Sirija

Locked
El_comadante

#1751 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/press-tv- ... ih-medija/
neko je vec ranije okacio ovaj link, al izgleda da to @opetja nije vidio, ustvari mozda da je ovo prenijela Al Jazeera ili CNN mozda bi i vidio, ovako nula bodova...
e sad je poenta kome više vjerovati. zašto više vjerovati irancima nego bilo kome drugom?
joe_black

#1752 Re: Sirija

Post by joe_black »

Klavikula

#1753 Re: Sirija

Post by Klavikula »

El_comadante wrote:
Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/press-tv- ... ih-medija/
neko je vec ranije okacio ovaj link, al izgleda da to @opetja nije vidio, ustvari mozda da je ovo prenijela Al Jazeera ili CNN mozda bi i vidio, ovako nula bodova...
e sad je poenta kome više vjerovati. zašto više vjerovati irancima nego bilo kome drugom?
http://www.advance.hr/vijesti/razotkriv ... tv-kanale/
zato sto je tesko naci nesto slicno ovome na Press TV, RT i sl. dok svakodnevno propaganda (koja se u odredjenoj mjeri i razotkriva) ide na CNN, BBC, Al Jazeera i sl.
vrbas1979

#1754 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Ovako to danas rade "oslobodioci", bez suđenja, ratne zarobljenika i ranjenike uz zid i streljanje.

Zvijeri su puštene s lanca i bojim se da će biti gore nego u Libiji. Klasični ratni zločin! Je li ovo bolja Sirija i sloboda i demokratija?

Baš me zanima šta bi na ovo mogli reći japin_mutapi, Opetja033 i slični.

Upozorenje, video sadržava uznemirujući materijal:

http://www.youtube.com/watch?v=ey-0H7Y3v_I
joe_black

#1755 Re: Sirija

Post by joe_black »

vrbas1979 wrote:Ovako to danas rade "oslobodioci", bez suđenja, ratne zarobljenika i ranjenike uz zid i streljanje.

Zvijeri su puštene s lanca i bojim se da će biti gore nego u Libiji. Klasični ratni zločin! Je li ovo bolja Sirija i sloboda i demokratija?

Izvini lijepo ovo i jest demokratski...ovakvu su demokratiju i zasluzili...
nurko387

#1756 Re: Sirija

Post by nurko387 »

vrbas1979 wrote:Ovako to danas rade "oslobodioci", bez suđenja, ratne zarobljenika i ranjenike uz zid i streljanje.

Ovo je strašno, čak gore nego u Libiji, žao mi samo onih iskrenih muslimana koji su se zaputili u Siriju misleći da se tamo uspostavlja nekakva islamska pravda
neki

#1757 Re: Sirija

Post by neki »

Sta ce reci, oni se mole Allahu da u ovom svetom mjesecu pobunjenici pobiju sve Asadove snage :x
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1758 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

nije tačno da nije bilo suđenja
sudio im je prijeki sud i osudio na osnovu dokaza i izjava svjedoka
svi strijeljani su bili zločinci i ubice i vođe paravojske poznate kao šebiha
oni koji nisu okrvavili ruke su živi i zdravi i njima če suditi posle pada assadovog režima i uspostave demokratije
japin_mutapi

#1759 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Sirijski opozicionarii tvrde da su zarobili preko 100 pripadnika režimske vojske i milicije tokom borbi u gradu Aleppu, prema video snimku objavljenom u petak.

Video pokazuje nekoliko desetina muškaraca u civilnoj odjeći kako sjede u dvorištu, snima ih čovjek koji sebe opisuje kao pripadnika FSA.

Zarobljeni muškarci u kameru govore svoje ime, čin i da su pripadnici sirijske vojske i "Shabiha" pro-režimske milicija.

"Ja sam pukovnik Muhammed Rašid Muhammed el Mehmed ... zarobljen sam na ulazu u Aleppo," jedan od muškaraca kaže.

