SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vnm

#1751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vnm »

Manic Psycho wrote:kupis ultra broj na trafici i nazoves samo jednom i iskljucis ga. da li te tada mogu naci
mogu ako taj telefon, u kojem si koristio tu karticu jedan put, koristis sa nekom drugom karticom stalno. tako su uhvatili onog pametnjakovica sto je dojavljivao lazno bombe u sudu.
amrica

#1752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

vnm wrote:
Manic Psycho wrote:kupis ultra broj na trafici i nazoves samo jednom i iskljucis ga. da li te tada mogu naci
mogu ako taj telefon, u kojem si koristio tu karticu jedan put, koristis sa nekom drugom karticom stalno. tako su uhvatili onog pametnjakovica sto je dojavljivao lazno bombe u sudu.

znaci i telefon kupiti :D
najbolje na nekoj benzinskoj u drugom gradu
terra_incognita

#1753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by terra_incognita »

vnm wrote:
tako su uhvatili i one ubice amara mistrica, bez obzira sto se pricalo da su hrvatski drotovi zasluzni za prepoznavanje i hapsenje
r_faruk

#1754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

pa pogledaj ovih klosara i mangupa po gradu, vec sam jednom napisao..... lijepo ga policajac zaustavi, legitimise, prerovi, nadje noz, boxer, pistolj ili neku drugu caroliju i neka ga "obradi" po zakonu. ne nosas noz da rezes hljeb. pogledaj samo "omladinu", to se razmase carsijom, trenerke, jakne....... pa vidis profil problema na kilometar. al policajac ga ne zaustavlja i ne legitimise..... zaustavlja studente i normalan narod i onda gdje ti je licna i te zajebancije.......... evo skoro smo cistili snijeg sa zgrade i unistili auto koje je bilo parkirano u zabrani. vrijeme elementarne nepogode, ciko parkiro pod prozore i cisti autic svaki dan. kada smo ga razbili dosla nam policija....... i sad ide taj postupak kako ide......... ali nije dosla da mu napise kaznu sto je u zabrani.........
Manic Psycho

#1755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Manic Psycho »

vnm wrote:
kako ti mogu mobitel pratiti ako izvadis sim karticu nakon poziva. oni mogu samo da imaju broj s kojeg je upucena prijetnja. i mogu te upratiti ako ti je ukljucen mobilni sa tom karticom.
poznanik

#1756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Altsa wrote:vratiti na ulice policajce pozornike koji su imali svoj kvart u kojem su znali ko je narkoman ko diler ili jalijas...spartali po cijeli dan po kvartu i od kojih su se tresle gace i postenim i ne postenim, a znali su dobro da ispendrece

I danas postoji zakonska odredba o rejonskim policajcima u Kantonu Sarajevo i njihova obaveza stalnog obilaska "svog" terena pješice. Ona je intezivirana kratko nakon nesretne smrti D. Mrnjavca, ali su se, valjda, policajci ubrzo premorili pješačenjem i ponovo povukli u auta :oops:
quasar

#1757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Svaki telefon ima svoj kod (IMEA broj - tako nesto) koji se na serveru telekoma prikazuje.
Lady Saray

#1758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Lady Saray »

Manic Psycho wrote: kako ti mogu mobitel pratiti ako izvadis sim karticu nakon poziva. oni mogu samo da imaju broj s kojeg je upucena prijetnja. i mogu te upratiti ako ti je ukljucen mobilni sa tom karticom.
oni mozda ocitaju samo broj.. ali telekom ima sve podatke od vrste mobitela pa do lokacije gdje je koristen prema baznim stanicama.. na osnovu presjeka signala 3 bazne stanice mogu te u metar locirati.. najjednostavniji primjer prepoznavanja mobitela na mrezi je slanje postavki za gprs... ti u nokiu ono dodju postavke za nokiu, ti istu karticu u samsung, dodju postavke za samsung..
kurty

#1759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kurty »

Manic Psycho wrote:
vnm wrote:
kako ti mogu mobitel pratiti ako izvadis sim karticu nakon poziva. oni mogu samo da imaju broj s kojeg je upucena prijetnja. i mogu te upratiti ako ti je ukljucen mobilni sa tom karticom.

