Poslije ovog tretmana ce se pojaviti i oni konji sto nisi ni znao da su tushandrprcSA wrote:ovo nasuo na pun rezervoar pa cemo da vidimo sta i kako
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mahalas505
#1751 Re: Pitamo Mehanicare ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1752 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam cuo da ovo sipaju oni sto voze strit rejs 
- pink floydd
#1753 Re: Pitamo Mehanicare ?
dje je to reparacija hiljadu maraka ?Ned071 wrote:O reparaciji i govorim...Averus wrote:184900km
Hiljadarku nemamo, tako da ce se vjerovatno ici na repariranje
-
shandrprcSA
#1754 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam auto parkirao poslije tretmanamahalas505 wrote: Poslije ovog tretmana ce se pojaviti i oni konji sto nisi ni znao da su tu.
-
esso_sa
#1755 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisam vala vidjao da sipaju ovo za injektore...Al zato sipaju dosta drugih budalastina, od gluposti do konkretnih stvari.bitanga_sa_otesa wrote:ja sam cuo da ovo sipaju oni sto voze strit rejs
Ja licno preferiram toluen+benzin koktele
- Ned071
#1756 Re: Pitamo Mehanicare ?
opel safety car, sarajevo... gledao covjeku racun prije mjesec, mjesec i po dana...pink floydd wrote:dje je to reparacija hiljadu maraka ?Ned071 wrote:O reparaciji i govorim...Averus wrote:184900km
Hiljadarku nemamo, tako da ce se vjerovatno ici na repariranje
- johntra
#1757 Re: Pitamo Mehanicare ?
Digitalna ili ručna ventilacija?Nefs-i Mulhima wrote:Evo mene opet s problemom![]()
Klima odjednom prestala da radi (menualna). U pitanju fiat stilo.
Pregledao osigurace - ok su.
Svi filteri promjenjeni prije cca mjesec dana. Klima napunjena, izvrseno vakumiranje prije - ne pusta.
Uopce ne puse zrak, niti se ukljucuju ventilatori od klime (bilo koja brzina za puhanje). To se desilo odjednom. Iskljucio ukljucio auto.
Ima li iko kakvu ideju sta bi moglo biti u pitanju?
- began
#1758 Re: Pitamo Mehanicare ?
lavic wrote:Zaboravio sam dodati da se to moze desavati i zbog potrosenih selena na lafeti.lavic wrote:To je najvjerovatnije da ti nisu skroz "nalegle" plocice, vjerovatno ti sad nove plocice malo nasjedaju na krajnji vanski i unutrasnji rub diska.began wrote:Imam i ja to tresenje na naglom kocenju sa 150 na 100 ali probavo sam i pustim volan i kocim ide ravno a drsce i to se meni pocelo dogadjat nakon sto sam prije 2 sedmice stavio nove disk plocice naprjed na starim nije treslo gume balansiro prije mjesec dana sumnjam na disk da je negdje usinut ili jos ove plocice nisu uklopile 100% pa drhti.
To bi trebalo prestati kad se malo plocica potrosi.
-
Nefs-i Mulhima
#1759 Re: Pitamo Mehanicare ?
O'zone wrote:Evo ti tema o tom problemu na StiluNefs-i Mulhima wrote:Evo mene opet s problemom![]()
Svi filteri promjenjeni prije cca mjesec dana. Klima napunjena, izvrseno vakumiranje prije - ne pusta.
Uopce ne puse zrak, niti se ukljucuju ventilatori od klime (bilo koja brzina za puhanje). To se desilo odjednom. Iskljucio ukljucio auto.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... -brzinama/
Vjerovatno džek reostata
Hvala, provjerim sutra.
Nisam bio u mogucnosti od posla ovih dana, a ne znam kako mi je promaklo, nema sta nisam googlao
-
Nefs-i Mulhima
#1760 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ručna/menualna...johntra wrote:Digitalna ili ručna ventilacija?Nefs-i Mulhima wrote:Evo mene opet s problemom![]()
- johntra
#1761 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pogledaj ovaj reostat, može biti do njega, a može biti i do samih komandi...probaj kupiti polovne kontrole na otpadu, nije skupo...30, 40 maraka...
-
shandrprcSA
#1762 Re: Pitamo Mehanicare ?
da i ovdje priupitam, gdje kupiti...

http://conrad.ba/product_upaljac-s-prod ... 2147483881
ili mnogo jednostavnije...

http://conrad.ba/product_enski-konektor ... 2147483881

http://conrad.ba/product_upaljac-s-prod ... 2147483881
ili mnogo jednostavnije...

http://conrad.ba/product_enski-konektor ... 2147483881
-
Nefs-i Mulhima
#1763 Re: Pitamo Mehanicare ?
Danas se pofino iznervirah, ala sto ga italijani vole zakomplikovat gluho bilo... Gimnasticar trebas biti da dodes do reostatajohntra wrote:Pogledaj ovaj reostat, može biti do njega, a može biti i do samih komandi...probaj kupiti polovne kontrole na otpadu, nije skupo...30, 40 maraka...
Provjerio reostat - ok je, nema znakova gorenja, topljanja zica itd...
Dok sam skinuo komande saznojio se, malo fali da nesta pukne, ali i to je ok...
Meni ne preostaje vise ideja, osim da je mozda crknuo ventilator od klime pa se ne ukljucuje (ne puse ni toplo ni hladno - nezz jesam li navodio prije).... Iako sam lik koji voli sam odraditi, da se ne bi nervirao kod nekog cu majstora pa sta bude, u svakom slucaju hvala svima na pomoci
- O'zone
- Globalni moderator
#1764 Re: Pitamo Mehanicare ?
Postavit ću pitanje i ovdje.
Znači Škoda Felicija sa 1.3 136L motorom iz Favorita sa 43Kw i 60KS ima na kučištu usisa zraka cijev koja dovodi s prednje strane hladan zrak a ima i dodatnu rebrastu cijev koja dovodi topao zrak sa izduva dok se motor ne zagrije. U toj cijevi na jednom dijelu ima račva gdje je klapna koja pogonjena termo nečim otvara i zatvara dotok hladnog odnosno vrućeg zraka.
E ovaj crveni boldirani Termo nešto je problem-crkao je. Tako da je klapna uvijek otvorena za vruć zrak što za posljedicu ima da kad se motor ugrije nastavlja usisavati samo vruć zrak sa izduva što dovodi do trzanja na nižim obrtajima i gubitku snage uopšte.
Sad malo kroz slike
Cijev za usis je označena crveno-žutom bojom

