Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#1751 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
goran16v wrote:
Taj si dio dobro izracunao, ali kao i sve na ovoj temi, gledas povrsno i ne ulazis u sustinu, ali evo i tu cu ti pomoci.

Kao prvo, kad pogledas vrijeme mojih postova, mozes vidjeti da su u radno vrijeme. Ne radim kao vozac i u to vrijeme sam u kancelariji, ali do posla i od posla idem autom kao i neka druga kraca i duza putovanja, u vrijeme radnog vremena jako rijetko tako da mogu pisati na forumu. Napomena, ovaj komentar se odnosio na to da od postova nemam kad da vozim i da vjerovatno lazem.

Drugo, kad bi malo bolje pogledao, vecina mojih postova je na temi "Za ginisa" i najvise ih je bilo do prije skoro dvije godine kada sam bio najaktivniji da ne objasnjavam sad zasto, a opet vecina tih postova su tacke i kratki postovi koji ne traze puno vremena. U zadnje vrijeme sam malo aktivniji jer se raspravljam sa tobom, a pitam se sto to uopste radim kad se pravis lud i povrsno citas ono sto piesm.
Cekaj malo... Prvo mi napises da mi matematika i statistika ne idu od ruke. Posto su matematika i statistika, za razliku od tvojih endless filozifiranja, vrlo egzaktne nauke za 5 min sam ti dokazao da mi itekako idu, a onda mi napises kako sam ja na to pogresno gledao. Sta se WTF ima pogresno gledati u recenici "izgleda da ti matematika i statistika slabo idu"???? Sad ces ti opet razvezati kako sam i ovo izvukao iz konteksta.
Naravno da je svima jasno, i bez tvog objasnjenja, da si kancelarijski filozof koji misteriozno nestane u petak u 4 i u velikom stilu se vrati u pon u 8. U to kako ti poslodavac tolerise da se 8 sati bavis filozofijom po forumima, a ne poslom, ne bih da ulazim... Sad dolazimo na bitno... Kao neko kome je profesija da 8 sati sjedi u kanc i koj je po svim definicijama vozac amater sa skromnom kilometrazom,znanjem (dokazano na forumu) i iskustvom, pokusavas da ubjedis nekoga kome je posao (bio) da 8 sati sjedi za volanom u suprotno!
E sad kad si vec profesionalni forum filozof i vozac amater, trebao bi kao takav poraditi na preciznosti izrazavanja misli i ideje jer sve i jedan tvoj post danas je poceo da je neko nesto pogresno protumacio ili izvukao iz konteksta. Ajd dobro da sam ja jedini, ali da nas 5 ne zna sta si htio reci, bogami nije do nas nego vec do tebe...
goran16v

#1752 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote: Broj kazni nije problem jer sam dosta za volanom i cesto prekoracim brzinu, tako da to nije tako puno.
Ovo je laz i to dokazana! Pogledaj pod matematika i statistika...
goran16v

#1753 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
goran16v wrote:
Ateista wrote: Opet plitko razmusljanje i tumacenje mojih izjava.

Nije problem to sto su oni vozili tom brzinom kojom su vozili, problem je vjerovatno sto uslovi u tom trenutku na tom mjestu nisu odgovrali za tu brzinu, nisu dovoljno pratili saobracaj oko sebe ili su napravili neku drugu glupost zbog koje je doslo do toga do cega je doslo.
Da naravno, ne treba brzinu prilagoditi uslovima na cesti i saobracaju oko njih, nego uslove i saobracaj prilagoditi brzini! :lol: Kakav si ti genije....
Sta vise imam razgovarati sa osobama koje svaku moju recenicu izvrcu.
Izvini molim te... U slucaju da auto sleti s ceste i da neko napise da nije problem brzina kojom su vozili (sto za svakog mentalno stabilnog i zdravog covjeka znaci isto sto i da vozac nije vozio pebrzo) nego uslovi na cesti i sto nije pratio saobracaj onda je logicno zakljuciti da je rejesenje ne prilagoditi brzinu uslovima i sabracaju (ponavljam: Nije problem to sto su oni vozili tom brzinom kojom su vozili, problem je vjerovatno sto uslovi u tom trenutku na tom mjestu nisu odgovrali za tu brzinu, nisu dovoljno pratili saobracaj oko sebe ili su napravili neku drugu glupost zbog koje je doslo do toga do cega je doslo) nego uslove i saobracaj brzini! Ja ne vidim trece rjesenje...
Ateista

#1754 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:Naravno, ali taj zajednicki okvir ne moze biti univerzalan jer je previse razlicitih faktora koji se mijenjaju, vozac, auto, razliciti uslovi na cesti i slicno, pa zato ne mislim da je problem malo i prekoraciti kada uslovi dozvoljavaju.

