What to wear???
Moderator: anex
- alica.k
#1751 Re: What to wear???
ja danas u drecavo crvenim farmericama.
sa me boli briga
sa me boli briga
-
Mrs.Zurbrigen
#1752 Re: What to wear???
hmmmm... ja sam bila jako iznenadjena kad je suknja stigla - morala sam narucivati, moju veliku velicinu nisu imali u trgovini. suknja je, po mom misljenju, dosta teska. mislim da se na manjim slikama, gdje se modeli ne pokrecu, dobro vidi kako suknja pada. nije bas tako lijepa kao na zvrzganicinim slikama, ali je solidna...inspire_me wrote:Suknja je preslatka...Bas sam trazila online da je sebi zbavimJe l' to ova?? Je l' kad se obuce ovako fino leprsava?
http://www.hm.com/de/product/93925?article=93925-A
-
inspire_me
#1753 Re: What to wear???
Ali to je ta suknja?? Ova sa linka??
-
Mrs.Zurbrigen
#1754 Re: What to wear???
yes, ma'am.inspire_me wrote:Ali to je ta suknja?? Ova sa linka??
-
inspire_me
#1755 Re: What to wear???
To i jeste problem, na ovim modelima koji se ne pokrecu mi se nikako ne svidja kako pada.Mrs.Zurbrigen wrote:yes, ma'am.inspire_me wrote:Ali to je ta suknja?? Ova sa linka??
Mada ovdje na ovoj slici ne izgleda lose http://lookbook.nu/look/1930580 a kod zvrzgane izgleda predobro, ali nisam sigurna da je to ista suknja.
-
Mrs.Zurbrigen
#1756 Re: What to wear???
napisala je i ona negdje da je suknja od h&ma.
ne, to je ta suknja. ali, kao sto rekoh, ako zelis da izgleda leprsavo, morat ces se cijelo vrijeme vrtiti u krug.
but it ain't all that bad...
ne, to je ta suknja. ali, kao sto rekoh, ako zelis da izgleda leprsavo, morat ces se cijelo vrijeme vrtiti u krug.
-
inspire_me
#1757 Re: What to wear???
I meni se ciniMrs.Zurbrigen wrote:napisala je i ona negdje da je suknja od h&ma.
ne, to je ta suknja. ali, kao sto rekoh, ako zelis da izgleda leprsavo, morat ces se cijelo vrijeme vrtiti u krug.![]()
- Nadinka
-
Mrs.Zurbrigen
#1759 Re: What to wear???
okay!Nadinka wrote: Hej hej, hajde smislim nesto u ovih dan/dva, moze?
merci beaucoup!
- Nadinka
#1760 Re: What to wear???
Ako vas zanima crvena haljina i idejice, evo novi postic
http://malezensketeme.com/post/2876
-
Mrs.Zurbrigen
#1761 Re: What to wear???
e bas ti hvala... zar nisi mogla pricekati koji dan? O_o vec imam ogromnu listu zelja za slijedece putovanje u shopping-country, i sad moram dodati jos i crvenu haljinu... grmpf... odakle mi pare???Nadinka wrote:Ako vas zanima crvena haljina i idejice, evo novi postic
-
baby24
#1762 Re: What to wear???
nady i ostale shopping klix, gdje mogu kupiti one maxi suknje, ali bas maxi, siroke, po mogucnosti da su gore na gumu... ali da nisu bas puno skupe?? help 
- Nadinka
#1763 Re: What to wear???
Mislis kao ciganke siroke? Bile su u Orsayu, mislim da ih ima jos, ali ne znam sto posto stvarno a ako ima na snizenju su tibaby24 wrote:nady i ostale shopping klix, gdje mogu kupiti one maxi suknje, ali bas maxi, siroke, po mogucnosti da su gore na gumu... ali da nisu bas puno skupe?? help
- Nadinka
#1764 Re: What to wear???
Samo da znas da sam spemila neke kombinacije, pa cu izbaciti ovih dana, mozda dodam jos stosta, rekla si da u glavnom zelis casual zar ne?Mrs.Zurbrigen wrote:okay!Nadinka wrote: Hej hej, hajde smislim nesto u ovih dan/dva, moze?![]()
merci beaucoup!
