Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hercegovac_pravi

#1751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

yugi wrote:
1gorstak wrote:
45cents wrote:Danas se navršava 5 mjeseci od "najveće pobjede nakon Drugog svjetskog rata". SDP nije našao rješenje, situacija se politički pogoršala i lošija je iz dana u dan, jer ovakva "opozicija nacionalnom konceptu" nije sposobna da donese najavljene promjene.
Ovo se mora istjerati do kraja, SDP je dobio podrsku glasaca i treba da uradi sve kako bi se oformilo funkcionalnu vlast. Ako ce to dovesti do dalje radikalizacije HDZ-a, neka dovede .... jednom ce se svakako morati preci taj most, pa sto prije to bolje.
Al po koju cijenu?Ne spadam svakako u onu grupu koja podržava HDZ, čak štaviše mišljenja sam da bi i oni i SDA trebali otići da ne kažem gdje, ali ne treba zatvarati oči pred notornom činjenicom da su ta dva HDZ-a osvojili većinu glasova Hrvata u BiH!Svakome iole pismenom je jasno da bi eventualno sazivanje sjednice Doma naroda bilo nezakonito, o čemu u jednoj od dnevnih novina govori i pravni ekspert Sead Hodžić.Nevjerovatna je sujeta lidera SDP-a i HDZ-a!Bilo kako bilo uzaludno je potrošeno pet mjeseci ali izgleda da je želja za tim prokletim foteljama toliko jaka da je gospoda spremna ići na sve moguće varijante kako bi se domogla tih fotelja!!!Užas!
Netačno. Pogledati pravna tumačenja OHR-a iz 2001-ve i 2006-te koja su još uvjek na snazi.
palermo

#1752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

yugi wrote:
palermo wrote:
Pa dobro, šta im se još treba dati, hajd reci, pa da i to dajemo......neće li se kako smiriti
Ma jasna mi je donekle tvoja frustracija jer iskreno i meni idu na živce ali očigledno je eto da se bez njih ne može!Matematika jeste egzaktna nauka ali bojim se da su mnogi u proračunima otišli jako daleko i napravili zajeb koji sada trebaju ispraviti ali nezgodno im je da pogaze svoje hebene sujete!Jasno je naravno da će HDZ ući u vlast samo se sad traži načina da se zadovolji i Lagumdžijina sujeta!Bilo kako bilo mišljenja sam da cijeli ovaj galimatijas oko formiranja vlasti svakako ide na ruku onima koji rade na daljnjoj destrukciji BiH kao države!
ma ništa ti meni ne reče, ja te upitah šta im se treba još dati...eto ponuđena im funkcija predsjedavajućeg Vijeća ministara, predsjednika Federacije, ministri.....šta još treba.......i o kakvoj se sad Zlajinoj sujeti govori, šta to on u ovom trenutku traži što ne bi trebao......ako može, ja bi konkretan odgovor.

I da, u krivu si potpuno, nema kod mene nikakve frustracije
Komrad

#1753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

jutarnji wrote:
Komrad wrote:Po cemu si to zakljucio ... imas li kakve podatke?
Ma nemam podatke, nego onako odokativno :D . Recimo, primjer Viteza, prijeratna kasabica a sad noci
bljesti haman k`o Vegas. Ne ulazim u to kako su dosli do love, duga bi to prica bila, al` da izgleda bolje
od ostatka srednje Bosne, jbg, izgleda. Neka raja s kojom sam pricao sasvim pristojno zivi za razliku od
vecine bosnjackog stanovnistva. Jedan moj jaran ima vojnu penziju od BiH, pa dodatak sto smo ga zarobili :D ,
pa onda penziju od Hrvatske, i sve u svemu nakupi negdje oko 3000 km mjesecno. To vecina ovih mojih, sto kao
majoriziraju, moze samo da sanja.
Ja mislim da je to mit ... ti govoris o Vitezu ... pa kod nas u Kaknju su vece plate nego tamo al nebitno
ti kazes Vitez ja kazem Tesanj ...
Svi smo mi u istim govnima ..
hercegovac_pravi

#1754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

yugi wrote:
palermo wrote:
Pa dobro, šta im se još treba dati, hajd reci, pa da i to dajemo......neće li se kako smiriti
Ma jasna mi je donekle tvoja frustracija jer iskreno i meni idu na živce ali očigledno je eto da se bez njih ne može!Matematika jeste egzaktna nauka ali bojim se da su mnogi u proračunima otišli jako daleko i napravili zajeb koji sada trebaju ispraviti ali nezgodno im je da pogaze svoje hebene sujete!Jasno je naravno da će HDZ ući u vlast samo se sad traži načina da se zadovolji i Lagumdžijina sujeta!Bilo kako bilo mišljenja sam da cijeli ovaj galimatijas oko formiranja vlasti svakako ide na ruku onima koji rade na daljnjoj destrukciji BiH kao države!
Netačno. Da je bila isključivo takva dilema, vlast bi se davno napravila. Međutim, to se nije desilo. Dakle situacija na terenu te demantuje.

EDIT

Kako ne može kad evo vidiš da se može bez HDZ-ova? ili ti ne čitaš vijesti
Last edited by hercegovac_pravi on 03/03/2011 20:15, edited 1 time in total.
Komrad

#1755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Ma ljudi dosta ba natezanja ako hoce ... ako nece formirat cemo vlast pa makar je niko ne priznao
i sta sad nek NATO izvrsi puc

Nema vise popustanja, nema nudjenja pozicija ...dakle vidimo se 9og marta
hercegovac_pravi

#1756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Komrad wrote:
jutarnji wrote:Ja ne mogu da shvatim oba HDZ-a, da su spremni staviti sve na kocku i pokusati napraviti nesto sto nisu uspjeli 1993?
Ekonomski puno bolje stoje od dva ostala naroda, raznorazne privatne firme, donacije iz Hrvatske, zivotni
standard sasvim ok,
al` djaba opet. Daj mu da zapisa svoju avliju u kojoj ce moci da radi...STA?
Pri svemu zaboravljaju cinjenicu da Sarajevo nije opkoljeno, da nema budala koje ces na foru poslati u logor, da
niko ozbiljan u diplomatskim krugovima ne podrzava te bolesne ideje..itd, itd.
Ima li neko od ovih junosa sa poskoka da objasni, a sta ako sve pukne?
Po cemu si to zakljucio ... imas li kakve podatke?
Odlično stoje....ZHK u bankrotu a kanton 10 nema para da zamijeni sijalice na sistemu gradske rasvijete ...super stoje...Reko Milodod :run:
res publica

#1757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by res publica »

jutarnji wrote:Ja ne mogu da shvatim oba HDZ-a, da su spremni staviti sve na kocku i pokusati napraviti nesto sto nisu uspjeli 1993?
U cijeloj priči i SDP se može nazvati nepopustljivim, pa tako i sam može snositi dio krivice zbog neformiranja vlasti, ili formiranja one vlsati koju u dijelovima FBiH ljudi jednostvano neće priznavati.
yugi

#1758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Komrad wrote:
Ma vidio sam sliku ... poznat mi lik skroz .. mislim da je on nesto i u borackoj organizaciji i da je u interesu SBBa organizovao one proteste boraca... al nisam siguran sto posto da je to taj lik...

Evo ovako to sto je HDZ dobio podrsku Hrvatskog birackog tijela ne znaci da mogu i smiju raditi sta hoce a narocito ucjenjivati ... Prati situaciju kao i svi mi ovdje na forumu HDZu sta god se ponudi oni odbijaju uvijek traze jos
mislim da su oni ti koji ovdje radikaliziraju prilike za neke svoje ciljeve...

Ja im licno nebi popustio pa taman da su svi Hrvati svijeta glasali za njih samo sto sam protivnik ucjenjivacke politike s bilo koje strane ... pa nek pukne
Kolko znam ovaj hairlija je nekad bio u SDA valjda, ali smatram da je irelevantno gdje je sad.Slažem se apsolutno sa tvojim stavovima ali ruku na srce ponekad je i sa druge strane bilo hajd da kažem maksimalističkih zahtjeva.Ubjeđen sam da bi vlast bila davno formirana da su odmah nakon izbora za pregovarački sto sjeli SDP,SDA i HDZ!Jasna mi je donekle i pozicija SDP-a i njihova želja da se HDZ eliminiše iz vlasti ali kada su uvidjeli da bez tog "nužnog zla" neće ići trebali su na vrijeme krenuti u pregovore.Ovako u međuvremenu su pale teške optužbe i sad je kako već ranije napisah teško nekim sujetama prihvatiti da će ipak morati naći kompromis!Do kompromisa na kraju ipak mora doći jer to je naprosto neminovnost!
hasmeta

#1759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hasmeta »

Nek su se vala napokon oglasili. Bezvlašće bi bilo najgore rješenje. A hdz-ovi- nikad neće dobit bolju ponudu. Ne znam šta još hoće. Kako predstavljaju svoj narod najbolje se vidi na primjeru. N. Lozančića. Velika fora u skupštini, a ne smije u Hrvatsku jer je lagao i dobijao od njih pare. To samo kod nas može da takav čovjek kotira visoko u politici.
jutarnji

#1760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

Komrad wrote:Ja mislim da je to mit ... ti govoris o Vitezu ... pa kod nas u Kaknju su vece plate nego tamo al nebitno
ti kazes Vitez ja kazem Tesanj ...
Svi smo mi u istim govnima ..
Ja pricam o onome sto sam vidio, doduse nisam posjetio Kakanj i Tesanj.
hercegovac_pravi wrote:Odlično stoje....ZHK u bankrotu a kanton 10 nema para da zamijeni sijalice na sistemu gradske rasvijete ...super stoje...Reko Milodod
E jbg hercegovac, nisam ja rekao da je to sve skupa sjajno, nego onako na prvi utisak nekako mi izgledalo da
imaju bolji standard. Dobro, eto, zajebali su me po tom pitanju, pao sam na jeftinu sminku. :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

res publica wrote:
U cijeloj priči i SDP se može nazvati nepopustljivim, pa tako i sam može snositi dio krivice zbog neformiranja vlasti, ili formiranja one vlsati koju u dijelovima FBiH ljudi jednostvano neće priznavati.
ne moze
yugi

#1762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

hercegovac_pravi wrote:
EDIT

Gdje ba može?Ti ovu najavu sazivanja Doma naroda držiš zdravo za gotovo?Hmm živi bili pa vidjeli!Volio bi naravno da ja nisam u pravu ali HDZ će ući u vlast u to sam siguran.Nažalost dodao bih!
hercegovac_pravi

#1763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

res publica wrote:
Ono što ti zoveš "nepopustljiv" ja zovem "principijalan"..ili "ne pristajanje na matematičku koaliciju" ili "ne dozvoljavanje SDP-a da ga minorne stranke svrstaju u isključivo Bošnjačku nacionalnu stranku"...ima toga još ...
plain vanilla

#1764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

yugi wrote:
hercegovac_pravi wrote:
EDIT

Gdje ba može?Ti ovu najavu sazivanja Doma naroda držiš zdravo za gotovo?Hmm živi bili pa vidjeli!Volio bi naravno da ja nisam u pravu ali HDZ će ući u vlast u to sam siguran.Nažalost dodao bih!
pa neka udje u vlast, ko im brani?
ali HDZ nece..
patria

#1765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

Uglavnom Vlade jos nema. Izvjesno je da ce biti u obliku kako se najavljuje. Izvjesno je da ce biti potkopavana sa vise strana.
hercegovac_pravi

#1766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

yugi wrote:
hercegovac_pravi wrote:
EDIT

Ovdje. naravno da će HDZ ući u vlast ali pod unaprijed određenim pravcima svog političkog djelovanja (potpis pa fotelja). To isto su mogli (HDZ) uraditi odma nakon izbora.
hercegovac_pravi

#1767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

patria wrote:Uglavnom Vlade jos nema. Izvjesno je da ce biti u obliku kako se najavljuje. Izvjesno je da ce biti potkopavana sa vise strana.
Slažem se.
plain vanilla

#1768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

U priopćenju se navodi da su dva HDZ-a također odbili prijedlog predsjednika SDA Sulejmana Tihića o principima raspodjele hrvatskih pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti prema kojem bi dva HDZ-a imala 2/3 (3/5), uključujući i poziciju predsjedajućeg Vijeća ministara BiH i jednu ministarsku poziciju, predsjednika Federacije BiH i tri ministarske pozicije. SDP, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak imali bi preostalih 1/3 (2/5) hrvatskih pozicija, što je, kako se navodi, u skladu s njihovom zastupljenošću u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.
Jesu li mjesecima kukali za ovu poziciju?
Je li im ponudjena? Sto su odbili? Samo da bi blokirali

Ponudjen k'o pocascen
1gorstak

#1769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

yugi wrote:
1gorstak wrote:
45cents wrote:Danas se navršava 5 mjeseci od "najveće pobjede nakon Drugog svjetskog rata". SDP nije našao rješenje, situacija se politički pogoršala i lošija je iz dana u dan, jer ovakva "opozicija nacionalnom konceptu" nije sposobna da donese najavljene promjene.
Ovo se mora istjerati do kraja, SDP je dobio podrsku glasaca i treba da uradi sve kako bi se oformilo funkcionalnu vlast. Ako ce to dovesti do dalje radikalizacije HDZ-a, neka dovede .... jednom ce se svakako morati preci taj most, pa sto prije to bolje.
Al po koju cijenu?Ne spadam svakako u onu grupu koja podržava HDZ, čak štaviše mišljenja sam da bi i oni i SDA trebali otići da ne kažem gdje, ali ne treba zatvarati oči pred notornom činjenicom da su ta dva HDZ-a osvojili većinu glasova Hrvata u BiH!
To ne igra ulogu ako HDZ vodi destruktivnu politiku. Bilo koji stav bilo koje politicke stranke mjerimo samo na jednom kantaru, onom koji ukazuje na korist odnosno stetu po drzavu. Ako HDZ ne zeli funkcionalnu vlast (nego samo raspodjelu fotelja po kojoj bi dobio "svoj" dio tala), onda postaje apsolutno nebitno koliko je Hrvata glasalo za HDZ a tu stranku treba izbaciti iz kalkulacija. I Hitler je imao podrsku naroda, pa sta ?
jutarnji

#1770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

Dobro, znaci niko ne popusta ni milimetra.
Worst case scenario?
plain vanilla

#1771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

jutarnji wrote:Dobro, znaci niko ne popusta ni milimetra.
Worst case scenario?
kako bolan niko
pa vidis da je sdp popustio, ali malo gospodi

najbolje da im se sve prepusti
yugi

#1772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

hercegovac_pravi wrote: Ovdje. naravno da će HDZ ući u vlast ali pod unaprijed određenim pravcima svog političkog djelovanja (potpis pa fotelja). To isto su mogli (HDZ) uraditi odma nakon izbora.
Kad kažeš potpis vjerovatno aludiraš na famoznu platformu!?Koja crna platforma i koji bakrači!Pa ko se to majke ti još pridržava predizbornih obećanja i kojekakvih platformi pa bile one predizborne ili postizborne!Pa postoji li još iko ko vjeruje u priču o tome da je potpis na tu platformu ključ formiranja vlasti ili u još bezvezniju priču o tome kako matematika nije bitna u formiranju vlasti nego je tobože programska orjentacija ta koja determiniše buduću vlast!!
jutarnji

#1773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

plain vanilla wrote:kako bolan niko

Izvinjavam se, u pravu si. Ovako cemo...
SDP nakon svih opstrukcija HDZ-a ne vidi vise nikakvu svrhu nadjebavanja sa njima, formira se vlast, sve po
pravilnicima. HDZ budale napucaju raju, postavljaju se punktovi, balvani, ostrascena svijetina na ulici...
Sta dalje?
hasmeta

#1774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hasmeta »

Dobili su većinu, ali nemaju pravo da predstavljaju sve Hrvate u BiH. Oni - dva hdz-a predstavljaju 60% Hrvata u BiH. Njihovu podršku imaju i to im daje pravo da dobiju 2/3 pozicija koje pripadaju Hrvatima. Ali oni hoće sve. To nema nigdje. Po tome, ne bi trebalo biti izbora, nego samo podijeliti fotelje na dva hdz-a!
Last edited by hasmeta on 03/03/2011 20:41, edited 2 times in total.
plain vanilla

#1775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

jutarnji wrote:
plain vanilla wrote:kako bolan niko

Izvinjavam se, u pravu si. Ovako cemo...
SDP nakon svih opstrukcija HDZ-a ne vidi vise nikakvu svrhu nadjebavanja sa njima, formira se vlast, sve po
pravilnicima. HDZ budale napucaju raju, postavljaju se punktovi, balvani, ostrascena svijetina na ulici...
Sta dalje?
ne odlucujem ja kako cemo
SDP im ponudi ono za cim mjesecima kukaju
HDZ odbije
sta dalje?
pametniji popusta, pa radi mira treba sve prepustiti HDZ-u?
e malo sutra
Locked