BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
juventus

#1751 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Ja ću samo reći, jadni smo ako trebamo biti zadovoljni remijem protiv ovakve Rumunije.

Ako njih ne možemo pobjediti, onda i ne trebamo ići na EP, nemamo šta tamo tražiti.
jeza u ledja

#1752 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

juventus wrote:Ja ću samo reći, jadni smo ako trebamo biti zadovoljni remijem protiv ovakve Rumunije.

Ako njih ne možemo pobjediti, onda i ne trebamo ići na EP, nemamo šta tamo tražiti.
Pa vec smo ih pobjedili jednom. :D Nikoga nije lako uzeti u gostima, nije Rumunija Estonija ili San Marino.
Budite malo realni, bod je objektivno najrealniji ishod.

Sto se tice veze, mescini da je Dzeko pola od onog igraca kakav zna biti ako igra kao jedini napadac.

PS: Meni smetaju te fraze "ako njih ne mozemo dobiti, onda ne trebamo ni ici na SP/EP". Sta to zapravo znaci? Zamislite da Francuzi/Englezi/Njemci/Italijani dolaze u SA i govore isto to za sebe? (A takvi rezultati se desavaju redovno.)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1753 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: Pa vec smo ih pobjedili jednom. :D Nikoga nije lako uzeti u gostima, nije Rumunija Estonija ili San Marino.

Sto se tice veze, mescini da je Dzeko pola od onog igraca kakav zna biti ako igra kao jedini napadac.

PS: Meni smetaju te fraze "ako njih ne mozemo dobiti, onda ne trebamo ni ici na SP/EP". Sta to zapravo znaci? Zamislite da Francuzi/Englezi/Njemci/Italijani dolaze u SA i govore isto to za sebe? (A takvi rezultati se desavaju redovno.)
uze mi post iz usta :D

pa fakat, nije rumunija malta :-) do prije par godina, bilo kakva pobjeda nad rumunijom nam je bila misaona imenica..
Corola

#1754 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Corola »

Onako vise reda radi.Nikada od postanka nismo ni boda otkinuli na strani od repki iz drugog sesira.
LSD

#1755 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
juventus wrote:Ja ću samo reći, jadni smo ako trebamo biti zadovoljni remijem protiv ovakve Rumunije.

Pa vec smo ih pobjedili jednom. :D Nikoga nije lako uzeti u gostima, nije Rumunija Estonija ili San Marino.

Ježe, smetaju i meni te fraze možda više nego tebi, ali sa ona dva vezana kiksa (proziv francuza na koševu i albanaca u gostima) mi smo sami sebe doveli u situaciju da moramo ici na dvostruku pobjedu protiv rumuna (a morat cemo ici i na 6 bodova protiv vrlo nezgodnih bjelorusa)...zašto :? jednostavno zato što je Bjelorusija u boljoj situaciji od nas trenutno...i Albanija isto, usput receno.
Imaju bod više od nas, a ona njihova pobjeda u sred Pariza može biti predusna na kraju (ne kažem da ce biti, ali MOŽE se ispostaviti kao presudna).
luckylaka

#1756 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

Koliko su tek jadni Francuzi kad kod kuce zijanise od Bjelorusa.Slabo se ti bavis fudbalom.Danas svak svakoga pobjedjuje i da zijanimo nista cudno(a utakmica u petak poslije dzuma namaza-ne mozemo zijaniti sve da hocemo) :bih:
juventus

#1757 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Ne kažem ja da bi remi bio loš rezultat, čak naprotiv, ali ne možeš brate kao pizda i prije utakmice govoriti remi odličan. Idi na pobjedu, pa ako ne uspiješ, Bože moj, opet dobro.
mikogoago

#1758 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

juventus wrote:Ne kažem ja da bi remi bio loš rezultat, čak naprotiv, ali ne možeš brate kao pizda i prije utakmice govoriti remi odličan. Idi na pobjedu, pa ako ne uspiješ, Bože moj, opet dobro.
Tacno tako! ja bih igrao napadacki do kraja i probao im utrpati sto mogu vise golova.Ne znam imam osjecaj da bi se mogla ponoviti utakmica kao ona kada je Pape igrao u Bukurestu samo sa manje golova recimo 2:3.Jedino ovakvim razmisljanjem mozemo reci ako ne uspijemo da je bod ok.Ako na pocetku idemo na bod jebes tu utakmicu .To je isto kao da kazes igracima igrajte sa pola gasa to je ok (obicno tako i bude).
cyprus