"Ja sam kapetan Fuad el-Hosh, zapovjednik policije u Šaar distriktu Aleppa. Zarobljen sam kada sam napustio stanicu", rekao je drugi.

Jedan muškarac se predstavio kao član Shabiha, rekavši kako je zarobljen u Hanano u Aleppu i da je "ubio demonstranta."

Opetja033

#1760 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Posto si me prozvao, odgovoricu ti. Jos uvijek se ne zna tacno ko su ovi ljudi koji su strijeljani. Imaju tri teorije:
1) Pripadnici jednog plemena koje podrzava Assada.
U tom slucaju osudjujem ovo sto se desilo i definitivno se radi o klasicnom ratnom zlocinu.
2) Assadovi vojnici, tj pripadnici "sirijske" vojske.
Takodje osuda i ratni zlocin.
3) Najvise izvora govori da se radi o pripadnicima paravojne formacije shabiha. Klasicna teroristicka skupina koja stoji iza najgorih zlocina koji su se desili u Siriji. Od klanja maloljetne djece, preko silovanja pa do ubistava staraca.
U tom slucaju aplaudiram, pljescem, podrzavam, skacem od srece. DaBogda sveijedan pripadnik te teroristicke grupe zavrsio ovako sto prije. Razlike izmedju njih i arkanovaca nema. Ko da bi se sad neko ovdje bunio da je nekad 93-94 u Sarajevu uhvaceno par arkanovaca ili crvenih beretki i da im je ovako presudjeno. Ma daj.
vrbas1979

#1761 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Kako god za ovo nema opravdanja. Ovo je klasični ratni zločin. Valjda svaka osoba ima pravo na fer i pošteno suđenje, pa na advokata, normalan sudski proces, pa na mogućnost žalbe, itd itd. Posebno ako uzmemo u obzir da su ratni zarobljenici i da ih je dosta ranjeno i potom su streljani. Je li ovo ta buduća slobodna i demokratska Sirija?

Razularena masa je napravila klasični linč u sred grada. Ne navijam ni za koga, ali mi je sumnjiva budućnost Sirije i njenih stanovnika u svakom mogućem obliku, jer su očito svi žedni krvi. Neće ovo na dobro.
joe_black

#1762 Re: Sirija

Post by joe_black »

japin_mutapi wrote:Sirijski opozicionarii tvrde da su zarobili preko 100 pripadnika režimske vojske i milicije tokom borbi u gradu Aleppu, prema video snimku objavljenom u petak.

Video pokazuje nekoliko desetina muškaraca u civilnoj odjeći kako sjede u dvorištu, snima ih čovjek koji sebe opisuje kao pripadnika FSA.

Zarobljeni muškarci u kameru govore svoje ime, čin i da su pripadnici sirijske vojske i "Shabiha" pro-režimske milicija.

"Ja sam pukovnik Muhammed Rašid Muhammed el Mehmed ... zarobljen sam na ulazu u Aleppo," jedan od muškaraca kaže.

"Ja sam kapetan Fuad el-Hosh, zapovjednik policije u Šaar distriktu Aleppa. Zarobljen sam kada sam napustio stanicu", rekao je drugi.

Jedan muškarac se predstavio kao član Shabiha, rekavši kako je zarobljen u Hanano u Aleppu i da je "ubio demonstranta."

