Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#1751 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ma šta braco - ja to iz vlastitog iskustva :lol: :lol: :lol: i mene dokači - od dragosti
niko_niko_kao_ja

#1752 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

znam kako ti je :D , vom mom bebcu jest da je tek 9 mjeseci za par dana, ali bas ima snage, mene kad zvizne zvijezde prebrojim, a pobudali od dragosti, pa ne zna kud udara :-D muska posla, tako iskazuju ljubav :-)
safran

#1753 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

"Dok me nije udario nisam znala da me voli" - je li ta ?
niko_niko_kao_ja

#1754 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

ma jasta :lol: on mene tuce zato sto me voli :lol:
Felidae

#1755 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Felidae »

hej zene, do kad se ove d3 kapi daju svaki dan. maleni je napunio godinu, pa sad neznam da li nastavljam svaki dan ili kako? (mada sam mu i davala svaki dan :-) )
otherside

#1756 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Felidae wrote:hej zene, do kad se ove d3 kapi daju svaki dan. maleni je napunio godinu, pa sad neznam da li nastavljam svaki dan ili kako? (mada sam mu i davala svaki dan :-) )
nastavi do proljeca.
Felidae

#1757 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Felidae »

ok.hvala na odgovoru
otherside

#1758 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Felidae wrote:ok.hvala na odgovoru
nema na cemu :) slusa li bembac? :-D
putujucidzindas

#1759 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

gdje ste žene? je li i vas snijeg zameo? kod nas ovdje na brdu elementarna nepogoda, čučimo u kući ko zarobljeni :(
vanad

#1760 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

i kod nas ovdje snijeg...ja uzivam. Prosle godine ga nije bilo nikako. Skupljam po kuci rekvizite da idemo poslije spavanja snjeska da pravimo.

Inace mali je jucer napunio 5 mjeseci i prvi put kasiku u usta ubacio. Nije prava prehrana, samo sam u mlijeko ubacila malo pahuljica od prosa. ABd planiram poceti sa prehranom za jedno dvije sedmice.
putujucidzindas

#1761 Re: Bebe - ALL ABOUT!

joj, hajde što ga ne volim, nego ne znam šta manje volim - snijeg ili hladnoću. Nego isto ne volim ni u kući biti :) A kad se sjetim ono u februaru, kad li je bilo. Izašla trudnica s trbuhom do zuba da malo prošeta po mahali, a ulica u mahali široka jedva 3 m. Izašla ja super, u međuvremenu komšija svu onu silu snijega sljuštio na ulicu. Ja se vraćam kući, ispred mene brdo od jedno 4 m snijega, a nema šanse da ga obiđem. Te ti fino beba i ja hop u snijeg, malo po malo prokopali do kuće :lol:
Taj vaš snješko baš idilično zvuči :)

A malenom je lagano i vrijeme da počne.
Alhemicarkaa

#1762 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ama džindas na kojem brdu, nismo valjda na istom i brdu :) Kod nas na Koševskom snijeg do prozora, ali onaj što je napadao po klimi :D

Kod moje male se pojavile neke flekice ma šakama, gdje se sastavlja palac i kažiprst, onako, kao da se ožarila :( Šta bi to moglo biti. Nismo uvodili nove namirnice.
putujucidzindas

#1763 Re: Bebe - ALL ABOUT!

:lol:
Nismo, mi smo na Mejtašu :)

Ne znam ti to sa šakicama, ali je ovom mom lice katastrofa. Pokazala sam i doktorici, pitala da nije alergija, kaže ona zanemarite to, i ako jeste, to je bezveze, samo vi hranite dijete. Njemu je jedan obraz totalno crven i sa sve nekim puhicama, a kod resice uha mu je koža skroz pukla. Mazala i jekodermom, A-dermom, stalno ga mažem, ništa. Počela sam sumnjati i u vodu koja nam je mnooogo hlorisana, a kontam i da bi moglo biti zbog grijanja, jer tačno kako smo pošli grijati, njemu je to tako.
Alhemicarkaa

#1764 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ne znam, baš me to brine, ići ćemo doktorici da je pitam.

