Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1751 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sabina1 »

Connaisseur Karlin wrote:
pa jeste tuzno da jedna drazava poput SFRJ nije dovoljno ulagla novcna sredstva u arheoloskim otkricima , ali je zato bilo vazno ulagati u vojna sredstva za prvmajske parade :izet:
Zato smo danas prva država po arheološkim otkrićima...ojoj ne , ne , danas smo najjača evropska vojna država...ojoj ne , danas nismo ništa.
Ommadawn

#1752 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

hrasno38 wrote:Super samo sam htio da provjerim da li su pojedinci samo jos uvijek na braniku ljigavosti i licemjerja. Spremni ko zapete puske....vi na jednoj a Samke na drugoj i vec 10 godina vas uzima lopatom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: eno ona Vuk Bacanovic propo ko zeton nakon sto se zakacio sa Samketom......uizvajte u vasem mracnom ubjedjenju da cinite nekome korist!
Vuk Bacanovic? E jesi nasao mustru...

Uzima nas Samke? Samke ne uzima mene, to je zasigurno. Uzima takve levate poput tebe koji mu idete tamo misleci da ste nekog zajebali zato sto tvrdite da postoji nesto sto ne postoji.

No najpateticnije je sto mislis da si duhovit pa udaras smajlije ko maksim po diviziji.
Ommadawn

#1753 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

sabina1 wrote:
pa jeste tuzno da jedna drazava poput SFRJ nije dovoljno ulagla novcna sredstva u arheoloskim otkricima , ali je zato bilo vazno ulagati u vojna sredstva za prvmajske parade :izet:
Zato smo danas prva država po arheološkim otkrićima...ojoj ne , ne , danas smo najjača evropska vojna država...ojoj ne , danas nismo ništa.
Ni SFRJ nije bila ni jedno ni drugo. No nije tema...

U Bosni ima arheoloskih iskopina no drzava je izabrala da finansira ublehu.
Connaisseur Karlin

#1754 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Connaisseur Karlin »

Ommadawn wrote:
sabina1 wrote:
Ni SFRJ nije bila ni jedno ni drugo. No nije tema...

U Bosni ima arheoloskih iskopina no drzava je izabrala da finansira ublehu.
Ommanawn :thumbup: Balkan je izuzetno bogat arheoloskim lokacijama :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1755 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

sabina1 wrote:Vidi ovako.
Možemo ove sekunde se dogovoriti da je najprofitabilnije prodavati maslinovo ulje.
Cijela država će to izabrati kao strateški projekat i svi ćemo se ali svi posvetiti tome ili se baviti posredno ili direktno.
Svi ćemo lijepo živjeti jer se fino zarađuje i basta , sve ostalo nam postaje nepotrebno , sve ono čime smo se bavili prije pogotovo ono neprofitaiblno.

Ne mislim naravno da si svojim postom obezvrijedio postojanje akademske zajednice , obrazovnih institucija ili STRUKE bilo kog segmenta ali to ne znači da akademska zajednica , obrazovne institucije i STRUKA trebaju podržati šarlatanstvo ma kako ono profitabilno bilo i ako se ta profitabilnost po nesreći može ostvariti u izuzetno siromašnoj i nerazvijenoj zemlji koju listom napuštaju mladi zbog nedostatka osnovnih uslova za život.

Neka se svi gore navedeni potrude da privuku i implementiraju OZBILJNE PRIVREDNE PROJEKTE koji će stvarati DODATNU VRIJEDNOST , plaćati porez , povećavati izvoz i STVARATI NOVU VRIJEDNOST uz maksimalno zapošljavanje radnika radi ostavrenja cilja i povećanja - potrošnje unutar zemlje na što više stvari i sadržaja domaćeg karaktera.
Nije to Bog zna kako ni teško ni neostvarivo , s obzirom da svi preduslovi postoje , problem je što bi u toj situaciji sistem počeo da ozdravlja i da se oporavlja što nužno znači punu implementaciju vladavine prava a to današnjoj etno-ratno-profitersko-zelenaškoj bagri najmanje odgovara.

