Covjek izasao iz pokretnog kuhala za rizu, normalno da mu je sada vrh.
Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#1751 Re: Ljetne gume
Pa na malo tuplji noz.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1752 Re: Ljetne gume
Al' zato kad ga niz bradinu zada, nemojte tako, ima konja za spust dovoljno.madner wrote:Pa na malo tuplji noz.![]()
-
NediM17
#1753 Re: Ljetne gume
Jos drzi jarane. Kroz medenu ako ne more stoju proc evo glave.konektovan wrote:Al' zato kad ga niz bradinu zada, nemojte tako, ima konja za spust dovoljno.madner wrote:Pa na malo tuplji noz.![]()
- Bakir1
#1754 Re: Ljetne gume
koji ste vi poganci 
- golfiista
#1755 Re: Ljetne gume
Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....
-
ado-šampion
#1756 Re: Ljetne gume
Upravo ta tvrdoca volana i mjenjaca u odnosu na recimo Golfa znaci da BMW nije za svakoga i upravo tu lezi dio uzitka u voznji. Meni to bas na Golfu i Audiju smeta u odnosu na BMW, sve je nekako premekano i napravljeno s ciljem da se svidi sto vecem dijapazonu vozaca (i vozacicaamar1994 wrote:vozio sam 118d, ne pregledan, pretvrdo kvacilo kao i mjenac, kad se potjera do izrazaja dolazi zadnja vuca u krivinima, tvrd ko i mazda, samo ima bolju zvucnu izolaciju, bio je na 17kama
Ja sam donedavno vozio auto koje ima vise staklenih povrsina nego lima
Ovaj moj je na 16-kama i vjeruj mi ono sto me najvise iznenadilo na tom autu i sto sam najmanje ocekivao je kako pegla neravnine a tvrdo auto, posebno kad se skinu runflat gume. Vjerovao ili ne u kuci imamo i Francuza koji na ravnom pliva ko parobrod a kad naleti na neravninu (recimo poklopas sahta) osjeti se vise nego u kecu. Znaci, ako ne ljulja ne znaci da je neudoban. Mozda je taj tvoj bio na sportskom ovjesu, ili runflat gumama nekim starijim, ali ovaj moj pegla skoro ko Golf 6 koji je po meni najbolji u toj klasi sto se toga tice.
-
lavic
#1757 Re: Ljetne gume
Meni unutrasnjost nije losa, jest kao golf, ali u FR paketu je stvarno dobra.golfiista wrote:Ma nijem i ova Mazda nešto...A Seata ne bih da je u pola cijene, samo kad mu vidim one krugove na multimediji ko onaj radio iz pedesetih prošlog vijeka, još četvrtast, pa da povratiš, fuj.
http://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/ ... pictures#6
- golfiista
#1758 Re: Ljetne gume
lavic wrote:Meni unutrasnjost nije losa, jest kao golf, ali u FR paketu je stvarno dobra.golfiista wrote:Ma nijem i ova Mazda nešto...A Seata ne bih da je u pola cijene, samo kad mu vidim one krugove na multimediji ko onaj radio iz pedesetih prošlog vijeka, još četvrtast, pa da povratiš, fuj.
http://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/ ... pictures#6
Sve stoji, ali vidi ono četvrtasto go*no, pa stvarno...
-
ado-šampion
#1759 Re: Ljetne gume
Ma haj, Madnera mogu shvatiti, ipak vozi Opel, on vozi skoro ko BMW... 20 godina star.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....
- golfiista
#1760 Re: Ljetne gume
ado-šampion wrote:Ma haj, Madnera mogu shvatiti, ipak vozi Opel, on vozi skoro ko BMW... 20 godina star.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....Ali ove Kije i Citroeni, materem totalno odsustvo osecaja voznje. Haj Citroen je makar udoban, a Kija ni to.
Jedino sto joj se mora priznati dodje dosta djidja i dugmica za malo para. Doduse "malo" relativno, 25 milja za takvo auto je bogu plakat.
Ma uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ako ne znaš šta valja znaš šta je skupo. Odeš u Citro salon, dobar dan, a prodavac, odmah "10", šta "10", pitam, on opet "10", šta ba 10, kaže, 10 milja, šta milja, " pa popusta"...e bem ti auto.
Drug kupio Opel Astru sedana, prije neki dan, kaže akcija ovo ono, sa 34k na 25k...fino rekoh...lijep popust...A dok Kia stvarno, ne nudi ništa sem one garancije, meni kada kažeš Kia, prvo mi dođe ta garancija, kakvi filinzi, dizajni pi*ke materine...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1761 Re: Ljetne gume
Misliw druze, stvarno, bmw i ljepota ne mogu u istu recenicu, uz par izuzetaka, al' opet, kao sto rekoh, sve je to subjektivno misljenje.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....
- amar1994
#1762 Re: Ljetne gume
- madner
#1763 Re: Ljetne gume
Opel podere BMW redovno na slalomu, moze se skroz iskljuciti ESP no kada se vozi na noz onda se vidi da je BMW ipak premium. 
