Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
motorola01

#1751 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Bubalo1 wrote:I ja sam htio to isto pitati .. Vidio sam da hrvati ne mogu narucivati kopije poznatih marki .. Mozemo li mi ? :D Ima majica finih i slicno po 30 KM a kod nas iste takve u radnji po 100 KM
Na piku sve kopije i ti pitas mozemo li mi :D
anonimnaosoba

#1752 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anonimnaosoba »

ne bih ja kopije nos'o :D
S0nic2

#1753 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by S0nic2 »

motorola01 wrote:
S0nic2 wrote:vidite nije problem u tima sto prodaju na piku, imamo i mi punu hrvatsku tih koji uvoze i prodaju , ja pitam za sebe znači dali rade probleme pojedincu , ovi koji švercaju i kod nas prolaze , hebu samo nedužna čovjeka koji za sebe kupi jedan komad , pa me zanima samo da mi netko potvrdi dali je bilo slučajeva da vam zadržavaju stvari pojedincima nama je malih miljun slučajeva di pojedincima upravo sad stoej stvari na carini i neće da ih puste, jedne patike , jedan kajiš itd... još traže 2000kn oko 30 eura za uništenje istih ako si ih uveo, totalni debili a ovi šta švrecaju po fejsu ništaaaa
Ja nisam cuo za takav slucaj kod nas. Da se tako nesto desilo, neko bi vec o tome pisao ovdje na forumu. Nije bas ni to od njih uredu jer si mozda i ti u najboljoj namjeri da sebi kupis patike, kupio kopiju(nisi znao jer si mislio da su original) i sad jos moras platiti za unistenje.

Postoji li mogucnost da tu istu robu vratis kupcu??? Jer i to bi trebala da bude jedna od mogucnosti, jer sto ce i tebi te patike/cipele ako nisu prave. Bolje je i to uraditi i traziti refund nego biti dva puta donji( kupovina + unistenje)...

hvala na odgovoru nema te opcije da vratis oni ce unistit patike ti mozes eventualno proći nagodbom bez plaćanja 2000kn trošarine za uništenje ali do tu još niko od nas nije došao pa ni mi u hrvatskoj neznamo, uglavnom dolazi EU i kod nas ti je sad isto kao da si usred Berlina.. srećom imamo još vas u BIH pa ću veće komade robe naručivati na BIH adresu a majice i ove sitne u hrvatsku jer majice su mi prošle
klixo

#1754 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

Doslo mi je nesto sa e-baya. Medjutim nakon par dana koristenja prestalo je da funkcionise. U pitanju su LED diode za auto. Nije bas bukvalno prestalo da funkcionise,ali nakon sto upalim zmigavac ugasi se LED bijela svjetlost i upali se narandzasta svjetlost tj. zmigavac , tako i treba , medjutim nako sto iskljucim zmigavac treba da se vrati bijela LED svjetlost , ali LED dioda se ugasi tj. ne radi(moram ugasit pa upalit svjetla da bi ponovo radila).

Prodavac je naglasio na artiklu da imam 30 dana za return.Sad ako ne bude htio vratiti , imam li kakva prava ? Da napomenem proslo 45 dana od placanja. I poslao sam mu "dokaze" da ne radi.
Mustang1

#1755 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Mustang1 »

anonimnaosoba wrote:ne bih ja kopije nos'o :D
Ne bih ni ja da mi je babo direktor telekoma :D Ako cu ovdje neku majicu koja nije orginal platiti 100 KM zasto ne bih narucio i platio je 30 .. A kod nas nema kupiti orginala .. Ima u Sarajevu ali ne pada mi na pamet davati za jaknu 1500 KM a nit sam poznata licnost nit koji k. :D Volim se fino oblaciti ali da dajem hiljade i hiljade na odjecu evo samo sto nisam :D
anonimnaosoba

#1756 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anonimnaosoba »

pa nije ni meni babo direktor Telecoma :-D ček, hoćeš da kažeš da ove majice što se prodaju u Sport Life-u, Primasportu itd. nisu original ?
bob sap

#1757 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bob sap »

anonimnaosoba wrote:pa nije ni meni babo direktor Telecoma :-D ček, hoćeš da kažeš da ove majice što se prodaju u Sport Life-u, Primasportu itd. nisu original ?
ma jesu one orginal pa ne mogu oni prodavati fus... samo sto nije isti orginal kod nas i u nekoj drugoj zemlji :) mozda je to htio da kaze :-D
Jazzy.ba