Cisto propagandni snimak:
Ovdje u Siriji je jasno ko dan da nema zivih zarobljenika pogotovo na strani pobunjenika, a koliko vidim kod ovih zarobljenika skoro da nema straha za zivot...nego kao djeca u skoli ponavljaju ono sto im je nardjeno da kazu...
japin_mutapi

#1763 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

joe_black wrote: Cisto propagandni snimak:
Ovdje u Siriji je jasno ko dan da nema zivih zarobljenika pogotovo na strani pobunjenika, a koliko vidim kod ovih zarobljenika skoro da nema straha za zivot...nego kao djeca u skoli ponavljaju ono sto im je nardjeno da kazu...
baš si ih provalio 8-)
nOrMaLaC

#1764 Re: Sirija

Post by nOrMaLaC »

Nešto razmišljam i kontam u sebi...
Malo je poglupo, ali kako da Assad nije još koristio Hemijsko ili Biološko oružje.
Svi znamo koliko je odlučno krenuo u borbu protiv pobunjenika svom silom itd...
Vjerovatno bi upotrebom ovakvoga oružja učinio u slučaju prisline primopredaje vlasti ili ne?
Da li će doći do uporabe ili ne oružja?
nosara

#1765 Re: Sirija

Post by nosara »

vrbas1979 wrote:Kako god za ovo nema opravdanja. Ovo je klasični ratni zločin. Valjda svaka osoba ima pravo na fer i pošteno suđenje, pa na advokata, normalan sudski proces, pa na mogućnost žalbe, itd itd. Posebno ako uzmemo u obzir da su ratni zarobljenici i da ih je dosta ranjeno i potom su streljani. Je li ovo ta buduća slobodna i demokratska Sirija?

Razularena masa je napravila klasični linč u sred grada. Ne navijam ni za koga, ali mi je sumnjiva budućnost Sirije i njenih stanovnika u svakom mogućem obliku, jer su očito svi žedni krvi. Neće ovo na dobro.
Nisu stabilni, demokratski arapski rezimi na bliskom istoku u interesu amerike i izraela, vec rigidne islamske "drzave" koje ce, po potrebi, koristit kao mete u borbi protiv "terorizma"...

U takvim "drzavama" lincovanja iz nekih, normalnom covjeku nepojmljivih razloga, su sasvim normalna stvar...
Maystor

#1766 Re: Sirija

Post by Maystor »

Istina o Siriji sve više izlazi na vidjelo, čak i na zapadu. Posljednji snimci su zaprepastili cijeli svijet, ali ne i mentalni sklop vehabijsko-terorističkog korpusa koji je, nažalost, aktivan i u BiH.
bogoljub

#1767 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Maystor wrote:Istina o Siriji sve više izlazi na vidjelo, čak i na zapadu. Posljednji snimci su zaprepastili cijeli svijet, ali ne i mentalni sklop vehabijsko-terorističkog korpusa koji je, nažalost, aktivan i u BiH.
:thumbup:
snaga_znanja

#1768 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Izmedju ovog i videa u Srebrenici apsolutno nema razlike. Ratni zlocin po svim mogucim standardima...

Prica o sudjenjima i ostalim glupostima u 21. vijeku gdje i olovke kameru imaju.. nemojte me nasmijavati..

Pobunjenici su sami sebi skocili u stomak sa ovim budalestinama, a to jos jednom dokazuje da u ratu ona najglasnija budala vlada...
occupylove

#1769 Re: Sirija

Post by occupylove »

nacionalni i religijski sastav Sirije ? zna li iko ?
znam da ima Druza , Alawita , Shi'ta , Sunita i Pravoslavaca
ko vodi pobunu?
jednostavna pitanja ?
Last edited by occupylove on 02/08/2012 08:11, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#1770 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

