Vlada Kantona Sarajevo
- brzica
#1751 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Fakat, je li ovo ozbiljno izjavio? Ima li
kakvo dodatno pojašnjenje?
Tipa: A GRAS, j...m li im m..u, oni su....
Edit: makar nije spomenuo GRAS među
poduzećima koja su dobro reagirala.
kakvo dodatno pojašnjenje?
Tipa: A GRAS, j...m li im m..u, oni su....
Edit: makar nije spomenuo GRAS među
poduzećima koja su dobro reagirala.
- lilla7
#1752 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pošto je meni ovaj Fahrudin Oručević totalna nepoznanica (što ne znači da je do njega već do mene) šta se sad može očekivati kada je obrazovanje u pitanju?
- poznanik
#1753 Re: Fikret Musić - Vlada KS
slucajna prolaznica wrote:Pošto je meni ovaj Fahrudin Oručević totalna nepoznanica (što ne znači da je do njega već do mene) šta se sad može očekivati kada je obrazovanje u pitanju?
Mene je više briga ko će mu biti najbliži saradnici, savjetnici i slične "desne ruke", npr. kakva je Stefanova sudbina, ostaje li u Vladi, ili se vraća u NVO društvo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1754 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pravda za Stefana...apelujem da ostane , samo da se vise ne vraca u NVO.poznanik wrote:slucajna prolaznica wrote:Pošto je meni ovaj Fahrudin Oručević totalna nepoznanica (što ne znači da je do njega već do mene) šta se sad može očekivati kada je obrazovanje u pitanju?
Mene je više briga ko će mu biti najbliži saradnici, savjetnici i slične "desne ruke", npr. kakva je Stefanova sudbina, ostaje li u Vladi, ili se vraća u NVO društvo
-
StupskaBitanga
#1755 Re: Fikret Musić - Vlada KS
nakon izjave parafraziram da je najbolje da se kriminaclci međusobno poubijaju ova od premijera je još jedna u nizu bisera nad biserima
Koji diletant
Koji diletant
- brzica
#1756 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Stvarno čovjek dobro "lupne"...
- Creasy
#1757 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Last edited by Creasy on 27/02/2012 22:22, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#1758 Re: Fikret Musić - Vlada KS
eeeee popisam ti se na javna preduzeca musicu...nosara wrote:Premijer KS za Sarajevo-x.com
Musić: Javna preduzeća dobro reagovala u vanrednim uvjetima
da ne bi sunca, ko zna... mozda do aprila ne bi proradila ta tvoja javna preduzeca...
- Control panel
#1759 Re: Fikret Musić - Vlada KS
kad budes pisao nemoj preskociti i ''gradajane'' kojima bi kruna s glave spala ako bi se malo uhvatila lopate.šime.sparina wrote:eeeee popisam ti se na javna preduzeca musicu...nosara wrote:Premijer KS za Sarajevo-x.com
Musić: Javna preduzeća dobro reagovala u vanrednim uvjetima
da ne bi sunca, ko zna... mozda do aprila ne bi proradila ta tvoja javna preduzeca...
- mrtva kokoš
#1760 Re: Fikret Musić - Vlada KS
gradjani su ista govna koja su ih izabrala, medju njima sam i ja sam, ali dobro mogu pojest jednom govno ali ne i dva puta...
mada sto se tice snijega, moja ulica je jedan od svjetlih primjera gradjanstva, iako su kod mene vecinom seljaci u ulici
ja zivim u kuci i red je da imam lopatu, ali za ove u zgradama ne znam, valjda je to duznost CZ, upravitelja ili koga vec
koliko je evo proslo , preko 20 dana, na marijin dvoru jos auta nisu otkopana, znaci zgrada do mup-a , nemam sta vise pricati. a sve gospoda iz centra...
mada sto se tice snijega, moja ulica je jedan od svjetlih primjera gradjanstva, iako su kod mene vecinom seljaci u ulici
ja zivim u kuci i red je da imam lopatu, ali za ove u zgradama ne znam, valjda je to duznost CZ, upravitelja ili koga vec
koliko je evo proslo , preko 20 dana, na marijin dvoru jos auta nisu otkopana, znaci zgrada do mup-a , nemam sta vise pricati. a sve gospoda iz centra...
