekom finansijskom uzdizanju klubova iz BiH.
Vas je jedino nekakav "budi zeljo" prepoznao kao potencijalnu priliku da se reklamira i bude generalni sponzor.
Ovdje je bitnije da ti je prvi rod sto vise na nekoj hijerharijskoj stranackoj funkciji, nego sve normalne kvalitete. A ako se kojom srecom ti uspijes ubaciti na neku funkciju ili na budzetsku sisu - na konju si .....
Jos nama preostaje pregurati 4 kola PL BIH 2013/2014 ....
Last edited by veljaca on 13/04/2014 21:22, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#1757 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Da, u teoriji je tako. Međutim, gdje titule tačno donose popularnost? Na kojem medijskom prostoru? Više gledalaca prati englesku 4. ligu, nego našu prvu, i ja ne znam o čemu mi onda pričamo.wannabe_ultra wrote:da, ali titule i prva mjesta donose popularnost, medijsku popracenost kao i prostor sto dovodi sponzore sa svih strana.Prva mjesta donose afirmaciju vase djece i velike transfere kojih odavno nema.agnostic_front wrote:Zaista je infantilno očekivati da osvajanje titula u BiH donosi neku ogromnu finansijsku korist. Treba prvo vidjeti odakle klubovi u Evropi zarađuju najviše novaca, i zašto, pa onda pričati o nekom finansijskom uzdizanju klubova iz BiH.
Vas je jedino nekakav "budi zeljo" prepoznao kao potencijalnu priliku da se reklamira i bude generalni sponzor.
- agnostic_front
#1758 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
OK, ako ti tako kažeš.
-
Dead Man Walking
#1759 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Zato ste vi uberzanimljivi, kao i svaki cirkus uostalom. Raja hoce veselo.leškarenje wrote:Pa to je tako zato sto ste nezanimljivi i kad osvajate trofeje...
- BHF_Manijak
#1760 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Vi ste pravo zanimljivi trzistu. Tim s prosjekom od 3 milje po utakmici je jako zanimljiv, a qrcili se "mi da se borimo..., bil bi nas 10 milja".leškarenje wrote:Pa to je tako zato sto ste nezanimljivi i kad osvajate trofeje...
- Šibicar
#1761 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Haj' da probam da ti objasnim iako mislim da ti to dobro znaš.Prvo,mi smo harali ovom ligom ponajviše zbog Džekinih para i redovnih plata igračima,kad su odigrali mrvu ispod Amarovih očekivanja imali su trening poslije utakmice(bez obzira na rezultat),ali s obzirom da su im plate i premije bile redovne imao je pravo da im radi šta hoće.Naravno,vaši pitarski zaslijepljeni mozgovi se nikad neće zapitati "zašto bi on igrače tjerao da treniraju poslije utakmice kad je već sve pokupovao u ligi",ali to je već do vas.Druga stvar,mi smo jako dobro krenuli sa transferima i nismo davali igrače za mizerne cifre na koje su svi bili naviknuti kad je u pitanju naša liga,prodat je Višća za oko pola miliona km i Šeha za otprilike isto toliko,e sad druga je stvar što od Šehe nismo ništa naplatilči,ali ni to ne bi bio tol'ki problem da se nije desilo ono najgore,a to su teške povrede naših najvrijedinijih igrača u izlogu(Kvesića i Zolotića) i to u najgore vrijeme,a dodamo li tome i neprodavanje Svrake "reprezentativca" na vrijeme,već se Amar nešto nećkao i vjerovatno tražio previše(to mu malo zamjeram,ali znam da je i to radio iz najbolje namjere za klub),to nas je baš unazadilo.Onda ova jebena kriza u svakoj mogućoj firmi gdje ti više niko neda ni pola marke na lijepe oči i na neku šuplju,a prije si mogao naći sponzora gdje si htio i kad si htio,vi ste imali sreće što ste nafatali ovog Kineza,to sam odmah rekao i svaka čast na tome,ali to je izuzetak,i sumnjam da će iko u našoj ligi više uspjeti nešto slično jer ovaj Tan je baš luckast i čudan tip.Pretpostavljam da je Amar shvatio da od osvajanja trofeja u našoj ligi i nema nekog velikog finansijskog dobitka jer to nije popraćeno prvo punim tribinama(takvi smo kakvi smo,naopaki,ali vjerujte da bi i kod vas isto bilo da osvajate ligu 3 puta u 4 godine koliko god vi mislili da nije tako,takav je bošnjo naopak insan i to niko promijeniti ne može),a onda ni nekim jakim sponzorima,tako da je shvatio da je jedini ispravan put i put koji klub može izdići iznad ovog sivila i prosjeka lige omladinski pogon koji je srećom jedan od najboljih u državi.Tako uostalom rade svi evropski klubovi iz ovih manjih liga,drugačije ne možeš opstati niti biti konkurentan bilo gdje.Ovih 300-400 milja maraka koje se dobijaju za prvo mjesto u ligi je mizerna cifra za bilo koji fudbalski klub,htio to neko priznati ili ne.Eto pokušao sam ti objasniti sa moje tačke gledišta kako se ustvari došlo do ove stagnacije i nazadovanja u klubu.wannabe_ultra wrote:da, ali titule i prva mjesta donose popularnost, medijsku popracenost kao i prostor sto dovodi sponzore sa svih strana.Prva mjesta donose afirmaciju vase djece i velike transfere kojih odavno nema.agnostic_front wrote:Zaista je infantilno očekivati da osvajanje titula u BiH donosi neku ogromnu finansijsku korist. Treba prvo vidjeti odakle klubovi u Evropi zarađuju najviše novaca, i zašto, pa onda pričati o nekom finansijskom uzdizanju klubova iz BiH.
