Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#1751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

insomnia78 wrote:Čisti poziv na ubistvo s predumišljajem
Ne skontah sta hoces kazes? @sorcerer ga izazvao da ga pretice u tunelu? Preticanje u tunelu po meni je za mjesec dana zatvora i oduzimanje vozacke najmanje na 5 godina. Ja ne bih postupio kao @sorcerer u ovom slucaju jedino iz razloga sto bih mogao dovesti i sebe u opasnost sa ovim manevrom. Dok kad se bolje razmisli samim tim opasnim preticanjem opet te budala moze ugroziti.
Takodjer, malo si licemjeren, opravdavas nasilje kad ti neko ne upali zmigavac, a vamo govoris ne treba se "obracunavati" sa budalama kad te preticu u tunelu.
sorcerer

#1752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ma ja nisam ja nikoga izazivao normalno se vozio... i nisam bio u nikakvoj opasnosti ....za 2 sekunde sam bio 15 metara ispred njega a kamion 50 metara ispred....
mirzet87sa

#1753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Kakvih bolesnika ima, nije normalno.
reha666

#1754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by reha666 »

sorcerer wrote:
semirsar wrote:[
I jesi li sad ponosan i pun sebe, hej ba, nije sala, dokaz'o si sam sebi i drugima da i ti znas biti jos veci papan, bar u nekim situacijama? A sto si pritom mogao ugroziti ne samo sebe i tog lokalpapana, vec mozda i druge koji su se slucajno zadesili u tom tunelu je ipak neki drugi film, ha. Svega bas u ovoj basci...

P.S. Da je papak bio u bilo kom drugom avtu ne bi ti to tako, al' dvicina, mrka kapa, jelde? :mrgreen:
ponosan sam naravno,jer sam papanu dao lekciju ,usrao se ko foka i mislim da mu nece past na pamet da vise pretice u tunelu . jedini koji je tu ugrozio sebe je papak u dvicini...jer je isao u susret man-u od 10 tona .ne bojim se nikoga,da je bio bilo ko u bilo kojem autu opet cu ponoviti isto i neka sam po tebi papan i idiot. znas koliko me zaboli za tvoje misljenje i slicnih moralista skrivenih iza nickova koji su samo jaki na forumima .meni je dosta vise idiota koji ne postuju propise i kurce se po cesti kao da je samo njihova .
što si papak, šta ti znaš jesul mu javili da mu se djetetu nešto desilo, ženi il već kome? bitno je da si ti vidio da je to g2 pa haj da se kurčim imam jače auto
semirsar

#1755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

sorcerer wrote:
semirsar wrote:[
I jesi li sad ponosan i pun sebe, hej ba, nije sala, dokaz'o si sam sebi i drugima da i ti znas biti jos veci papan, bar u nekim situacijama? A sto si pritom mogao ugroziti ne samo sebe i tog lokalpapana, vec mozda i druge koji su se slucajno zadesili u tom tunelu je ipak neki drugi film, ha. Svega bas u ovoj basci...

P.S. Da je papak bio u bilo kom drugom avtu ne bi ti to tako, al' dvicina, mrka kapa, jelde? :mrgreen:
ponosan sam naravno,jer sam papanu dao lekciju ,usrao se ko foka i mislim da mu nece past na pamet da vise pretice u tunelu . jedini koji je tu ugrozio sebe je papak u dvicini...jer je isao u susret man-u od 10 tona .ne bojim se nikoga,da je bio bilo ko u bilo kojem autu opet cu ponoviti isto i neka sam po tebi papan i idiot. znas koliko me zaboli za tvoje misljenje i slicnih moralista skrivenih iza nickova koji su samo jaki na forumima .meni je dosta vise idiota koji ne postuju propise i kurce se po cesti kao da je samo njihova .
Kao sto neko gore rece, ne znas razlog zasto je tip radio sto je radio. Ne znas ispravnost vozila koje te pretice a da ne spominjem papka koji te pretice, sta da je bio neki manijak kojem je dosadio zivot i iz inata odluci da te zakuca u zid tunela? Ne znas ko je za volanom 10-tonca niti ispravnost kocnica kamiona, mozda neki neiskusan vozac pocetnik, pa shodno tome ne znas ni mogucu reakciju istog, hipoteticki, mog'o je u strahu da zgovna u sred tunela obojicu papaka sto su se "qrcili" i sve ostale koji su bili u tunelu u datom momentu. Djaba onda sva snaga konja pod haubom, tunel je tunel, nije livada pa bjezis lijevo ili desno. Previse je tih nepoznanica u crnilu tunela. Moje misljenje je samo moje, slazes li se ili ne, to je tvoja stvar, forum sluzi da se iznose, slozio se ko il' jok i kao na cesti postoje pravila ponasanja. Niko nema pravo da sprovodi "svoju pravdu" bilo na forumu bilo na cesti, za to postoje oni koji su zaduzeni da sprovode. A to o nickovima i skrivanju, mogu samo da se nasmijem.

