Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Phosphorus
#1753 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pozdrav, imam neiskorištenu kartu (e-ticket) od prije godinu dana, povratnu (Turkish Airlines).. Kojoj ne mogu da provjerim status online.
Prije nego što ih sutra zovnem, da li postoji mogućnost da je ta karta i sada validna?
Hvala
Prije nego što ih sutra zovnem, da li postoji mogućnost da je ta karta i sada validna?
Hvala
- Connaisseur Karlin
#1754 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Koji je datum na karti?Phosphorus wrote:Pozdrav, imam neiskorištenu kartu (e-ticket) od prije godinu dana, povratnu (Turkish Airlines).. Kojoj ne mogu da provjerim status online.
Hvala
Kartu moras bukirati na novi let,a jedan dio ( vrijednosti karte,suma novca),najcesce oko 120 do 150 dolara ce biti iskoristen sa karte (booking fee).
Ako je karta kupljena,npr. prije (sutrasnjeg dana) augusta 23, to je doslovno gubitak avio-karte.
- Phosphorus
#1755 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sa kartom sam doputovao u BIH u 12. mjesecu 2014. godine, a povratna karta je bukirana na datum 15. januar 2015. godine.Connaisseur Karlin wrote:
Koji je datum na karti?
Kartu moras bukirati na novi let,a jedan dio ( vrijednosti karte,suma novca),najcesce oko 120 do 150 dolara ce biti iskoristen sa karte (booking fee).
Ako je karta kupljena,npr. prije (sutrasnjeg dana) augusta 23, to je doslovno gubitak avio-karte.
- Connaisseur Karlin
#1756 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
oooooo pa ti zakasnioPhosphorus wrote:Sa kartom sam doputovao u BIH u 12. mjesecu 2014. godine, a povratna karta je bukirana na datum 15. januar 2015. godine.Connaisseur Karlin wrote:
Koji je datum na karti?
- Phosphorus
#1757 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Connaisseur Karlin wrote: oooooo pa ti zakasniozaboravi za kartu
- Connaisseur Karlin
#1758 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pokusaj zovnuti i pitati ,ali, svaka kupljena karta istekne rok trajanja nakon tacno godinu danaPhosphorus wrote:Connaisseur Karlin wrote: oooooo pa ti zakasniozaboravi za kartu
Hvala na info
-
zipoo
#1759 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
- VenomousV
#1760 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Zavisi sta ces radit' i sta te zanima...zipoo wrote:Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
Nas je bilo dvoje i jeli smo vani pa nam je trebalo oko 50tak eura dnevno ako se dobro sjecam... mozda pretjerujem
Ako ti ne kaze neko ko je malo svjeziji (ja sam bila prije dvije godine) nek ti ovo moje bude neka vodilja, bolje imat' viska nego manjka
-
zipoo
#1761 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nevjerujem da cu nesto pametno raditiVenomousV wrote:Zavisi sta ces radit' i sta te zanima...zipoo wrote:Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
Nas je bilo dvoje i jeli smo vani pa nam je trebalo oko 50tak eura dnevno ako se dobro sjecam... mozda pretjerujem![]()
Ako ti ne kaze neko ko je malo svjeziji (ja sam bila prije dvije godine) nek ti ovo moje bude neka vodilja, bolje imat' viska nego manjka
Znaci minimalno oko 1000 eura
- VenomousV
#1762 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
zipoo wrote:Nevjerujem da cu nesto pametno raditiVenomousV wrote:Zavisi sta ces radit' i sta te zanima...zipoo wrote:Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
Nas je bilo dvoje i jeli smo vani pa nam je trebalo oko 50tak eura dnevno ako se dobro sjecam... mozda pretjerujem![]()
Ako ti ne kaze neko ko je malo svjeziji (ja sam bila prije dvije godine) nek ti ovo moje bude neka vodilja, bolje imat' viska nego manjka![]()
kaze hazbend da sam pretjerala i da smo za hranu dnevno davali oko 20-25 eura ukupno...
a to sto neces nista pametno radit'
mislim da ti je dovoljno oko recimo 300 eura za 7 dana
-
zipoo
#1763 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ipak to zaokružiti na 1000 eura sa kartama i smjestajemVenomousV wrote:zipoo wrote:Nevjerujem da cu nesto pametno raditiVenomousV wrote:Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
Zavisi sta ces radit' i sta te zanima...
Ako ti ne kaze neko ko je malo svjeziji (ja sam bila prije dvije godine) nek ti ovo moje bude neka vodilja, bolje imat' viska nego manjka![]()
kaze hazbend da sam pretjerala i da smo za hranu dnevno davali oko 20-25 eura ukupno...
a to sto neces nista pametno radit'ti nije skupo oko 7 eura otprilike ako se dobro sjecam, al' naravno zavisi gdje
mislim da ti je dovoljno oko recimo 300 eura za 7 dana
Hvala
- Bullet Tooth Tony
#1764 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
zipoo wrote:Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
Gledaj da imas kartice , kreditne ... U nekim restoranima, caffe shopovima cak i prodavnicama ne mozes koristiti kes ... Amsterdam nije jeftin pa koliko god mozes ponesi ... Ako ces vecerati u nekom finom restoranu cijena ti je oko 75 eura za dvoje ....