zaboga ateista, osnovno ljudsko pravo je da su svi pred zakonom jednaki, iz ovoga upravo i proističe da je zakon isti, dakle, univerzalan, za sve ................. nemoguće je da svi ljudi pred zakonom budu isti ako postoje različiti zakoni za određene grupe ljudi, a to što zakoni stavljaju ograničenja kao npr. da možeš vozački ispit polagati sa 16 godina, ali dobiti vozačku tek sa 18 godina, to je drugi par cipela .......... to proističe iz univerzalne odrednice o pravnoj i poslovnoj sposobnosti, koja je vezana za univerzalnu odrednicu fizičke i psihičke spremnosti svakog pojedinca .... naime, zakon smatra da su sve osobe koje napune 18 godina fizički i psihički sposobne da imaju i pravnu i poslovnu sposobnost u formalno-pravnom smislu, zakon tu činjenicu ne provjerava kod svakog pojedinca, pa tako dobiješ mamlaza od 24 godine koji ne zna ni nosa obrisat, a kamoli da zna gdje mu je dupe a gdje glava i koliko mu je jato ptica u glavi..........tako dobiješ i iste takve osobe od npr. 45 godina .......... ali jebat ga - zakon mora odrediti kad neko stiče poslovnu sposobnost (ona se stiče punoljetstvom, pravna sposobnost se stiče rođenjem, a u nekim državama već začetkom, dakle dok smo još embrion)

daj se malac malo obrazuj, ne samo u pravnom smislu, nego i u smislu čovjeka sao svjesnog i savjesnog bića ...
Nije bas tako, ne moze svako ko ima 18 godina recimo polagati vozacki, od invalida (zavisno od stepena invaliditeta) do psihicki nestabilnih osoba, slijepih osoba i slicno. Teoretski, isto tako neko ko nije ni slijep ni invalid bi mogao pasti naljekarskom ako nije sposoban za voznju, kazem teoretski jer ne znam ima li takvih slucajeva u praksi, ali ljekarski pregled upravo tome sluzi, ili bi bar trebao, da onemoguci da voze onima koji nisu sposobni, tako da ne stoji bas ta prica kako svi moraju imati ista prava, neka prava se ipak ticu i sposobnosti. Isto tako sam navodio primjere naljepnica za ekoloski razred auta, pa cini mi se u Berlinu imas zone u koje ne mozes uci sa Golfom2 (osim ako nekim cudom ne zasluzi tu naljepnicu), samo odredjena auta kod kojih je zagadjenje do odredjenog minimuma smiju tuda voziti, opet nemaju svi ista prava. Slicnih primjera se moze jos naci gdje nemaju svi koji su napunili 18 godina ista prava, vec neko zavisno od sposobnosti ili kvalifikacija ima veca a neko manja.
Ateista

#1755 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

muha_sa wrote:tako ti je moj ćafire :-) zakuho si sad kusaj :lol:
hoŠ ti nama pametovat o samoproglašenim dobrim vozacima :-) nema ba toga--dobri vozaci na trkalište--jal brdsko jal po pisti predvidjenoj za to--nema po sokocima kurcenja i pokazivanja svojih sposobnosti :-)
-rekoh ti svoj primjer :-) 40 godina vozikanja po ovom gradu i svukuda negdje-i predjenih hej hej kilometara bez ogrebanog auta al kod izlaska iz mamine avlije sjebah auto :-) a izlazio milion puta--može šleper izac al eto :-)
-sreca pa neko dijete ne zakacih--jebeš i auto i kapiju.
Pa o tome i ja govorim, moze se uvijek desiti, kako god da vozis. :D
muha_sa

#1756 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by muha_sa »

-žali bože mladosti :(

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... aliju.html

Studentica Matea Stijepić poginula nakon slijetanja u provaliju
Matea Stijepić (22), studentica Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu, umrla na putu prema bolnici
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjučer oko 14.50 sati na lokalnom putu Kakanj - Nažbilj, u mjestu Ratanj, smrtno je stradala 22-godišnja Matea Stijepić (22) iz mjesta Ćatići.

Matea je bila vanredna studentica Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu. Nesretna djevojka, koja je vozila "hyundai" (KT-968-DF), kretala se iz pravca Nažbilja prema Kraljevoj Sutjesci. Na jednoj oštroj krivini iz za sada nepoznatih razloga izgubila je kontrolu nad vozilom, udarila desnom stranom u bankinu koju je probila i sletjela u kanjon rijeke Trstionice.