Indijana Džons može da kopa ali nek ne uništava ono što su STRUČANJACI PROGLASILI nacionalnim blagom.
I nek bere eure.
Pozdrav.
Njblaze receno je licemjerno uopste spominjati te strucnjake koji nisu dupetom mrdnuli za sve to u Visokom dok se nije pojavio BH Indy. 80% stanovnika BiH nije pojma imao da postoji taj "stari grad Visoki" i da se ispod njega nalazi citav splet tunela za koje niko nema teoriju odakle su nastali. prij piramide to je bila sikara i arheoloska gradja koja je propadala priprodnim procesima jer je sve ove danasnje "strucnjake" bolilo dupe za tim.
I onda se nasao jedan ludi entuzijasta i postavio neku svoju teoriju koja je dovelja na to mjesto hiljade i hiljade ljudi iz BiH i jos vise iz inostranstva. Indy je otkopo stari grad Visoki, skinuo vegetaciju sa i oko njega, poceo kopati po brdu za koje tvrdim indiferentni Imamovic nije imao pojma da ima onakve strukture, pronasao tunele koje nije iskopala JNA i za koje opet Imamovic i ekipa veze nisu imali...i od Visokog i brda oko njega napravio turisticki BUM!!! I to ne samo u BiH nego rijec BH Piramide odzvanjaju sirom svijeta....kod nekoga sa podsmjehom ko dnekoga sa nevjericom a kod nekoga sa istrazivackom znatizeljomvecom od one za piramidama u Egiptu. Dolaze turisti, naucnici, kvazi-naucnici, raja, supci, djaci i sto je najvaznije stranci i gdje god da potrose koju marku ona ostaje u BiH. Ili ce poptiti kafu i sok, pojesti cevape, paltiti razgledanje tunela za sta Semir vrlo uredno placa sve dadzbine pare ostaje u nasoj zemlji nicim izazvane. I koja budala na zemlajskoj kugli bi to opstruirala osim istinskih neprijatelja i onih koje zovemo NARCISI jer oni nisu bili ti koji su to sve pronasli ili pokrenuli iako im je stajalo pred nosom!!!!
Dakle nemoj molim te samo pricati o STRUCNJACIMA ili bolje reci LJENGUZAMA koji cekaju da nesto samo ispliva iz zemlje.
Smrcak15

#1756 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

hrasno38 wrote:
sabina1 wrote:Vidi ovako.
Možemo ove sekunde se dogovoriti da je najprofitabilnije prodavati maslinovo ulje.
Cijela država će to izabrati kao strateški projekat i svi ćemo se ali svi posvetiti tome ili se baviti posredno ili direktno.
Svi ćemo lijepo živjeti jer se fino zarađuje i basta , sve ostalo nam postaje nepotrebno , sve ono čime smo se bavili prije pogotovo ono neprofitaiblno.

Ne mislim naravno da si svojim postom obezvrijedio postojanje akademske zajednice , obrazovnih institucija ili STRUKE bilo kog segmenta ali to ne znači da akademska zajednica , obrazovne institucije i STRUKA trebaju podržati šarlatanstvo ma kako ono profitabilno bilo i ako se ta profitabilnost po nesreći može ostvariti u izuzetno siromašnoj i nerazvijenoj zemlji koju listom napuštaju mladi zbog nedostatka osnovnih uslova za život.

Neka se svi gore navedeni potrude da privuku i implementiraju OZBILJNE PRIVREDNE PROJEKTE koji će stvarati DODATNU VRIJEDNOST , plaćati porez , povećavati izvoz i STVARATI NOVU VRIJEDNOST uz maksimalno zapošljavanje radnika radi ostavrenja cilja i povećanja - potrošnje unutar zemlje na što više stvari i sadržaja domaćeg karaktera.
Nije to Bog zna kako ni teško ni neostvarivo , s obzirom da svi preduslovi postoje , problem je što bi u toj situaciji sistem počeo da ozdravlja i da se oporavlja što nužno znači punu implementaciju vladavine prava a to današnjoj etno-ratno-profitersko-zelenaškoj bagri najmanje odgovara.