I da, i meni je pun qrac idiota za volanom, i pocesto mi dodje da zubima izgrizem volan od muke, ali to nije razlog da dodatno dovodim sebe, svoje suputnike i druge ucesnike u saobracaju u opasnost sa mogucim smrtonosnim ishodom. Kao sto rekoh, tunel je tunel, a livada je livada.
mahalas505 wrote:
insomnia78 wrote:Čisti poziv na ubistvo s predumišljajem
Ne skontah sta hoces kazes? @sorcerer ga izazvao da ga pretice u tunelu? Preticanje u tunelu po meni je za mjesec dana zatvora i oduzimanje vozacke najmanje na 5 godina. Ja ne bih postupio kao @sorcerer u ovom slucaju jedino iz razloga sto bih mogao dovesti i sebe u opasnost sa ovim manevrom. Dok kad se bolje razmisli samim tim opasnim preticanjem opet te budala moze ugroziti.
Takodjer, malo si licemjeren, opravdavas nasilje kad ti neko ne upali zmigavac, a vamo govoris ne treba se "obracunavati" sa budalama kad te preticu u tunelu.
Svako sranje u tunelu je za najstroze sankcije, i niko, ama bas niko ne bi trebao da se qrci u tunelu. I previse sam slicnih situacija vidio bas u tunelu. Sta da se desi nesreca? Pa majku mu, nekad ne mozes adekvatno pruziti pomoc unesrecenim na otvorenom, a kako bi tek u tunelu a da ne spominjem opasnost od curenja goriva i pozaru.
sorcerer

#1756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

reha666 wrote: što si papak, šta ti znaš jesul mu javili da mu se djetetu nešto desilo, ženi il već kome? bitno je da si ti vidio da je to g2 pa haj da se kurčim imam jače auto
hahahaa znao sam da ce neko izvuc ovaj ''argument''
nemam ja jace auto ,golf dvica je najjace auto na svijetu .sta god da se desilo nije razlog da se pretice na duploj punoj u tunelu.ja se ne kurcim nigdje ,postujem zakon i vozim po propisima ....
sorcerer

#1757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

semirsar wrote: Kao sto neko gore rece, ne znas razlog zasto je tip radio sto je radio. Ne znas ispravnost vozila koje te pretice a da ne spominjem papka koji te pretice, sta da je bio neki manijak kojem je dosadio zivot i iz inata odluci da te zakuca u zid tunela? Ne znas ko je za volanom 10-tonca niti ispravnost kocnica kamiona, mozda neki neiskusan vozac pocetnik, pa shodno tome ne znas ni mogucu reakciju istog, hipoteticki, mog'o je u strahu da zgovna u sred tunela obojicu papaka sto su se "qrcili" i sve ostale koji su bili u tunelu u datom momentu. Djaba onda sva snaga konja pod haubom, tunel je tunel, nije livada pa bjezis lijevo ili desno. Previse je tih nepoznanica u crnilu tunela. Moje misljenje je samo moje, slazes li se ili ne, to je tvoja stvar, forum sluzi da se iznose, slozio se ko il' jok i kao na cesti postoje pravila ponasanja. Niko nema pravo da sprovodi "svoju pravdu" bilo na forumu bilo na cesti, za to postoje oni koji su zaduzeni da sprovode. A to o nickovima i skrivanju, mogu samo da se nasmijem.
znam vrlo dobro razlog,20 godina gledam slicne razloge po cesti...razlog je kompleks vozaca poluraspalih golfova dvicina koji preticu sve pred sobom,pogotovo kad dodjes u njihovo selo.mene da zakuca? imam auto od 2 tone dignut 50 cm od zemlje ,a on truli auto od 900 kg,bas bi me zakucao....za volanom kamiona je bio frajer 40-tak godina ,koji se nije ni pocesao po guzici da bi kocio,gledao sam u njega i njegovu reakciju cijelo vrijeme .samo mu je bacio kratki ablend :lol: :lol: previse si nesto strasljiv....kakvih sam vidio delegata ja sam odlican vozac i za 20 godina vozanja nagledao sam se svega ,udesa svakakvih i situacija raznih tako da bas nemam nepoznanica u saobracaju.oni koji su zaduzeni da sprovode pravdu sprijeceni su rupama u zakonu i svojom aljkavosti i to vrlo dobro znas tako da nije potrebno objasnjavanje tih detalja...
drndalo

#1758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drndalo »

Hm, desilo mu se nesto nekome, pa mu je potencijalni dobitak 4-6 sekundi u tunelu Crnaja vrijedan rizika da NIKADA ne stigne tom svom djetetu kuci... :thumbup: Odlicna logika...

Na zalost neki od takvih idiota za volanom, koji su spremni preticati u tunelu, i ne mogu shvatiti nijednu drugu poruku nego ovakvu...
drndalo

#1759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drndalo »

Slazem se, i ja cesce pustim idiota nek ide daleko od mene, ali nekada me bas izbiju iz cipela pa im napravim malu zvrcku... Jos nikada opasnu, ali dovoljnu da moraju kociti...

Dupla puna linija je vidljivija, i salje posebnu poruku:"Bas-bas nemoj preticati ovdje, jer je bas-bas zajebano"... ;-)
goran16v

#1760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Pitanje za ove kriticare:
Ako ja koji vozim po propisima i vozim auto jaci od 2/3 auta u BiH moram da racunam sa 5 promjenivih faktora dok me debil pretice preko pune, sto bih ja to radio kad taj isti debil ne racuna sa jednim jedinim faktorom: ako dam gas njemu je dzenaza, odnosno hoce li me preteci ili na*ebati je pitanje mog razuma i moje dobre volje, a ne njegove "strasne" masine i vrhunske voznje?

Evo kako izgleda u praksi kad debili koje branite slabo procjene:

Život su izgubili i braća Jasmin (28) i Nermin (23) Zulić iz Kalesije u stravičnom sudaru tri automobila u nedjelju oko 16 sati na magistralnom putu Tuzla - Zvornik, u naselju Memići.
Zulići su bili u Peugeotu 206, koji se sudario s kamionom Iveco, kojim je upravljao S.H. iz Kladnja, te Peugeot 308, koji je vozio H.S. iz Tuzle.
Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli je saopšteno da je do nesreće došlo kada je Peugeot 308 pokušao da pretekne kamion.
"Kamion je išao iz pravca Zvornika prema Kalesiji, a iza njega Peugeot 308, koji je pokušao da pretekne kamion. Tom prilikom došlo je do direktnog sudara s Peugeom 206. Vozač kamiona je vidio da će doći do nesreće pa je pokušao da skrene u desnu stranu, ali nije uspio", izjavio je Rade Marković, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Zbog debila 2 brata ocigledno ni kriva ni duzna poginuse, tragedija :(
goran16v

#1761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

KvaziExpert wrote:Fakat ljudi ne razmišljaju ni sekunde. S tim vozačem u 308, koji je uzrokovao nesreću je bilo dijete od, čini mi se, 8 godina, koje je povrijeđeno. Eto idiot ni o njemu nije razmišljao.

http://doznajemo.com/2013/10/27/tragedi ... at-nermin/

To je poenta, dok pretice kamion debil ne treba da razmislja ni o svom djetetu ni o sebi, ali zato i o sebi, i o njemu i njegovom djetetu treba da razmisljaju poginuli iz 206-ice i vozac kamiona?!?!
hopcup

#1762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote:
KvaziExpert wrote:Fakat ljudi ne razmišljaju ni sekunde. S tim vozačem u 308, koji je uzrokovao nesreću je bilo dijete od, čini mi se, 8 godina, koje je povrijeđeno. Eto idiot ni o njemu nije razmišljao.

