FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- LunaLati
#1751 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Bilo je sinoć svega, otišla sam nakon utakmice u isto vrijeme i pomalo ljuta i pomalo tužna ali istovremeno i izuzetno ponosna. Momci su za razliku od prve utakmice sinoć dali i davali cijelo vrijeme sve od sebe, navijači su pokazali da to znaju cijeniti i što je najvažnije u cijeloj ovoj priči pokazali Amaru da bez obzira na greške koje je učinio u ovom dvomeču stoje iza njega.
Sad krećemo sve iz početka, nadam se da su i igrači i Amar iz svega ovog nešto naučili, prvenstveno da sa sudijom nema rasprave jer nam se onda desi ovo što nam se sinoć desilo.
Idemo dalje !
Sad krećemo sve iz početka, nadam se da su i igrači i Amar iz svega ovog nešto naučili, prvenstveno da sa sudijom nema rasprave jer nam se onda desi ovo što nam se sinoć desilo.
Idemo dalje !
- PriNc_ba
#1752 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
prokomentarisao sam ga vec kao domacinskiBlueBlood wrote:PriNc_ba wrote:drugi se ne i u crtanom filmu ne bi sudio iako lik jeste igrao rukom![]()
haj kad si tako "objektivan" prokomentarisi onda i onaj penal za Maribor tamo
- smurf
#1753 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sto rece kolega sa tribine, neda se usranom do potoka i to je to. Da nam fali inata - fali, da nam fali srece - fali, da nam fali iskustva - fali. Zauhar sirotinji i ovih 330 milja eurica, zaboraviti ovo sto prije i ne dozvoliti da nam pokvari planove za PL 
Posjeta - za mene super, navijanje - relativno dobro, nasa standardna boljka kada se istinski bolesnici raspu po tribini i ne grmi ni blizu kako bi trebalo.
AMAR Amar OSIM Osim
Posjeta - za mene super, navijanje - relativno dobro, nasa standardna boljka kada se istinski bolesnici raspu po tribini i ne grmi ni blizu kako bi trebalo.
AMAR Amar OSIM Osim
-
Tyke
#1754 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Zeljeznicar, nazalost, samo oslikava kvalitet nase lige. Klub koji tako superiorno zavrsi sezonu u domacoj ligi, odigra tako jadno i nezrelo utakmicu protiv kluba iz Slovenije, drzave koja godinama igraca za pohvaliti nema (izuzmemo li Handanovica-golman, i Novakovica iz Kelna), a mi se busamo kako imamo tolike talente i izvozimo ih po evropi. Ma jok to, kad prvak zemlje, koji zavrsi sezone sa samo jednim porazom i to proda utakmicu da bi Sloboda ispala (nebitno sada), i onda ih razori jedan Maribor. Jos mi moramo trenirati i jakih utakmica odigrati. Ako im tolike pare, koje su bile u igri, nisu bile motiv, e onda objesi na fudbal macku o rep.
Da imadosmo srece, koje kao po pravilu nemamo, trece bismo kolo igrali protiv nekog sarlatanskog kluba iz Lihtenstajna (ako se sjecam).
Vise srece drugi put.
Da imadosmo srece, koje kao po pravilu nemamo, trece bismo kolo igrali protiv nekog sarlatanskog kluba iz Lihtenstajna (ako se sjecam).
Vise srece drugi put.
- hypko_nurko
#1755 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
malo se bolje informisi pa navrati sa svojim komentarimaTyke wrote:Zeljeznicar, nazalost, samo oslikava kvalitet nase lige. Klub koji tako superiorno zavrsi sezonu u domacoj ligi, odigra tako jadno i nezrelo utakmicu protiv kluba iz Slovenije, drzave koja godinama igraca za pohvaliti nema (izuzmemo li Handanovica-golman, i Novakovica iz Kelna), a mi se busamo kako imamo tolike talente i izvozimo ih po evropi. Ma jok to, kad prvak zemlje, koji zavrsi sezone sa samo jednim porazom i to proda utakmicu da bi Sloboda ispala (nebitno sada), i onda ih razori jedan Maribor. Jos mi moramo trenirati i jakih utakmica odigrati. Ako im tolike pare, koje su bile u igri, nisu bile motiv, e onda objesi na fudbal macku o rep.
Vise srece drugi put.
-
Tyke
#1756 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Pretvorih se u uho...hypko_nurko wrote:malo se bolje informisi pa navrati sa svojim komentarimaTyke wrote:Zeljeznicar, nazalost, samo oslikava kvalitet nase lige. Klub koji tako superiorno zavrsi sezonu u domacoj ligi, odigra tako jadno i nezrelo utakmicu protiv kluba iz Slovenije, drzave koja godinama igraca za pohvaliti nema (izuzmemo li Handanovica-golman, i Novakovica iz Kelna), a mi se busamo kako imamo tolike talente i izvozimo ih po evropi. Ma jok to, kad prvak zemlje, koji zavrsi sezone sa samo jednim porazom i to proda utakmicu da bi Sloboda ispala (nebitno sada), i onda ih razori jedan Maribor. Jos mi moramo trenirati i jakih utakmica odigrati. Ako im tolike pare, koje su bile u igri, nisu bile motiv, e onda objesi nas fudbal macku o rep.