Automobil se nakon prolijetanja u provaliju duboku 150 metara zaustavio u šipražju. Mještani Ratanja koji su bili očevici ove strahovite nesreće odmah su pozvali policiju te su su se uspjeli probiti do smrskanog vozila i zajedno s policajcima uspjeli izvući teško povrijeđenu studenticu.

Na mjesto nesreće došla je i ekipa Hitne pomoći, koja je Mateu prevezla do Doma zdravlja u Kaknju, odakle je djevojka trebala biti transportovana do Kantonalne bolnice Zenica, ali je umrla na putu do bolnice.
Ateista

#1757 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote:
goran16v wrote:
Taj si dio dobro izracunao, ali kao i sve na ovoj temi, gledas povrsno i ne ulazis u sustinu, ali evo i tu cu ti pomoci.

Kao prvo, kad pogledas vrijeme mojih postova, mozes vidjeti da su u radno vrijeme. Ne radim kao vozac i u to vrijeme sam u kancelariji, ali do posla i od posla idem autom kao i neka druga kraca i duza putovanja, u vrijeme radnog vremena jako rijetko tako da mogu pisati na forumu. Napomena, ovaj komentar se odnosio na to da od postova nemam kad da vozim i da vjerovatno lazem.

Drugo, kad bi malo bolje pogledao, vecina mojih postova je na temi "Za ginisa" i najvise ih je bilo do prije skoro dvije godine kada sam bio najaktivniji da ne objasnjavam sad zasto, a opet vecina tih postova su tacke i kratki postovi koji ne traze puno vremena. U zadnje vrijeme sam malo aktivniji jer se raspravljam sa tobom, a pitam se sto to uopste radim kad se pravis lud i povrsno citas ono sto piesm.
Cekaj malo... Prvo mi napises da mi matematika i statistika ne idu od ruke. Posto su matematika i statistika, za razliku od tvojih endless filozifiranja, vrlo egzaktne nauke za 5 min sam ti dokazao da mi itekako idu, a onda mi napises kako sam ja na to pogresno gledao. Sta se WTF ima pogresno gledati u recenici "izgleda da ti matematika i statistika slabo idu"???? Sad ces ti opet razvezati kako sam i ovo izvukao iz konteksta.
Naravno da je svima jasno, i bez tvog objasnjenja, da si kancelarijski filozof koji misteriozno nestane u petak u 4 i u velikom stilu se vrati u pon u 8. U to kako ti poslodavac tolerise da se 8 sati bavis filozofijom po forumima, a ne poslom, ne bih da ulazim... Sad dolazimo na bitno... Kao neko kome je profesija da 8 sati sjedi u kanc i koj je po svim definicijama vozac amater sa skromnom kilometrazom,znanjem (dokazano na forumu) i iskustvom, pokusavas da ubjedis nekoga kome je posao (bio) da 8 sati sjedi za volanom u suprotno!
E sad kad si vec profesionalni forum filozof i vozac amater, trebao bi kao takav poraditi na preciznosti izrazavanja misli i ideje jer sve i jedan tvoj post danas je poceo da je neko nesto pogresno protumacio ili izvukao iz konteksta. Ajd dobro da sam ja jedini, ali da nas 5 ne zna sta si htio reci, bogami nije do nas nego vec do tebe...
Fino sam rekao, ne uzimas sve u obzir sto bi trebao uzimati, na osnovu malog broja podataka izvlacis zakljucke za koje je potrebno puno vise podataka. Nije statistika samo izraunati nekoliko brojeva, statistika podrazumijeva i uzeti u obzir sve relevantne podatke, a ti to nisi uradio, niti mozes jer ih nemas dovoljno.

Zato si sad odjednom promijenio pricu, al' hajd da nastavimo u tom smjeru.
To sto nekom voznja nije profesija, ili jeste, ne mora puno znaciti o samoj voznji. Vjerovatno znaci da ti jesi presao puno kilometara, ali opet ne mora znaciti da sam ja malo kilometara presao iako mi to nije profesija, ne znas gdje radim i gdje sam radio, gdje zivim, koliko kilometara predjem do posla i nazad, koliko sam puta isao negdje na put, koliko jos vozim osim do posla i nazad, koliko mi je prethodni posao trazio da vozim u toku radnog vremena i pored toga sto nisam bio na radnom mjestu vozaca i slicno, znaci opet - govoris na pamet, bavis se matematikom a nemas dovoljno podataka.

Dalje, ni sama kilometraza kao sto sam govorio nije jedina bitna. Onda, to sto je neko radio kao vozac znaci da bi trebao imati neki nivo znanja i sposobnosti (tesko da moze biti ispod prosjecan vozac, iako me u ovoj drzavi ni to ne bi cudilo) ali ne znaci da mora biti nadprosjecan, kao sto ne znaci da neko kome to nije posao mora biti ispodprosjecan ili prosjcan vozac.