To je poenta, dok pretice kamion debil ne treba da razmislja ni o svom djetetu ni o sebi, ali zato i o sebi, i o njemu i njegovom djetetu treba da razmisljaju poginuli iz 206-ice i vozac kamiona?!?!
hm.. da! kad si vozač, moraš mislit i o drugim učesnicima u saobraćaju i njihovim postupcima. ne radi njih, nego radi samog sebe. onaj trkač iz tunela je odličan primjer kako ni jedan od njih ne misli ni o čemu
goran16v

#1763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

hopcup wrote:
goran16v wrote:

hm.. da! kad si vozač, moraš mislit i o drugim učesnicima u saobraćaju i njihovim postupcima. ne radi njih, nego radi samog sebe. onaj trkač iz tunela je odličan primjer kako ni jedan od njih ne misli ni o čemu
Ali se postavlja pitanje kad on ne misli o sebi, a pogotovo ne o meni, sto bih ja mislio o njemu?!
hopcup

#1764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote:
Ali se postavlja pitanje kad on ne misli o sebi, a pogotovo ne o meni, sto bih ja mislio o njemu?!
baš zato što svojim nemišljenjem može ugrozit tebe
mahalas505

#1765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

reha666 wrote:što si papak, šta ti znaš jesul mu javili da mu se djetetu nešto desilo, ženi il već kome? bitno je da si ti vidio da je to g2 pa haj da se kurčim imam jače auto
Covjece, uredu je znaci ugroziti zivote drugih, samo da bi stigao negdje malo brze ili sta vec, ne znam da li bi se smijao ili plakao od muke kad vidim kako ljudi razmisljaju. Kako bolan mozes i sa trunkom zdravog razuma opravdavati preticanje u tunelu?Pa da je i hitna vozi nema sta da pretice u tunelu.

Dvostruka linija kaze ne samo da se ne smije preticati, vec da se ne smije nikako prelaziti ili "gaziti" po njoj, izuzev naravno u slucaju opasnoti. U vecini slucajeva unutar tunela postavljeni su unutar duple linije manji fizicki separatori, koji jasno signaliziraju kad se nagazi linija.
goran16v

#1766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

hopcup wrote:
goran16v wrote:
baš zato što svojim nemišljenjem može ugrozit tebe
Vjeruj da u gro situacija kakva je da ga navuces u makaze ili ga ostavis u lijevoj traci dok pretice preko pune, u tunelu i sl on ugrozava samo sebe i ako njega nije briga za njegovu sigurnost sto bi mene bilo!?
hopcup

#1767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

mahalas505 wrote:
reha666 wrote:što si papak, šta ti znaš jesul mu javili da mu se djetetu nešto desilo, ženi il već kome? bitno je da si ti vidio da je to g2 pa haj da se kurčim imam jače auto
Covjece, uredu je znaci ugroziti zivote drugih, samo da bi stigao negdje malo brze ili sta vec, ne znam da li bi se smijao ili plakao od muke kad vidim kako ljudi razmisljaju. Kako bolan mozes i sa trunkom zdravog razuma opravdavati preticanje u tunelu?Pa da je i hitna vozi nema sta da pretice u tunelu.

Dvostruka linija kaze ne samo da se ne smije preticati, vec da se ne smije nikako prelaziti ili "gaziti" po njoj, izuzev naravno u slucaju opasnoti. U vecini slucajeva unutar tunela postavljeni su unutar duple linije manji fizicki separatori, koji jasno signaliziraju kad se nagazi linija.
iskreno, ja ne vidim da iko ovdje opravdava preticanje u tunelu. samo i potez ovog drugog je podjednako glup
hopcup

#1768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote: Vjeruj da u gro situacija kakva je da ga navuces u makaze ili ga ostavis u lijevoj traci dok pretice preko pune, u tunelu i sl on ugrozava samo sebe i ako njega nije briga za njegovu sigurnost sto bi mene bilo!?
ne znam, ne želim da vjerujem jer me boli kurac kad me neko pretekne na punoj il tunelu. možda mu opsujem papansku mater i to je sve, al da ću ja nekog navlačit u makaze i ostavljat u lijevoj traci, neću. moj ego može podnijet preticanje. al ok, samo ti navlači ljude dok nekog ne ubiješ. valja s tim živit poslije, al očito, bićeš ponosan što si nekom pokaz'o kakav si mangup.
quarterback

#1769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote: Jedno pitanje: u čemu je razlika između "obične" pune i dvostruke pune linije :? :mrgreen:
nema razlike
r_faruk

#1770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

a zasto ne biste jednostavno malo usporili i pustili tu budalu koja pretice na punoj. uvijek pustam ljude koji me preticu, pa i onda kada me neko pretice na punoj. bolje i to nego da se odbije od neki kamion i odnese i mene sa ceste..... jednostavno ne zelim da zivim sa tim da sam ubio nekoga da bi ga naucio lekciju. sto se mene tice neka se odmah zakuca u drvo, al ne mojom krivicom....
cesto sam za volanom i nagledao sam se svega, a i dozivio sam svasta.