Vise srece drugi put.
Last edited by Tyke on 25/07/2012 16:32, edited 1 time in total.
- Šibicar
#1757 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ubiše nas statistike,kod nas se prvo gleda koliki je budžet našeg protivnika,s kim je sve igrao ,koliko je kome golova dao,dokle je dogurao u Evropi,koje je grupne faze igrao...itd i na osnovu toga donesemo sud kolike su nam šanse i imamo li ih uopšte,a tako ustvari sami sebe tješimo u slučaju potopa.Kad ljudima u ovolikoj mjeri nisu bile dostupne sve moguće informacije i podatci o svakom mogućem igraču i klubu na svijetu,tada smo i u Evropi bolje igrali,i tada je jedino mjerilo jačine neke ekipe bio teren,a ne gomila statističkih podataka od kojih zastrašujemo,zasljepljujemo i tješimo sami sebe.Nekakav Dudelange izbaci "svemogući i prebogati" Salzburg(ne zanima me jel' namješteno ili nije),a mi bi sa našim statističkim podatcima već unaprijed raspravljali o broju golova koje ćemo primiti,i objeručke prihvatili neki "normalan" poraz od 2-3 gola razlike i šutali bi se nogom u pakaš od sreće ako bi tako i bilo,jednostavno smo se doveli u situaciju da većina razmišlja na način "samo da ne bude kantanje,pa neka ispadnemo".Ovo nije vezano za sinošnju utakmicu,već općenito smo kao klub pali u dubiozu i polako sami sebi nabijamo kompleks od "nepremostivih i svemogućih" evropskih utakmica i klubova.Strah,precjenjivanje,podcjenjivanje,motiv...itd sve je to u glavama igrača i uvijek se mora držati pod kontrolom.Ovo je samo neko moje vidjenje stvari,ne mora se niko složiti,ali ja sam to morao izbaciti iz sebe.
- smurf
#1758 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sve cemo ti laganini ispricati ali tek posto ti nas Tyke prosvijetlis ko je prodao tekmu i za koji iznos ali nadrugoj temi jer je ista totalno nevezana za ovu. Taman da rastjeramo sve osim Amara nakon ove neuspjesno i kratke euro turneje.
- JoeyTribbiani
#1759 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Bilo je nekakvih sudijskih pizdarija sinoć. Penal nad Čolićem je i po meni bio, ali me opet nervira to što on ide na taj penal umjesto da ubacuje kad je janezu pobjego za jedan korak. Ne radi ti to samo on, rade i vani puno bolji igrači od nejga, ali igraj yebemu do kraja pa šta bude. Bilo je i nekakvih ruku, ali mi je smiješno kako se hvato za džep u slučaju naših prekršaja, a kad njihov igrač kontru zaustavlja povlačenjem za dres pokazuje faul bez žutog.
Pored svega, mi sami smo glavni krivci. Ekipa je sje*ala svoju šansu u Mariboru, i onda je sinoć izgorila od želje da se izvadi. Prvi go' glup i ko skoro svi koje smo primili. Do 60 i neke minute smo bili dosta bolji. Oni su 2 šanse stvorili, mi dosta više. Da nije bilo crvenih, vjerovatno bi i dobili ono sinoć za častan oproštaj.
Svaka čast osmorici koji su ostali sinoć do kraja na terenu. Antolović
Bešlija šahu, matu, care, idolu
PS: naježio sam se na kraju tekme kad su igrači prišli i kad se pjevalo. Dobro navijanje (malo je taj prilično rani go' poremetio prvo poluvrijeme), brojnost odlična. Jedino što ćemo nahebat zbog pirotehnike, ali kad je otišla ova turneja u qrac, onda ga pišaj.
Pored svega, mi sami smo glavni krivci. Ekipa je sje*ala svoju šansu u Mariboru, i onda je sinoć izgorila od želje da se izvadi. Prvi go' glup i ko skoro svi koje smo primili. Do 60 i neke minute smo bili dosta bolji. Oni su 2 šanse stvorili, mi dosta više. Da nije bilo crvenih, vjerovatno bi i dobili ono sinoć za častan oproštaj.
Svaka čast osmorici koji su ostali sinoć do kraja na terenu. Antolović
PS: naježio sam se na kraju tekme kad su igrači prišli i kad se pjevalo. Dobro navijanje (malo je taj prilično rani go' poremetio prvo poluvrijeme), brojnost odlična. Jedino što ćemo nahebat zbog pirotehnike, ali kad je otišla ova turneja u qrac, onda ga pišaj.
