Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
marshall_bug

#1751 Re: Samsung galaxy S3

Post by marshall_bug »

Maharadza wrote:
marshall_bug wrote:Meni je besmisleno kupiti npr. S3 i raditi root i nabacivati neke custom ROM-ove i ostale gluposti. Ako vec neces koristiti Samsungov software u koji su ulozili toliko, zasto onda davati toliko para za S3. Kupis neki LG ili bilo koji drugi mobitel koji je jeftijiii 150-200KM od S3 i nabacis custom ROM i isto ti dodje.

Sent from Tapatalk 2
E pa meni je to tvoje mišljenje glupo, bez uvrede! ;-)

Ako taj LG ima Super Amoled HD (1280x720) display, gigu ram-a, quad CPU uz najbolji GPU, 8MP kameru, NFC, Gorilla Glass 2, proširivu memoriju do 64GB, TV-Out i (oficijelno najavljenu) podršku za najnoviji Android koji će izaći, i to sve za 150-200KM jeftinije (znači ~500-550KM nov)...reci koji je pa da ga odmah uzmem i da se riješim ovoga! :roll:

btw. Što bi ja koristio Samsung software ako ima dokazano bolji, noviji i brži software, kod kojeg je sav onaj "bloatware" kojeg nose ti samsung rom-ovi izbačen i ostavljen "pure" (čisti) android (u ovome slučaju posljednji Jelly Bean 4.2.2) i koji iskorištava hardware telefona daleko bolje od stock softvera i koji uz to radi bez sec. štopanja i ima dodatne opcije oko uštede baterije koje samo možeš sanjati na stock rom-u i non-rooted uređaju?! 8-)
Kad Samsung izbaci novi mobitel, u roku od par mjeseci i svi ostali proizvodjaci izbace nove mobitele sa hardverom koji je jako blizu (cpu isti ili priblizan, rezolucija ista ili jako blizu, isto RAMa, isto interne memorije) uz par sitnih razlika i Samsung je uvijek najskuplji pogotovo u odnosu na LG. Sad mozes nac LG koji je izisao kad i S3 (ima ih par) i svi su jeftiniji od S3.
Kad toliko hvalite te ROMove onda bi trebali jednako dobro da rade i na mobitelima sa malo losijim specifikacijama i jeftinijim po 150-200KM. Al svakom svoje, svoje pare bacate niste moje ;)

Sent from Tapatalk 2
Muuky

#1752 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muuky »

negde sam ovde pročitao za ovaj paranoid i zanima me šta se time desi ? jell oficijani update ili je to nešto kao trial šta ?
jahh

#1753 Re: Samsung galaxy S3

Post by jahh »

Muuky wrote:negde sam ovde pročitao za ovaj paranoid i zanima me šta se time desi ? jell oficijani update ili je to nešto kao trial šta ?
http://www.paranoid-rom.com/
Chuckie

#1754 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

marshall_bug wrote:Prvo kazes kako se osjeti stekanje ili lag kod S3 i onda kazes sto ce im quad core u mobitelima. Uzmes Galaxy S4 sa quad core procesorom i vidis da nema stekanja ni milisekinde i sam doneses zakljucak zasto treba quad core.
Znači treba telefon imati quad core da ne šteka. Strašno.
Maharadza

#1755 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza »

Chuckie wrote:
marshall_bug wrote:Prvo kazes kako se osjeti stekanje ili lag kod S3 i onda kazes sto ce im quad core u mobitelima. Uzmes Galaxy S4 sa quad core procesorom i vidis da nema stekanja ni milisekinde i sam doneses zakljucak zasto treba quad core.
Hardver tu ne igra ulogu koliko optimizovanost softvera sa istim! Tu je naravno "balkon" od iOS-a neprevaziđen jer je upravo ograničen i nema frtalj "prostora" za neke promjene/modifikacije i sl.

btw. Postavio sam na drugoj temi, a evo i ovdje ću:

Kako se riješiti lag-a na s3 oficijelnim rom-ovima:

Primjenljivo na SVIM samsung uređajima gdje postoji taj problem! ;-)
tamba1

#1756 Re: Samsung galaxy S3

Post by tamba1 »