-
Mrs.Zurbrigen
#1765 Re: What to wear???
aha.Nadinka wrote:Samo da znas da sam spemila neke kombinacije, pa cu izbaciti ovih dana, mozda dodam jos stosta, rekla si da u glavnom zelis casual zar ne?Mrs.Zurbrigen wrote:okay!Nadinka wrote: Hej hej, hajde smislim nesto u ovih dan/dva, moze?![]()
merci beaucoup!
- minjonja
#1766 Re: What to wear???
pita me rodjak gdje ima uzeti u sarajevu kosulje sa ruskom kragnom, a ja ne znam ni sta je to
znate li vi slucajno?
znate li vi slucajno?
-
Mrs.Zurbrigen
#1767 Re: What to wear???
znam ja, znam ja!minjonja wrote:pita me rodjak gdje ima uzeti u sarajevu kosulje sa ruskom kragnom, a ja ne znam ni sta je to![]()
znate li vi slucajno?
mislim, ne znam gdje ima kupiti. ali znam sta je... barem mislim da znam...

ovako nesto slicno...
mislim da se to razvilo od ovakvih kosulja...

- minjonja
#1768 Re: What to wear???
e hvala, sad bar znam sta trazim 
- Irm@
#1769 Re: What to wear???
imas prodavnicu u Alti 7Camicie tu bi trebalo biti, Azzaro, Granoff i sl 
- zvrzgana
#1770 Re: What to wear???
Sada sam vidjela postove o suknji, nisam bila pri netu zadnjih dana.
Ja sam suknju kupila u H&M ali nije ova iz zadnje, jesenje kolekcije. Ja sam ju cak nasla na snizenju, sreca pa bila jedna jedina ostala
Dosta su slicne ali moja mnogo laksa i leprsavija a cini mi se da je i boja malo svjetlija.
Ova iz nove kolekcije je mnogo "teska" nekako se otegne prema podu a i velicina je smijesna - XS je meni prevelika
Uglavnom, pronasla sam odgovarajuci top - strapless u potpuno istoj boji. Sada samo jos da kupim neke cipelice i nekavu finu, sarenu, bogatu ogrlicu
Ja sam suknju kupila u H&M ali nije ova iz zadnje, jesenje kolekcije. Ja sam ju cak nasla na snizenju, sreca pa bila jedna jedina ostala
Ova iz nove kolekcije je mnogo "teska" nekako se otegne prema podu a i velicina je smijesna - XS je meni prevelika
Uglavnom, pronasla sam odgovarajuci top - strapless u potpuno istoj boji. Sada samo jos da kupim neke cipelice i nekavu finu, sarenu, bogatu ogrlicu
- alica.k
#1771 Re: What to wear???
koga zanima, ove h&m haljine u tiffanyju su poprilicno duge. meni se svaka vuce malo po podu a 1.70 sam visoka. kostaju oko 40KM. imam ovu i jos jednu sto je nema na stranici (obje mi sestra kupila vani negdje, al ih ima u tiffanyju).
-
baby24
#1772 Re: What to wear???
da, da, bas te ciganke:-) pogledacu, a cula sam u medjuvremenu da ima u Little Indiji, pa budem pogledala i tamo... hvalaaaa nady:-)Nadinka wrote:Mislis kao ciganke siroke? Bile su u Orsayu, mislim da ih ima jos, ali ne znam sto posto stvarno a ako ima na snizenju su tibaby24 wrote:nady i ostale shopping klix, gdje mogu kupiti one maxi suknje, ali bas maxi, siroke, po mogucnosti da su gore na gumu... ali da nisu bas puno skupe?? help
- Nadinka
#1773 Re: What to wear???
Evo ga:Mrs.Zurbrigen wrote:okay!Nadinka wrote: Hej hej, hajde smislim nesto u ovih dan/dva, moze?![]()
merci beaucoup!
http://malezensketeme.com/post/3151
- Nadinka
#1774 Re: What to wear???