hanuminoj sestri ukraden mobitel... otisli u policiju, prijavili i dali sve papire od mobitela... cisto da smire duse, jer su mislili da je to to sto se mobitea tice... maloj kupljen novi mobitel, na ovaj se i zaboravilo... 4 mjeseca poslije, zovu ih iz policije, da mala "prepozna" svoj mobitel... Odu u policiju, mala uzme svoj telefon... Valjda su negdje unjeli podatke od mobitela i prvi put kad se mobitel upalio poslije kradje, "imali su ga"...
scorpion7

#1760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by scorpion7 »

...svaki mobas se prijavljuje na mrežu sa dva koda... IMEI i MSISDN ili ti serijski broj mobasa i sim-a kart. Oni hajvani iz telecoma te moze locirati po podatku na koji repetitor si spojen.dakle recimo na avazovom tornju si spojen, dakle nalazis se u krugu od xy metara, kilometara...preciznije te lociraju tek po jačini signala-dakle smanjuje se krug u kojem se nalazis...
minjonja

#1761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

samo malo, neko rece munja ubio covjeka??
BadBoy

#1762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BadBoy »

r_faruk wrote:pa pogledaj ovih klosara i mangupa po gradu, vec sam jednom napisao..... lijepo ga policajac zaustavi, legitimise, prerovi, nadje noz, boxer, pistolj ili neku drugu caroliju i neka ga "obradi" po zakonu. ne nosas noz da rezes hljeb. pogledaj samo "omladinu", to se razmase carsijom, trenerke, jakne....... pa vidis profil problema na kilometar. al policajac ga ne zaustavlja i ne legitimise..... zaustavlja studente i normalan narod i onda gdje ti je licna i te zajebancije.......... evo skoro smo cistili snijeg sa zgrade i unistili auto koje je bilo parkirano u zabrani. vrijeme elementarne nepogode, ciko parkiro pod prozore i cisti autic svaki dan. kada smo ga razbili dosla nam policija....... i sad ide taj postupak kako ide......... ali nije dosla da mu napise kaznu sto je u zabrani.........
E vidi druže, koliko god je on bio u krivu toliko ste i vi isto ispali papci. To je onaj naš mentalitet "ko ga jebe, ionako je parkiran u zabrani". Jeste li rekli čovjeku tu da ne parkira? Jeste li mu rekli da ćete čistiti snijeg? Tek nakon toga se može malo bahatije ponašati, ali ni to nije razlog da se čovjeku tek tako unišiti automobil. Isti slučaj sam i ja imao u ulici, ko ne izađe da čisti i lopata, sve njemu pred vrata ide po sistemu - pa što nije izašao da i on čisti. Ja sam svaki put kada je akcija bila, i samostalno, izlazio i lopatao, ali sam uvijek nekako pazio da ne zatrpam drugome ni auto ni kuću. Izvinite na off-topicu ali ovo me već dugo nervira kod našeg naroda.

A da nije totalni OT:
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/u ... /120224124#

Šta je gori zločin? Ovo ili ono ubistvo fotografa na Dobrinji u sred bijela dana?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Ono na Dobrinji.
kokuz_sa

#1764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

danas kafenisem s prijateljem,inace specijalac..i prica mi kako su jucer uhapsili nekog lika za napad
i kaze doveli ga u stanicu i sve i obavjestili tuzioca i onda cu citirati prijatelja

"jebo majku otisao je kuci prije nego je meni smjena zavrsila,a momku zamalo oko nije iskopao cipelareci ga"
vjesticanametli

#1765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vjesticanametli »

leet wrote:Ono na Dobrinji.

e bas nemas duse :oops: e cuj molim te onog lajavca iz sekuritija za kerove on ce nesto poduzeti pa nek mamu vise sankcionise :x zao mi je pasa ali ovo je preslo sve granice i ne moze se porediti sa klanjem covjeka na Dobrinji
Cholina_Lokica