Imam problem na jednom galaxy s3 mini,tel je kupljen nov u mtl.prije mjesec ipo dana i radilo je sve prefektno do juce kad je poceo stekati lediti kao lud cesto i izbacivati upozorenje da je gapps i google prodavnica zaustavljena,prije nego sto izbaci ta upozorenja zasteka na par sekundi,u google prodavnicu se ne moze uci...pokusavao sam sa restartima i sa prinudnim gasenjem aplikacija ali nista znacajno ne dobijam,takodje sam odradio i wipe chace memori....
Sta raditi
U pitanju je tel.od djevojke.....
Maharadza

#1757 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza »

tamba1 wrote:Imam problem na jednom galaxy s3 mini,tel je kupljen nov u mtl.prije mjesec ipo dana i radilo je sve prefektno do juce kad je poceo stekati lediti kao lud cesto i izbacivati upozorenje da je gapps i google prodavnica zaustavljena,prije nego sto izbaci ta upozorenja zasteka na par sekundi,u google prodavnicu se ne moze uci...pokusavao sam sa restartima i sa prinudnim gasenjem aplikacija ali nista znacajno ne dobijam,takodje sam odradio i wipe chace memori....
Sta raditi
Da li je root-an uređaj i da li si flešao ikakav "kuhani" rom i ako da koji?

Prije svega pitam radi ovoga boldiranog dijela pošto znam da tu opciju ("wipe cache" pretpostavljam) stock recovery nema!

PS. Probaj otići pod "apps" i naći "google services framework" i odradi "clear data" za isti (i "clear cache" ako ga ovo prvo ne ukine)! To ti je što izbacuje "gapps has stopped working"! Potom isto odradi za google play! To bi trebalo riješiti "google prodavnica zaustavljena"! Kada odradiš obavezno reboot-aj fon! Znači ne otvaraj te app-ove nakon "clear data", već odmah reboot i onda bi trebalo raditi! Najbolje bi bilo da ugasiš fon i izvadiš bateriju na koju min. Ako ni to ne pomogne, probaj pročistiti tj. odraditi ovo gore "clear data" za sve google app-ove (gmail, contacts - zipa gubiš sve kontakte nakon "clear data" - odradi backup na sd ili internu, calendar, google play services itd.), u biti svaki app koji nosi prefiks "google"! Odradi pa javi!
marshall_bug

#1758 Re: Samsung galaxy S3

Post by marshall_bug »

Chuckie wrote:

Da je Android kao iOS ostao isti vec 7 godina, ne bi mu trebao ni dual core. A posto je napredovao svjetlosnu godinu u odnosu na iOS logicno je da mu treba i bolji hardver da bi bolje radio.
Al ne kontas ti to opet, nego hajd na brzinu napravi jedan foldercic na iOSu pa se malo divi posto mu je to najsavremeniji feature trenutno :)

From Tapatalk4 Beta
Chuckie

#1759 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Ali brate šteka i na quad coreu. Malo majku mu. Ništa bez octa corea.
Zatamnjena stakla

#1760 Re: Samsung galaxy S3

Post by Zatamnjena stakla »

Čuj, šteka? Jao..

Tražili ste, dobili ste.
vivax

#1761 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

Dokad ja da cekam ovaj 4.2.2 jel kome dosao update...ili cu morati manuelno to odraditi.
Last edited by vivax on 02/06/2013 12:32, edited 1 time in total.
marshall_bug

#1762 Re: Samsung galaxy S3

Post by marshall_bug »

Chuckie wrote:Ali brate šteka i na quad coreu. Malo majku mu. Ništa bez octa corea.
Nope

From Tapatalk4 Beta
Drvosjeca iz Dejcica

#1763 Re: Samsung galaxy S3

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja sam sebi nabavio Galaxy S3 model L710 za US tržište, ima dual-core CPU i 2GB RAM-a (za razliku od i9300 sa 1GB RAM-a), Andorid 4.1.2 i ne znam o kakvom štekanju govorite. Doduše nisam se zajebavao sa rootanjem i ostalim stvarima ali mislim da ljudi sami sebi naprave problem.

