Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
funky_baby

#1751 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by funky_baby »

azurna_obala wrote:
ladyblue18 wrote:
htcxone wrote:izbaciti veceru
Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.

Vecerat treba, samo treba znat sta.
Na kraju dana racuna se ukupan kalorijski unos a ne kada si jeo koji obrok.
Jesti, pa leći spavati...ima li odvratnijeg osjećaja :-)
pa ne moras odmah na spavanje nakon obroka :-)
generalno ni ja ne veceram, al se slazem da je kalorijski deficit najbitniji i naravno treba paziti sta jesti i inace, a pogotovo navecer
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1752 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

htcxone wrote: ne, grijesis, jesti i zaspasti je najgora kombinacija, jesti i imati fizičku aktivnost najbolja

slazem se u tome da ne treba totalno izbaciti veceru, ali je zamjeniti sa nnekim voćem-povrćem, mada meni to nije problem i preskociti :)
A nakon fizicke aktivnosti ne treba jesti :?

Za veceru voce...jok. :mrgreen: Za veceru se jedu proteini. :D

I ja ne znam kada vi ljudi jedete pa idete spavati, ali ako se vecera u 21 a ide spavati u 1 cisto sumnjam da je to odvratan osjecaj, ali haj ko zna :D
azurna_obala

#1753 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by azurna_obala »

tataćusak wrote:
azurna_obala wrote:
Ima, leći gladan :-?[/quote]

:lol:
Onda spucaj jedan veliki smoki :D
galamdzinica

#1754 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by galamdzinica »

funky_baby wrote:
galamdzinica wrote:
nera18 wrote:kod suhog mesa nije so pozeljna :) a ono je strasno nasoljeno :)
koju vrstu treninga si praktikovala ?
Znam da so nije poželjna, ali ako nije puno slano, ne mogu vala bez suhog mesa nikako. I ajvara :D

Što se tiče vježbi, 2x sedmično kombinacija oko sat vremena kardio, na stepu, od toga pola sata do 45 min sa bućicama, za ruke. Ostalih pola sata mišići i istezanje. A kod kuće sam radila vježbe sa http://www.bodyrock.tv, sad imaju novu stranicu http://www.dailyhiit.com. Meni je malo konfuzna nova, pa se vraćam na vježbe sa stare stranice. Vidim da od 10. januara postavljaju novi 30-dnevni challenge, pa ako želiš da nešto promijeniš ovo je idealna prilika :thumbup: inače, dnevno se radi po 12 min, nekada malo više kad je reps challenge u pitanju, ali kondicija i generalno tjelesna spremnost bude odlična nakon 30 dana! Poslije se uvuče pod kožu da se tačno sama sebi gadiš, kao da se nisi istuširala, ako nisi radila vježbice taj dan. Preporučujem da radiš ujutro ako želiš da smršaš :thumbup:

Sad sam se malo ulijenila oko praznika, ali danas nastavak!
a jel radis Zuzanine vjezbe ili od ove nove cure sa bodyrock? meni je Zuzka super :), ima svoj kanal na youtube zuzkalight, također mi je dobra i Tatiana (lovingfit).
Pa ja sam većinom radila Lisine jer sam se tad uključila, ali nekad znam skrolati skroz unazad i upaliti Zuzkine. Mene malo kod Zuzke nervira što je spora u objašnjavanju, a ja često nemam vremena za to. Kod Lise je sve brzo, jedino preskočim njene motivacione govore na početku svakog videa :D Zuzkin kanal sam gledala, ali nisu mi tako interesantne kao bodyrock, ona obično uradi dvije komplikovanije vježbe, a na bodyrock-u mi je dovoljno da pročitam workout breakdown i već znam šta treba raditi :)
TDK-90

#1755 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by TDK-90 »

azurna_obala wrote:
ladyblue18 wrote:
htcxone wrote:izbaciti veceru
Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.

Vecerat treba, samo treba znat sta.
Na kraju dana racuna se ukupan kalorijski unos a ne kada si jeo koji obrok.
Ima, ujutru ustati kO slomljen :-)

Ja sam večeru izbacio skroz, ev. nekad jabuku zaspem lijepo i još ljepše se ujutru probudim :dance: ...... Večera def. OUT ;-)
adnansax

#1756 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

ladyblue18 wrote: Na kraju dana racuna se ukupan kalorijski unos a ne kada si jeo koji obrok.
Vrlo prosto i jednostavno, po principu kalorija je kalorija--mnogo ljudi danas od silnog racunanja kalorija iz svakog zalogaja,zaboravi ono bitno..ako nisi siguran da si u kalorijskom deficitu, otrci jos par krugova, otplivaj jos nekoliko dionica, otpedalaj jos koji km..prakticnije je ako nista drugo..
n;hill