Ne znam da je bilo ko drugi osim tebe izvrtao moje rijeci, pa cak ni eluna sa kojom se isto tako raspravljam, ti jedini to radis. Ja pisem veoma jasno i ako tone kontas ili imas problema sa kontanjem ili si bezobrazan i radis to namjerno, ne vidim trecu opciju.
Ateista

#1758 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote: Broj kazni nije problem jer sam dosta za volanom i cesto prekoracim brzinu, tako da to nije tako puno.
Ovo je laz i to dokazana! Pogledaj pod matematika i statistika...
Pogledaj i ti u odgovoru koliko ti podataka fali za ozbiljnu statistiku.
zli_hordas

#1759 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zli_hordas »

Ateista wrote:
hoŠ ti nama pametovat o samoproglašenim dobrim vozacima :-) nema ba toga--dobri vozaci na trkalište--jal brdsko jal po pisti predvidjenoj za to--nema po sokocima kurcenja i pokazivanja svojih sposobnosti :-)
-rekoh ti svoj primjer :-) 40 godina vozikanja po ovom gradu i svukuda negdje-i predjenih hej hej kilometara bez ogrebanog auta al kod izlaska iz mamine avlije sjebah auto :-) a izlazio milion puta--može šleper izac al eto :-)
Stari se Muha stari :thumbup:
Ateista

#1760 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote:
goran16v wrote:
Da naravno, ne treba brzinu prilagoditi uslovima na cesti i saobracaju oko njih, nego uslove i saobracaj prilagoditi brzini! :lol: Kakav si ti genije....
Sta vise imam razgovarati sa osobama koje svaku moju recenicu izvrcu.
Izvini molim te... U slucaju da auto sleti s ceste i da neko napise da nije problem brzina kojom su vozili (sto za svakog mentalno stabilnog i zdravog covjeka znaci isto sto i da vozac nije vozio pebrzo) nego uslovi na cesti i sto nije pratio saobracaj onda je logicno zakljuciti da je rejesenje ne prilagoditi brzinu uslovima i sabracaju (ponavljam: Nije problem to sto su oni vozili tom brzinom kojom su vozili, problem je vjerovatno sto uslovi u tom trenutku na tom mjestu nisu odgovrali za tu brzinu, nisu dovoljno pratili saobracaj oko sebe ili su napravili neku drugu glupost zbog koje je doslo do toga do cega je doslo) nego uslove i saobracaj brzini! Ja ne vidim trece rjesenje...
Vrlo jednostavno, ono sto sam vise puta ponavljao - nisu prilagodili brzinu uslovima na cesti, sto je isto kao i "uslovi u tom trenutku na tom mjestu nisu odgovrali za tu brzinu", samo sto sam pokusao da naglasim TOG MJESTA I U TIM USLOVIMA, sto znaci da vjerovatno ista ta brzina (pretpostavljam jer ne znam koliko su brzo isli) ne bi bila problem da je recimo bilo manje auta, pjesaka, da cesta recimo nije bila klizava i slicno, ili ako su stvarno samo prebrzo isli (ostali uslovi ok) da ista ta brzina mozda ne bi bila problem na nekom drugom mjestu a u odredjeno vrijeme, a gdje je recimo isto ogranicenje kao i na tom dijelu gdje je bio udes.

Znaci, poenta je, nije problem u tome sto su prekoracili ogranicenje, problem je sto su isli briznom koja nije u skladu sa uslovima na tom mjestu i u to vrijeme, dok isto toliko prekoracenje u drugacijim uslovima ili na nekom drugom mjestu mozda ne bi bio problem.
muha_sa

#1761 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by muha_sa »

zli_hordas wrote:
Ateista wrote:
:lol: :thumbup:
jašta vec stari :-)
samo hocu ovom cafiru da utuvim u glavu da je vazda potrebna koncetracija i da samouvjerenost u saobracaju ne mora znacit da se može hajcat :lol:
-kako je lijepo kad mi se na D.Malti upali zeleno a ja idem do čaršije a ja fino izmedju 50-60 a ono sve i jedan mi se semafor otvara :D tako da nigdje ne prikocim osim onog iza M.Dvora prije Skenderije--a i tu sacekam par sekundi---ovo važi kad nije špica :D a kužim levata iza sebe kako se zahajca pa na kocnicu pred svakim semaforom ga obidjem ko dingospo a on na svakom koci ko mahnit :lol: garant vozi babino il službeno auto :D
goran16v

#1762 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
Fino sam rekao, ne uzimas sve u obzir sto bi trebao uzimati, na osnovu malog broja podataka izvlacis zakljucke za koje je potrebno puno vise podataka. Nije statistika samo izraunati nekoliko brojeva, statistika podrazumijeva i uzeti u obzir sve relevantne podatke, a ti to nisi uradio, niti mozes jer ih nemas dovoljno.