Drugo, ne razumijem ljude koji od kamere na telefonu traže perfomanse jedne SLR digitalne kamere. Uzmite consumer digitalnu kameru pa napravite slike po noći na AUTO postavkama pa ćete vidjeti da S3 ima bolju kameru. Dakle ako tražite dobre rezultate po mraku i slabo osvjetljenim prostorijama onda uzmite dobar polu-profesionalni aparat jer kamera na mobilnom to nikada neće biti.
Quaresma

#1764 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

da, i onda nosati i kameru i telefon samo da bi se uslikala koja brzinska slikica

pogledaj Nokiu 808pw 8-)
TheWatcher

#1765 Re: Samsung galaxy S3

Post by TheWatcher »

gdje je zoom na kameri sg3 za slikanje :?: Hvala ...
Drvosjeca iz Dejcica

#1766 Re: Samsung galaxy S3

Quaresma wrote:da, i onda nosati i kameru i telefon samo da bi se uslikala koja brzinska slikica

pogledaj Nokiu 808pw 8-)
Pa sam si sebi dao odgovor. Ako želiš brzinsku sliku iz ruke onda ne traži kvalitet SLR kamere na mobitelu. :D Ja kada želim dobru fotku još uvijek ponesem svoj vijerni Canon SX10IS i imam savršenu sliku u RAW formatu koju mogu odnijeti u štampariju da je isprintaju u bilboard formatu. :)
tamba1

#1767 Re: Samsung galaxy S3

Post by tamba1 »

Maharadza wrote:
tamba1 wrote:Imam problem na jednom galaxy s3 mini,tel je kupljen nov u mtl.prije mjesec ipo dana i radilo je sve prefektno do juce kad je poceo stekati lediti kao lud cesto i izbacivati upozorenje da je gapps i google prodavnica zaustavljena,prije nego sto izbaci ta upozorenja zasteka na par sekundi,u google prodavnicu se ne moze uci...pokusavao sam sa restartima i sa prinudnim gasenjem aplikacija ali nista znacajno ne dobijam,takodje sam odradio i wipe chace memori....
Sta raditi

Prije svega pitam radi ovoga boldiranog dijela pošto znam da tu opciju ("wipe cache" pretpostavljam) stock recovery nema!

PS. Probaj otići pod "apps" i naći "google services framework" i odradi "clear data" za isti (i "clear cache" ako ga ovo prvo ne ukine)! To ti je što izbacuje "gapps has stopped working"! Potom isto odradi za google play! To bi trebalo riješiti "google prodavnica zaustavljena"! Kada odradiš obavezno reboot-aj fon! Znači ne otvaraj te app-ove nakon "clear data", već odmah reboot i onda bi trebalo raditi! Najbolje bi bilo da ugasiš fon i izvadiš bateriju na koju min. Ako ni to ne pomogne, probaj pročistiti tj. odraditi ovo gore "clear data" za sve google app-ove (gmail, contacts - zipa gubiš sve kontakte nakon "clear data" - odradi backup na sd ili internu, calendar, google play services itd.), u biti svaki app koji nosi prefiks "google"! Odradi pa javi!
Nije radjeno apsolutno nista na telefonu samo je izvrseno pocetno podesavanje kad je kupljen...i instalirano je samo par osnovnih aplikacija,da li bi pomoglo vracanje na fabricka podesavanja iz menija...
vukojebina

#1768 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

TheWatcher wrote:gdje je zoom na kameri sg3 za slikanje :?: Hvala ...

na display-u, ko kad zoomiras neki tekst dok surfas, znaci "rasiris" sa dva prsta... zar je moguce ono cisto po nekoj "logici" da ne dirnes malo display, da vidis sta ce se desit...
marshall_bug

#1769 Re: Samsung galaxy S3

Post by marshall_bug »

vukojebina wrote:

na display-u, ko kad zoomiras neki tekst dok surfas, znaci "rasiris" sa dva prsta... zar je moguce ono cisto po nekoj "logici" da ne dirnes malo display, da vidis sta ce se desit...
Ne zelim nikoga uvrijediti, ali ovaj podsjeti na klasicnog iPhone korisnika :)

