X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
LEDA

#1751 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Hmmmm

Lukijan i Alexa šta god i kako god da otpjevaju ,meni su dooooosadni :oops:
Ilma podbacila in toto :sad:

Tamara dobra :)

Prijatno iznenađenje Doktori i 4U i Maid .

Haris dobar.
Danijel dobar ,ali mene ostavlja ravnodušnom.

Aleksandra B. podbacila.

Žao mi Saške - divna djevojka, oku ugodna i ništa lošija od npr.Alekse.

Ismijah se nekim vašim komentarima :lol:
relativno84

#1752 Re: X FACTOR Adria

Post by relativno84 »

Daniel pa dobro moze to proci, ali ako je ovo buduci naslednik pokojnog slavuja iz makodonije Tose brate vaskrsni spasi nas :oops:

Aleksandra Brkovic zasluzeno je prosla u ovoj konkurenciji, ali njena farcijalna ekspresija vapi za dobrom samarcinom, nije mi jasno cemu ono glupiranje pri tom vise se sluzi recitacijom nego pjevanjem. Jer kad pusti glas blago je reci da pisti :music2:

Aleksa ima lijepu boju glasa, gradjen je da bude poznat :D samo jos da odredi u kojem smjeru ce ici :thumbup:

Doktori mozda sam prerastao ovaj fazon ali cini mi se bas isfurano.

Ilma vjerovatno glasovno nema ovdje konkurenciju, ali se opet pokazalo da neko njenih godina nije jos spreman da se nosi sa svim sto donosi recimo pobjeda, ali mora biti medju dva il tri svakako :thumbup:

Maid pa i nije on toliko teatralan koliko su neki ustogljeni, ali ako gledate pazljivije malo ko u ovom x faktoru da nije ufuran od zirija do takmicara, sasvim korektan nastup :thumbup:

4U slicno kao i doktori samo za nijansu ugodnije oku i uhu, mada tesko da ce imati neki veci prolaz u sirokim narodnim masama :D

Lukijan od prve do zadnje minute pjesme lik se derao kao da se nekome unosi u lice wtf :D prosli nastup je bio daleko bolji.

Haris previse tuzan glas u ovim teskim vremenima, samo u vecu depresiju baca narod :(

Tamara i onaj "mutavi" pogled su mi previse antipaticni, sva sam pogubljena ali gazim do cilja ne pali :roll:

Ako neko bas ne eksplodira do kraja ovo sto se vidjelo do sad tesko da neko bas ima taj famozni x faktor, sve je to simpaticno na tren ali ne drzi dugo paznju. Mada kakav ziri takvi i takmicari, produkcija jos pravi pocetnicke greske, voditelji se mijenjaju ko na pokretnoj traci :D

Sve u svemu malo finije upakovan cirkus :oops:
bosanska rijec

#1753 Re: X FACTOR Adria

Post by bosanska rijec »

Haris interesantno je otpjevao Merlinovu pjesmu, emotivno a sa toliko godina :)
Sto se tice Ilme mogu samo reci "sta uradise od nje" .... ljepse je i pjesme imala i ljepse
se oblacila dok je to sama radila. Prosli put je zeznuse sa stajlingom, koji je bio ocajan,sa nekakvim glupim nausnicama.
sad sa bukom vjestackih aplauza i ton koji ne cuje i na kraju slag na sve to uvali joj kiki grozne pjesme.
., dok su sve druge iz njegovog tima birale same pjesmu. Sreca da Ilma ima glas pa to ona sve stojicki dobro otpjeva.
Svaka joj cast kad sve to dobro podnosi, a tako mlada, ona je pravi x faktor.
bosanska rijec

#1754 Re: X FACTOR Adria

Post by bosanska rijec »

Haris interesantno je otpjevao Merlinovu pjesmu, emotivno a sa toliko godina :)
Sto se tice Ilme mogu samo reci "sta uradise od nje" .... ljepse je i pjesme imala i ljepse
se oblacila dok je to sama radila. Prosli put je zeznuse sa stajlingom, koji je bio ocajan,sa nekakvim glupim nausnicama.
sad sa bukom vjestackih aplauza i ton koji ne cuje i na kraju slag na sve to uvali joj kiki grozne pjesme.
., dok su sve druge iz njegovog tima birale same pjesmu. Sreca da Ilma ima glas pa to ona sve stojicki dobro otpjeva.
Svaka joj cast kad sve to dobro podnosi, a tako mlada, ona je pravi x faktor.
kako otjpjeva Haris .... sve je laz.....
Havatar

#1755 Re: X FACTOR Adria

Post by Havatar »

LEDA wrote:Hmmmm

Haris dobar.

Aleksandra B. podbacila.

Nisi u pravu za ovo sto si napisala o Ilmi i Tamari, sa ostalim sto si naisala se uglavnom slazem .
Kal El

#1756 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Meni se nije svidjela Harisova verzija pjesme...Tamara ko mrtva,a Lukijan se dere...Ilma nije kriva za grešku..a Kiki i Kristina su odron zešći!

Sent from my LT26i using Tapatalk
LEDA

#1757 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Havatar wrote:

Haris dobar.