Indijana Džons može da kopa ali nek ne uništava ono što su STRUČANJACI PROGLASILI nacionalnim blagom.
I nek bere eure.
Pozdrav.
Njblaze receno je licemjerno uopste spominjati te strucnjake koji nisu dupetom mrdnuli za sve to u Visokom dok se nije pojavio BH Indy. 80% stanovnika BiH nije pojma imao da postoji taj "stari grad Visoki" i da se ispod njega nalazi citav splet tunela za koje niko nema teoriju odakle su nastali. prij piramide to je bila sikara i arheoloska gradja koja je propadala priprodnim procesima jer je sve ove danasnje "strucnjake" bolilo dupe za tim.
I onda se nasao jedan ludi entuzijasta i postavio neku svoju teoriju koja je dovelja na to mjesto hiljade i hiljade ljudi iz BiH i jos vise iz inostranstva. Indy je otkopo stari grad Visoki, skinuo vegetaciju sa i oko njega, poceo kopati po brdu za koje tvrdim indiferentni Imamovic nije imao pojma da ima onakve strukture, pronasao tunele koje nije iskopala JNA i za koje opet Imamovic i ekipa veze nisu imali...i od Visokog i brda oko njega napravio turisticki BUM!!! I to ne samo u BiH nego rijec BH Piramide odzvanjaju sirom svijeta....kod nekoga sa podsmjehom ko dnekoga sa nevjericom a kod nekoga sa istrazivackom znatizeljomvecom od one za piramidama u Egiptu. Dolaze turisti, naucnici, kvazi-naucnici, raja, supci, djaci i sto je najvaznije stranci i gdje god da potrose koju marku ona ostaje u BiH. Ili ce poptiti kafu i sok, pojesti cevape, paltiti razgledanje tunela za sta Semir vrlo uredno placa sve dadzbine pare ostaje u nasoj zemlji nicim izazvane. I koja budala na zemlajskoj kugli bi to opstruirala osim istinskih neprijatelja i onih koje zovemo NARCISI jer oni nisu bili ti koji su to sve pronasli ili pokrenuli iako im je stajalo pred nosom!!!!
Dakle nemoj molim te samo pricati o STRUCNJACIMA ili bolje reci LJENGUZAMA koji cekaju da nesto samo ispliva iz zemlje.

prije dvije sedmice stiglo 150 volontera iz Vijetnama da iskopavaju, heeeej molim te iz vijetanama cojek dovede ljudi da ostave paru u BiH i jos dzabe rade, ma ko sta pricao o Osmanagicu covjek i dalje radi daleko vise za ovu drzavu nego sto pljuvaci iz svojih fotelja
Image

https://visoko.co.ba/u-visokom-volonter ... ta/134040/
Intersantno je pomenuti da u Visoko u petak stiže 150 volontera iz dalekog Vijetnama, koji u našu zemlju stižu uz pomoć organizacije HUESA, a planirano je da rade na Bosanskoj
piramidi Sunca, gdje će biti otvorena nova sonda, izvan zaštićene zone Starog grada Visoki.

ovdje cak volonteri iz Argentine , ostave koju paru u Bosni i jos ti pomoze sa iskopavanjem :thumbup:
Last edited by Smrcak15 on 29/08/2017 23:23, edited 2 times in total.
Avetinho

#1757 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:Super samo sam htio da provjerim da li su pojedinci samo jos uvijek na braniku ljigavosti i licemjerja. Spremni ko zapete puske....vi na jednoj a Samke na drugoj i vec 10 godina vas uzima lopatom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: eno ona Vuk Bacanovic propo ko zeton nakon sto se zakacio sa Samketom......uizvajte u vasem mracnom ubjedjenju da cinite nekome korist!
Koga uzima lopatum su ti i ostali slicni tebi, kojima vec 11 godina prodaje muda za bubrege. Reci, koliko si mu mara ostavio za ovih 11 godina? Tesko je nakon tih hiljada maraka priznati da te ovaj lopov izradio kao vola.
hrasno38

#1758 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Avetinho wrote:
Koga uzima lopatum su ti i ostali slicni tebi, kojima vec 11 godina prodaje muda za bubrege. Reci, koliko si mu mara ostavio za ovih 11 godina? Tesko je nakon tih hiljada maraka priznati da te ovaj lopov izradio kao vola.
Ja sam tamo bio samo jednom, popio kafu gore u onom restorancicu podno starog grada sa pravim uzivanjem, popeo se do iskopina starog grada sa uzitkom, platio sa jos vrcim uzitkom kartu za tunele i opet sa uzitkom stajao u redu da ih obidjem i to je to. Vise nisam isao ali ne zato sto mi se ne svidja, sto mu ne vjerujem, i sve ono sto je stvoreno kao percepcija u oba tvoja dva mala mozga nego nisam bas tip koji se lako veze za neko mjesto. Ja ovdje nikada nisam tvrdio da je Semir pronasao piramidu jer ja jednostavno nemam pravo na to samo sam uvijek tvrdio da pametni ljudi iskoriste svaku sansu koja se ukaze za njihovu zemlju a samo kod nas na Balkanu uvijek postoje kolonije dusebrzinika ili bolje receno ljenzguza koji se necega sjeta kada se prije njih toga sjeti neko drugi. Da Semir tamo nije dosao ti prvi ne bi imao blage veze da je na onom piramidalnom brdu nekada u davninama bio neki grad i ova tema ne bi ni postojala. Tebe odlicno pamtim i mogao bih se skoro pa zakleti da si cak bio i placen da pises protiv svega toga ali opet ponavljam Semke vas razvalio ko deda opanke i mozete samo da ovako piskaratae po forumima i da jedete vlastitu dzigericu. Dakle ja sam tamo ostavio SA UZIVANJEM jedno 20-30 KM i halal mu svaka marka jer sam proveo jedan izuzetnio lijep dan....znas li ti kako to izgleda kad provedes lijep dan...uuuuhhhh zaboravio sam pa ti si 24 sata u mraku iza svog ekrana dok taksimetar BH strucnjaka kuca!!! Ajd sad razligu zaboli me nacu i za bete i za piramidu....u stvari lazem....zaboli me samo za bete :D
hrasno38