-
Senad_Duster
#1760 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Na kraju je bilo da se naježiš svaka dlaka mi se digla pa čak i dole hahah evo tog kraja 
http://www.youtube.com/watch?v=F_wDfOos ... r_embedded
- LunaLati
#1761 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma kraj utakmice bio srcedrapajući totalnoSenad_Duster wrote:Na kraju je bilo da se naježiš svaka dlaka mi se digla pa čak i dole hahah evo tog kraja
-
Senad_Duster
#1762 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Čist gol ko suza !

- Tvrtko II Kotromanić
#1763 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
samo kad pomislim sta bi bilo da nam je taj rani gol priznat ... 
-
salle_eh1986
#1764 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
kad može ispasti Salzburg, Žilina i Dinamo izgleda što ne možemo i mi 
jest da se ovakva prilika pruža jednom u 5 godina ali nismo ni navikli na bolje od ovog realno...
dok drugi traže mane i seru sa druge strane, s juga se pjesma ori bori se željo bori !!!
jest da se ovakva prilika pruža jednom u 5 godina ali nismo ni navikli na bolje od ovog realno...
dok drugi traže mane i seru sa druge strane, s juga se pjesma ori bori se željo bori !!!
- Cyrax
#1765 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Odakle samo nama ideja da bi hladno Dudelange prosli? Dok se mi rijesimo one nase "' 'ta ce oni levati" mozemo otici samo u p.m.
Upravu je Amar kad je rekao da nam treba jos 2-3 godine ozbiljnog rada. Treba biti malo realan.
Upravu je Amar kad je rekao da nam treba jos 2-3 godine ozbiljnog rada. Treba biti malo realan.
- JThomas
#1766 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
ma lako bismo mi to
jebiga, ljudi su izbacili ekipu kakvu mi možemo sanjati da izbacimo, pa bili luksemburžani sto puta...
jebiga, ljudi su izbacili ekipu kakvu mi možemo sanjati da izbacimo, pa bili luksemburžani sto puta...
-
salle_eh1986
#1767 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
jednom zrinjski...sad salzburgJThomas wrote:ma lako bismo mi to![]()
![]()
gdje im je kraj
- hypko_nurko
#1768 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
sta ce dudelange, mi bi njima pocepali tange 
-
vryzas
#1769 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Nema dalje...osam momaka koji jedva stoje na nogama dobijaju zasluzenu nagradu!
Srce mi puno kada vidim ovaj snimak, mada je na stadionu bio nenadjebiv osjecaj
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ
Srce mi puno kada vidim ovaj snimak, mada je na stadionu bio nenadjebiv osjecaj
- veljaca
#1770 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
vryzas wrote:http://www.youtube.com/watch?v=F_wDfOos ... r_embedded
Srce mi puno kada vidim ovaj snimak, mada je na stadionu bio nenadjebiv osjecaj![]()
Ovo mogu shvatiti samo oni kojima je u srcu PLAVA boja ....
- manijak1
#1771 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ima dalje .....idemo ispočetka preko Travnika i ostalih do slijedeće sezone Euro utakmica.
I nadam se da ćemo svi redom shvatiti koliko nam je neophodno da sve utakmice (domaće i Euro) igramo na našem stadionu).
Ako se napravi čist račun za dugu ljubav mislim da se to može do kraja ove sezone PL BiH 2012/2013 i ostvariti.
I nadam se da ćemo svi redom shvatiti koliko nam je neophodno da sve utakmice (domaće i Euro) igramo na našem stadionu).
Ako se napravi čist račun za dugu ljubav mislim da se to može do kraja ove sezone PL BiH 2012/2013 i ostvariti.
- UnKnownBA
#1772 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Željezničar- Maribor suđenje (Danny Makkelie)
- ultima_palabra
#1773 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Po zanimanju drot... i vidi se vala 
-
vryzas
#1774 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
UnKnownBA wrote:Željezničar- Maribor suđenje (Danny Makkelie)
Jbg. ovako na snimku je mnogo jasnije ali nije bas sve u nasu korist ili ja ne vidim dobro
1. Cola zasluzeno prvi zuti, prvo pa musko
2. Ofsajd izgleda nidje veze
3. Penal cist kao suza nad Colom obzirom da je svirao Kvesi faul za njihov slobodnjak (isti start, ako ne i blazi)
4. Igra rukom cista, upitno jel bilo u 16 metara ili ne
5. Start nad Bekricem nije penal
6. Drugi zuti by Cola nidje veze
7. Stanicev start cist crveni...ubi Stana levata s dvije noge
8. Igranje rukom, za razliku od prvog poluvremena, izgleda nije bilo
- afannedim
#1775 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Senad_Duster wrote:Čist gol ko suza !
Po kom osnovu