Aleksandra B. podbacila.

Nisi u pravu za ovo sto si napisala o Ilmi i Tamari, sa ostalim sto si naisala se uglavnom slazem .
Šta ću ,meni moje uho tako čulo. Ilma nikad lošija ,mada je tamo najveći talent.Iako mislim da su je roditelji prerano gurnuli u takmičenje.Mislim da su trebali pričekati još 3 godine ,pa tek tad. Ne vjerujem da će Ilma pobijediti,a šteta .... Tamara mi se dopada.
Baba_Droga

#1758 Re: X FACTOR Adria

Post by Baba_Droga »

Ahhh tehnički produkcijski problemi su česti, ali kamera nikako da uFati momente klizanja i padanja po bini :)
prošli put je jedna od cura iz H2O pala, ali u tom momentu je kamera bila prema publici...samo je Ana rekla: "Tako to ide kada se oblači duga haljina" :-)
A sinoć Kristina...pa je doktori ...supermen do supermena podigoše ...al i to kamera ne snimi (moglo se skontati, a imam i provjerenu info iz publike kako je Kristini haljina zapela)

:run: Ma slatki su svi...i ovi...i oni...
Havatar

#1759 Re: X FACTOR Adria

Post by Havatar »

LEDA wrote:
Havatar wrote:

Haris dobar.

Aleksandra B. podbacila.

Šta ću ,meni moje uho tako čulo. Ilma nikad lošija ,mada je tamo najveći talent.Iako mislim da su je roditelji prerano gurnuli u takmičenje.Mislim da su trebali pričekati još 3 godine ,pa tek tad. Ne vjerujem da će Ilma pobijediti,a šteta .... Tamara mi se dopada.
Ilma je ono sto je bilo do nje odradila maksimalno i nije kriva za tudje greske a sto se tice Tamare ne svidja mi se sto kad pjeva prenosi depresiju na sve koji je slusaju.
LEDA

#1760 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

@havatar :kiss:

Možda sam ja depresivna u zadnje vrijeme pa sam i naklonjena tim "depresivnim" pjevačicama.

treba biti ,ili bar pokušati biti objektivan. Mi možemo navijati i podržavati Ilmu ,ali sinoć nije bila dobra ,tj nije sjajila kao inače. A i to je dobro- imaće priliku da zablista :) ,a to je znak da napreduje .

Navijam ,navijam ..... :bih:
VenomousV

#1761 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

ja sve vise i vise pocinjem misliti da je ilma ono iscenirala, ili barem "izmuzla" trenutak sto bi se reklo :roll:
(dobila ideju iz proslog lajva)
manekenka u penziji

#1762 Re: X FACTOR Adria

Post by manekenka u penziji »

Pogledala sam snimak njenog nastupa i zaista izgleda iscenirano, ali njena reakcija na komentare žirija nije iscenirana, tako da je vrlo moguće da je zaista imala problema sa tonom ali se u neka doba prestala boriti sa svim tim i jednostavno se predala, sto nije smjela da uradi.
Havatar

#1763 Re: X FACTOR Adria

Post by Havatar »

LEDA wrote:@havatar :kiss:

Možda sam ja depresivna u zadnje vrijeme pa sam i naklonjena tim "depresivnim" pjevačicama.

treba biti ,ili bar pokušati biti objektivan. Mi možemo navijati i podržavati Ilmu ,ali sinoć nije bila dobra ,tj nije sjajila kao inače. A i to je dobro- imaće priliku da zablista :) ,a to je znak da napreduje .

Drago mi je da navijas i nadam se da ces vise slusati Ilmu a manje Tamaru i da ces manje biti depresivna :mrgreen: :kiss:
:bih:
LEDA

#1764 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

manekenka u penziji wrote:Pogledala sam snimak njenog nastupa i zaista izgleda iscenirano, ali njena reakcija na komentare žirija nije iscenirana, tako da je vrlo moguće da je zaista imala problema sa tonom ali se u neka doba prestala boriti sa svim tim i jednostavno se predala, sto nije smjela da uradi.
Njoj je samo 13 godina,ima predivan glas ,ali je samo dijete.
Ne vjerujem da je glumila. Dobro je da se nije rasplakala.Ovo je bila prilika da nešto nauči iz tog iskustva.
LEDA

#1765 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Havatar wrote:
LEDA wrote:@havatar :kiss:

Drago mi je da navijas i nadam se da ces vise slusati Ilmu a manje Tamaru i da ces manje biti depresivna :mrgreen: :kiss:
:bih:
Slušam ja i Ilmu i Tamaru i Maida i Danijela i grupe ,ma sve.Trudim se biti nepristrasna. Ali ,eto , nekome se ne sviđa ono što se meni sviđa .....i nije kraj svijeta ,samo prilika da razmijenimo mišljenja :kiss:
klixo

#1766 Re: X FACTOR Adria

Post by klixo »