- golfiista
#1764 Re: Ljetne gume
Ma ja, milioni kupaca daju tolike novce za BMW automobile, a jadnici ne znaju šta je ljepota...Ali sve je to subjektivno, kako već rečekonektovan wrote:Misliw druze, stvarno, bmw i ljepota ne mogu u istu recenicu, uz par izuzetaka, al' opet, kao sto rekoh, sve je to subjektivno misljenje.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....![]()
-
ado-šampion
#1765 Re: Ljetne gume
A ja budala, mislio ljudi realni, pa haj poredim BMW s Audijem pa cak i VW Golfom (ruku na srce odlicno auto i ima te tehnike), ali porediti Opele, Mazde, da ne govorim Citroene, Kije s BMWom, tu je bespredmetno ista pricati. Sto kazes, na kraju krajeva, ako ne znam sta valja, znam sta je skupo.golfiista wrote:ado-šampion wrote:Ma haj, Madnera mogu shvatiti, ipak vozi Opel, on vozi skoro ko BMW... 20 godina star.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....Ali ove Kije i Citroeni, materem totalno odsustvo osecaja voznje. Haj Citroen je makar udoban, a Kija ni to.
Jedino sto joj se mora priznati dodje dosta djidja i dugmica za malo para. Doduse "malo" relativno, 25 milja za takvo auto je bogu plakat.
Ma uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ako ne znaš šta valja znaš šta je skupo. Odeš u Citro salon, dobar dan, a prodavac, odmah "10", šta "10", pitam, on opet "10", šta ba 10, kaže, 10 milja, šta milja, " pa popusta"...e bem ti auto.
Drug kupio Opel Astru sedana, prije neki dan, kaže akcija ovo ono, sa 34k na 25k...fino rekoh...lijep popust...A dok Kia stvarno, ne nudi ništa sem one garancije, meni kada kažeš Kia, prvo mi dođe ta garancija, kakvi filinzi, dizajni pi*ke materine...![]()
![]()
- commendatore
#1766 Re: Ljetne gume
jašta - bošnjo zna šta valja - je ono što je skupo - a Toyota najjaci proizvodjac na svijetu - valjda sto je bošnjo struĆniji i više kompetentniji ili da upotrijebim u našim kvazimedijima novonastali kre/debilni izrazgolfiista wrote:ado-šampion wrote:Ma haj, Madnera mogu shvatiti, ipak vozi Opel, on vozi skoro ko BMW... 20 godina star.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....Ali ove Kije i Citroeni, materem totalno odsustvo osecaja voznje. Haj Citroen je makar udoban, a Kija ni to.
Drug kupio Opel Astru sedana, prije neki dan, kaže akcija ovo ono, sa 34k na 25k...fino rekoh...lijep popust...A dok Kia stvarno, ne nudi ništa sem one garancije, meni kada kažeš Kia, prvo mi dođe ta garancija, kakvi filinzi, dizajni pi*ke materine...![]()
![]()
- golfiista
#1767 Re: Ljetne gume
Jarane ti porediš Opela sa BMW vozilima, lako je Opelu kada ima one jastučiće pozadi sa natpisom FC BAYERN...jbg Opel je to..madner wrote:Opel podere BMW redovno na slalomu, moze se skroz iskljuciti ESP no kada se vozi na noz onda se vidi da je BMW ipak premium.
- golfiista
#1768 Re: Ljetne gume
jašta - bošnjo zna šta valja - je ono što je skupo - a Toyota najjaci proizvodjac na svijetu - valjda sto je bošnjo struĆniji i više kompetentniji ili da upotrijebim u našim kvazimedijima novonastali kre/debilni izraz- jer je Toyota sigurno loša kao i Honda i Subaru pa je nema na BH drumovima jerbo je bošnji sasvim jeftino dati za zamajac set kvacila popravljanje mjenjača na nenadjebivom Golfu V 1,9 TDI a još jeftinije mu je mjenjat dizne na 2.0 TDI jerbo svaka košta po milje maraka - al dje ces bolan koreJanca i japanera kupovat - to su skupi dijelovi, nenabavljivi, ipak je set kvacila i zamajac od 1500 marona za faking uber golf jeftinije od Toyotinih i Hondinih dijelova
![]()
![]()
Ko ovdje govori o Golfu V? jarane ti si pogriješio forum
- amar1994
#1769 Re: Ljetne gume
ipak su oni tehnoloski stariji svjetlosnu godinucommendatore wrote:golfiista wrote:
jašta - bošnjo zna šta valja - je ono što je skupo - a Toyota najjaci proizvodjac na svijetu - valjda sto je bošnjo struĆniji i više kompetentniji ili da upotrijebim u našim kvazimedijima novonastali kre/debilni izraz- jer je Toyota sigurno loša kao i Honda i Subaru pa je nema na BH drumovima jerbo je bošnji sasvim jeftino dati za zamajac set kvacila popravljanje mjenjača na nenadjebivom Golfu V 1,9 TDI a još jeftinije mu je mjenjat dizne na 2.0 TDI jerbo svaka košta po milje maraka - al dje ces bolan koreJanca i japanera kupovat - to su skupi dijelovi, nenabavljivi, ipak je set kvacila i zamajac od 1500 marona za faking uber golf jeftinije od Toyotinih i Hondinih dijelova
![]()
![]()
-
NediM17
#1770 Re: Ljetne gume
Na toj Kiji sa puno djidja i dugmica za malo para se makar ne isteze lanac.ado-šampion wrote:Ma haj, Madnera mogu shvatiti, ipak vozi Opel, on vozi skoro ko BMW... 20 godina star.golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....Ali ove Kije i Citroeni, materem totalno odsustvo osecaja voznje. Haj Citroen je makar udoban, a Kija ni to.