Sto nam je zamrla tema, ne mogu smao ja kaciti 
ako neko voli stil Audrey Hepburn:
http://malezensketeme.com/post/2977
ako neko voli stil Audrey Hepburn:
http://malezensketeme.com/post/2977
- minjonja
#1775 Re: What to wear???
evo da se ja javim i da skrenem paznju na jednu veoma bitnu stvar: velicinu grudnjaka! cesto sam vidjala i jos uvijek vidjam djevojke koje nose grudnjake neodgovarajuce velicine. ona kopca sto bi trebala biti iza ledja im dodje do vrata, a neke obuku tako mal broj valjda da bi to stisle i da bi izgledalo vece, mada ruzno izleda u svakom slucaju, pa cesto se vide slucajevi gdje su grudi "podijeljenje" jer se grudnjak usjece pa izgleda kao da ih ima 4. sve ovo pobrojano em sto ruzno izgleda, moze biti stetno za zdravlje jer grudnjak predstavlja pomoc, a ne da bude jos dodatni teret. mogu se pojaviti neki zdravstveni problemi ako se nose grudnjaci pogresne velicine gdje je zasigurno rak najgora opcija, ali tu ima i zakrivljenja kicme, iritacije koze, prestanak normalnog odvijanja cirkulacije u gornjim dijelovima tijela, umor, bolovi itd.
zasto vam ovo pisem. odem neki dan na pijacu jer mi treba neki obicni grudnjak za spavanje i po kuci sl., znaci oni tanki bez ikakvih spuzvica. ja joj kazem velicinu, al vidim ja ona meni sve pogresne daje. govorim joj opet velicinu, kad ona mene pocne ubjedjivati da meni to moze, samo treba uzeti vecu cifru (evo meni je 80C, a ona meni daje 85B, lafo moci ce mi, tu mi je btw sinula lampica zasto kod nekih djevojaka i zena se grudnjak do vrata digne jer ih ove pogresno savjetuju!) i ona ga nesto rasteze nesto ga siri, kao da kupujem prvi grudnjak ne sto i prvi. ja joj govorim necu hvala, ali ona ne odustaje. govori mi da ga probam tako sto cu se malo saget ispod stola, kao nece niko gledat
nema zastora ni nista. ja da krenem na drugi stand, ona izgovori da ga mogu kuci ponijeti i probati, ako ne valja mogu ga vratit, al ona mi garantuje da ce mi moci. i hajde ja pristanem na to i naravno odem do kuce i ocigledno mi ne moze. vratim se onoj prodavacici da vratim grudnjak, odjednom ispade da ne mogu da ga vratim, nego samo da zamijenim. znaci slagala me je prvi put, a slagala bi i Bogu samo da stogod proda. tako sam se iznervirala da sam rekla da osim hlaca i carapa vise nista sa pijace uzimati necu! pravi te budalom a u oci te gleda.
zato bjezite od takvih prodavaca, izracunajte svoju tacnu velicinu i probajte obavezno grudnjak prije kupovine.
kao sto vidite pravo sam se iznervirala zbog ovoga zato sam se ovako raspisala
evo stranice gdje se lijepo moze izracunati velicina grudnjaka po raznim standardima:
http://www.85b.org/bra_calc.php
zasto vam ovo pisem. odem neki dan na pijacu jer mi treba neki obicni grudnjak za spavanje i po kuci sl., znaci oni tanki bez ikakvih spuzvica. ja joj kazem velicinu, al vidim ja ona meni sve pogresne daje. govorim joj opet velicinu, kad ona mene pocne ubjedjivati da meni to moze, samo treba uzeti vecu cifru (evo meni je 80C, a ona meni daje 85B, lafo moci ce mi, tu mi je btw sinula lampica zasto kod nekih djevojaka i zena se grudnjak do vrata digne jer ih ove pogresno savjetuju!) i ona ga nesto rasteze nesto ga siri, kao da kupujem prvi grudnjak ne sto i prvi. ja joj govorim necu hvala, ali ona ne odustaje. govori mi da ga probam tako sto cu se malo saget ispod stola, kao nece niko gledat
zato bjezite od takvih prodavaca, izracunajte svoju tacnu velicinu i probajte obavezno grudnjak prije kupovine.
kao sto vidite pravo sam se iznervirala zbog ovoga zato sam se ovako raspisala
evo stranice gdje se lijepo moze izracunati velicina grudnjaka po raznim standardima:
http://www.85b.org/bra_calc.php