SDP

Post Reply
breuer

#1751 Re: SDP

Post by breuer »

što je najgore tekst i nije ćemu...što je senad avdić više puta indirektno i prenio borisu :D
VjecitiStudent

#1752 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

breuer wrote:što je najgore tekst i nije ćemu...što je senad avdić više puta indirektno i prenio borisu :D
Ćemu ili ne, tekst je dezulovicevski briljantan.
seln

#1753 Re: SDP

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
breuer wrote:što je najgore tekst i nije ćemu...što je senad avdić više puta indirektno i prenio borisu :D
Sanerski humor trece klase. Tebi je dobar jer handri SDP.
Pisao je Dezulovic jos tekstova u kojima je handrio SDP, pa sam se i ja smijao ko hasisar.
jebes humor kojem treba spominjanje govana.
VjecitiStudent

#1754 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Sanerski humor trece klase. Tebi je dobar jer handri SDP.
Pisao je Dezulovic jos tekstova u kojima je handrio SDP, pa sam se i ja smijao ko hasisar.
jebes humor kojem treba spominjanje govana.
Tj. tekst je los, jer handri SDP? :D
A Dezulovic, pisao o vodi Mujovaci, reisu, Dodiku ili SDP-u, je briljantan ko i obicno.
Adriatic

#1755 Re: SDP

Post by Adriatic »

Ma mora biti dobar čim lupa po SDP-u.
To je sada in.
3 Senada, Kazaz, Filandra, Pirke, ....
Sve građanski orjentirani kadrovi.
VjecitiStudent

#1756 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Adriatic wrote:Ma mora biti dobar čim lupa po SDP-u.
To je sada in.
Svrstavati Dezulovica bilo gdje je potpuno van pameti.
Nazalost, vrlo je malo javnih pera koja ovih dana podrzavaju SDP.
ultima_palabra

#1757 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Tekst je prosječan za Dežulovićeve standarde... imao je i boljih i gorih. Jeste me nasmijao onim stihovima :) A govno kao neka metafora baš i nije opravdalo da ga se toliko puta pominje u tekstu.

Normalno je da "pera" kritikuju vlast, pa neće valjda opoziciju... kritikovana je i Račanova i Đinđićeva vlada puno puta i od lijevo orijentisanih novinara. To ne znači da su ti novinari željeli da na vlast dođu HDZ ili radikali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1758 Re: SDP

Post by Truba »

nije loš tekst
mada ono mjesec dana bode oči :D
Adriatic

#1759 Re: SDP

Post by Adriatic »

VjecitiStudent wrote:
Adriatic wrote:Ma mora biti dobar čim lupa po SDP-u.
To je sada in.
Svrstavati Dezulovica bilo gdje je potpuno van pameti.
Nazalost, vrlo je malo javnih pera koja ovih dana podrzavaju SDP.
Tvoj problem je što se vežeš za imena a ne za djela.
Nemoj mi svetih krava.
A o "javnim perima" koja ne podržavaju SDP, dalo bi se svašta reći.
Neke sam nabrojao i samo slijep ne vidi ko ih finansira.
Hudersfield

#1760 Re: SDP

Post by Hudersfield »

ultima_palabra wrote: ...
Normalno je da "pera" racionalan čovjek koji nije poltron kritikuje vlast, pa neće valjda opoziciju... kritikovana je i Račanova i Đinđićeva vlada puno puta i od lijevo orijentisanih novinara. To ne znači da su ti novinari željeli da na vlast dođu HDZ ili radikali.
Jedna suština, doduše malo izmijenjena...
al_akhisari

#1761 Re: SDP

Post by al_akhisari »

...ne bih ovaj put o sdp-u pisao, vec bih se zadrzao na komentaru ovog nadnaravnog i nagdljuskog poteza federalne vlade; za one koji nisu pogodili o cemu se radi :D mislio sam na putesestvije nasih ministara na potezu sarajevo - tuzla; dakle, namjera mi je da kratko, koliko mogu jasno i jednostavno prokomentarisem ovaj postupak; hm, na pamet mi padaju: francuski izraz blamaz :D , cirkus, tuga i zalost, populizam, jad i cemer...
stochar