- J.P.Montoya
#1762 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
zolotić, hodžić, sadiković - velkoski, bilbija, purić.....pametnom dosta...neke stvari se ne mogu kupiti novcem...
- BHF_Manijak
#1763 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Jah zanimljivi ste zbog bogate historije, uspjesnosti, velicine trzista...leškarenje wrote:Naravno da smo zanimljivi....TAN,TAN,TANANNAAA
Pisao sam o ovome vec, ne da mi se ponovo. Da je i Dzelo bio u stanju prvi pokucati Malezijcu, mi bi brk omastili, jer Tana boli qrac i za jedne i za druge tj. sve je to za njega isti qrac, stvar je bila ko ce prvi na prava vrata pokucati.
-
todd_smith
#1764 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Meni bi bilo bas drago da vas je Tan pogledao.
U bordo dresovima da igrate duse drage
U bordo dresovima da igrate duse drage
Last edited by todd_smith on 13/04/2014 22:21, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#1765 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ma taj slučaj nije primjer za bilo šta... to se desi jednom u milion godina, što kažu "pukla metla kao top"
Šanse da će još neko nahvatati bogatog i budalastog stranca da ulaže u neki bh.klub ne postoje.
- Ajatolah_
#1766 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
wannabe_ultra wrote:Vas je jedino nekakav "budi zeljo" prepoznao kao potencijalnu priliku da se reklamira i bude generalni sponzor.
-
salle_eh1986
#1767 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Dead Man Walking wrote:Te godine prvenstvo nije zavrseno. To sto je nekakva komisija odlucila da dodijeli pehar ne pije vode i ne mjenja cinjenicu da prvenstvo nije zavrseno. Al yebiga, kad imas jednu titulu u 18 godina a busas se da si div, onda je dobra druga i kad je ne osvojis nego ti Pusina kaze da si prvak.
- jeza u ledja
#1768 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Koliko znam Englezi su bili "banovani" iz Europe zbog Hejsela ako se dobro sjećam. Englezi nisu imali play off, nego regularnu ligu. Poređenje je niđe veze. Ta navodna titula Sarajeva je politička titula koja nije osvojena na zelenom terenu. Još pet ekipa je imalo istu šansu da uzme titulu. Isto kao što je i Posušje bilo šampion i imaju trofej u vitrinimaTreba biti baš bez obraza pa taj pcirkus uopšte spominjati. Pametnom dosta.
Ne mogu da vjerujem?!salle_eh1986 wrote:Dead Man Walking wrote:Te godine prvenstvo nije zavrseno. To sto je nekakva komisija odlucila da dodijeli pehar ne pije vode i ne mjenja cinjenicu da prvenstvo nije zavrseno. Al yebiga, kad imas jednu titulu u 18 godina a busas se da si div, onda je dobra druga i kad je ne osvojis nego ti Pusina kaze da si prvak.
Kakvo vas nije stid? Ja se dobro sjecam upravo na ovoj temi je bilo strumpfova koji su prvi pisali drukcije. Sad izgleda neka nova raja.
Cuj politicka odluka, titula nije osvojena na zelenom terenu?? A na kojem kurcu je Sarajevo osvojilo 15ak bodova ispred drugoplasiranog, a Zeljeznicar se nije ni plasirao u plejof? Mozda Pusina tako odlucio? Jel taj isti Pusina godinu ranije vama urucio pehar? Pa taj isti savez je godinu ranije napravio dogovor koji je vama spasio sezonu, jer ste na polusezoni bili negdje 10-i i onda ste nakon dogovora o broju ekipa u plejofu pred sam kraj uspjeli ugrabiti 4-o mjesto koje je vodilo u plejof, u kojem ste onda opet dobili smijesnu domacu grupu na osnovu presmijesne odluke koja je vodila najslabije plasiranu ekipu na domaci teren i na kraju potpuno nezasluzeno uzeli finale i titulu? I na kraju kojem kurcu je prekinut dogovor o plejofu radi fasista sa one strane Neretve, da bi danas neki jebeni strumpf pisao o politickim odlukama i zelenim stolovima?
Fuj!
Pitam se kako bi navijaci Zeljeznicara reagovali tada, kada je za Zelju navijati bila multi-kulti furka NK Zeljeznicar (sad je pak obratno) i da li bi i oni stali uz Velez? Sudeci po pisanju nekih, odjebali bi ih ko zadnje suge.
Isto vazi i za titule Celika prije toga. Cuj ne priznaje UEFA? Pa boli me kurac za jebenu UEFAu. Cuj oni treba da su mjerilo sta je ispravno a sta ne?
