Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#1751 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Lako se cuka rijesiti .. Samo uvijek zavezane patike .. Jednom su me zatekli odvezanih patika dok sam ja svezao oni utekli .. Neki dan me napade ja zamahnuo nogom sekunda falila da upadnem na ledja da sam ga zakacio na ajfelov toranj bi odletio :D :oops: pobjego supak ja trco za njim nisam ga mogao stici :D
Pisistratus

#1753 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Bubalo1 wrote:Lako se cuka rijesiti .. Samo uvijek zavezane patike .. Jednom su me zatekli odvezanih patika dok sam ja svezao oni utekli .. Neki dan me napade ja zamahnuo nogom sekunda falila da upadnem na ledja da sam ga zakacio na ajfelov toranj bi odletio :D :oops: pobjego supak ja trco za njim nisam ga mogao stici :D

Ovdje u Crkvicama bio jedan veliki crni ker, harambaša, valjda lokalni vođa kerova. Ujed'o sve živo, staro i mlado, baš bio jeben lik u kerovskom svijetu. :-D Izudaraš ga, al' ništa, on svoje pa svoje, a za autima laj'o i dan i noć. Glavno mu bilo isto pred školu gore otić' i plašit' djecu, mada mi nije poznato da je ijedno ujeo. Uglavnom,neko mu je podmetn'o nekakve hapice i nije prošlo 2 dana i umro je. Poslije mu se i gang rasp'o, crkvički ogranak. mada hodaju još, al' nema više fajtova i toga. :-D
Mustang1

#1754 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

I ja sam to planirao ali ne samo lutalicama .. Kod mene ima lutalica koje komsije uzmu i u dvoriste stave i ti su me najcesce nadapali .. Imao sam na umu tako nesto da uradim ali jbg nisam ipak imao srca strah me Boga .. Mada sam i fizicki se par puta sa komsijama obrucanavao radi pascadi
Casual's

#1755 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Sinoc u Travnicku doš'o frajer sa golfom dvojkom i istovari 5-6 scenadi iz gepeka.Kont'o sam zvat mur'ju ali utece :D
Mustang1

#1756 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ja sam se i danas svadjao sa komsijom oko scenadi .. Jedno lajalo na mene a on drugom pokaza rukom da se i on pridruzi .. Jebo sam mu sve od do covjeka samo gleda ne moze da vjeruje mislio da sam fin miran momak valjda :D :oops:
Rijeka_snova

#1757 Re: Zeničani

Post by Rijeka_snova »

Je l' se meni ucinilo ili je stvarno nesto odjeknulo, kao detonacija, ovamo prema Radakovu? :-)
Eborg

#1758 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Je li "Pro Bike" jedina radnja za biciklističku opremu u gradu ili ima još negdje?
Pisistratus

#1759 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Bubalo1 wrote:Ja sam se i danas svadjao sa komsijom oko scenadi .. Jedno lajalo na mene a on drugom pokaza rukom da se i on pridruzi .. Jebo sam mu sve od do covjeka samo gleda ne moze da vjeruje mislio da sam fin miran momak valjda :D :oops:

Jutros čitam nekom liku u zenici kerovi izgrizli auto:

http://www.zenicablog.com/zenica/crna-h ... 5%BEo.html

Ne mo'š vjerovat'! :shock: :shock:
Djubre_

#1760 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Jedina i najbolja. Ostali su fus!

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Eborg

#1761 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Tnx! :thumbup:
Eborg

#1762 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pisistratus wrote:
Bubalo1 wrote:Ja sam se i danas svadjao sa komsijom oko scenadi .. Jedno lajalo na mene a on drugom pokaza rukom da se i on pridruzi .. Jebo sam mu sve od do covjeka samo gleda ne moze da vjeruje mislio da sam fin miran momak valjda :D :oops:

Prije par sedmica idem ja ulicom i jedem pitu kad pas za mnom zinuo i skače po meni da dođe do pite. Shvatam da su gladni i nahranio sam tog jadnika ali jednom će tako početi nas da jedu, pasa je sve više a dostupne hrane jednako malo.
Mustang1

#1763 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma na mene samo nek "av" ispusti bilo koje pasce odmah natezem nogu .. Taman da je od Obame kucno scene boli me neka stvar .. :D Da se razumijemo necu ja svako scene napucavati nogom ali ako vidim da ide prema meni i laje Bogami donji je :D
Pisistratus

