Pitanje za ove kriticare:
Ako ja koji vozim po propisima i vozim auto jaci od 2/3 auta u BiH moram da racunam sa 5 promjenivih faktora dok me debil pretice preko pune, sto bih ja to radio kad taj isti debil ne racuna sa jednim jedinim faktorom: ako dam gas njemu je dzenaza, odnosno hoce li me preteci ili na*ebati je pitanje mog razuma i moje dobre volje, a ne njegove "strasne" masine i vrhunske voznje?
Evo kako izgleda u praksi kad debili koje branite slabo procjene:
Život su izgubili i braća Jasmin (28) i Nermin (23) Zulić iz Kalesije u stravičnom sudaru tri automobila u nedjelju oko 16 sati na magistralnom putu Tuzla - Zvornik, u naselju Memići.
Zulići su bili u Peugeotu 206, koji se sudario s kamionom Iveco, kojim je upravljao S.H. iz Kladnja, te Peugeot 308, koji je vozio H.S. iz Tuzle.
Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli je saopšteno da je do nesreće došlo kada je Peugeot 308 pokušao da pretekne kamion.
"Kamion je išao iz pravca Zvornika prema Kalesiji, a iza njega Peugeot 308, koji je pokušao da pretekne kamion. Tom prilikom došlo je do direktnog sudara s Peugeom 206. Vozač kamiona je vidio da će doći do nesreće pa je pokušao da skrene u desnu stranu, ali nije uspio", izjavio je Rade Marković, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.
Zbog debila 2 brata ocigledno ni kriva ni duzna poginuse, tragedija