#1757 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by n;hill »

ladyblue18 wrote: Za veceru voce...jok. :mrgreen: Za veceru se jedu proteini. :D

I ja ne znam kada vi ljudi jedete pa idete spavati, ali ako se vecera u 21 a ide spavati u 1 cisto sumnjam da je to odvratan osjecaj, ali haj ko zna :D
:thumbup:

ima ljudi koji skroz malo spavaju...kao npr od tri do sedam..bi crko kad bih samo jabuku pojeo negdje u osam :lol:
funky_baby

#1758 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by funky_baby »

galamdzinica wrote:
funky_baby wrote:
galamdzinica wrote:
Znam da so nije poželjna, ali ako nije puno slano, ne mogu vala bez suhog mesa nikako. I ajvara :D

Što se tiče vježbi, 2x sedmično kombinacija oko sat vremena kardio, na stepu, od toga pola sata do 45 min sa bućicama, za ruke. Ostalih pola sata mišići i istezanje. A kod kuće sam radila vježbe sa http://www.bodyrock.tv, sad imaju novu stranicu http://www.dailyhiit.com. Meni je malo konfuzna nova, pa se vraćam na vježbe sa stare stranice. Vidim da od 10. januara postavljaju novi 30-dnevni challenge, pa ako želiš da nešto promijeniš ovo je idealna prilika :thumbup: inače, dnevno se radi po 12 min, nekada malo više kad je reps challenge u pitanju, ali kondicija i generalno tjelesna spremnost bude odlična nakon 30 dana! Poslije se uvuče pod kožu da se tačno sama sebi gadiš, kao da se nisi istuširala, ako nisi radila vježbice taj dan. Preporučujem da radiš ujutro ako želiš da smršaš :thumbup:

Sad sam se malo ulijenila oko praznika, ali danas nastavak!
a jel radis Zuzanine vjezbe ili od ove nove cure sa bodyrock? meni je Zuzka super :), ima svoj kanal na youtube zuzkalight, također mi je dobra i Tatiana (lovingfit).
Pa ja sam većinom radila Lisine jer sam se tad uključila, ali nekad znam skrolati skroz unazad i upaliti Zuzkine. Mene malo kod Zuzke nervira što je spora u objašnjavanju, a ja često nemam vremena za to. Kod Lise je sve brzo, jedino preskočim njene motivacione govore na početku svakog videa :D Zuzkin kanal sam gledala, ali nisu mi tako interesantne kao bodyrock, ona obično uradi dvije komplikovanije vježbe, a na bodyrock-u mi je dovoljno da pročitam workout breakdown i već znam šta treba raditi :)
svaka cast ti si onda bas fit :)
probaj zwow#49, ovaj posljednji, kakav insanity sta je ono :D
a nisam upratila da i oni imaju neki challenge, zuzka valjda iduce sedmice izbacuje neki svoj DVD Cardio nesto.
uglavnom ja radim kombinaciju svega i svacega i sto ti kazes bas nedostaje kad fulis jedan dan :).
kadinica

#1759 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by kadinica »

.
vivace

#1760 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

vivace wrote:ovo je suvise tesko za mene-debelu. ima li sta polaganije ?
hmm ako imas puno kg viska mozda ne bi bilo bas najpametnije da krenes sa insanity posto je prilicno zahtjevan i mogla bi se povrijediti. mozda da pokusas sa Jillian 30 Day Shred, cisto da malo udjes u fol... i naravno probusi kasiku :)[/quote]

imas li neki link na internetu,besplatan ? :mrgreen:
pakica_

#1761 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

ja sam trut i radila sam insanity.. jeste tezak, al' nije nesto strasan sad aman! medjutim, sad sam se opet udebljala, tako da sad umrem dok se popnem uz gabelinu, pa prvo moram reducirat ishranu da bih samu sebe mogla nositi na vjezbanju :lol:
vivace

#1762 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

e, to je najbolje pesacenje. moram da se pohvalim da sam prepesacila danas 3 kilometara. crkla sam. mozete zamisliti u kakvoj sam kondiciji. :(
Pitarrr82

#1763 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Najvaznije ovo, najvaznije ono :mrgreen:

Najvaznije je da imas zelju i sto kazu "svoje JA", da budes istrajan/na i to je to, ostalo sve samo dodje :mrgreen:
vivace

#1764 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

samo treba ubrzati metabolizam. samo toliko. a kako- pesacenjem je najbezbolnije za mnogo debele.
pirmin

#1765 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Image
vivace

#1766 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

jillian 30 days shred sasvim odgovara, hej drugar gde si, ti debeli..... :D
gerberica

#1767 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by gerberica »

evo pojela 2 jabuke umjesto vecere, krce mi crijeva :mrgreen: .pika li se to?
vivace

#1768 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

gerberica wrote:evo pojela 2 jabuke umjesto vecere, krce mi crijeva :mrgreen: .pika li se to?
svaka cast. a ja necu da veceram. jos sam radila malo one vezbe- :D
l33t