'
Moja topla preporuka, ako volis azijsku ishranu da odes na veceru u restoran Kantjil :
http://www.kantjil.nl/en/
Uglavnom, ponesi sto vise mozes
-
zipoo
#1765 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Obicno na ovakva putovanja idem sam. Tako da nece biti nekih fensi restorancica. Necu imati prevelilih troskova na hranu. Jos ako ubodem jeftin smjestaj na konju.Bullet Tooth Tony wrote:zipoo wrote:Ovi sto su isli u Amsterdam koliko bi minimalno bilo dovoljno novca za 7 dana ?
Gledaj da imas kartice , kreditne ... U nekim restoranima, caffe shopovima cak i prodavnicama ne mozes koristiti kes ... Amsterdam nije jeftin pa koliko god mozes ponesi ... Ako ces vecerati u nekom finom restoranu cijena ti je oko 75 eura za dvoje ....
'
Moja topla preporuka, ako volis azijsku ishranu da odes na veceru u restoran Kantjil :
http://www.kantjil.nl/en/
Uglavnom, ponesi sto vise mozes
Uglavnom hvala na savjetima
- Bullet Tooth Tony
#1766 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
aa nista onda , nema na cemu ali zanemari moje savjete
... Amsterdam je skup... Ja sam mislio da ce biti jeftiniji 
- VenomousV
#1767 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pa i nije tako skup :/
Al' opet, zavisi sta te zanima, sta ces radit'
@zipoo: Ako si sam najbolje da zaganjas kakav hostel u centru ili blizu centra
Iskreno, po mom misljenju, 7 dana je puno za Amsterdam jer nema neke pretjerane historije pa da obilazis hiljadu mjesta. Osim ako ces obilazit' muzeje, tad ti 7 dana nije dovoljno... Super je grad, vidjeces. Ja bih sutra opet iako sam bila vec dvaput
Sretan put i uzivaj
Iskreno, po mom misljenju, 7 dana je puno za Amsterdam jer nema neke pretjerane historije pa da obilazis hiljadu mjesta. Osim ako ces obilazit' muzeje, tad ti 7 dana nije dovoljno... Super je grad, vidjeces. Ja bih sutra opet iako sam bila vec dvaput
Sretan put i uzivaj
- Bullet Tooth Tony
#1768 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ma i da ga zanimaju muzeji sta ce viditi Rijks i muzej Ane Frank .... Mozda Van Gogh .... 2 dana u vrh glaveVenomousV wrote:Pa i nije tako skup :/
Iskreno, po mom misljenju, 7 dana je puno za Amsterdam jer nema neke pretjerane historije pa da obilazis hiljadu mjesta. Osim ako ces obilazit' muzeje, tad ti 7 dana nije dovoljno... Super je grad, vidjeces. Ja bih sutra opet iako sam bila vec dvaput![]()
Sretan put i uzivaj
Jah , obavezno ponesi tople odjece ... nema veze sto je ljeto
- VenomousV
#1769 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bullet Tooth Tony wrote:Ma i da ga zanimaju muzeji sta ce viditi Rijks i muzej Ane Frank .... Mozda Van Gogh .... 2 dana u vrh glaveVenomousV wrote:Pa i nije tako skup :/
Iskreno, po mom misljenju, 7 dana je puno za Amsterdam jer nema neke pretjerane historije pa da obilazis hiljadu mjesta. Osim ako ces obilazit' muzeje, tad ti 7 dana nije dovoljno... Super je grad, vidjeces. Ja bih sutra opet iako sam bila vec dvaput![]()
Sretan put i uzivaj![]()
Jah , obavezno ponesi tople odjece ... nema veze sto je ljeto
I to sto kazes...
Slusaj BTT, kad zapuse bas zapuse
Da znas, 15 min sa damom iz Red light-a ti je 50 eura... Bez ljubljenja i diranja, to se dodatno naplacuje
-
zipoo
#1770 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Upoznat sam s tim 
- pirmin
#1771 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
E da mi je znati koji to 20+godisnjak ide u Amsterdam da posjeti muzeje. 
- VenomousV
#1772 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
pirmin wrote:E da mi je znati koji to 20+godisnjak ide u Amsterdam da posjeti muzeje.
Nismo svi isti
Mogla bih i ja priupitat
Preporuke i savjeti za Toskanu? Firenza, Piza itd
-
zipoo
#1773 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sramota na prvu koliko su kurve, zvuci ocajnopirmin wrote:E da mi je znati koji to 20+godisnjak ide u Amsterdam da posjeti muzeje.
Dabogdom da muzej vidim i na sliku
-
Klitemnestraaa
#1774 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja sam bila prije par dana u Hamburgu i najljepsi je grad koji sam u zivotu posjetila! <3 Meni je super kako je oblacno i popela sam se na 10. sprat crkve na vidikovac i u daljini Elba se stopila s nebom, sve sive boje. U jednom danu je 8x pljusak udario, ali nije jak. Svi normala hodaju kao da ne pada, a mene panika uhvatila daj kabanicu, daj trci kontam ako okisnem pet dana cu odbolovati.
Sem toga, grad je super liberalan, vidjela sam toliko puno gejeva i bila sam u crvenom distriktu i prekul mi je, nema nikakvih veza s tradicijom. I ima jako puno hot blondina s plavim okicama, definitivno grad s najhot muskarcima.
- anonimni clan
#1775 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio na jednom od izvora Save. Prelijepo ....raj za oci i dusu...