Vidis kakav si ti mudrac, kad ti mi pokusavamo objasniti da voznja nije samo ono sto ti kao apsolutni amatar mozes da vidis i znas, ti pametujes da mozes, a sad odjedno statistika nije samo samo izracunati nekoliko brojeva nego podrazumjeva uzeti u bzir sve relevantne podatke, a eto ja to nisam uradio, a voznja jeste????????? Za razliku od tebe, koji si vozac amater da ocjenjujes voznju, ja sam statistiku kao predmet slusao i uspjesno polozio na faxu.

Zato si sad odjednom promijenio pricu, al' hajd da nastavimo u tom smjeru.
To sto nekom voznja nije profesija, ili jeste, ne mora puno znaciti o samoj voznji. Vjerovatno znaci da ti jesi presao puno kilometara, ali opet ne mora znaciti da sam ja malo kilometara presao iako mi to nije profesija, ne znas gdje radim i gdje sam radio, gdje zivim, koliko kilometara predjem do posla i nazad, koliko sam puta isao negdje na put, koliko jos vozim osim do posla i nazad, koliko mi je prethodni posao trazio da vozim u toku radnog vremena i pored toga sto nisam bio na radnom mjestu vozaca i slicno, znaci opet - govoris na pamet, bavis se matematikom a nemas dovoljno podataka.

Naravno da ne znaci ALI ti si sam priznao da vozis nepunih 6 god, te tvrdis da si u medjuvremenu presao puno km na osnovu kojih si stekao vjestinu, znanje i iskustvo da zanemiaris ogranicenja i propise i sam procjenis sta je sigurno, A ja sam jednostavno matematikom dokazao da je to NEMOGUCE, odnosno da su u zabludi, uzevsi u obzir da u zadnjih 3 god (uz predpostavljenih 8 h spavanja) svaki dan svaki sat pises 2 posta, sve da i sav ostatak vremena za volanom!
goran16v

#1763 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
Vrlo jednostavno, ono sto sam vise puta ponavljao - nisu prilagodili brzinu uslovima na cesti, sto je isto kao i "uslovi u tom trenutku na tom mjestu nisu odgovrali za tu brzinu", samo sto sam pokusao da naglasim TOG MJESTA I U TIM USLOVIMA, sto znaci da vjerovatno ista ta brzina (pretpostavljam jer ne znam koliko su brzo isli) ne bi bila problem da je recimo bilo manje auta, pjesaka, da cesta recimo nije bila klizava i slicno, ili ako su stvarno samo prebrzo isli (ostali uslovi ok) da ista ta brzina mozda ne bi bila problem na nekom drugom mjestu a u odredjeno vrijeme, a gdje je recimo isto ogranicenje kao i na tom dijelu gdje je bio udes.

Znaci, poenta je, nije problem u tome sto su prekoracili ogranicenje, problem je sto su isli briznom koja nije u skladu sa uslovima na tom mjestu i u to vrijeme, dok isto toliko prekoracenje u drugacijim uslovima ili na nekom drugom mjestu mozda ne bi bio problem.
Boldirano nisi napisao negoda brzina nije problem.
Jesi li ikada razmislio tj uzeo u obzir da do nesece ne bi doslo da su vozili manjom brzinom nego sto jesu? Ne, ne pokusavaj odgovoriti...
Glumeci ovakav slucaj Dustin Hoffman je dobio Oscara...
Ateista

#1764 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

muha_sa wrote:
zli_hordas wrote:
Ateista wrote: Pa o tome i ja govorim, moze se uvijek desiti, kako god da vozis. :D
:lol: :thumbup:
jašta vec stari :-)
samo hocu ovom cafiru da utuvim u glavu da je vazda potrebna koncetracija i da samouvjerenost u saobracaju ne mora znacit da se može hajcat :lol:
-kako je lijepo kad mi se na D.Malti upali zeleno a ja idem do čaršije a ja fino izmedju 50-60 a ono sve i jedan mi se semafor otvara :D tako da nigdje ne prikocim osim onog iza M.Dvora prije Skenderije--a i tu sacekam par sekundi---ovo važi kad nije špica :D a kužim levata iza sebe kako se zahajca pa na kocnicu pred svakim semaforom ga obidjem ko dingospo a on na svakom koci ko mahnit :lol: garant vozi babino il službeno auto :D
Slazem se za koncentraciju, uvijek je bitna, a puno ljudi spava dok vozi, cak i kad vozi po propisu. :D