Mene bi bilo sramota to postaviti na forumu, bar bi prvo pokusao sa google-om :)

From Tapatalk4 Beta
Drvosjeca iz Dejcica

#1770 Re: Samsung galaxy S3

marshall_bug wrote:
vukojebina wrote:

Mene bi bilo sramota to postaviti na forumu, bar bi prvo pokusao sa google-om :)

From Tapatalk4 Beta

Jes' vidio šta Apple napravi od pametna insana. :mrgreen:
Šalu na stranu, ok jeste malo trivijalno pitanje ali ok, nismo svi isti i nemamo ista iskustva.
TheWatcher

#1771 Re: Samsung galaxy S3

Post by TheWatcher »

marshall_bug wrote:
vukojebina wrote:

From Tapatalk4 Beta
sto bi se jebavao sa gUglom kada imaju exsperti na klix :lol: :lol:
Maharadza

#1772 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza »

tamba1 wrote:
Maharadza wrote:
Sta raditi

Nije radjeno apsolutno nista na telefonu samo je izvrseno pocetno podesavanje kad je kupljen...i instalirano je samo par osnovnih aplikacija,da li bi pomoglo vracanje na fabricka podesavanja iz menija...
Fabrički reset bi trebao da dovede sve u red. Ako opet bude pravio probleme, odradi što sam gore naveo. Sretno. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Djubre_

#1773 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam sebi nabavio Galaxy S3 model L710 za US tržište, ima dual-core CPU i 2GB RAM-a (za razliku od i9300 sa 1GB RAM-a), Andorid 4.1.2 i ne znam o kakvom štekanju govorite. Doduše nisam se zajebavao sa rootanjem i ostalim stvarima ali mislim da ljudi sami sebi naprave problem.

Drugo, ne razumijem ljude koji od kamere na telefonu traže perfomanse jedne SLR digitalne kamere. Uzmite consumer digitalnu kameru pa napravite slike po noći na AUTO postavkama pa ćete vidjeti da S3 ima bolju kameru. Dakle ako tražite dobre rezultate po mraku i slabo osvjetljenim prostorijama onda uzmite dobar polu-profesionalni aparat jer kamera na mobilnom to nikada neće biti.
I kod mene je sa americkog trzista. 2 GB rama 1.5 dual core ne steka ni sekunde.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
missko

#1774 Re: Samsung galaxy S3

Post by missko »

PS. Probaj otići pod "apps" i naći "google services framework" i odradi "clear data" za isti (i "clear cache" ako ga ovo prvo ne ukine)! To ti je što izbacuje "gapps has stopped working"! Potom isto odradi za google play! To bi trebalo riješiti "google prodavnica zaustavljena"! Kada odradiš obavezno reboot-aj fon! Znači ne otvaraj te app-ove nakon "clear data", već odmah reboot i onda bi trebalo raditi! Najbolje bi bilo da ugasiš fon i izvadiš bateriju na koju min. Ako ni to ne pomogne, probaj pročistiti tj. odraditi ovo gore "clear data" za sve google app-ove (gmail, contacts - zipa gubiš sve kontakte nakon "clear data" - odradi backup na sd ili internu, calendar, google play services itd.), u biti svaki app koji nosi prefiks "google"! Odradi pa javi![/quote]
Nije radjeno apsolutno nista na telefonu samo je izvrseno pocetno podesavanje kad je kupljen...i instalirano je samo par osnovnih aplikacija,da li bi pomoglo vracanje na fabricka podesavanja iz menija...[/quote]

Fabrički reset bi trebao da dovede sve u red. Ako opet bude pravio probleme, odradi što sam gore naveo. Sretno. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2[/quote]
Fabricki reset rjesava stvar, ja sam imao sa S4 isti problem.
TheWatcher

#1775 Re: Samsung galaxy S3

Post by TheWatcher »

ima li neko problema sa opcijom S Voice na sg 3 :?: kada odem na youtube pise da nije moguce kontaktirati google :!:
Post Reply