BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mustang1

#1751 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Ma nikome trenutno nije bitno gdje cemo igrati ..I ako pobjedimo svi ce sutiti .. Ali ako dozivimo katastrofu na Kosevu ... Sa druge strane ako dozivimo katastrofu na Bilinom malo njih ce se okomiti na Bilino .. Bit ce i takvih ali manje nego bi bilo u slucaju Koseva .. Jebat ga ako se mene pita kao covjeka koji zivi u Zenici ja ne bih volio jer prave cirkus po gradu veci nego sto je inace ...Ali zbog uspjeha reprezentacije bih volio da igraju ovdje
armin071

#1752 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by armin071 »

Bubalo1 wrote:Ma nikome trenutno nije bitno gdje cemo igrati ..I ako pobjedimo svi ce sutiti .. Ali ako dozivimo katastrofu na Kosevu ... Sa druge strane ako dozivimo katastrofu na Bilinom malo njih ce se okomiti na Bilino .. Bit ce i takvih ali manje nego bi bilo u slucaju Koseva .. Jebat ga ako se mene pita kao covjeka koji zivi u Zenici ja ne bih volio jer prave cirkus po gradu veci nego sto je inace ...Ali zbog uspjeha reprezentacije bih volio da igraju ovdje
Ja sam za Zenicu samo zato sto to igracima pase jer oni su valjda ti koji znaju gdje im je bolje tj. lakse igrati. Sto se licno mog misljenja tice ja mislim da smo i prosle kvalifikacije kada smo igrali protiv Portugala u Zenici izgubili upravo zato sto je teren bio bezqurac i nismo mogli postene akcije da odigramo. Ali naravno Kosevo je ukleto sto smo izgubili od Danaca a Zenica nije ukleta sto smo izgubili od Portugala. Cudna nam je nekad logika do bola.
Chuckie

#1753 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

ganjeta wrote:Fakat i meni nije to jasno, većina spominje tih famoznih 445 m2 ? Zašto bi nam sad to bio problem kad smo najbolje utakmice igrali na većim stadionima krenuvši od Frakfurta, Lisabona, Minska, Pariza. Na svim pobrojanim stadionima smo pružali i više nego dobre partije, ne znam zbog čega bi sad to bio toliki problem? Jedini problem bi bio ako nebi dozvolili da se otvore kapije zapadne tibine.
Upravo to. Naši igrači svi igraju na modernim stadionima evrope i uvijek pružamo dobre
partije u gostima gdje su tereni "veliki" i travnjaci dobri, jer igramo fudbal. Kada igramo
u Zenici, uvijek igramo na one jebene horuk lopte na sreću, koje Džeko spušta za Misketa
ili Pjanića, to možda i prolazi protiv Luxemburga, Albanije, teško i Bjelorusije, ali Boga mi
Portugal će nam očitat bukvicu kao i prošli put, a sjetimo se i Španije. I protiv Portugala i
Španije u gostima smo bili bare bare, nesretno smo primili po taj jedan gol, ali smo igrali
100x bolje nego na oranici Bilinog Polja. Dajte nas u FRANKFURT, najbolje je.
vinnie_jones

#1754 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by vinnie_jones »

U kakvom li je stanju Iljin "Goal" u Orašju :mrgreen:
Chuckie

#1755 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

vinnie_jones wrote:U kakvom li je stanju Iljin "Goal" u Orašju :mrgreen:
Bolje da pitaš za onaj novi stadion u Brčkom, iako sa atletskom stazom, ličit će na nešto.
Gandalf

#1756 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Najbolja opcija je Signal Iduna Park - već smo tamo igrali jednom, 80 000 stolica, teren čoha od bilijarskog stola, dijaspora može oboriti rekord s jedno 50 000 ljudi, takvu podršku ne bi apsolutno nikad više imali, još hiljadu dvije imućnijih iz BiH može doći, i onda ih pregazit' bez pardona - požaliće oni svoje alibije i primadona stavove :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1757 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

Hodidid wrote: Jedno OT pitanje. Jel to na avataru slika gerilskog lidera JM iz Urugvaja?
DA! :D Il Presidentea
BHF_Manijak

#1758 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Gandalf wrote:Najbolja opcija je Signal Iduna Park - već smo tamo igrali jednom, 80 000 stolica, teren čoha od bilijarskog stola, dijaspora može oboriti rekord s jedno 50 000 ljudi, takvu podršku ne bi apsolutno nikad više imali, još hiljadu dvije imućnijih iz BiH može doći, i onda ih pregazit' bez pardona - požaliće oni svoje alibije i primadona stavove :mrgreen:
Nema 80.000 stolica, kada dortmund igra nema stolica na navijackoj tribini, samo kad igraju internacionalne utkamice postavljaju se stolice, zato im jeste mnogo manji kapacitet kad igraju LP ili EL! :mrgreen: :mrgreen:
Edin H.