#1769 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by l33t »

kako nabaciti trbusne ? a volim pit pivo :D
vivace

#1770 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

vivace wrote:
gerberica wrote:evo pojela 2 jabuke umjesto vecere, krce mi crijeva :mrgreen: .pika li se to?
prevarila me je torta. samo malo sam uzela. :D
nera18

#1771 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by nera18 »

ma ne patite se, tjerate organizam da cuva zalihe, malo proteina celebrcnite, bez ug-a :)
gerberica

#1772 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by gerberica »

vivace wrote:
ja cu one vjezbe malo kasnije :lol: :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1773 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by un1ted »

Ja ne mogu odoliti, nana poslala domaceg kajmaka i sira, sada s lepinicama toplim ima da se ubijem :skoljka: :skoljka:
Schlauf2

#1774 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Schlauf2 »

Procitao sam svasta na ovoj temi, ima nekih koji znaju sta pricaju, ali vise je onih koji ne znaju. Ja sam radio (i jos radim) drukciju stvar (debljanje) ali sam paralelno istrazivao i mrsanje jer se iz stvari vezanih za debljanje moze nauciti PUUUNO toga o mrsanju. idemo redom:

1. Prije svega je potrebna jaka, nesalomiva volja. Bez toga se ne moze doci nigdje, bez obzira kakve taktike koristili.
2. Dosljednost. Znaci biti dosljedan i ne dopustiti da stomak i porivi ovladaju, drzati se rezima ishrane svaki dan, bez prekidanja. Znaci nema ono ''e da se danas pocastim, sta fali da pauziram dan-dva'' - to odmah prekriziti.
3. Sve metode zasnivaju se na sljedecem: unos kalorija < potrosnja kalorija. Ovo je uz volju i dosljednost osnova svega.
4. Unos tecnosti. Treba promijeniti odnos tecnost-hrana u korist tecnosti. Znaci, piti vise tecnosti (najprije vode ili zelenog caja) na istu kolicinu hrane. Bice primjetan malo cesci odlazak u WC, sto je zapravo dobra stvar.
5. Zaboraviti na svakojake preparate, hemiju i sl. To su precice, mrsanje pomocu svakojakim preparata dugorocno moze izazvati posljedice po tijelo.
6. Price o broju obroka na dan. Suprotno od uvrijezenog misljenja, sam broj obroka i nije previse bitan (mada se ne smije cesto ici ispod 2 obroka na dan). Ono sto se broji je kad se podvuce crta na kraju dana, znaci koliko se ukupno unijelo i potrosilo za cijeli dan. Znaci, dzaba izgladnjivanje i famozna preskakanja vecere ili dorucka ako se sve to u narednim obrocima glatko nadoknadjuje.
7. Brzina mrsanja. Ljudi previse zure. Nije pozeljno gubiti iznad 3, max 4 kg mjesecno, ljudima bude drago kad izgube 5-6 ili vise kg mjesecno ali je to prebrzo. Kile treba gubiti polako, u protivnom tijelo nece moci drzati korak sa gubitkom kg, sto moze imati nesagledive posljedice na duzi rok, + sto je sporije mrsanje, manja je vjerovatnoca da ce se te iste kile vratiti, jer je tijelo uspjesnije u prilagodbi.
8. Osjecaj praznine. Na pocetku procesa mrsanja, osjecat cete se konstantno prazni, jer se tijelo ne namiruje do kraja kapaciteta. Da pojednostavim. Ako imate 100 kg, tijelo ce traziti namirivanje svih 100 kg, tj. trazice da namiri u potpunosti ono sto je potrosilo. Tijelo se ne smije namiriti u potpunosti, da bi nejednacina iz stavke 3 bila zadovoljena. Ovo se ne smije mijesati sa izgladnjivanjem.
9. Mozda ce malo (zapravo, malo vise) cudno zvucati ali treba znati kako stati na vagu. Naime, primijetio sam da vaga bas i ne pokazuje konzistentan broj. Desavalo mi se da kad prije jela stanem na vagu imam toliko i toliko kg, a kad stanem odmah poslije jela imam cak 1-2 kg manje nego prije jela, sto je nemoguce. Ako hocete da imate konzistentne brojeve, morate stati malo blize prema kantovima (vanjskim stranama), nogama s obje strane, jer se metal u sredini zna blago saviti pod pritiskom (okom skoro neprimjetno). I ne, nije do vage, ovo je isprobano na vise kucnih vaga.

Ko misli da je suplja, neka misli i dalje. Dovoljno je da kazem da sam pomocu ovih savjeta vec 3 ljudi pomogao da rijese probleme s viskom kg bez ikakvih nuspojava. Ovim zelim pomoci i vama koji pratite ovu temu.

Takodjer se izvinjavam na pojedinim greskama, kucano s mobitela.
shin

#1775 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Napravili ste nauku od tako jednostavne stvari :D
Post Reply