Sto se tice voznje zelenim valom, i ja volim kad mogu da ga uhvatim i da vozim istom brzinom bez kocenja, ali takve situacije su rijetke, osim prekidanja zelenog vala izmedju m.dvora i skenderije, bude guzva ili se nadje par likova koji upeglaju pa cesto moram ubrzati da bih uopste stigao ne zeleno.
Ateista

#1765 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Vidis kakav si ti mudrac, kad ti mi pokusavamo objasniti da voznja nije samo ono sto ti kao apsolutni amatar mozes da vidis i znas, ti pametujes da mozes, a sad odjedno statistika nije samo samo izracunati nekoliko brojeva nego podrazumjeva uzeti u bzir sve relevantne podatke, a eto ja to nisam uradio, a voznja jeste????????? Za razliku od tebe, koji si vozac amater da ocjenjujes voznju, ja sam statistiku kao predmet slusao i uspjesno polozio na faxu.
Mijesas babe i zabe. Ja kad sam na cesti, vidim ono sto se desava ispred mene i oko mene. Naravno, u nekim slucajevima ne vidim - magla, guzva, nepregledne krivine, tada voznju prilagodim uslovima i usporim jer ne vidim dovoljno da bih mogao uzeti sve u obzir.
Sa druge strane, ti analiziras mene a niti me poznajes niti znas dovoljno informacija o meni za takvu analizu.

Naravno da ne znaci ALI ti si sam priznao da vozis nepunih 6 god, te tvrdis da si u medjuvremenu presao puno km na osnovu kojih si stekao vjestinu, znanje i iskustvo da zanemiaris ogranicenja i propise i sam procjenis sta je sigurno, A ja sam jednostavno matematikom dokazao da je to NEMOGUCE, odnosno da su u zabludi, uzevsi u obzir da u zadnjih 3 god (uz predpostavljenih 8 h spavanja) svaki dan svaki sat pises 2 posta, sve da i sav ostatak vremena za volanom!
Prvo ovako, sta znaci puno kilometara i po kojem kriteriju??

Dalje, opet ti fali puno podataka, recimo od toga sta je bilo prije te tri godine, znaci one prve tri koje nisi uzeo u racunicu. Onda, ti si izvukao prosjek da ja pisem svakih dva sata post, ali prosjek ne znaci da ja svakih dva sata otkucam post, na ovom forumu je moguce postati post svakih 30 sekundi sto znaci da 15 postova dnevno koje si ti izvukao mogu postati za samo 7,5 minuta, a ostatak vremena sam mogao provesti vozajuci se. Da ne govorim o tome sto zavisno od toga kuda se vozis, neko ko se stalno vozi van grada moze imati vise predjenih kilometara za sat vremena nego recimo neki taksista koji po osam sati voza po gradu u guzvama.
Ateista

#1766 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote:

Boldirano nisi napisao negoda brzina nije problem.
Jesi li ikada razmislio tj uzeo u obzir da do nesece ne bi doslo da su vozili manjom brzinom nego sto jesu? Ne, ne pokusavaj odgovoriti...
Glumeci ovakav slucaj Dustin Hoffman je dobio Oscara...
Pa sam brzina i nije problem, to sam napisao i u drugom postu, problem je sto ta brzina nije prilagodjena uslovima na cesti, a to je ogromna razlika. Kad se kaze da je problem brzina, uglavnom se misli da je problem sto je neko isao toliko i toliko preko ogranicenja, a u stvari mozda se tuda moze ici toliko, ali ne u tom trenutku zbog losih uslova na cesti, guzve, ili jednostavno nije dovoljno pratio saobracaj i zakacio je nekog.

Da nisu vozili tom brzinom mozda ne bi doslo, ali ni to ne mora znaciti.
goran16v

#1767 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
Pa sam brzina i nije problem, to sam napisao i u drugom postu, problem je sto ta brzina nije prilagodjena uslovima na cesti, a to je ogromna razlika. Kad se kaze da je problem brzina, uglavnom se misli da je problem sto je neko isao toliko i toliko preko ogranicenja, a u stvari mozda se tuda moze ici toliko, ali ne u tom trenutku zbog losih uslova na cesti, guzve, ili jednostavno nije dovoljno pratio saobracaj i zakacio je nekog.