#1759 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

Ako nam ne daju da igramo na Bilinu Polju treba odbiti da igramo, ne dozvoliti ultimatum.

Posto su sada na vlasti neke nove snage koje niti su strucnjaci za Medjunarodno pravo, a nemaju ni trunke ponosa ili prkosa to se nece desiti, tako da bi u tom slucaju najbolja altenativa bio MinKen :D ili mjesto ordiniranja tetke Shanije - Diseldorf, uglavnom mjesta gdje ima masa gastosa koji mozda ni ne znaju fudbalska pravila, ali svi znaju zagalamiti - Bosna je sampion :D
solo2

#1760 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by solo2 »

Ma kako nije bitno!? Igraci su izabrali Zenicu i gotova prica, kakva god bila atmosfera na BP bila bolja je milion puta od one na Kosevu. Ja navijam za FK Sarajevo ali onaj stadion je kurac i gotovo!

Mislim da bi Grbavica bila najbolja moguca investicija da se jednom za sve vremena sredi pitanje stadiona
LSD

#1761 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Gandalf wrote:Najbolja opcija je Signal Iduna Park - već smo tamo igrali jednom, 80 000 stolica, teren čoha od bilijarskog stola, dijaspora može oboriti rekord s jedno 50 000 ljudi, takvu podršku ne bi apsolutno nikad više imali, još hiljadu dvije imućnijih iz BiH može doći, i onda ih pregazit' bez pardona - požaliće oni svoje alibije i primadona stavove :mrgreen:
Sve je to fino, ali to je čerga...muhadžirska varijanta....to je uništavanje ugleda i imidža reprezentacija...to je pišanje po nama...da me pogrešmo ne shvatiš, ono što hocu kažem : cak i državice poput Lihtejnštajna i Andore igraju u svojoj zemlji i na svom stadionu :!:
Necemo sad glumiti muhadžire i landarati po drugim državama (taman da nas dođe 100.000 u Dortumundu) jer se portugalcima digo qurac :x da se tak izrazim...nece nas portugal tjerati iz države :x valjda si me razmuio šta hocu da kažem
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1762 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

ma ljudi realno ima rješenje koje opet može ići u našu korist.

Na Koševu iscrtati dimenzije terena sa Bilinog polja i rješen problem. FIFA propisuje dimenzije terena u opsegu od - do tako da ti u tome možeš na svakom stadionu (ukoliko imaš potreban prostor na travnjaku) napraviti dimenzije koje ti odgovaraju.

Mala je zahebancija izmještati golove, ali mislim da bi se za taj poso lako našlo i desetak dobrovoljaca...sve za pobjedu! :D
Edin H.

#1763 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

LSD wrote:
Sve je to fino, ali to je čerga...muhadžirska varijanta....to je uništavanje ugleda i imidža reprezentacija...to je pišanje po nama...da me pogrešmo ne shvatiš, ono što hocu kažem : cak i državice poput Lihtejnštajna i Andore igraju u svojoj zemlji i na svom stadionu :!:
Necemo sad glumiti muhadžire i landarati po drugim državama (taman da nas dođe 100.000 u Dortumundu) jer se portugalcima digo qurac :x da se tak izrazim...nece nas portugal tjerati iz države :x valjda si me razmuio šta hocu da kažem
Ja se sa ovim stavom slazem, ali treba biti principijjelan, ako nas tjeraju sa stadiona koji smo mi odabrali, treba odbiti da igramo, bez obzira na eventualnu kaznu i gubitak baraza.
Chuckie

#1764 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

JoseMujica wrote:ma ljudi realno ima rješenje koje opet može ići u našu korist.

Na Koševu iscrtati dimenzije terena sa Bilinog polja i rješen problem. FIFA propisuje dimenzije terena u opsegu od - do tako da ti u tome možeš na svakom stadionu (ukoliko imaš potreban prostor na travnjaku) napraviti dimenzije koje ti odgovaraju.

Mala je zahebancija izmještati golove, ali mislim da bi se za taj poso lako našlo i desetak dobrovoljaca...sve za pobjedu! :D
Lakše je zakačit plug za traktor i izorat koševo i posadit krompire, bar se to može uraditi za dan dva, a potreban je jedan insan i 2 mašine. :lol:
oldschool

#1765 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

Već prljavo igraju, ovo je psihološki pritisak, ne treba dozvoliti da podlegnemo istom. Igrači su u formi, nema povrijeđenih, sve štima. Samo da igrači ne pretjeraju s baklavama. :D
Last edited by oldschool on 27/10/2011 18:06, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1766 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Sad' gledam sliku i kontam..e vala nisu trebali ovo kopuckati travu dva-tri dana pred tu inspekciju.