U toj cijevi je haj nazovimo ga termoelement koji otvara zatvara klapnu

Termoelement izvađen iz cijevi i rastavljen na dva dijela

Na kraju klapna koju ovaj termoelement otvara i zatvara

Pošto je ovaj termoelement ili šta je već pustio dušu i na zagrijavanje više ne zatvara klapnu a u Interautu nikad u životu nisu vidjeli nešto slično niti ja znam kako se ovo govno zove i kako ga tražiti u bilo kojoj radnji otpadu u Sarajevu, tražim pomoć
Znači kako se ovo čudo zove? Gdje bi ga bilo nabavit? Da li postoji još na nekom vozilu nešto ovako da bi se moglo upotrijebiti a da nije ona manuelna klapna ljeto/zima.
Bilo kakva pomoć bi legla kao budali šamar
Znači Škoda Felicija sa 1.3 136L motorom iz Favorita sa 43Kw i 60KS ima na kučištu usisa zraka cijev koja dovodi s prednje strane hladan zrak a ima i dodatnu rebrastu cijev koja dovodi topao zrak sa izduva dok se motor ne zagrije. U toj cijevi na jednom dijelu ima račva gdje je klapna koja pogonjena termo nečim otvara i zatvara dotok hladnog odnosno vrućeg zraka.
E ovaj crveni boldirani Termo nešto je problem-crkao je. Tako da je klapna uvijek otvorena za vruć zrak što za posljedicu ima da kad se motor ugrije nastavlja usisavati samo vruć zrak sa izduva što dovodi do trzanja na nižim obrtajima i gubitku snage uopšte.
Sad malo kroz slike
Cijev za usis je označena crveno-žutom bojom

U toj cijevi je haj nazovimo ga termoelement koji otvara zatvara klapnu

Termoelement izvađen iz cijevi i rastavljen na dva dijela

Na kraju klapna koju ovaj termoelement otvara i zatvara

Pošto je ovaj termoelement ili šta je već pustio dušu i na zagrijavanje više ne zatvara klapnu a u Interautu nikad u životu nisu vidjeli nešto slično niti ja znam kako se ovo govno zove i kako ga tražiti u bilo kojoj radnji otpadu u Sarajevu, tražim pomoć
Znači kako se ovo čudo zove? Gdje bi ga bilo nabavit? Da li postoji još na nekom vozilu nešto ovako da bi se moglo upotrijebiti a da nije ona manuelna klapna ljeto/zima.
Bilo kakva pomoć bi legla kao budali šamar
-
530i
#1765 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako baš ne možeš da nađeš možda da prebaciš na manuelno podešavanje. Nekad je na stojadinu bilo da okrećeš poklopac filtera zraka, zimi na zrak iz pravca izduvne grane, ljeti standardno...nije pravilo probleme, dvaput godišnje tri leptir šarafa odvrnut i zavrnut, ne može prostije.
- O'zone
- Globalni moderator
#1766 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa na kraju sam i ovdje na pola zaglavio klapnu za prvu pomoć mada bih volio pronaći prokleti dio. Evo sad googlajući nađoh da isti element ima na kučištu zraka Lade Nive ali sad ne mogu još uvijek da mu nađem naziv ili kataloški broj530i wrote:Ako baš ne možeš da nađeš možda da prebaciš na manuelno podešavanje. Nekad je na stojadinu bilo da okrećeš poklopac filtera zraka, zimi na zrak iz pravca izduvne grane, ljeti standardno...nije pravilo probleme, dvaput godišnje tri leptir šarafa odvrnut i zavrnut, ne može prostije.

- O'zone
- Globalni moderator
- bitanga_sa_otesa
#1768 Re: Pitamo Mehanicare ?
baci tu cijev 
- O'zone
- Globalni moderator
#1769 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako je bacim neko bi je mogao naći pa sebi napraviti problembitanga_sa_otesa wrote:baci tu cijev
Nego kad će ta druga ćasa da se pije zova iz nje?
- bitanga_sa_otesa
#1770 Re: Pitamo Mehanicare ?
sutra ako sve bude ok 
- O'zone
- Globalni moderator
#1771 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbga radim čitav dan a rado bi došao. Sretnobitanga_sa_otesa wrote:sutra ako sve bude ok
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1772 Re: Pitamo Mehanicare ?
U koliko sati je trka sutra?! Planiram s burazom doćibitanga_sa_otesa wrote:sutra ako sve bude ok
- bitanga_sa_otesa
#1773 Re: Pitamo Mehanicare ?
u 10:00 je warm up ,trka u 12:00
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1774 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:u 10:00 je warm up ,trka u 12:00
-
mahalas505
#1775 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel neka greska u tabeli, prva i druga voznja 20 sekundi razlike?bitanga_sa_otesa wrote:u 10:00 je warm up ,trka u 12:00