#1766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

vjesticanametli wrote:
leet wrote:Ono na Dobrinji.

e bas nemas duse :oops: e cuj molim te onog lajavca iz sekuritija za kerove on ce nesto poduzeti pa nek mamu vise sankcionise :x zao mi je pasa ali ovo je preslo sve granice i ne moze se porediti sa klanjem covjeka na Dobrinji
Pa jel' taj "lajavac" uporedio :? Jedino lik iznad rece takvo nesti, niko drugi nije ni spomenuo tako nesto
vjesticanametli

#1767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vjesticanametli »

citala sam sta je lajavac rekao pa sam to spomenula............moje cuke slusaju i nikog ne diraju
Cholina_Lokica

#1768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

Rekoh ja dobro, cuke su krive za klanje
BadBoy

#1769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BadBoy »

Cholina_Lokica wrote:Rekoh ja dobro, cuke su krive za klanje
Ma nisu cuke krive, samo sam upratio i po Facebooku i među rajom da se svi daleko više zgražavaju nad ovim u Hadžićima nego nad ubistvom na Dobrinji. Valjda nam je to normala postala, šta li...
kokuz_sa

#1770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

zivota ti jesul tebi inicijali N.K.
Tina SA

#1771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tina SA »

insomnia78 wrote:
Policija ispuni svoj dio time sto uhvati ubicu i na tome se zavrsava njihova uloga, ne vidim kako bi nas drugacije cuvali

Yes ,Yes,ti si upravu :D .
Veoma tesko ,vjeruj -jer kriminal je toliko uzeo maha da se pitam kako jos uopce neko hoda ulicom.
Ja vec odavno tasnu nenosim a ulicom setam sa sprejom u ruci i u svakom prolazniku vidim potencijalnog ubicu .
Zao mi je ovog covjeka kome policija nije obezbjedila sigurnost a takvih kao sto je on je 99 % u ovom gradu.
Privatni obveznici rade iza zakljucanih vrata ,sa strahom od napada jer policiji treba pola sata da dodju na mjesto zlocina.
Sarajevo je puno kriminalaca, koji dodju -odrade posao i odu kuci .
Nazalost ,policija jos nije skontala da ima organizovani kriminal -treba im vremena :lol:
poznanik

#1772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

insomnia78 wrote:...Čuj "dobrinjski koljac"
SVIREPO UBISTVO NA DOBRINJI
Sarajevo: Uhapšena žena osumnjičena za ubistvo Muje Bukvića

Prema nezvaničnim informacijama, u Bukvićevoj radnji pronađeno je mnogo, za istragu interesantnih predmeta, stoga je do okončanja saslušanja privedene teško govoriti o motivima...
Last edited by poznanik on 25/02/2012 11:46, edited 5 times in total.
Cholina_Lokica

#1773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

BadBoy wrote:
Ma nisu cuke krive, samo sam upratio i po Facebooku i među rajom da se svi daleko više zgražavaju nad ovim u Hadžićima nego nad ubistvom na Dobrinji. Valjda nam je to normala postala, šta li...
Ko nam je kriv sto se bez prestanka medjusobno koljemo i sta sve ne...
kokuz_sa wrote:
zivota ti jesul tebi inicijali N.K.
Ha :?
cigara

#1774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

BadBoy wrote:
ne nego su infantilni ljubitelji pasa glasniji (mislim na one sto im je drazi pas od djeteta)
nego ovo gore sto govoris za ciscenje krova i obavjestavanje da se auta ne parkiraju, slazem se

Kod mog druga su cistili krovove u ulici prosle sedmice, 3 dana prije po cijeloj ulici postavili znakove i natpise "ne parkiraj cisti se krov", tako da su svi sklonili auta
Jedno auto stradalo al je, koliko sam ga shvatio, tu bilo parkirano nekih godinu dana a vlasnik nije bio u Sarajevu najmaje pola godine, zvali muriju i pauka da ga sklone al nisu htjeli
Jbga, otisla sajba i krov
Mikado

#1775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Moguce je da je događaj u Hadžićima povezan sa ovim od prije 8 dana.

Image
Locked