#1759 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Smrcak15 wrote:prije dvije sedmice stiglo 150 volontera iz Vijetnama da iskopavaju, heeeej molim te iz vijetanama cojek dovede ljudi da ostave paru u BiH i jos dzabe rade, ma ko sta pricao o Osmanagicu covjek i dalje radi daleko vise za ovu drzavu nego sto pljuvaci iz svojih fotelja
Image

https://visoko.co.ba/u-visokom-volonter ... ta/134040/
Intersantno je pomenuti da u Visoko u petak stiže 150 volontera iz dalekog Vijetnama, koji u našu zemlju stižu uz pomoć organizacije HUESA, a planirano je da rade na Bosanskoj
piramidi Sunca, gdje će biti otvorena nova sonda, izvan zaštićene zone Starog grada Visoki.

ovdje cak volonteri iz Argentine , ostave koju paru u Bosni i jos ti pomoze sa iskopavanjem :thumbup:
Kome ti to objasnjavas...gotovanima koji se i dan danas grebu od staraca za kafu i cigare!!!! Teoreticarima koji nisu u stanju da daju tacan podatak o tome gdje su suplji.......eto to ti je kod nas standardno..u politici Bakir u pravu svi ostali u krivu....tako i ovdje ovi svi sto su dosli iz pizde lijepe materine kreteni ali ovi nasi jebaci strucnjaci sto bi rekao Fazlinovic PAR-EKSELANS!!! Nikome nista ne objasanjavaj nego postiri na temi sta nadjes ima jos uvijek puno vise onih koji ce to sa uzivanjem procitati!!!!
Smrcak15

#1760 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

hrasno38 wrote: Kome ti to objasnjavas...gotovanima koji se i dan danas grebu od staraca za kafu i cigare!!!! Teoreticarima koji nisu u stanju da daju tacan podatak o tome gdje su suplji.......eto to ti je kod nas standardno..u politici Bakir u pravu svi ostali u krivu....tako i ovdje ovi svi sto su dosli iz pizde lijepe materine kreteni ali ovi nasi jebaci strucnjaci sto bi rekao Fazlinovic PAR-EKSELANS!!! Nikome nista ne objasanjavaj nego postiri na temi sta nadjes ima jos uvijek puno vise onih koji ce to sa uzivanjem procitati!!!!
reko malo da promuhabetim sa ovima na forumu..

dok sam stajao onom zidu Bosanske piramide sunca, covjek konta, pa ovaj zid da se samo ocisti sva zemlja sa cijele sjeverne strane to bi moglo da hrani cijelu Bosnu, kad ti se ukaze trokutast zid pod istim uglom....to bi bio magnet ma kakav rimski koloseum i egipatske piramide, sve bi to zasjenila bosanska piramida za svojom velicinom, to bi postalo ocito a turisti bi sigurno daleko daleko vise dolazili, to znaci vise para bi se slijevalo u Bosnu, pa samo koliko bi hotela moralo da se napravi, pa zaposliti radnika, pa vodica, pa vozaca autobusa koji bi prevozili turiste organizovano pa restorana, i mnogo toga jos....jednostavno vidim kako okrenut paru u tome svemu ali stacu kad nemam vlast nad tome, ali sto je najgore narod a ni politicari jadani neznaju okrenut paru na tome.