kaze mi prijatelj: "hoce da me prestigne, ja mu nisam dao........................" :-)
bas neki kompleksi....

neki dan uz bradinu covjek vozi lijevom trakom i ne mrda, kolona od 30 auta iza. (ovo se cesto desava)

na autoputu, dvije djevojke u skodi fabiji u lijevoj traci i ni makac, sviraj blicaj, ma jok.......... valjda kontaju "ima slobodna desna traka, nek prestigne"

vozis u koloni od 10 auta i onaj iza tebe te prestigne :-) i ostalo mu jos 9
Last edited by r_faruk on 29/10/2013 10:22, edited 2 times in total.
goran16v

#1771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

hopcup wrote:
goran16v wrote: Vjeruj da u gro situacija kakva je da ga navuces u makaze ili ga ostavis u lijevoj traci dok pretice preko pune, u tunelu i sl on ugrozava samo sebe i ako njega nije briga za njegovu sigurnost sto bi mene bilo!?
ne znam, ne želim da vjerujem jer me boli kurac kad me neko pretekne na punoj il tunelu. možda mu opsujem papansku mater i to je sve, al da ću ja nekog navlačit u makaze i ostavljat u lijevoj traci, neću. moj ego može podnijet preticanje. al ok, samo ti navlači ljude dok nekog ne ubiješ. valja s tim živit poslije, al očito, bićeš ponosan što si nekom pokaz'o kakav si mangup.
E pa vjeruj da je tako, a ja ne navlacim ja nikog u makaze i ne ostavljam u lijevoj traci, samo primjecujem koliko su smijesni dezurni kriticari i moralisti koji palamude i po kojima je veci krivac onaj sto ce ga eventualno ostaviti u makazama ili u lijevoj traci nego debil koji ce truljom preticati preko pune i/ili u tunelu i koji ce za tog debila uvijek naci opravdanje.
hopcup

#1772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote: E pa vjeruj da je tako, a ja ne navlacim ja nikog u makaze i ne ostavljam u lijevoj traci, samo primjecujem koliko su smijesni dezurni kriticari i moralisti koji palamude i po kojima je veci krivac onaj sto ce ga eventualno ostaviti u makazama ili u lijevoj traci nego debil koji ce truljom preticati preko pune i/ili u tunelu i koji ce za tog debila uvijek naci opravdanje.
ti si smiješan koji opravdavaš "navlačenja"... šta te ba boli kurac za debila koji te truljom pretiče? ako nije ego, šta je u pitanju? što bi neko dodatno ugrožavao sve one koji se nalaze u tunelu na način da nekog zakuca u nadolazeći šleper, umjesto da uspori i pusti debila da pretekne? samo bolesan ego i iskrivljena slika o sebi i svojoj veličini.
goran16v

#1773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

hopcup wrote: ti si smiješan koji opravdavaš "navlačenja"... šta te ba boli kurac za debila koji te truljom pretiče? ako nije ego, šta je u pitanju? što bi neko dodatno ugrožavao sve one koji se nalaze u tunelu na način da nekog zakuca u nadolazeći šleper, umjesto da uspori i pusti debila da pretekne? samo bolesan ego i iskrivljena slika o sebi i svojoj veličini.
Iako ne opravdavam mozda jesam smjesan ali ni ublizu smijesan kao oni koji palamude glopost da je veci krivac i opasniji onaj ko to radi nego debil koji pretice preko pune i u tunelu.
Last edited by goran16v on 29/10/2013 10:33, edited 1 time in total.
hopcup

#1774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote:
hopcup wrote: ti si smiješan koji opravdavaš "navlačenja"... šta te ba boli kurac za debila koji te truljom pretiče? ako nije ego, šta je u pitanju? što bi neko dodatno ugrožavao sve one koji se nalaze u tunelu na način da nekog zakuca u nadolazeći šleper, umjesto da uspori i pusti debila da pretekne? samo bolesan ego i iskrivljena slika o sebi i svojoj veličini.
Iako ne opravdavam mozda jesam smjesniji ali ni ublizu kao oni koji po kojima bih ja bio veci krivac nego taj debil.
ti baš zavro ko sivonja.. aj vozdra
debelimedo

#1775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by debelimedo »

Vozaci koji oduzimaju prednost, zene tu prednjace. Nije problem toliki kad sam s autom ali kad sam na motoru dva tri puta dnevno moram debile da izbjegavam.
Post Reply