- Control panel
#1761 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ja od svojih para kupio tri lopate i stavio u ulaz. samo su ih uzimali kada su trebali auta otkopati i ni cm dalje. koliko god su neka KJKP zakazala jos vise sam se razocarao u gradjane. postavlojam sebi pitanje kakop bi reagovali kada bi se kod nas desila neka katastrofa tipa zemljotresa, velikih pozara i sl.šime.sparina wrote:gradjani su ista govna koja su ih izabrala, medju njima sam i ja sam, ali dobro mogu pojest jednom govno ali ne i dva puta...
mada sto se tice snijega, moja ulica je jedan od svjetlih primjera gradjanstva, iako su kod mene vecinom seljaci u ulici![]()
![]()
ja zivim u kuci i red je da imam lopatu, ali za ove u zgradama ne znam, valjda je to duznost CZ, upravitelja ili koga vec![]()
-
Trebam te
#1762 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Hm Kanton Sarajevo ministri i strucnost veoma upitno!??

- mrtva kokoš
#1763 Re: Fikret Musić - Vlada KS
cekali bi pomoc izvana i govorili bosnia helpControl panel wrote: ja od svojih para kupio tri lopate i stavio u ulaz. samo su ih uzimali kada su trebali auta otkopati i ni cm dalje. koliko god su neka KJKP zakazala jos vise sam se razocarao u gradjane. postavlojam sebi pitanje kakop bi reagovali kada bi se kod nas desila neka katastrofa tipa zemljotresa, velikih pozara i sl.
a ne fakat mi smo kolektivno otisli u onu stvar, nema nam pomoci...
- Prpa.ba
#1764 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Vrlo su strucni na polju poltronstva i kooperacije na polju akvizicije novcanih sredstava, a na racun gradjana.Trebam te wrote:Hm Kanton Sarajevo ministri i strucnost veoma upitno!??![]()
![]()
- Control panel
#1765 Re: Fikret Musić - Vlada KS
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120212022Trebam te wrote:Hm Kanton Sarajevo ministri i strucnost veoma upitno!??![]()
![]()
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120216058#
-
StupskaBitanga
#1766 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Čim vjerni glasač i simpatizer Control panel se ne slaže sa stupidnom i krajnje bezobraznom izjavom da je rad JKP u slučaju ove elementarne nepogode bio dobar to znači da oni fkt nemaju kompas i da smo u ozbiljnom problemu
- Control panel
#1767 Re: Fikret Musić - Vlada KS
jeli se slazem sa izjavom ili ne? ne kontam?StupskaBitanga wrote:Čim vjerni glasač i simpatizer Control panel se ne slaže sa stupidnom i krajnje bezobraznom izjavom da je rad JKP u slučaju ove elementarne nepogode bio dobar to znači da oni fkt nemaju kompas i da smo u ozbiljnom problemu
ustvari nisam rekao ni jedno ni drugo. samo sam rekao da po mom misljenju pored KJKP vrlo slabo na elementarnu nepogodu su odgovorili i gradjani.
-
StupskaBitanga
#1768 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Iako su građani slabo reagovali što niko ne spori ne može se tu staviti znak = sa JKP
Grad nije imao JGS, glavna cesta je ličila na seosku zabit na vrhu neke planine, a građanima se isporuka toplinske energije produžila za samo sat vremena
Ako je to = sa aljkavošču ljudi e ne znam onda
Grad nije imao JGS, glavna cesta je ličila na seosku zabit na vrhu neke planine, a građanima se isporuka toplinske energije produžila za samo sat vremena
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1769 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Za građane- BIle su iznimno niske temperature, lopatanje na tim uvjetima je opasno po zdravlje, pa je bio srčanih udara itd. Tako da se nikako ne može očekivati masovno danonoćno lopatanje.
Za komunalna preduzeća- Od vremena Austrougarske od kako se mjeri snijeg nije pao veći. Dakle, govorimo o ozbiljnoj stvari. Ja znam da je dio starog grada bio slabo očišćen u početku sa objašnjenjem da su mašine otišle na Jahorinu da otkopaju Josipovića da ide kući, ovo ostalo.. stalno se radilo. Tako da ja ne mislim da su kompletno loše odradili zadatak.