#1762 Re: SDP

Post by stochar »

otis'o Zlaya Vozdu na noge, razgovara se u Laktasima, i koliko vidim iz svih izvjestaja, nigdje se ne spominje nista izuzev 'dogovora oko toga kome ce pripasti pozicija ministra vanjskih poslova'. i sad ce me opet ovi slucajni forumasi ubjedjivati kako je to kljucno i kako se SDP ne bori za funkcije...
HomeArt

#1763 Re: SDP

Post by HomeArt »

Ma Dodik onakav kakav je pase Zlaji i svima ostalima u Federaciji jer im je izgovori za sve, da nema Dodika za glavu bi se hvatali. :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1764 Re: SDP

Post by Chmoljo »

stochar wrote:otis'o Zlaya Vozdu na noge, razgovara se u Laktasima, i koliko vidim iz svih izvjestaja, nigdje se ne spominje nista izuzev 'dogovora oko toga kome ce pripasti pozicija ministra vanjskih poslova'. i sad ce me opet ovi slucajni forumasi ubjedjivati kako je to kljucno i kako se SDP ne bori za funkcije...
zaboravio si u ovoj rčeenici ubaciti Zlayinu nezajažljivu želju da bude ministar VP, ili jednostavno staviti klip Metiljevića.

jer ovaj post ne govori ništa kontra SDP-a. a nekako imam osjećaj (ne pitaj otkud) da mu je to bio nijjet.
stochar

#1765 Re: SDP

Post by stochar »

Chmoljo wrote:
stochar wrote:otis'o Zlaya Vozdu na noge, razgovara se u Laktasima, i koliko vidim iz svih izvjestaja, nigdje se ne spominje nista izuzev 'dogovora oko toga kome ce pripasti pozicija ministra vanjskih poslova'. i sad ce me opet ovi slucajni forumasi ubjedjivati kako je to kljucno i kako se SDP ne bori za funkcije...
zaboravio si u ovoj rčeenici ubaciti Zlayinu nezajažljivu želju da bude ministar VP, ili jednostavno staviti klip Metiljevića.

jer ovaj post ne govori ništa kontra SDP-a. a nekako imam osjećaj (ne pitaj otkud) da mu je to bio nijjet.
nije drug. to sto se cinjenice sve cesce poklapaju 'kontra SDP-a' nije moj problem, vec njihov problem. ja samo pisem ono sto na ovom forumu pisem od 2003., a to je kritika nesposobne i kriminogene vlasti, cije je navike na moju ogromnu zalost nastavila bastiniti stranka u koju sam vjerovao i kojoj sam godinama davao svoj glas.
vivaldi

#1766 Re: SDP

Post by vivaldi »

Chmoljo wrote:

Al moras i ti priznati da je umjesto Zlaje u laktasima Tihi, ti bi sada morao redom zatvarati novootvorene teme o najvecem "izdajniku" poslije babe :D
Chmoljo

#1767 Re: SDP

Post by Chmoljo »

stochar wrote:
nije drug. to sto se cinjenice sve cesce poklapaju 'kontra SDP-a' nije moj problem, vec njihov problem. ja samo pisem ono sto na ovom forumu pisem od 2003., a to je kritika nesposobne i kriminogene vlasti, cije je navike na moju ogromnu zalost nastavila bastiniti stranka u koju sam vjerovao i kojoj sam godinama davao svoj glas.
mislim ono, piši haveru :mrgreen:

samo mi nije jasno snebivanje na to da se jedna politička partija bori za funkcije u državi i pokušava da uspostavi prevlast u njima? :shock:

mislim, oduzmi im to, i onda si dobio NVO...
stochar

#1768 Re: SDP

Post by stochar »

Chmoljo wrote:
stochar wrote:
mislim ono, piši haveru :mrgreen:

samo mi nije jasno snebivanje na to da se jedna politička partija bori za funkcije u državi i pokušava da uspostavi prevlast u njima? :shock:

mislim, oduzmi im to, i onda si dobio NVO...
oni bi da imaju prava vladajuce stranke, mijenjaju direktore i clanove odbora, a da uz to imaju obaveze i odgovornosti NVO, u tome i jeste problem. zbog borbe za funkcije ljudi koji su dobili izbore na obecanju kako njima nisu bitne funkcije vec program, ova zemlja koja je stajala, isla unazad ili stagnirala proteklih godina, i dalje stoji s tendencijom kretanja ka unazad!
Chmoljo