Danas sam joj prvi put dala zobene klice, našla u Konzumu u našoj ulici bioforove, samljevene i osušene. E time je više oduševljena nego tikvom, sve je smazala zajedno sa kruškom, kojom uopće nije oduševljena, i tražila još :shock:
vanad

#1765 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

ja sam u SSK isla...

Inace hlor nestaje ako se voda prokuha. A probaj i malo vise vlaziti vazduh ako sumnjas u grijanje. Ja imam ovlazivac vazduha. Cim se pocne malo vise grijati nama u stanu spadne vlaznost ispod 40 % i tu stupa na snagu ovlazivac.
putujucidzindas

#1766 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Je li ti se to zove zobene klice s posijama?
Alhemicarkaa

#1767 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Jeste, baš te.
Alhemicarkaa

#1768 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

I ja sam išla u SSK - jedno dvije godine, u ratu. Inače sam Išla u Vuk Karadžić.
putujucidzindas

#1769 Re: Bebe - ALL ABOUT!

vanad wrote:ja sam u SSK isla...

Inace hlor nestaje ako se voda prokuha. A probaj i malo vise vlaziti vazduh ako sumnjas u grijanje. Ja imam ovlazivac vazduha. Cim se pocne malo vise grijati nama u stanu spadne vlaznost ispod 40 % i tu stupa na snagu ovlazivac.
Ma ja imam mnogo osjetljivu kožu. Poslije bazena bih se uvijek sva osula. Kad je previše hlorisana, umivanje mi uništi lice skroz. Zato mislim da je možda i kod njega. Ovlaživač imamo.

A Alhemičarku pitam za ove zobene, jer sam ja to njemu već prije dala, pa se to po licu pojavilo par dana poslije. Onda sam mu prestala davati, pa se smirilo, pa probala opet, pa se nije pojavilo, pa sam nastavila, a onda se tek poslije 15 dana pojavilo. Zato sam u jednom momentu i na njih sumnjala...
putujucidzindas

#1770 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:I ja sam išla u SSK - jedno dvije godine, u ratu. Inače sam Išla u Vuk Karadžić.
vidi sve raja iz mahale :)
E ja sam do 3. godine ovdje živjela, pa onda do 24. nisam, pa sam eto posljednjih 10 opet tu.
vanad

#1771 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

pa nisam bas direktno iz mahale ali sam pripadala skoli Razija Omanovic koja nije bas na dobrom glasu bila pa nas je tata upisao u SSK jer je on odrastao na Mejtasu. Ali nije nam bilo predaleko, jednu tramvajsku stanicu :-D . Na zalost vec 20 godina sam u inostranstvu.
otherside

#1772 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

meni alhemicarka kona :D
Alhemicarkaa

#1773 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside, je li i tebi konzum u ulici :D
Ja sam zobene prvi put jutros dala, a ovo na šakicama se pojavilo ima dva dana, tako da znam da nije od toga.
putujucidzindas

#1774 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Nego da ja uletim s nečim nigdje veze :D :D
Zvali me na razgovor za posao, imam višestruku tremu - valja ostaviti dijete nekome, a rastu mu zubi :D , valja obući nešto u što ne mogu stati, valaj pričati smisleno i povezanop s odraslim ljudima, i to sve uraditi najbolje što mogu :D
vanad

#1775 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

kad sam ja pocela da idem na posao - dva dana u sedmici - kad je maloj bila godina, najgore mi je bilo recenicu sastaviti. Pravo ono zapinje. Nedajboze da neko nazove na telefon pa moram pricati engleski...srecom se to vrlo brzo vratilo na stari nivo. Ali te tacno razumijem.
Post Reply