Pobjedu trebaju dati netkom tko ce se najvise okoristiti njom :)
Npr. Ilma je definitivno najbolji vokal ovdje ,ali je isuvise mlada da bi se mogla brzo okoristiti pobjedom.
Isto tako mislim i za ove preko 27 godine.Kad nisu dosad napravili karijeru nece je ni sad.
Tamara je moj favorit definitivno za pobjedu ,ali na svjetskom trzistu nikako na balkanskom.
Aleksa bi se mogao okoristiti pobjedom, da se razumijemo meni on nije medju top 3,ali ima ono sto danasnja scena trazi.
manekenka u penziji

#1767 Re: Odg: X FACTOR Adria

Post by manekenka u penziji »

LEDA wrote:
manekenka u penziji wrote:Pogledala sam snimak njenog nastupa i zaista izgleda iscenirano, ali njena reakcija na komentare žirija nije iscenirana, tako da je vrlo moguće da je zaista imala problema sa tonom ali se u neka doba prestala boriti sa svim tim i jednostavno se predala, sto nije smjela da uradi.
Njoj je samo 13 godina,ima predivan glas ,ali je samo dijete.
Ne vjerujem da je glumila. Dobro je da se nije rasplakala.Ovo je bila prilika da nešto nauči iz tog iskustva.
Nisam se ja fino izrazila. Nastup djeluje kao da je glumila, ali vjerujem da je imala tehničkih problema. Mislim da je ostalo jasno sta sam htjela reci.
U svakom slučaju ja i ne mogu biti objektivna toliko kad su ovi naši u pitanju, meni su oni svi favoriti.
bingov buraz

#1768 Re: X FACTOR Adria

Post by bingov buraz »

Jedina osoba sa tim famoznim x faktorom je izbacena sinoc.Sto se mene tice hvala im lijepo i dovidjenja,show u 5 deka sa onim Hajatovim odronom.
VenomousV

#1769 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

bingov buraz wrote:Jedina osoba sa tim famoznim x faktorom je izbacena sinoc.

+1
Jazzy.ba

#1770 Re: X FACTOR Adria

Post by Jazzy.ba »

Kako iritantno derle može biti ona Ilma, to je katastrofa. Šta si ti umislila dijete drago.
Federenko

#1771 Re: X FACTOR Adria

Post by Federenko »

bingov buraz wrote:Jedina osoba sa tim famoznim x faktorom je izbacena sinoc.Sto se mene tice hvala im lijepo i dovidjenja,show u 5 deka sa onim Hajatovim odronom.

:thumbup:
navedeni

#1772 Re: X FACTOR Adria

Post by navedeni »

Federenko wrote:
bingov buraz wrote:Jedina osoba sa tim famoznim x faktorom je izbacena sinoc.Sto se mene tice hvala im lijepo i dovidjenja,show u 5 deka sa onim Hajatovim odronom.

:thumbup:
Pretjerujes kad poredis licensirani svjetski X Faktor Pinkov i Hayatov ZMBT... :lol:
Partizzanka

#1773 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

onako kako odijelo ne cini covjeka, tako licenca ne cini show
a to su pokazali ovi sa pinka/emotiona

ako im je oduzmu licencu, evo glave
ovoliko gresaka, pocevsi od promjene voditelja vec pri prvim emisijama, preko svih mogucih i nemogucih tehnickih gresaka, i opsteg neprofesionalizma ... to je nedopustivo! NEDOPUSTIVO

stvarno su u rangu sa zmbt po kvaliteti
Federenko

#1774 Re: X FACTOR Adria

Post by Federenko »

Partizzanka wrote:onako kako odijelo ne cini covjeka, tako licenca ne cini show
a to su pokazali ovi sa pinka/emotiona

ako im je oduzmu licencu, evo glave
ovoliko gresaka, pocevsi od promjene voditelja vec pri prvim emisijama, preko svih mogucih i nemogucih tehnickih gresaka, i opsteg neprofesionalizma ... to je nedopustivo! NEDOPUSTIVO

stvarno su u rangu sa zmbt po kvaliteti
Show ne radi Emotion. Da oni to rade bilo bi mnogo bolje. :novine:
slave4you

#1775 Re: X FACTOR Adria

Post by slave4you »

Pink nema nikakve veze sa X-Factorom osim sto ga emituje, za sve su zaduzeni MKB koji su dobili licencu, audicije su im bile odlicne, sve je izgledalo kao i u svijetu...ali ocigledno se ne mogu savrseno nositi sa live emisijama, i tu se vide propusti kojih ima mnogo i koji im se ne bi trebali desavati...prvi live je bio dobar, od drugog su krenule greske i oni ne uce na njima sto je najgore....nadam se da ce se popraviti, kandidati su dobri, ziri je zanimljiv i dobar, Ana je super...ali produkcija gora i gora....

sinoc top5 ( Maid, Haris, Aleksa,4U i ako mi nisu simpaticne, tamara) Ilma mi je uvijek u top5 ali los izbor pjesme, nije joj uopste legla, i plus ona scena....

Kristina mi se zgadila nakon sinoc, uzasna je, definitivno najgori clan zirija, valjda je puna kompleksa sto je jedina neostvarena i nije aktuelna i nema hitove.
Post Reply