occupylove wrote:mora se gledati van okvira uobicajene propagande , u Spaniji pucaju na rudare , Madrid razbijen , u Montrealu u Kanadi ( a nije Bahrein ) pucaju gumenim mecima i suzavcem po gradjanima, bas sat prije li pisem ovaj post , ili u Anaheim USA posalju policijskoga vucjaka na dvogodisnje dijete i pucaju po trudnoj zeni ( imala je pobacaj po zadnjoj inrormaciji ) u gradu je vanredno stanje vec tri sedmice ..
u S.Arabiji poceli nemiri ( linkovi slijede ili trazite sami , ne budite lijeni )
ali CNN i BBC i 'zapadna ' demokratija su uvijek u pravu :D
samo vi slusajte placenike Mossada i CIA i MI6 i oni su u Dzamijama takodjer ,jer ? zavadi i Shi'ite i Sunite i Druze i Welavite i Ortodoxe i sve zajedno da se pokoljemo ? i medju Imamima za ovaj sveti mjesec za Muslimane , takodjer a kraljevina Sauda je jedna od najzlocinackijih i i naj-korumpiranijih ikada i najveci krvolok Muslimana ,
koje dokaze vam mogu predociti ;
privatnim avionima dolaze u USA ( svojim ocima ih vidio , bio sa rajom u restoranu i pojavise se sa ekipom tjelohranitelja , kada sam radio projekat u Majamiju i bio je Ramazan, takodjer i samo da ne bude svinjetine na obroku a maljoljetnice mogu :x )
ja i Americka raja ih gledamo , kao ? ljudi se razidjose ( normalni ) prisjela nam vecera ..sa gadjenjem
i najskuplje ( i maljoljetne prostitutke ) koriste , pred mojim ocima , roditeljima se kunem vidjeh to
ali ?)
imaju para kao blata, USA policija ih stiti i cuva , po naredjenju od 'odozgo ' ..
a nas Amerikance potjerali .iz restorana . ma kunem vam se zivotom i familijom , vidjeo sam to i takvi tipovi podrzavaju 'pobunjenike " od Libije do Sirije i "najveci su Muslimani "( a bogami kuhaju i po Rusiji i Kini ali oni im nece oprostiti )
U kakve ti restorane izlazis gdje mozes maloljetnu prostitutku nabavit? I to na kraju nije restoran nego pufara... :lol:
El_comadante

#1771 Re: Sirija

Post by El_comadante »

a da li pripadnici asadove milicije kad uhvate "pobunjenike" održe suđenje ili i oni ovako ubijaju ili još gore muče i tako to. to ti nije mrsko i problem ali jeste kada rade "pobunjenici".
vrbas1979

#1772 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

El_comadante wrote:

a da li pripadnici asadove milicije kad uhvate "pobunjenike" održe suđenje ili i oni ovako ubijaju ili još gore muče i tako to. to ti nije mrsko i problem ali jeste kada rade "pobunjenici".
Eh, bio sam uvjeren da ce se neko javiti s ovim pitanjem.

Da, i Assadove snage su cinile i cine zlocine, ali sam lijepo boldirao pitanje - Je li ovo bolja Sirija i sloboda i demokratija? Takvu podrzava zapad, Turska, pojedine arapske zemlje, pojedini ovdje na forumu. Da li zelimo ovakvu buducu Siriju?

Da li je ovo buducnost Sirije gdje ce svako ko je bio povezan sa vlasti/policijom/vosjkom ili se sumnja na to zavrsiti pred zidom i kisom metaka u tijelu? Pa ako su se dvojica nekada posvadjala oko međe ili mlade, primjera radi, a danas je jedan aktivista, drugi ce ni kriv ni duzan zavrsiti na prijekom sudu.

Revolucije, pobune, rusenja vlasti i sl. se cine da bi svima bilo bolje, a ne isto ili cak i gore, zato je jos veca odgovornost pobunjenika i njihovi potezi i djela imaju vecu tezinu.

Ako nista zlocine koje cine regularne snage je kasnije lakse eventualno procesuirati (komandna odgovornost, lanac zapovjedanja, raspored jedinica)... dok u slucaju pobunjenika to nije slucaj. Danas te u Siriji lola s puskom ili klinac od 14 godina hladno moze ubiti. Cisto onako, da vidi kakav je osjecaj.
Last edited by vrbas1979 on 02/08/2012 09:39, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#1773 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

El_comadante wrote:

Apsolutno ne. Ali valjda je razlika u tome što Asadovi kolju, ubijaju, siluju, dok se pobunjenici bore protiv toga. Ako ce i oni istim principima se voditi onda bolje Asada ostaviti na vlasti, ako nista imaju uspostavljene institicuije i kakav takav zivot. Dok ovi dodju na vlast, podmire 5 generacija, pokolju neprijatelje imacemo novog Asada i prica iz pocetka.
joe_black

#1774 Re: Sirija

Post by joe_black »

snaga_znanja wrote:
occupylove wrote:mora se gledati van okvira uobicajene propagande , u Spaniji pucaju na rudare , Madrid razbijen , u Montrealu u Kanadi ( a nije Bahrein ) pucaju gumenim mecima i suzavcem po gradjanima, bas sat prije li pisem ovaj post , ili u Anaheim USA posalju policijskoga vucjaka na dvogodisnje dijete i pucaju po trudnoj zeni ( imala je pobacaj po zadnjoj inrormaciji ) u gradu je vanredno stanje vec tri sedmice ..
u S.Arabiji poceli nemiri ( linkovi slijede ili trazite sami , ne budite lijeni )
ali CNN i BBC i 'zapadna ' demokratija su uvijek u pravu :D
samo vi slusajte placenike Mossada i CIA i MI6 i oni su u Dzamijama takodjer ,jer ? zavadi i Shi'ite i Sunite i Druze i Welavite i Ortodoxe i sve zajedno da se pokoljemo ? i medju Imamima za ovaj sveti mjesec za Muslimane , takodjer a kraljevina Sauda je jedna od najzlocinackijih i i naj-korumpiranijih ikada i najveci krvolok Muslimana ,
koje dokaze vam mogu predociti ;
privatnim avionima dolaze u USA ( svojim ocima ih vidio , bio sa rajom u restoranu i pojavise se sa ekipom tjelohranitelja , kada sam radio projekat u Majamiju i bio je Ramazan, takodjer i samo da ne bude svinjetine na obroku a maljoljetnice mogu :x )
ja i Americka raja ih gledamo , kao ? ljudi se razidjose ( normalni ) prisjela nam vecera ..sa gadjenjem
i najskuplje ( i maljoljetne prostitutke ) koriste , pred mojim ocima , roditeljima se kunem vidjeh to
ali ?)
imaju para kao blata, USA policija ih stiti i cuva , po naredjenju od 'odozgo ' ..
a nas Amerikance potjerali .iz restorana . ma kunem vam se zivotom i familijom , vidjeo sam to i takvi tipovi podrzavaju 'pobunjenike " od Libije do Sirije i "najveci su Muslimani "( a bogami kuhaju i po Rusiji i Kini ali oni im nece oprostiti )
U kakve ti restorane izlazis gdje mozes maloljetnu prostitutku nabavit? I to na kraju nije restoran nego pufara... :lol:[/quo

100% istina, moj jaran koji radi u hotlu im je bio licni vodic u nocnom provodu, trazenju kurvi i zajedno je kockao s njima... i to ljudi obični Kuvajčani...
KIMBO

#1775 Re: Sirija

Post by KIMBO »

vrbas1979 wrote:Kako god za ovo nema opravdanja. Ovo je klasični ratni zločin. Valjda svaka osoba ima pravo na fer i pošteno suđenje, pa na advokata, normalan sudski proces, pa na mogućnost žalbe, itd itd. Posebno ako uzmemo u obzir da su ratni zarobljenici i da ih je dosta ranjeno i potom su streljani. Je li ovo ta buduća slobodna i demokratska Sirija?

pa šta je tu problem, što neideš pred tužilaštvo i tražiš da se nađe i kazni razularena masa što ubi CACU......mislim smiješno....ako bolje pogledaš snimak u jednom trenutku ovaj prvi sa desna pravi pokret kao da će da bježi i ovi su morali da ga spriječe......jer ako dobro slušaš povike oni govore..... bježiš, bježiš....

apsolutno ako je jednoj Sjevernoj koreji naziv Demokratska....
Locked