#1769 Re: SDP

Post by Chmoljo »

vivaldi wrote:
Al moras i ti priznati da je umjesto Zlaje u laktasima Tihi, ti bi sada morao redom zatvarati novootvorene teme o najvecem "izdajniku" poslije babe :D
pa sad... ne bih ja Tihog zvao izdajnikom. mnogo veći su dobijali zlatne ljiljane, ali taj čovjek ima problem u komunikaciji ili sa svojom strankom ili sa samim sobom.

njihova je konstanta da su neodlučni, i uvijek mrtvi kalkulanti. **bem mu, jasno mi je kad se kalkuliše na nekim nižim nivoima, ali volio nevolio neko Zlaju, direktno sa Zlajom su hejbet ljudi koji su branili ovu zemlju i dokazali se i kroz to. što znači da se zna orijentacija SDP-a glede državnih pitanja i što će reć' da je lako naći zajednički interes na državnom sa SDP-om, ili bilo kim drugim, kome BiH nije "vještačka tvorevina". ili bi trebalo biti lako...

jasno mi je kada se kolje u KS, i kada pametuje najseksi Bošnjak, Konaković, i prave se tu problemi.

nije mi jasno čemu tolika neodlučnost i taktiziranje na državnom nivou? :? majku mu, taj čovjek nikad nije odbio nikakav dogovor :-) Prud, Butmir... pogotovo Butmir :roll: šta si bolan imao u Butmiru tražiti kada je sve bio cirkus koji je vodio Bildt... :-)

evo reci mi, bil' smjeli SDA-ovci na onakav način izglasati Vladu FBiH ko što je to sada urađeno? vidiš li ih ti u toj ulozi?
convict

#1770 Re: SDP

Post by convict »

ma jok, trebaju dati da Čović bude premijer, Bosiću vanjske poslove, a sutra da odgovaraju za njihov nerad
StupskaBitanga

#1771 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

pa naletio malo zlaja prije Brčkog na dernek kod Dode
Bas me interesuje koja pevaljka im je na repertoaru?
Chmoljo

#1772 Re: SDP

Post by Chmoljo »

stochar wrote:oni bi da imaju prava vladajuce stranke, mijenjaju direktore i clanove odbora, a da uz to imaju obaveze i odgovornosti NVO, u tome i jeste problem. zbog borbe za funkcije ljudi koji su dobili izbore na obecanju kako njima nisu bitne funkcije vec program, ova zemlja koja je stajala, isla unazad ili stagnirala proteklih godina, i dalje stoji s tendencijom kretanja ka unazad!
pa kralju, i ja bih opalio Kim Kardashian da mogu. obećao bih joj kule i gradove... jel me možeš kriviti zbog tih normalnih ljudskih želja? sigurno da ne. to je priroda čovjeka.

tako i stranke isto žele - velike ovlasti, malu odgovornost. pa mislim, ti si opisao svaku partiju na dunjaluku. :roll: kažeš oni žele. pa drug, ko ih *ebe (pardon maj frenč), i neka žele šta žele. kako su se stvari odvijale, ocijeniće glasači. i kakva njihova ocjena bude tako će se i SDP morati ponašati. ko će ih pitati za njihove želje? :roll:
ljudi koji su dobili izbore na obecanju kako njima nisu bitne funkcije vec program,
a čime ćeš ostvariti program?

jedno su želje, a drugo su pozdravi...
vivaldi

#1773 Re: SDP

Post by vivaldi »

Chmoljo wrote:evo reci mi, bil' smjeli SDA-ovci na onakav način izglasati Vladu FBiH ko što je to sada urađeno? vidiš li ih ti u toj ulozi?
Pitanje je dobro, ali ti na to samo mogu postaviti kontrapitanje Sta se dobilo time?

Mislim ja gledam svoju guzicu, ti isto tako (jer je to nas "posao"), ali vlast treba voditi racuna o svima nama jer je to njihov posao. Na pitanje Sta se dobilo?, na forumu obicno dobijes odgovor Izbacio se hdz! Haj dobro, ali koji su rezultati tog cina? Hm..rezultati su, pretpostavljam da si vec to procitao, najveca nezaposlenost u FBIH u posljednjih 5 godina.