#1765 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Eborg wrote:
Pisistratus wrote:

Prije par sedmica idem ja ulicom i jedem pitu kad pas za mnom zinuo i skače po meni da dođe do pite. Shvatam da su gladni i nahranio sam tog jadnika ali jednom će tako početi nas da jedu, pasa je sve više a dostupne hrane jednako malo.
A brate kažu nehumano ubijat' kerove, žao im ovo - ono.. U biti nehumanije je da ti kerovi hodaju gladni mjesecima i onda ionako umru od gladi, plus još nanesu štete koliko hoćeš..Kao npr. onom čovjeku kojem su auto izjeli..
kakavdanakneiskustvu

#1766 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.zenicablog.com/zenica/crna-h ... C4%87.html

Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, lišeno je slobode lice S.M., rođeno 1981. godine, iz Zenice, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, a kojim djelom je otuđeno putničko motorno vozilo marke "Golf IV", registarskih oznaka 537-M-691, vlasništvo M.I. iz Zenice, a koje je izvršeno dan prije, tačnije u toku noći 21/22.04.2013. godine, u ulici Adolfa Goldbergera u Zenici, te krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, izvršeno dana 12.04.2013. godine, u ulici Mejdandžik u Zenici, na štetu J.A. i A.A., oba iz Zenice. Prilikom lišavanja slobode, kod lica S.M. je pronađeno i privremeno oduzeto pet mobilnih telefona sa sim karticama.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, te dokumentovanja izvršenih krivičnih djela, lice S.M. je dana 23.04.2013. godine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predato na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela, nakon čega je u sprovedenoj proceduri, od strane sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici prijavljenom licu određena mjera pritvora.

Dana 25.04.2013. godine, u Kaknju, na parking prostoru u ulici 7. muslimanske brigade, od strane službenika Policijske stanice Kakanj pronađeno je putničko motorno vozilo „Golf IV“, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da je otuđeno u toku noći 21/22.04.2013. godine, u Zenici. Na mjestu pronalaska vozila izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega je vozilo predato vlasniku.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I preduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju provjere svih prikupljenih informacija i saznanja o drugim krivičnim djelima počinjenim na području Zenice, a koja se mogu dovesti u vezu sa prijavljenim licem, a u kontekstu navedenih aktivnosti se vrše provjere za privremeno oduzete mobitele te druge radnje u skladu sa naredbama Općinskog suda u Zenici. Napominjemo da je prijavljeno lice povratnik u činjenju krivičnih djela i u više navrata je prijavljivano Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona od strane policijskih službenika ovog ministarstva.
karanana

#1767 Re: Zeničani

Post by karanana »

Slatka hana.
soul_assassin

#1769 Re: Zeničani

Post by soul_assassin »

Ah, nije ovo ništa novo, koliko mi se samo puta desilo da bus dođe na drugi peron. Zato oči uvijek otvorene i ne vjerujem nikome, pa ni natpisu na kartu :D
motorola01

#1770 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicani ... /130507091

Gluho bilo :oops: . Boga mi ce je ljakani napraviti :cry:
Not My Idea

#1771 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Pisali smo mi vec o ovoj dzamiji, jel tako?

haman da je bila prica da je pravi vlasnik Fantasy-ja...jel to taj Avdic?
kamen spoticanja

#1772 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

motorola01 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicani ... /130507091

Jah...ljakani...sram ih bilo...i stid...bolje da su fabriku napravili
motorola01

#1773 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

kamen spoticanja wrote:
motorola01 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicani ... /130507091

Jah...ljakani...sram ih bilo...i stid...bolje da su fabriku napravili
Hajde bolan i ne bio, lako je tebi iz Sarajeva pucati. Dodji brate kupi stan u ovoj zelenoj lameli pa onda reci nesto
kamen spoticanja

#1774 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Kakvo bolan sarajevo...taman ce mi to sad biti dzemat...blize sam ja nego sto ti mislis
snaga_znanja

#1775 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Covjek za svoje pare nek gradi sta hoce. Ako ima uredne dozvole i zemljiste svaka mu cast. Bar nije pare prebacio na Kipar.
Post Reply