#1758 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

bob sap wrote:
anonimnaosoba wrote:pa nije ni meni babo direktor Telecoma :-D ček, hoćeš da kažeš da ove majice što se prodaju u Sport Life-u, Primasportu itd. nisu original ?
ma jesu one orginal pa ne mogu oni prodavati fus... samo sto nije isti orginal kod nas i u nekoj drugoj zemlji :) mozda je to htio da kaze :-D
To je 100% istina. Ovi naši "originali" nemaju niti pakovanje niti one silne etikete i certifikate o autentičnosti. U to sam se uvjerio 100 puta. Dvije identične Adidas firebird duxe, jedna iz njemacke, druga kod nas uzeta, nebo i zemlja pakovanja. Sad koju god stvar kupim kod nas nikad nisam siguran da je original.
Last edited by Jazzy.ba on 04/10/2012 22:28, edited 1 time in total.
klixo

#1759 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

R_v_P20 wrote:
klixo wrote:Doslo mi je nesto sa e-baya. Medjutim nakon par dana koristenja prestalo je da funkcionise. U pitanju su LED diode za auto. Nije bas bukvalno prestalo da funkcionise,ali nakon sto upalim zmigavac ugasi se LED bijela svjetlost i upali se narandzasta svjetlost tj. zmigavac , tako i treba , medjutim nako sto iskljucim zmigavac treba da se vrati bijela LED svjetlost , ali LED dioda se ugasi tj. ne radi(moram ugasit pa upalit svjetla da bi ponovo radila).

Prodavac je naglasio na artiklu da imam 30 dana za return.Sad ako ne bude htio vratiti , imam li kakva prava ? Da napomenem proslo 45 dana od placanja. I poslao sam mu "dokaze" da ne radi.
Mozes vratit, no postarina ce te izaci skuplja nego LED diode :)
Nece... Postarina tamo-vamo 30 dolara , diode 200 dolara :)
BAN___KAI

#1760 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by BAN___KAI »

Kontao sam kupiti nesta na EBayu ali cim sam vidio onaj "Shipping" odmah sam odustao.

Kontao sam kupiti napojnu od 80Dollars a 70Dollara Dostava,, stvarno je previse,, skoro ista cijena kao taj proizvod .
klixo

#1761 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

BAN___KAI wrote:Kontao sam kupiti nesta na EBayu ali cim sam vidio onaj "Shipping" odmah sam odustao.

Kontao sam kupiti napojnu od 80Dollars a 70Dollara Dostava,, stvarno je previse,, skoro ista cijena kao taj proizvod .
Zavisi od tezine i obima proizvoda. Npr. meni je šiping za diode koje kostaju 200 dolara izasao 14 dolara.
skafiskafsnjak

#1762 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

ma dosta njih stavi mozda nizu cijenu proizvoda, a nadoknadi to "shippingom" :P
Melami

#1763 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

L00d wrote:ma dosta njih stavi mozda nizu cijenu proizvoda, a nadoknadi to "shippingom" :P
da
quarterback

#1764 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

R_v_P20 wrote:
klixo wrote:Doslo mi je nesto sa e-baya. Medjutim nakon par dana koristenja prestalo je da funkcionise. U pitanju su LED diode za auto. Nije bas bukvalno prestalo da funkcionise,ali nakon sto upalim zmigavac ugasi se LED bijela svjetlost i upali se narandzasta svjetlost tj. zmigavac , tako i treba , medjutim nako sto iskljucim zmigavac treba da se vrati bijela LED svjetlost , ali LED dioda se ugasi tj. ne radi(moram ugasit pa upalit svjetla da bi ponovo radila).