sad 15 septembra ako parlamentarci ne odluce pomoci da se moze prositi iskopavanja tesko da ce biti nekog napretka

pare kazu mogu nabaviti da se ogoli cijela sjeverna strana, pare nisu problem, nego je problem u drzavi koja koci sa zakonima, nedaju da se kopa po njihovom vlasnistvu, i zato fondacija nemoze da siri sonde, mogu do jedne granice i tu je stop.
Avetinho

#1761 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:
Avetinho wrote:
Ja sam tamo bio samo jednom, popio kafu gore u onom restorancicu podno starog grada sa pravim uzivanjem, popeo se do iskopina starog grada sa uzitkom, platio sa jos vrcim uzitkom kartu za tunele i opet sa uzitkom stajao u redu da ih obidjem i to je to. Vise nisam isao ali ne zato sto mi se ne svidja, sto mu ne vjerujem, i sve ono sto je stvoreno kao percepcija u oba tvoja dva mala mozga nego nisam bas tip koji se lako veze za neko mjesto. Ja ovdje nikada nisam tvrdio da je Semir pronasao piramidu jer ja jednostavno nemam pravo na to samo sam uvijek tvrdio da pametni ljudi iskoriste svaku sansu koja se ukaze za njihovu zemlju a samo kod nas na Balkanu uvijek postoje kolonije dusebrzinika ili bolje receno ljenzguza koji se necega sjeta kada se prije njih toga sjeti neko drugi. Da Semir tamo nije dosao ti prvi ne bi imao blage veze da je na onom piramidalnom brdu nekada u davninama bio neki grad i ova tema ne bi ni postojala. Tebe odlicno pamtim i mogao bih se skoro pa zakleti da si cak bio i placen da pises protiv svega toga ali opet ponavljam Semke vas razvalio ko deda opanke i mozete samo da ovako piskaratae po forumima i da jedete vlastitu dzigericu. Dakle ja sam tamo ostavio SA UZIVANJEM jedno 20-30 KM i halal mu svaka marka jer sam proveo jedan izuzetnio lijep dan....znas li ti kako to izgleda kad provedes lijep dan...uuuuhhhh zaboravio sam pa ti si 24 sata u mraku iza svog ekrana dok taksimetar BH strucnjaka kuca!!! Ajd sad razligu zaboli me nacu i za bete i za piramidu....u stvari lazem....zaboli me samo za bete :D
Sta? Ostavio si u Visokom 20-30 KM i to samo na kafu i autobus? Aaaa, shvatam, ti bi hgtio da neko drugi najebe i ostavlja pare, ti si rekao laku noc nakon prve kafe.

Za Stari Grad prije svemirkovog unistavanja nisu cule samo neznalice poput tebe koji nisu provele 5 minuta u Zemaljskom muzeju gdje se decenijama cuvaju prave vrijednosti Bosne. E vidis, takve neznalice poput tebe i danas tvrde kako "tamo nesto ima" i "pustite covjeka da radi". Da je pustilo ovog manijaka da radi bagerima kako je poceo, od Starog Grada vise ne bi ostala ni ona mala hrpa kamenja koju imamo danas, i onda cak ni ti vise ne bi mogao reci da "tamo nesto ima", jer tad stvarno tamo vise niceg ne bi bilo.
tranquil

#1762 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

Neregistrirani wrote:
Jedini koje se uzima lopatom su levati-volonteri koji Semiru i ove godine dzabe kopaju brdo. S budzeta mu lova vise ne stize. U njegove price ne vjeruje vise niko osim sake new-age fanatika koji dolaze na brdo da vibriraju i pozdravljaju sunce o solisticijima, druidi folovi-golovi.

Kakve veze je Semir imao s Vukovim "nacionalnim budjenjem"?!
Najbolje mi je kad ovako Vuka izvuku, k'o biva ako ne podržavaš piramidu, isti si k'o što je Vuk postao, dakle prosrspski.

Možemo se i tako igrati. Sjeća li se ko onih likova iz Srbije koje je Semir vodao da nekim svojim "instrumentom" ispituju tlo ispod Visočice, pa se ispostavilo da su isti ljudi istim instrumentom tražili Dražin grob?

Šta nas sprječava da sada proglasimo Semira i sve koji su uz njega za ni manje ni više, nego obožavatelje četničkog pokreta i Draže Mihailovića, poput tih članova Semirovog "multidisciplinarnog tima"?