U sustini nema se rjesenja ni za jedan problem. Ja sam svjestan da ga u ovakvoj sitauciji sasvim sigurno ne moze ni biti, pa zato uglavnom i reagujem na prodavanje muda za bubrege.

Od izbora na ovamo sva se taktika svela na trazenje alibija za nikakve rezultate i raht patnju koja ce kao nesto rijesiti sto je naravno glupost koju ce jednom obrazloziti temeljito, ali mi za to treba 30-40 minuta pisanja pa mi se neda.

Na kraju da se vratim na Tihija, mislim da je jedan od najvjestijih politicara u BiH jer je svjestan da buka, dreka, velike rijeci...imaju samo marketinski efekat, ali ne rjesavaju probleme..
stochar

#1774 Re: SDP

Post by stochar »

Chmoljo wrote:
stochar wrote:oni bi da imaju prava vladajuce stranke, mijenjaju direktore i clanove odbora, a da uz to imaju obaveze i odgovornosti NVO, u tome i jeste problem. zbog borbe za funkcije ljudi koji su dobili izbore na obecanju kako njima nisu bitne funkcije vec program, ova zemlja koja je stajala, isla unazad ili stagnirala proteklih godina, i dalje stoji s tendencijom kretanja ka unazad!
pa kralju, i ja bih opalio Kim Kardashian da mogu. obećao bih joj kule i gradove... jel me možeš kriviti zbog tih normalnih ljudskih želja? sigurno da ne. to je priroda čovjeka.

tako i stranke isto žele - velike ovlasti, malu odgovornost. pa mislim, ti si opisao svaku partiju na dunjaluku. :roll: kažeš oni žele. pa drug, ko ih *ebe (pardon maj frenč), i neka žele šta žele. kako su se stvari odvijale, ocijeniće glasači. i kakva njihova ocjena bude tako će se i SDP morati ponašati. ko će ih pitati za njihove želje? :roll:
ljudi koji su dobili izbore na obecanju kako njima nisu bitne funkcije vec program,
a čime ćeš ostvariti program?

jedno su želje, a drugo su pozdravi...
znaci, ovim postom si ti vrlo lijepo opravdao sve laži kojima su nas godinama zasipali SBiH i SDA. kao, ti bi volio jebati Kim Kardashian, a ovi bo voljeli vlast? OK, samo od tvog jebanja Kim Kardasian ne bi stetu imalo 4 miliona ljudi, ne bi rasla nezaposlenost, i vas hotel u kojem bi se vi jebali ne bi bio placen budzetskim sredstvima!

kao, sad su njihove lazo u redu,m jer su lagali da nas pridobiju, pa da nas mogu jebati do 2014., kada ce nam pred izbore obecati nove lazi kako bi nas, kao i ovi od 1995. mogli jebati jos cetiri godine? super, drago mi je da je to neko napokon otvoreno rekao!

e, samo moras znati jedno: glasaci SDP-a imaju IQ ipak malo veci od broja cipela, i ja sam siguran da im nece trebati '20 najtezih godina' da shvate, vec da ce kazna uslijediti vec na lokalnim, a potom i na opcim izborima 2014.!
quasar

#1775 Re: SDP

Post by quasar »

Ono, ni ja nesto vise nisam siguran da rade najbolje sto mogu, tj. razocaran sam.

Medjutim svaka kritika protiv SDP koja nema apsolutno nikakve logike ni osnove, meni samo dize ugled te stranke.
Zlaja prica sa Dodikom = ne valja.
Zlaja ne prica sa Dodikom = ne valja

Trebao bi valjda da prica sa Dodikom i Covom i da im da sve sto hoce, samo da ste vi sretni? Imali ste takvu vlast unazad 20 godina, sto ste mijenjali?

Na drzavnom nivou, SDP radi odlican posao. Na nizim nivoima me razocaravaju. Medjutim ako slome Dodu za ove kljucne pozicije u VM, imace moj glas opet. Ako nista drugo, zato sto su odlican oponent separatistickim snagama. Jer da to ne urade sad, ja bih opet morao puske da se hvatam za 4 godine, a nesto mi mrsko...

Ko misli da je to samo zderanje funkcija, brate naivan je puno.
Post Reply