U istoj recenici brzina nije problem, ali je problem u brzini (sto nije prilagodjena)???? I onda mi pokusava reci da ja nesto nisam dobro shvatio i da sam nesto izvukao iz konteksta???? Za slucaj ovog Clia na sinama niko, ali bas niko nije spomenuo ogranicenje nego da nije prilagodio brzinu datim uslovima (sto za svakog normalnog covjeka znaci da je vozio prebrzo u datom trenutku u datim uslovima, a ako to ne znaci i za tebe, misikm da imas problem) sto je direktan rezultat tvoje teorije da je bitnija procjena vozaca od propisa, jer samo lud covjek moze pomisliti da je vozac Clia sposoban procjeniti ali je on NAMJERNO lose procenio da sebi napravi stetu. A da ti ipak potrazis neku pomoc i savjet, a?
vozač

#1768 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vozač »

kad smo kod djece, meni je pri 30 na sat dijete bukvalno naletilo na auto, istrčao iza garaže, ja zakočim, a on i dalje trči i sad zamisli situaciju da ja stojim, a dijete se zabije u auto, dakle samo je njegova sila ili inercija, šta je već u pitanju, to što ga nosi, ja ni kriv ni dužan gledam kako udara u auto i to glavom
kad se sve smirilo, dijete OK, prošlo izvjesno vrijeme, ja stavio nogu na kvačilo da upalim i sklonim auto sa ceste, noga skakuće ko agadir ... jebo te treba mi vode preko mašica dati, gori ja nego dijete ... i onda ti dođu šoferi da pričaju :x
Ateista

#1769 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote:

U istoj recenici brzina nije problem, ali je problem u brzini (sto nije prilagodjena)???? I onda mi pokusava reci da ja nesto nisam dobro shvatio i da sam nesto izvukao iz konteksta???? Za slucaj ovog Clia na sinama niko, ali bas niko nije spomenuo ogranicenje nego da nije prilagodio brzinu datim uslovima (sto za svakog normalnog covjeka znaci da je vozio prebrzo u datom trenutku u datim uslovima, a ako to ne znaci i za tebe, misikm da imas problem) sto je direktan rezultat tvoje teorije da je bitnija procjena vozaca od propisa, jer samo lud covjek moze pomisliti da je vozac Clia sposoban procjeniti ali je on NAMJERNO lose procenio da sebi napravi stetu. A da ti ipak potrazis neku pomoc i savjet, a?
Ne vidim i dalje sta sam pogresno rekao?

Upravo tako, nije prilagodio brzinu uslovima ceste, ali mi ovdje ne govorimo o tome, vi mene napadate sto vozim preko ogranicenja a ne sto ne prilagodim brzinu uslovima ceste, a to su dvije razlicite stvari.

I da, on ocigledno nije sposoban procijeniti ili je u tom trenutku pogrijesio, sve se slaze sa onim sto ja govorim, neki su sposobni dok neki nisu, neki prave greske dok neki ne, neki na greskama nauce dok neki ne.
Ateista

#1770 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote: Jest da juce nije bilo nekog snijega ni poledice, za pravi test cekam malo losije uslove. :D
Da nam je dragi Bog na pomoci...

Sa teme o gumama, ali da ne spamam tamo, ovdje cu dati komentar.

Da, volim da testiram kako se auto ponasa u odredjenim uslovima, zato i znam granice.
Naravno da se necu zaletiti u krivini na poledici gdje ima sobracaja i pjesaka, sve se to moze uraditi kontrolisano i gdje nema nikog i pri manjim brzinama, ako i proklizem da ne mogu nikog ugroziti i da ne napravim stetu ni na svom autu.

Bez toga se ne moze znati gdje su granice dok ne dodje do problema u stvarnosti, a tad moze biti kasno i veoma opasno, cak i kad vozis po propisima.
frankwhite

#1771 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by frankwhite »

Ateista wrote:
goran16v wrote:
Ateista wrote: Jest da juce nije bilo nekog snijega ni poledice, za pravi test cekam malo losije uslove. :D

Da, volim da testiram kako se auto ponasa u odredjenim uslovima, zato i znam granice.
Naravno da se necu zaletiti u krivini na poledici gdje ima sobracaja i pjesaka, sve se to moze uraditi kontrolisano i gdje nema nikog i pri manjim brzinama, ako i proklizem da ne mogu nikog ugroziti i da ne napravim stetu ni na svom autu.

Bez toga se ne moze znati gdje su granice dok ne dodje do problema u stvarnosti, a tad moze biti kasno i veoma opasno, cak i kad vozis po propisima.
potpisujem :thumbup:
goran16v

#1772 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote: Ne vidim i dalje sta sam pogresno rekao?

Upravo tako, nije prilagodio brzinu uslovima ceste, ali mi ovdje ne govorimo o tome, vi mene napadate sto vozim preko ogranicenja a ne sto ne prilagodim brzinu uslovima ceste, a to su dvije razlicite stvari.