....al najbolje kad kaze "trebas imat obraza pa taj cirkus spominjati", a isti cirkus je njima dao titulu sezonu prije.
Jebote ovo s kim ja pricam. Nije ni cudo sto se ovdje neki ne podnose kad je ovako razmisljanje - na razini NULE.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1769 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
U svakom pravom derbiju bitno je biti iznad protivnika i pobijediti ga u direktnom duelu.Zeljo_do_groba wrote:@Cvrcak, evo potvrde dijela price, za mene su oni bolesni (cast izuzecima):
Znas kad bi manijak rekao daj pobjedu nad Sarajevom, ebo kup... A njih 90% ovako misli...Postby SuperHordash / Sat Apr 12, 2014 8:42 pm
Bit' ću iskren; libo me racku i za kup AKO naši poderu male vagine na šugavici!
@IGRAČI: ISKUPITE SE ZA ONE SRAMOTNE IGRE I NASTUPE U SVETOM' DRESU, PODERITE SMETLJARE KAKO GOD ZNATE I UMIJETE I JA VAM SVE HALALIM!!!
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1770 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ja ne mogu da vjerujem koliko vas je na INFU. Garant u raspravama učestvujete i igrate onu ligu. 
-
lajk
#1771 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
da,ali uopste nije u rangu sa osvojenim kupom pogotovo sampionskom titulom
- šrilančananin
#1772 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Kad uzmes u obzir da Vusljanin moze igrati samo u Sarajevu, njemu je paralela krv, tesko i tudjom glavom moze razmisljati! On je definitivno favorit i glavna karika koja ukazuje na to da ce opet u ovom tjednu izgubiti sve!Zeljo_do_groba wrote:Savjetujemo da se ostavi Abdulah, bodrimo ove igracine Vusljanina, Todorovica, Purica, itd.Pitar sa Kariba wrote:Ja ne mogu da vjerujem koliko vas je na INFU. Garant u raspravama učestvujete i igrate onu ligu.
P.S. Tomahavk, znaci ebo titulu, ebo kup, daj pobjedu na derbiju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1773 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Kad uzmes u obzir duel sa rivalima, jeste bitnije. Ti bi potpisao, recimo, 2 x 5-0 za Sarajevo i titulu? Ja ne bih...Zeljo_do_groba wrote:Savjetujemo da se ostavi Abdulah, bodrimo ove igracine Vusljanina, Todorovica, Purica, itd.Pitar sa Kariba wrote:Ja ne mogu da vjerujem koliko vas je na INFU. Garant u raspravama učestvujete i igrate onu ligu.
P.S. Tomahavk, znaci ebo titulu, ebo kup, daj pobjedu na derbiju
-
todd_smith
#1774 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Zeljo_do_groba wrote:@Cvrcak, evo potvrde dijela price, za mene su oni bolesni (cast izuzecima):
Znas kad bi manijak rekao daj pobjedu nad Sarajevom, ebo kup... A njih 90% ovako misli...Postby SuperHordash / Sat Apr 12, 2014 8:42 pm
Bit' ću iskren; libo me racku i za kup AKO naši poderu male vagine na šugavici!
@IGRAČI: ISKUPITE SE ZA ONE SRAMOTNE IGRE I NASTUPE U SVETOM' DRESU, PODERITE SMETLJARE KAKO GOD ZNATE I UMIJETE I JA VAM SVE HALALIM!!!
A vjerovatno je ovo uzrok:
by hitman / Sat Apr 12, 2014 11:45 pm
Ja ne znam kako podnijet' još jednu njihovu titulu, vjerovatno je zbog toga sve i nakucano.by Goool / Sat Apr 12, 2014 7:17 pm
Mene ovog najvise strah. Ned'o Bog te agonije, da pred nama titulu slave.Anoniman wrote:X na derbiju ce strumfovima biti dovoljan za titulu, Opet cemo svjedociti proslavi titule,majku im jeb.em
Nasi ako bukvalno ne poginu na derbiju, trebaju biti svjesni strasnih, ali strasnih posljedica...
1 vas rece da ste se vi oprostili od titule vec u septembru, znaci svi tako razmisljate, ne znam sto komentarisete u vezi titule i dominaciji, vi ste odustali od titule ove sezone vec prva 3-4 kola.
Logika.
-
salle_eh1986
#1775 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Jbg prepali se strasnog Sarajeva pa odustali od titule hhhh 
Decko dragi, jedno je reci da ne ocekujemo I OVE SEZONE TITULU POD MORANJE a drugo da je necemo uzeti ako nam se pruzi prilika.
Uostalom, tesko je tebi shvatiti te price oko titiule i uzimanja/neuzimanja kad vi znate samo pola price, ovo oko neuzimanja
Decko dragi, jedno je reci da ne ocekujemo I OVE SEZONE TITULU POD MORANJE a drugo da je necemo uzeti ako nam se pruzi prilika.
Uostalom, tesko je tebi shvatiti te price oko titiule i uzimanja/neuzimanja kad vi znate samo pola price, ovo oko neuzimanja