Mozes vratit, no postarina ce te izaci skuplja nego LED diode :)
pokusaj mu objasniti u cemu je problem i reci da je postarina skupa te poslati dokaze (video) da je tako kako kazes, ja sam tako par puta izbjegao povrat proizvoda a poslali su mi ispravan novi proizvod
kerima1

#1765 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kerima1 »

selam i poz raja.molim ko zna da li u Bosni ima eBay stranica na nas jezik posto ne znam engleksi ?
unaprijed hvala.
kerima1

#1766 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kerima1 »

pa jel to nesto slicno ili povezano sa ebay-om ?
urocnoposljedicna

#1767 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by urocnoposljedicna »

do kojeg iznosa se ne placa carina? i koliko brzo stize iz hong konga roba?
urocnoposljedicna

#1768 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by urocnoposljedicna »

R_v_P20 wrote:
urocnoposljedicna wrote:do kojeg iznosa se ne placa carina? i koliko brzo stize iz hong konga roba?
prema nekom pravilniku do 50KM a u praksi je do carinika i njegove odluke :) Znalo se placati carian na 30KM a ne placati na 300KM i slicno!
hvala na odgovoru :)
quarterback

#1769 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

urocnoposljedicna wrote:do kojeg iznosa se ne placa carina? i koliko brzo stize iz hong konga roba?
prema njihovim rijecima vrijednost robe do 50 KM se ne carini, s tim da oni progledaju kroz prste do 70 KM
holowey

#1770 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

seller ne vrsi isporuku prema tamnom vilajetu, ali je ponudio prihvatiti moju ponudu pod uslovom da izvrsi isporuku na us adresu...
ima li neko od dijasporaca iz us of a, ko bi bio voljan da primi posiljku u moje ime te da mi je proslijedi ovamo? refundaciju troskova slanja bi regulisali preko paypala
amelinoo

#1771 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by amelinoo »

naručio sam neke artikle sa ebay i pored jednog ima onaj tracking number, što znači da je poslan i piše da je in transit.
pored ostalih artikala nema tracking broja, znači li to da nisu poslani iako su pare skinute sa paypal računa.
roba je iz kine.
Stojadin

#1772 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Stojadin »

Ko mi moze rec, koliko bi me dosla carina za nesto sto je kostalo 150 maraka? Da budem precizan, kupio sam RAM preko ebaya, mala kutijica znaci (tj. nije ni kutijica nego nesto vako: http://www.slcentral.com/ddr-ram-compar ... %20Box.JPG, moze u kovertu stat bukvalno). Pa eto, sta mislite :D?

Vidim svi govore drukcije.. Jedni govore preko 50 maraka se naplacuje carina, drugi preko 100, treci preko 200..
Nermin_BH

#1773 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

R_v_P20 wrote:
R_v_P20 wrote: Da li mi neko moze opet odgovorit
Je li ovo fakat vec 8 dana moja posiljka u "sorting"

USPS
Dispatched to Sort Facility

Oct-03-12, 18:01 PM, BURBANK, CA 91502

Ne mogu da vjerujem da je status vec 8 dana nepromjenjen :S
:? :?
Ne prate USPS Primary pošiljke :), tako da nemaš šta da brineš.
Melami

#1774 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Stojadin wrote:Ko mi moze rec, koliko bi me dosla carina za nesto sto je kostalo 150 maraka? Da budem precizan, kupio sam RAM preko ebaya, mala kutijica znaci (tj. nije ni kutijica nego nesto vako: http://www.slcentral.com/ddr-ram-compar ... %20Box.JPG, moze u kovertu stat bukvalno). Pa eto, sta mislite :D?

Vidim svi govore drukcije.. Jedni govore preko 50 maraka se naplacuje carina, drugi preko 100, treci preko 200..
najvjerovatnije nece nista. Sve preko 50 se placa carina, tj trebala bi, i to je po zakonu, nema ti sta ko drugi reci. Problem je sto oni ne otvaraju sve i ne znaju tacnu vrijednost svemu, kao tom tvom RAMu, tako da ces izbjeci carinu.
quarterback

#1775 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Stojadin wrote:Ko mi moze rec, koliko bi me dosla carina za nesto sto je kostalo 150 maraka? Da budem precizan, kupio sam RAM preko ebaya, mala kutijica znaci (tj. nije ni kutijica nego nesto vako: http://www.slcentral.com/ddr-ram-compar ... %20Box.JPG, moze u kovertu stat bukvalno). Pa eto, sta mislite :D?

50 maraka je vrijednost koja se ne carini, prema rijecima zaposlenih tamo tolerisu do 70 KM, vrijednost ako ne znaju pogledaju preko googla, tacne dazbine su ovdje vise puta napisane, malo se vrati na prethodne postove

imas 17% pdv
10 % carinu
10 KM troskova
Post Reply