I da, on ocigledno nije sposoban procijeniti ili je u tom trenutku pogrijesio, sve se slaze sa onim sto ja govorim, neki su sposobni dok neki nisu, neki prave greske dok neki ne, neki na greskama nauce dok neki ne.
Nisi nista pogresno rekao nego nisi NISTA rekao, braneci glust u koji su se upleo si u istoj recenici napisao dvije suprtvne stvari, pa ti sam skontaj ima li sta tu pogresno ili ne. Problem je u tome sto je do prekjucer i vozac Clia isto za sebe tvrdio kao sto ti tvrdis danas, prilagodjavao brzinu i vidi sad, i sto meni niko ne garantuje da ti, osoba za koju se moze opravdano sumnjati i mogicnost zdrave logike, ne napravi udes i mene ne povrijedi. Kontas sad u cemu je problem???? Ako ne okntas - onda imas jako veliki problem...
goran16v

#1773 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
goran16v wrote:

Nije problem u nepohodnosti terstiranja guma, cak sta vise, nego je problem je u tome sto si ti forumski filozof sa 2 posta po satu zadnje 3 god, koji nema pojma o osnovnoj voznji, a kamo li o testiranju guma, a o tome da znas gdje su ti granice da ne govorim i koji ce sutra poslije "testiranja" guma sjesti u autu i povrijediti nelog.. Zapravo, to si vec spoznao kad si sletio s ceste ali ti nije bilo dovljno.
Ateista

#1774 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote: Ne vidim i dalje sta sam pogresno rekao?

Nisi nista pogresno rekao nego nisi NISTA rekao, braneci glust u koji su se upleo si u istoj recenici napisao dvije suprtvne stvari, pa ti sam skontaj ima li sta tu pogresno ili ne. Problem je u tome sto je do prekjucer i vozac Clia isto za sebe tvrdio kao sto ti tvrdis danas, prilagodjavao brzinu i vidi sad, i sto meni niko ne garantuje da ti, osoba za koju se moze opravdano sumnjati i mogicnost zdrave logike, ne napravi udes i mene ne povrijedi. Kontas sad u cemu je problem???? Ako ne okntas - onda imas jako veliki problem...
Navedi sta sam rekao da je suprotno.

Naravno da tebi nista ne garantuje, to sam ja jos davno rekao, isto kao sto ti nista ne garantuje ni da li ja uopste imam polozen vozacki, ili da vozim preko ogranicenja kao sto kazem i slicno, to se ne moze preko foruma dokazati. Ono sto je cinjenica je da imas ljude koji voze po propisima i one koji nekad voze brze. Od tih koji voze brze imas one koji to rade kontrolisano i oprezno i sigurni su, i one koji pretjeruju ili su manje oprezni pa nekad pogrijese, ali ista stvar je i kod onih koji voze po propisima, ima ih koji osim toga razmisljaju i oprezni su a ima onih koji se slijepo drze misleci da je to dovoljno ali nisu dovoljno oprezni i pogrijese.

Ko od nas gdje spada je suplja prica, ne moze se dokazati preko foruma, a to sto ti dolazis do zakljucaka o mojoj voznji zato sto se ne slazes sa mojim stavvima i sto te nervira moja upornost je prica za sebe. Ni ja se ne slazem sa tvojim stavovima, ali ne sudim na osnovu toga o tvojoj voznji, iako bih mogao i ja za tebe reci da los i uplasen vozac kad se cudis testiranju kako se vozilo ponasa u nekim uslovima, ali mi ne pada na pamet da na osnovu tako malo informacija sudim o nekome.
Ateista

#1775 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Nije problem u nepohodnosti terstiranja guma, cak sta vise, nego je problem je u tome sto si ti forumski filozof sa 2 posta po satu zadnje 3 god, koji nema pojma o osnovnoj voznji, a kamo li o testiranju guma, a o tome da znas gdje su ti granice da ne govorim i koji ce sutra poslije "testiranja" guma sjesti u autu i povrijediti nelog.. Zapravo, to si vec spoznao kad si sletio s ceste ali ti nije bilo dovljno.
I sta ja sad tebi na ovo da kazem, ko papagaj da ponavljam isto? :-)

Forumski filozof je iskljucivo tvoje i vratnikovo misljenje bez bilo kakve osnove i u nedostatku argumenata (kad neko nema adekvatan argument onda sagovornika naziva filozofom, to je vise izilizana prica).
Za postove sam ti pokazao koliko ti informacija fali za tvoju statistiku i koliko ona i da je tacna ne mora nista znaciti, ali eto ti i dalje svoje, a onda sam ja filozof. :-)
"koji nema pojma o osnovnoj voznji" je zakljucak za koji si ti veoma kompetentan i imas dovoljno informacija da to kazes. :lol: :lol:
Post Reply