A vidjecemo ko ce Bogu plakat kad mu zvekne lanac.
-
NediM17
#1771 Re: Ljetne gume
Je li ono Ado rece da je VW bio pionir sa turbo benzincima?amar1994 wrote:ipak su oni tehnoloski stariji svjetlosnu godinucommendatore wrote:golfiista wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- golfiista
#1772 Re: Ljetne gume
Ja sam davno nekada napisao da je ta frka sa lancem samo zato što je BMW u pitanju. Statistički gledano ( bilo je govora o tome ) prije će pući remen na jednom TDi motoru iz VW grupacije, nego taj lanac. Druga je stvar što se pitanja lanca poteže od strane sumnjivih izvora, baš kao oni što snimaju UFO zavjere, pa počne "Ja sam tog dana..."
Problem vozača KIA i sličnih vozila jeste što nisu ništa bolji od onih što kupiše nova vozila tipa onog Iranskog smeća i ne znam više kako se zove, pa i onog Kineskog vozila što ih utuši onaj Slovenac...bem ti pamet...
Problem vozača KIA i sličnih vozila jeste što nisu ništa bolji od onih što kupiše nova vozila tipa onog Iranskog smeća i ne znam više kako se zove, pa i onog Kineskog vozila što ih utuši onaj Slovenac...bem ti pamet...
-
ado-šampion
#1773 Re: Ljetne gume
Set kvacila Sachs za plivajucim za Golfa 5 TDI dodje oko 600 maraka u Euromotorio. Ako treba moze i dokaz crno na bijelo.
Set amortizera za Honda, Daihatsu, Subaru, 20 godina stare, Kayaba, dodje oko 800 maraka, Japan Auto. Doduse ima Nippars srednja zalost za 400.
Upravo sam kupio dva takva. Dok set amortizera Sachs za BMW 2011. godiste dodje oko 320 maraka, slicno je i za Golfa.
Ne treba mislim ni napominjati da najblizi ovlasteni servis za tri nabrojanja ima u Zagrebu ili u Becu.
Meni je tu racunica sasvim jasna.
Set amortizera za Honda, Daihatsu, Subaru, 20 godina stare, Kayaba, dodje oko 800 maraka, Japan Auto. Doduse ima Nippars srednja zalost za 400.
Ne treba mislim ni napominjati da najblizi ovlasteni servis za tri nabrojanja ima u Zagrebu ili u Becu.
Meni je tu racunica sasvim jasna.
Sramota je samo od sebe za nekog ko ima 50 godina da ima toliko hejta i ljubomore da podjebaje ljude nicim izazvan, na sam spomen BMW, Audija, VW, svega onoga sto ne mozes priustiti novo a nemas muda ni para da kupis polovno. Jer ne daj boze kvara od 200 maraka. Ne samo na ovoj temi. A jos veca sramota je kad usto pricas o necemu o cemu nemas pojma. Od 2009. naovamo nije zabiljezeno "zvekavanje" lanca na tom motoru za tvoju informaciju. Lanac se preventivno promjeni za 1100 maraka ukljucujuci 6 litara ulja, filter i ruke, i miran si 150 k sto se toga tice, a i dalje vozis auto. Kod mene se na 160 k lanac nikako ne cuje, a evo i Golfista ima motor s istim lancem. A ti nastavi hejtati i "uzivati" u polusmecu i servisiranju 7 godina u ovlastenom.NediM17 wrote: Na toj Kiji sa puno djidja i dugmica za malo para se makar ne isteze lanac.![]()
A vidjecemo ko ce Bogu plakat kad mu zvekne lanac.
Last edited by ado-šampion on 25/04/2016 15:37, edited 1 time in total.
- amar1994
#1774 Re: Ljetne gume
http://www.olx.ba/artikal/21353777/audi ... o-full-f1/
evo ga ko nov
otisli smo previse u off, mislim da bi se treba li prebaciti na "koji automobil izabrati"
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm

evo ga ko nov
otisli smo previse u off, mislim da bi se treba li prebaciti na "koji automobil izabrati"
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
- madner
#1775 Re: Ljetne gume
Pa ne poredim ja. Samo prenosim rezultate.golfiista wrote:Jarane ti porediš Opela sa BMW vozilima, lako je Opelu kada ima one jastučiće pozadi sa natpisom FC BAYERN...jbg Opel je to..madner wrote:Opel podere BMW redovno na slalomu, moze se skroz iskljuciti ESP no kada se vozi na noz onda se vidi da je BMW ipak premium.