#1759 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by cyprus »

juventus wrote:Ako njih ne možemo pobjediti, onda i ne trebamo ići na EP, nemamo šta tamo tražiti.
Definitivno jedna od najmržih rečenica, ne samo u fudbalu, nego onih koji sam čuo uopšte :run:
luckylaka

#1760 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

cyprus wrote:
juventus wrote:Ako njih ne možemo pobjediti, onda i ne trebamo ići na EP, nemamo šta tamo tražiti.
Definitivno jedna od najmržih rečenica, ne samo u fudbalu, nego onih koji sam čuo uopšte :run:
Upravo tako.Valjda smo sebi umislili da smo evropska sila u fudbalu pa se mozemo igrati sa Rumunima.Jedno je sto mi volimo i navijamo za nase a realnost je ipak da smi mi u rangu sa rumunima.Daj boze da ih poderemo ali...
north

#1761 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

Mora se ići na pobjedu i tako ući u utakmicu, iako realno bod ne bi bio loš.....

Mi smo sa bodom definitivno izbacili Rumune, pobjedom protiv Albanije skoro pa i njih također, tako da ostaje dvomeč sa Bjelorusima koji bi odlučivao o drugom mjestu....

Ne bih se složio da smo mi do sad više kiksali od konkurenata, Bjelorusi nisu mogli uzeti mrtvi Luksemburg i još izgubili od Alabnije u gostima, dakle uzeli jedan bod iz ta dvomeča, a mi smo iz ta dva meča uzeli četiri boda...Istina to su Bjelorusi donekle kompenzirali pobjedom protiv Francuza, sli sve u svemu treba uzeti barem četiri boda u slijedeće dvije utakmice (6 bi bilo idealno) i onda sa Bjelorusima u dvije tekme riješiti dileme :bih:
lulica

#1762 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lulica »

Rumuni su veoma opasni, i sto je najgore nisu atraktivan protivnik ali su jaki. najgora moguce solucija za protivnika, i ne treba ih podcjenjivati. :shock: imamo kvalitet da ih dobijemo , ali isto tako mozemo izgubiti nekoliko golova razlike :bih: :bih:
splend

#1763 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

rumuni su nasi glavni konkurenti za drugo mjesto. pobjedom u zenici smo ih izbacili iz konkurencije.
bolji smo od bjelorusa, njih ne treba ni shvatati ozbiljno :mrgreen: izgube u albaniji, ne pobjede luksemburg, ovdje im ne gine 5 komada. zivjeli
Deriguz

#1764 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Deriguz »

Haha... cuj ne treba bjeloruse samtrati ozbiljno, ja za njih od pocetka govorim kako bi nam to mogla biti nagazna mina, upravo zbog tog "ebo njih". Hrvati su se dobro namucili s njima prosle kvalifikacije
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1765 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Privatna poruka »

Deriguz wrote:Haha... cuj ne treba bjeloruse samtrati ozbiljno, ja za njih od pocetka govorim kako bi nam to mogla biti nagazna mina, upravo zbog tog tvog "ebo njih". Hrvati su se dobro namucili s njima prosle kvalifikacije
E i meni ovo nije jasno :D kako je raja tako lagano otpisala Bjeloruse i moja raja i raja ovdje ...

U Rumuniji sam zadovoljan bodom mada mi se nikako ne svidja to da idemo na bod...treba ici na pobjedu, nikakve racunice praviti nista..pobjeda.
and

#1766 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by and »

Privatna poruka wrote:
Deriguz wrote:Haha... cuj ne treba bjeloruse samtrati ozbiljno, ja za njih od pocetka govorim kako bi nam to mogla biti nagazna mina, upravo zbog tog tvog "ebo njih". Hrvati su se dobro namucili s njima prosle kvalifikacije
E i meni ovo nije jasno :D kako je raja tako lagano otpisala Bjeloruse i moja raja i raja ovdje ...