Prljavo da prljavije ne može biti. A sve da bi se sakrila tužna činjenica da, preko deceniju od početka priče, piramide i dalje nema.
Smrcak15

#1763 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

tranquil wrote:
Neregistrirani wrote:
Jedini koje se uzima lopatom su levati-volonteri koji Semiru i ove godine dzabe kopaju brdo. S budzeta mu lova vise ne stize. U njegove price ne vjeruje vise niko osim sake new-age fanatika koji dolaze na brdo da vibriraju i pozdravljaju sunce o solisticijima, druidi folovi-golovi.

Najbolje mi je kad ovako Vuka izvuku, k'o biva ako ne podržavaš piramidu, isti si k'o što je Vuk postao, dakle prosrspski.

Možemo se i tako igrati. Sjeća li se ko onih likova iz Srbije koje je Semir vodao da nekim svojim "instrumentom" ispituju tlo ispod Visočice, pa se ispostavilo da su isti ljudi istim instrumentom tražili Dražin grob?

Šta nas sprječava da sada proglasimo Semira i sve koji su uz njega za ni manje ni više, nego obožavatelje četničkog pokreta i Draže Mihailovića, poput tih članova Semirovog "multidisciplinarnog tima"?

Prljavo da prljavije ne može biti. A sve da bi se sakrila tužna činjenica da, preko deceniju od početka priče, piramide i dalje nema.
sta cemo sa ovim egipatskim strucnjacima sto su analizirali mjesecima Bosanske piramide i oni kazu da su su prirodna brda koje su ljudi uradili kao piramide, znaci doslo je do formiranju u obliku piramide od ljudske ruke po njihovoj prici
tranquil

#1764 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

Smrcak15 wrote:
tranquil wrote:
Neregistrirani wrote:Jedini koje se uzima lopatom su levati-volonteri koji Semiru i ove godine dzabe kopaju brdo. S budzeta mu lova vise ne stize. U njegove price ne vjeruje vise niko osim sake new-age fanatika koji dolaze na brdo da vibriraju i pozdravljaju sunce o solisticijima, druidi folovi-golovi.

sta cemo sa ovim egipatskim strucnjacima sto su analizirali mjesecima Bosanske piramide i oni kazu da su su prirodna brda koje su ljudi uradili kao piramide, znaci doslo je do formiranju u obliku piramide od ljudske ruke po njihovoj prici
Pljujete po stručnjacima kada negiraju piramide, a kada neki priča šta hoćete, odjednom mu vjerujete, i nije više "stručnjak" nego stručnjak.

U svakom slučaju ja vjerujem više svojim očima nego stručnjacima i "stručnjacima".
Smrcak15

#1765 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

tranquil wrote: Pljujete po stručnjacima kada negiraju piramide, a kada neki priča šta hoćete, odjednom mu vjerujete, i nije više "stručnjak" nego stručnjak.

U svakom slučaju ja vjerujem više svojim očima nego stručnjacima i "stručnjacima".
ma moram pljuvati po onome koji ne zakroci u visoko da analazira sve to a htio bi da daje komentare, dok ovi ljudi na videu sjecam se angozvani su mjesecima analizirali mjesta/sonde tunele itd

do sad je to meni najlogicnije objasnjenje po pitanju piramida u Bosni, a to je prirodna brda koje su ljudi formirali i kreirali u piramide, i uradili tunele kroz piramide i u blizini piramida.

netreba meni niko da govori da nije piramida kad jeste piramida, jer ocito je da izgleda kao piramida, nego pitanje treba da bude jeli prirodno stvorena ili ljudskom rukom formirana, a evo ovi strucnjaci iz egipta kazu da je ljudska ruka to uradila.

Image

bosanceros da je pamtan kao sto nije, evo da kazemo i da nije uradjena prirodnom rukom, covjece ti mozes opet veliki biznis na tome okrenuti, sa prisom, ljudi dodjite da vidite prirodno formirane piramide, kao sto ljudi vole da idu gledati geoloske formacije u Kapadokiji, turska
Image

zasto Bosna nebi po vasem misljenju nebi mogla ako nemislite da je radjena ljudskom rukom, sloziti pricu, dodjite da vidite prirodno formirane piramide.

ali jok, treba popljuvati uz vjetar i pisnuti koji put uz vjetar, zato nam je drzava u govnima zato sto se gleda kako popljuvati umjesto da se vidi potencijal kako biznis okrenuti.
SmokingMan

#1766 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

Upravo pročitah jednu interesatnu kritiku.Možda su mi ova dva pasusa ostala najupečatljivija.
As is so often with the fringe, they see something big and shinny, and don’t think about the details. The details that real archaeologists want, the details that are real evidence. The details that every klix archaeological site possesses. These are always lacking because they are overlooked...
All that said, Osmanagich still can’t answer basic questions about the construction of the site. Things like, where did the workers come from? Where did they live while they worked? Who fed them? How did they make the cement? Where are the mixing stations, the pouring platforms, the tools? Where is the trash from all these people living one place? Where is the graveyard for the workers that died? Who organized them? What compelled them to build? And so on, and so on, and so on.
hrasno38

#1767 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Ja sam tamo bio samo jednom, popio kafu gore u onom restorancicu podno starog grada sa pravim uzivanjem, popeo se do iskopina starog grada sa uzitkom, platio sa jos vrcim uzitkom kartu za tunele i opet sa uzitkom stajao u redu da ih obidjem i to je to. Vise nisam isao ali ne zato sto mi se ne svidja, sto mu ne vjerujem, i sve ono sto je stvoreno kao percepcija u oba tvoja dva mala mozga nego nisam bas tip koji se lako veze za neko mjesto. Ja ovdje nikada nisam tvrdio da je Semir pronasao piramidu jer ja jednostavno nemam pravo na to samo sam uvijek tvrdio da pametni ljudi iskoriste svaku sansu koja se ukaze za njihovu zemlju a samo kod nas na Balkanu uvijek postoje kolonije dusebrzinika ili bolje receno ljenzguza koji se necega sjeta kada se prije njih toga sjeti neko drugi. Da Semir tamo nije dosao ti prvi ne bi imao blage veze da je na onom piramidalnom brdu nekada u davninama bio neki grad i ova tema ne bi ni postojala. Tebe odlicno pamtim i mogao bih se skoro pa zakleti da si cak bio i placen da pises protiv svega toga ali opet ponavljam Semke vas razvalio ko deda opanke i mozete samo da ovako piskaratae po forumima i da jedete vlastitu dzigericu. Dakle ja sam tamo ostavio SA UZIVANJEM jedno 20-30 KM i halal mu svaka marka jer sam proveo jedan izuzetnio lijep dan....znas li ti kako to izgleda kad provedes lijep dan...uuuuhhhh zaboravio sam pa ti si 24 sata u mraku iza svog ekrana dok taksimetar BH strucnjaka kuca!!! Ajd sad razligu zaboli me nacu i za bete i za piramidu....u stvari lazem....zaboli me samo za bete :D
Avetinho wrote:Sta? Ostavio si u Visokom 20-30 KM i to samo na kafu i autobus? Aaaa, shvatam, ti bi hgtio da neko drugi najebe i ostavlja pare, ti si rekao laku noc nakon prve kafe.

Za Stari Grad prije svemirkovog unistavanja nisu cule samo neznalice poput tebe koji nisu provele 5 minuta u Zemaljskom muzeju gdje se decenijama cuvaju prave vrijednosti Bosne. E vidis, takve neznalice poput tebe i danas tvrde kako "tamo nesto ima" i "pustite covjeka da radi". Da je pustilo ovog manijaka da radi bagerima kako je poceo, od Starog Grada vise ne bi ostala ni ona mala hrpa kamenja koju imamo danas, i onda cak ni ti vise ne bi mogao reci da "tamo nesto ima", jer tad stvarno tamo vise niceg ne bi bilo.
Hehehehe to ti i jeste najveci domet u zivotu sto si posjetio jedva otvoreni Zemljski muzej i mislis odmah da si bistar i pametan da mozes da ides u kontru covjeku koji je ako nista obisao sve piramide u svijetu i stao svojom nogom na njih :lol: :lol: Vidis kako upadas sam u svoje ili moje zamke. Pa kad si cuo za stari grad sto nisi sa svojim ahbabima filozofima otisao pa ocistio ono sto je bilo prije Semira tj. sikara!

Image

Ali jok boli vas kurac vi mislite da je dovoljno napisati akt da je to nacionalni spomenik i onda ga prepustiti vremenu da ga zvace jer jednostavno ko ce obuci cizme i rukavice i baviti se fizickim radovima kad se para uzme puno lakse pretakanjem iz supljeg u prazno.
A sto se tice 20-30 KM i tvog komentara je odlican pokazatalj ogranicenja sa kojima komuniciras jer sta ce meni autobus ja sam davno zaradio svoj prvi auto za razliku od tebe.
Nego OK sve....sta cemo sa svakodnevnim karanjem Semira Osmanagica i pisanjem po nasoj arheoloskoj "eliti" (cast izuzecima). Vidi ovo iz 31 zemlje dosli da ga slusaju prepuna sala...

http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/ ... 4%87a.html

Fakat vas razvaljuje ko zvecke!!!
tranquil

#1768 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

hrasno38 wrote:Vidi ovo iz 31 zemlje dosli da ga slusaju prepuna sala...

Ne razvaljuje "nas" k'o zvečke, nego posjetioce iz 31 zemlje.

Dok je ovaca biće i vune.
hrasno38

#1769 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

tranquil wrote:

Jest jest standardna BH prica da su svi glupi samo mi pametni!!!!
tranquil

#1770 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

hrasno38 wrote:
tranquil wrote:

Ne, naprotiv. Semir najviše mušterija ima u BiH, što govori o nama. A što se tiče "ljudi iz 31 zemlje", uvijek se kod nas mogao naći neko ko bi pokušao prodati Vijećnicu ili Begovu džamiju stranom turistu, i poneki turist naivčina koji bi nasjeo na to.
Ommadawn

#1771 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

hrasno38 wrote:
tranquil wrote:

Pa eto, ti koji posjecujes i divis se ljudima koji posjecuju - jesi li posjetio mozda Kozograd? To ti je kod Fojnice, nije ti daleko od Sarajeva.
mad_max_ba

#1772 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

Avetinjo
da te priupitam nešto onako, vidim da si načitan ono praaaaavvvvoooo, a i zemaljski muzej si posjećivao,vidim često, pa da mi nešto objasniš nako na brzinu.

1. Znaš li ti kako je to izgledalo prije rata a i prije no što je semir pošao kopat okolo?? (Stari grad Visoki)
2. Znaš li šta je bilo sagrađeno na vrh tog brda na ostatcima Starog Grada pa su to naši razmontirali odmah iza rata?
3. Znaš li ti za šta je služio vrh ovog brda u ratu i za šta su se koristili ostatci građevine Starog Grada Visoki?
4. Znaš li šta su Mile i u kakvom su se stanju nalazili ostatci dok Samke ne dodje pa pođe kopat okolo (a i sada se nalaze mada je malo uređenije)

Imam ja još dosta pitanja za te ali evo ova četiri onako na brzinu
Kao poveznicu samo da te pitam gdje je povelja Kulina Bana i zašto je tamo gdje se nalazi??

Toliko o ovim koji se brinu o bosanskoj državnosti i dokazima o postojanju iste.......
hrasno38

#1773 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Ommadawn wrote:Pa eto, ti koji posjecujes i divis se ljudima koji posjecuju - jesi li posjetio mozda Kozograd? To ti je kod Fojnice, nije ti daleko od Sarajeva.
Nisam ali ja se ne kurcim da stitim nesto od nekoga i ne izigravam velikog arheologa!!! I nikome se ja ne divim nego zamo razmisljam zdravim razumom i u korist svoje zemlje!
mad_max_ba

#1774 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

hrasno38 wrote:
Ommadawn wrote:Pa eto, ti koji posjecujes i divis se ljudima koji posjecuju - jesi li posjetio mozda Kozograd? To ti je kod Fojnice, nije ti daleko od Sarajeva.
Nisam ali ja se ne kurcim da stitim nesto od nekoga i ne izigravam velikog arheologa!!! I nikome se ja ne divim nego zamo razmisljam zdravim razumom i u korist svoje zemlje!
druže, znaš trebalo bi ovo sve obustaviti (prema priči nekolicine) i nek opet sve zatre vrijeme, a "stručnjaci" nek nastave filozofirati i ljenguzati kao što su i navikli........
hrasno38

#1775 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

mad_max_ba wrote:
hrasno38 wrote:
druže, znaš trebalo bi ovo sve obustaviti (prema priči nekolicine) i nek opet sve zatre vrijeme, a "stručnjaci" nek nastave filozofirati i ljenguzati kao što su i navikli........
Da to bi bile zelje ali zaista malog i totalno nebitnog kruga nasih kvazi-strucnjaka. A na ona pitanja sto si postavio onom nebitnom tipu sacekaces odgovore jer on daj boze i da se rodio prije rata pa ce morati pitati svoje gazde koji ga filuju da ovako pise:)
Post Reply