Za komunalna preduzeća- Od vremena Austrougarske od kako se mjeri snijeg nije pao veći. Dakle, govorimo o ozbiljnoj stvari. Ja znam da je dio starog grada bio slabo očišćen u početku sa objašnjenjem da su mašine otišle na Jahorinu da otkopaju Josipovića da ide kući, ovo ostalo.. stalno se radilo. Tako da ja ne mislim da su kompletno loše odradili zadatak.
- brzica
#1770 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Tako nekako. Niti dobro, niti loše. I jedni i drugi.KatarinaKosaca wrote:Za građane- BIle su iznimno niske temperature, lopatanje na tim uvjetima je opasno po zdravlje, pa je bio srčanih udara itd. Tako da se nikako ne može očekivati masovno danonoćno lopatanje.
btw. katarina - je li sve u redu s mužem? Čini mi se
da si napisala da je imao problema.
- Control panel
#1771 Re: Fikret Musić - Vlada KS
kako god mogli su i trebali i jedni i drugi vise. s obzirom da je bila rekordna kolicina snijega.
mene je stid i jednih i drugih. mrav jeste mali, ali kad ih je mnogo mogu cuda uraditi. zato kazem nas je mnogo moglo uraditi sjajan posao. a ne cekati da nam masine dodju i ociste ispred vrata,trotoare, aute, ceste, krovove ...
tacno se vidjelo da su se neke ulice ili dijelovi ulica organizovali i ocistili, a neki nisu ni do danas.
ko prolazi pored vrbanje zna o cemu govorim. ono brdo snijega je danonocno dopremano i bacano u miljacku. a miljacka ne moze da osvoji.
mogli smo vise.
mene je stid i jednih i drugih. mrav jeste mali, ali kad ih je mnogo mogu cuda uraditi. zato kazem nas je mnogo moglo uraditi sjajan posao. a ne cekati da nam masine dodju i ociste ispred vrata,trotoare, aute, ceste, krovove ...
tacno se vidjelo da su se neke ulice ili dijelovi ulica organizovali i ocistili, a neki nisu ni do danas.
ko prolazi pored vrbanje zna o cemu govorim. ono brdo snijega je danonocno dopremano i bacano u miljacku. a miljacka ne moze da osvoji.
mogli smo vise.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1772 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Evo ja ću ti reći za moju mahalu (jedna centrična ulica na granici općina stari grad i centar).. Kad su se otkopala auta, nije se imalo gdje sa snijegom.. jednostavno nije se imalo gdje. E, sad da ga ne leđima nosimo u MIljacku
Tako da je ulica danima imala jedan puteljak.... kao da smo na sred planine..
Tako da je ulica danima imala jedan puteljak.... kao da smo na sred planine..
- Pasiflora
#1773 Re: Fikret Musić - Vlada KS
+1šime.sparina wrote:gradjani su ista govna koja su ih izabrala, medju njima sam i ja sam, ali dobro mogu pojest jednom govno ali ne i dva puta...
Jednako lose. Svi bi kontali kako nije njihovo da ciste rusevine i vade leseve. Vjerovatno bi preostali poumirali od kuge cekajuci da problem rijese civilna zastita i razna (doduse, bezrazlozno mnogobrojna) ministarstva.!Control panel wrote: postavlojam sebi pitanje kakop bi reagovali kada bi se kod nas desila neka katastrofa tipa zemljotresa, velikih pozara i sl.
Last edited by Pasiflora on 01/03/2012 13:27, edited 1 time in total.
- madner
#1774 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Samo jedna mala napomena, isporuka toplotne energije nikad ne prestaje.StupskaBitanga wrote:Iako su građani slabo reagovali što niko ne spori ne može se tu staviti znak = sa JKP
-
StupskaBitanga
#1775 Re: Fikret Musić - Vlada KS
madner mislio sam na ovo
Uprava preduzeća donijela je odluku da zbog niskih temperatura produži režim zagrijavanja do 23h, počevši od petka do nedjelje. Ova odluka će se ispoštovati ukoliko dotok prirodnog gasa bude uobičajen i neredovan“ istako je Ženja Ljubuškić iz KJKP Toplane.
Toplane će, prema prognozama Sarajevogasa, moći produžiti grijanje, ali sa smanjenom temperaturom.