U Rumuniji sam zadovoljan bodom mada mi se nikako ne svidja to da idemo na bod...treba ici na pobjedu, nikakve racunice praviti nista..pobjeda.
sušić ih nije otpisao i kad dođe vrijeme za njih sigurno će ih analizirati i izvući maksimum.
pape zna šta radi.govori da bi bio zadovoljan bodom i daje takve izjave da bi skinuo pritisak sa igrača i da ne bi dodatno motivisao rumune,kao što su oni nas sa glupim izjavama.
a na šta pape ide u rumuniji,mislim da najbolje govori podatak da će igrati sa 2 špica ;-)
luckylaka

#1767 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

Idemo ih onda pobijediti.Moj idealan sastav za pobjedu izgledao bi ovako:1_Ganjeta 2-Deriguz 3-Splend 4-Lulica 5- North6-Ciprus 7-Yuventus ..... Jedno 3-4 ne gine rumunima :razz:
smoki_choko

#1768 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

evo ga stila zabio u prvom poluvremenu. hoce li on dobiti prilike protiv rumunije ili albanije
north

#1769 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

luckylaka wrote:Idemo ih onda pobijediti.Moj idealan sastav za pobjedu izgledao bi ovako:1_Ganjeta 2-Deriguz 3-Splend 4-Lulica 5- North6-Ciprus 7-Yuventus ..... Jedno 3-4 ne gine rumunima :razz:

:-)
Jack Be Nimble

#1770 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Zna li se odprilike mogucih 11 igraca? Imali li puno povreda, sem Begovica?
lord blackadder

#1771 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lord blackadder »

6 bodova ii nista :oops:
jeza u ledja

#1772 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:

Ježe, smetaju i meni te fraze možda više nego tebi, ali sa ona dva vezana kiksa (proziv francuza na koševu i albanaca u gostima) mi smo sami sebe doveli u situaciju da moramo ici na dvostruku pobjedu protiv rumuna (a morat cemo ici i na 6 bodova protiv vrlo nezgodnih bjelorusa)...zašto :? jednostavno zato što je Bjelorusija u boljoj situaciji od nas trenutno...i Albanija isto, usput receno.
Imaju bod više od nas, a ona njihova pobjeda u sred Pariza može biti predusna na kraju (ne kažem da ce biti, ali MOŽE se ispostaviti kao presudna).
Ovaj, mislim da tvoj odgovor nema puno veze sa onim sto sam ja napisao. Ja sam se cisto osvrnuo na mentalitet "ako njih ne pobjedimo nemamo sta traziti na EP" . To tako ne ide ni vecima, pa ni nama.

No jebo to.
Sto se tice Bjelorusa, mozda nam oni budu veca konkurencija od Rumuna, ali realno, Rumuni su mnogo jaci od Bjelorusa i Albanaca. Ove druge dvije ekipe jednostavno nemaju dovoljno da izbore to drugo mjesto. Oni to mogu samo uraditi ako se mi i Rumuni samounistimo. (a Rumuni su na dobrom putu za to, kao i u proslim kvalifikacijama). Bjelorusi i Albanci mogu biti "nagazne mine", ali za drugo mjesto u grupi treba neka konzistentnost, znaci dobijanje slabijih protivnika, ne samo pokoja mina kao Bjelorusi protiv Francuza, ili ono mescini kao Albaniji bod iz Rumunije.
Uz to, jest da imaju bod vise, ali Bjelorusi i Albanci imaju i utakmicu vise od nas. Uz to, Bjelorusi tek trebaju na megdan nama.
Zato, da je nama maznuti Rumune gore i mi smo on horse, sto bi rekli Englezi. :P
quasar

#1773 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

a rekli bi i how yes no. ;-)
Slazem se. Dodao bih samo da kvalifikacije prodju uvijek i samo one ekipe koje ne podcijene ni jednog protivnika.
Da ima sigurnih bodova, ne bi se ni igrale utakmice.
nemam_ideje

#1774 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nemam_ideje »

Jeste blesavi. Dođeš u Rumuniju, hu-ha i odneseš sva tri boda :-) Ne bih rekao.

Evo utakmica koje treba još da odigramo:

Rumunija-BiH 1
BiH-Albanija 3
Bjelorusija-BiH 1
BiH-Bjelorusija 3
BiH-Luxemburg 3
Francuska-BiH 0

Remijem izbacujemo Rumune iz utrke. Albanci imaju dvije utamice sa Francuskom, valjda neće uzeti više od 1 boda. Ako ih dobijemo i njih smo izbacili iz utrke. Bjelorusi su nagazna mina al su pored poraza sa Albanijom odigrali remi sa onim odronjenim Luxemburgom :-)

Neka prate moje instrukcije i drugi smo :D
BSn

#1775 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BSn »

Upravo tako. Uzeti svima po 4 bobe (osim Francuzima :) ) i drugi smo. :thumbup:

i da, zaboravio sam na "konobare". njima sestica. :)
Last edited by BSn on 29/05/2011 20:30, edited 1 time in total.
Locked