Ne valja teren,al' ne diraj nista jer poslije tih cackanja jos gore izgleda.

Image
Chuckie

#1767 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

-LIBERO- wrote:Sad' gledam sliku i kontam..e vala nisu trebali ovo kopuckati travu dva-tri dana pred tu inspekciju.

Ne valja teren,al' ne diraj nista jer poslije tih cackanja jos gore izgleda.

Image
Ta slika je stara 5-6 dana, i to je navodno humus, sada po riječima zeničana teren se zeleni ko u proljeće,
vegetacija buja, već je nova trava narasla pola metra, treba to pokosit i povaljat i sve će biti OK. :D
Gandalf

#1768 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

@LSD, samo lagano, nemoj se sekirat' :D Moj post je bio poluozbiljan - mada mišljenja sam, da ako nam zabrane Zenicu i smjeste nas na Koševo, na kojem onda 100% neće dopustit' puni kapacitet, i mi onda trebamo po cijenu pobjede dići hampu na sva zvona i tražiti igranje utakmice u komšijskom iDortmundu/Gelzenkirhenu/Amsterdamu - tamo ih razbit' ih ko p..... i tu više ne bi bilo nikakvih alibija ni za Portugalce, ni za uefinska govna.
LSD

#1769 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Gandalf wrote:@LSD, samo lagano, nemoj se sekirat' :D Moj post je bio poluozbiljan - mada mišljenja sam, da ako nam zabrane Zenicu i smjeste nas na Koševo, na kojem onda 100% neće dopustit' puni kapacitet, i mi onda trebamo po cijenu pobjede dići hampu na sva zvona i tražiti igranje utakmice u komšijskom iDortmundu/Gelzenkirhenu/Amsterdamu - tamo ih razbit' ih ko p..... i tu više ne bi bilo nikakvih alibija ni za Portugalce, ni za uefinska govna.
Ma dobro, OK skonto sam...sve i da mi njih razorimo na neutone i protone u utakmicama, sve i da se plasiramo na EP - ako nas natjeraju na hidžru po Dortmundu/Gelzenkirhenu/Amsterdamu/ petom desetom - oni su tim postupkom izvadili kobasicu iz gaca i dobro se popišali po nama i sveli nas na najniži nivo da citav svijet to vidi....to je poenta.
Zenica je dobra bila bjelorusima, rumunima,albancima, luxu ,svi njima PA CAK I SAMOJ UEFI TADA ,nikakvi delegati ni inspektori nisu tad obilazili stadion, nikakve žalbe UEFI i sad odjednom Protugalu se digo qurac da nas turiraju i mi se moramo saginjati njima i seljakati se po Gelzenkirhenu...e nece moci, buraz.
Chuckie

#1770 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

ORITE KOŠEVO ! :shock:
green man

#1771 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by green man »

U slucaju da nam suspenduju bilino polje nek se igra u BL. Ubijemo 2 muhe jednim zamahom tj. otresemo portugalce ko slinu a kao drugo mozda dodo dodje na tekmu pruzit podrsku makar ponovo zaglavio u bolnici zbog puknuca cira :D
gdje god se bude igralo- bilo u Bosni, Holandiji ili u Kini, Bosna je u krvi i svakoj mojoj rimi :D :bih: :bih:
samo_ti

#1772 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samo_ti »

I trebaju da nas *ebu kada mogu...ko nam je kriv sto se do sada nije obezbijedila trava na BP ili stolice na Kosevu ( od drzave ) ...znaju ko ckapi povesti pola familije u lozu ili u avion na gostovanje, da se slikaju i td. a kada treba odvojiti novac za nesto onda se usutare....neka, neka, i treba to ovako :x

p.s igrati ce se u NicaZe jer je trava k`o na Old Trafordu :bih: :D
zlajapravaraja

#1773 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Joj price i prijedloga...

Koji smo primitivci i kompleksasi, pa to ni u Palestini nema... :roll:
splend

#1774 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by splend »

pa neka sada osim i co. odu malo do uefe i kazu da se igra na bilinom, ako vec imaju kakvog uticaja. da su u savezu suljo, iljo i sl. svi bi njih krivili za los stadion :lol:
Mustang1

#1775 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Chuckie wrote:ORITE KOŠEVO ! :shock:
Zamislite dodju na Bilino prvo i kazu ne moze los teren .. Odu na Kosevo tamo kukuruzi posijani :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked