Potrosnja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#1751 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

johntra wrote:
golfiista wrote:13 km/h?
Svaka buduca rasprava, na ovu temu, s tobom, je besmislena. Zivio!
meni je žao što trošim tastaturu na tebe i famoznih 36 prosječnih kilometara...znao si Emka ovdje ofirati tri dana, a kad neko tebi isto radi, onda ne valja...sretno i tebi...
13 km/h :-)
johntra

#1752 Re: Potrosnja

Post by johntra »

jbga, nikad u životu nisam prebacio dalje od treće brzine...
golfiista

#1753 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

johntra wrote:jbga, nikad u životu nisam prebacio dalje od treće brzine...
:thumbup:
emko1234

#1754 Re: Potrosnja

Post by emko1234 »

Danas se cijeli dan vozio audijem, jutros na posao. Breka - Malta, pa onda oko 10 do grada. Parkira0 u BBi, poslije toga otišao do Rakovice, pa se vratio u firmu. Pa onda na ilidžu, kućio došao u 17.30. I maloprije se vratio s termina.
Sinoć nasuo pun i poništio sve. Poslije današnje ture od 52km prosječna potrošnja je bila 11.7 litara uz prosječnu brzinu od 27km/h. Prosjek bio bio i manji da nisam vozio onom brzom cestom prema Mostarskom. Jbg nisam znao da se tema zakuhala, slikao bi.
Zato golfista mislim da ti je malo nerealna prosječna brzina.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1755 Re: Potrosnja

Post by mali_milojica »

Sve ko ima BC u autu i koji pokazuje prosjecnu brzinu preko 20 km/h ne vozi po guzvama u Sarajevu (neka bude sretan ako mu to posao i obaveze dozvoljava). Ali je malo bezobrazno se praviti pametan i neki strucnjak kako BMW od 1.7t trosi u gradskoj 7 lit. Polo,Clio,Punto,Citroencici,Pezoici sa malim dizelcicima se tu vrte,deca gore-dole.
golfiista

#1756 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

emko1234 wrote:Danas se cijeli dan vozio audijem, jutros na posao. Breka - Malta, pa onda oko 10 do grada. Parkira0 u BBi, poslije toga otišao do Rakovice, pa se vratio u firmu. Pa onda na ilidžu, kućio došao u 17.30. I maloprije se vratio s termina.
Sinoć nasuo pun i poništio sve. Poslije današnje ture od 52km prosječna potrošnja je bila 11.7 litara uz prosječnu brzinu od 27km/h. Prosjek bio bio i manji da nisam vozio onom brzom cestom prema Mostarskom. Jbg nisam znao da se tema zakuhala, slikao bi.
Dobro, i koji ti je omjer gradske naspram otvorene?
golfiista

#1757 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Sve ko ima BC u autu i koji pokazuje prosjecnu brzinu preko 20 km/h ne vozi po guzvama u Sarajevu (neka bude sretan ako mu to posao i obaveze dozvoljava). Ali je malo bezobrazno se praviti pametan i neki strucnjak kako BMW od 1.7t trosi u gradskoj 7 lit. Polo,Clio,Punto,Citroencici,Pezoici sa malim dizelcicima se tu vrte,deca gore-dole.
Malo je i bezobrazno i tendenciozno kazati da je gradska vožnja isključivo gužva u Sarajevu, stani - kreni. Ideš u krajnost i navodiš samo drastičan primjer gradske vožnje na koji se naslanja cijela tvoja tvrdnja, a što je još gore, namjerno zanemaruješ činjenicu da gradska vožnja nije samo gužva i stani kreni, pa sat 20 km. Ali, ovaj forum ne bi bio to što jeste bez vas stručnjaka za sve i svašta.
golfiista

#1758 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

Mislim da si se pogrešno izrazio, jer sa takvim isključivim stavovima , neuvažavanjem tuđih mišljenja, stanja i pojava, te posebno niskim stepenom tolerancije prema drugima, ispravnije bi bilo da si napisao da u " životu nisi dobacio do treće brzine" ...
supercali

#1759 Re: Potrosnja

Post by supercali »

Meni recimo pezo 2.0 benzin po gradu potrosi otprilike 10 do 11 a zimi i litar gore ide
vauvau

#1760 Re: Potrosnja

Post by vauvau »

proslog vikenda sam morao putovati u BL, prosjek potrosnje na putu od tristotinjak KM (preko vlasica) po bordu je bio 8,7 350 km je bilo ukupno puta stvarna potrosnja po metodi do cepa je bila 27 litara na tih 350 km, 7,71 l/100 km, prosjek putne brzine je bio 41 km/h vozilo je 1,9 tdi sa 85 kw.
s tim u vezi prosjek brzine u gradu kao sto je Sarajevo iznad 30 km/h je pomalo nerealan
johntra

#1761 Re: Potrosnja

Post by johntra »

golfiista wrote:
Mislim da si se pogrešno izrazio, jer sa takvim isključivim stavovima , neuvažavanjem tuđih mišljenja, stanja i pojava, te posebno niskim stepenom tolerancije prema drugima, ispravnije bi bilo da si napisao da u " životu nisi dobacio do treće brzine" ...
začudio bi se koliko sam tolerantan, ali prema onima koji pričaju istinu...kad nam kažeš kako je zaista bilo, onda možemo konstruktivno nastaviti diskusiju...ili, mogu li te zamoliti da nam uslikaš tvoju potrošnju i prosječnu brzinu za vrijeme špice?
golfiista

#1762 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

johntra wrote:
golfiista wrote:
začudio bi se koliko sam tolerantan, ali prema onima koji pričaju istinu...kad nam kažeš kako je zaista bilo, onda možemo konstruktivno nastaviti diskusiju...ili, mogu li te zamoliti da nam uslikaš tvoju potrošnju i prosječnu brzinu za vrijeme špice?
Pa u tome i jeste suština, sve parametre postavljaš prema gradskoj špici, koja u toku 24 sata traje max 2 sata i nije RELEVANTNA za ono što zovemo prosječna brzina kretanja vozila u uslovima gradske vožnje, jer ta špica je donja granica, a zeleni val, recimo, gornja, a sredina je uvijek negdje između. a ako sad to uporedimo sa onim što sam ja napisao o udjelima ( 60/40 ) takve prosječne gradske i prosječne otvorene, šta dobijemo?
johntra

#1763 Re: Potrosnja

Post by johntra »

dobro, slažem se...ali koliko je onda tvoja gradska vožnja relevantna, da se čak i može nazvati takvom, jer je očigledno bila u, hajmo reći, kontrolisanim uslovima?
osim toga, 90 posto ljudi u gradu vozi u drugačijim uslovima i zakuca na maks prosječne brzine od 20 km na sat...
izvini, ali špica, manjeg ili više intentizeta u Sarajevu traje minimum od osam ujutro do šest popodne...a u tom periodu imaš dva ili tri sata mrtvog stajanja, što dodatno smanjuje i onu priču od 23 kilometra na sat u idealnim dnevnim uslovima, na 17 i manje...
madner

#1764 Re: Potrosnja

Post by madner »

Jest, samo ako radis od 9:30 do 17:30 i vozis dalje imas sigurno veci prosjek od 20km/h.
johntra

#1765 Re: Potrosnja

Post by johntra »

Golfista je mislim sa Ilidže, nek me ispravi ako griješim, a u dnevnim uslovima ni prema Ilidži, pa čak i da živi u Hrasnici, ne može nabiti onakav prosjek kao što je on nabio...eto, Emko je imao sličnu situaciju, pa je nabio 27, ali i to je vjerovatno bilo divljanje na cesti prema Blažuju...
golfiista

#1766 Re: Potrosnja

Post by golfiista »

johntra wrote:Golfista je mislim sa Ilidže, nek me ispravi ako griješim, a u dnevnim uslovima ni prema Ilidži, pa čak i da živi u Hrasnici, ne može nabiti onakav prosjek kao što je on nabio...eto, Emko je imao sličnu situaciju, pa je nabio 27, ali i to je vjerovatno bilo divljanje na cesti prema Blažuju...
Ako Golfiista živi u Hrasnici i radi na Ilidži, te u grad odlazi sedmično bar dva puta, jel moguće da je taj prosjek takav kakav jeste?
johntra

#1767 Re: Potrosnja

Post by johntra »

Jeste, ali ako se voziš u 12 naveče kad nema nikoga na cesti od Ilidže do Hrasnice...
emko1234

#1768 Re: Potrosnja

Post by emko1234 »

golfiista wrote:
emko1234 wrote:Danas se cijeli dan vozio audijem, jutros na posao. Breka - Malta, pa onda oko 10 do grada. Parkira0 u BBi, poslije toga otišao do Rakovice, pa se vratio u firmu. Pa onda na ilidžu, kućio došao u 17.30. I maloprije se vratio s termina.
Pa i nema tu neke otvorene osim brze ceste prema Mostarskom, to je možda nekih 15km otvorene 38 gradske.
direstraits0078

#1769 Re: Potrosnja

Post by direstraits0078 »

Mene interesuje, onako cisto informativno, da li bi prosjek brzine bio nizi da si se kojim slucajem vozio nekim drugim automobilom istih performansi, a ne audijem?

:lol:
emko1234

#1770 Re: Potrosnja

Post by emko1234 »

direstraits0078 wrote:Mene interesuje, onako cisto informativno, da li bi prosjek brzine bio nizi da si se kojim slucajem vozio nekim drugim automobilom istih performansi, a ne audijem?

Mene zanima šta ćeš ti na ovom podforumu kad ni bicikla nemaš? :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#1771 Re: Potrosnja

emko1234 wrote:
direstraits0078 wrote:Mene interesuje, onako cisto informativno, da li bi prosjek brzine bio nizi da si se kojim slucajem vozio nekim drugim automobilom istih performansi, a ne audijem?

Mene zanima šta ćeš ti na ovom podforumu kad ni bicikla nemaš? :lol: :lol: :lol:
Imam sliku tricikla, i to valjda nesto znaci, jos vise tockova od bicikla? :D

Image

Vidi kako mu se smijesi ova mlada:

Image

I tako, vozim ja aVudija gradom, aVudija vozim, da me ne biste slucajno zamijenili s nekim ko vozi bicikl. I potrosnja mi pada, a prosjecna brzina raste, a uskoro nam se vracaju i laste. :D
Rekoh da malo zacinim s ovom haJiku poezijom, kad sam vec bResposlen. :D

Edit:

Joj, hOlOli, ja te zOmijeniJo s onim drugim sto vozi mercedesa ili golfa ili sta vec ono bi, pa mu trosi litar i nesto sitno a ide dvjesta s mjesta. :run:
direstraits0078

#1772 Re: Potrosnja

emko1234 wrote:
golfiista wrote:
Pa i nema tu neke otvorene osim brze ceste prema Mostarskom, to je možda nekih 15km otvorene 38 gradske.
Nesto mi s digitronom nije u redu, izgleda da mu je opet osigurac iskocio...

15+38=52? :roll:

Not.

A zamisli tek procentualno da se izracuna koliko dodje 15 u 52. :run:
emko1234

#1773 Re: Potrosnja

Post by emko1234 »

Joj levata što se upalio :lol: :lol: :lol:
supercali

#1774 Re: Potrosnja

Post by supercali »

Pa drugacija je cak gradska u 8 ujutro iz pravca ilidze prema gradu i iz prqvca grada prema ilidzi
direstraits0078

#1775 Re: Potrosnja

emko1234 wrote:Joj levata što se upalio :lol: :lol: :lol:
:D Interesantno mi kako mjerite te potrosnje i brzine a ne znate ni koja vam je trenutna a koja prosjecna potrosnja. :lol:

Da sad ne pisemo o tome kako dva dvocifrena broja ne znate sabrati i oduzeti. :D Zato ja vozim tricikl, jednocifren broj tockova, a ne kao oni kamioni sleperi sa po nekoliko osovina, ko bi to sve prebrojao, plus jos rezervni tocak pa ispadne nepar... :run: Tacno bi mi opet iskocio osigurac na digitronu. :lol:
Post Reply