BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Aurora Borealis

#1751 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Aurora Borealis »

Odlucila sam se za ovaj MojaTV Full, pa kako bude. Hvala vam jos jednom :)
_sonic_

#1752 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Aurora Borealis wrote:Odlucila sam se za ovaj MojaTV Full, pa kako bude. Hvala vam jos jednom :)
Neces se pokajati,vjeruj..Nije da hvalim telecom ali meni nikad nije bila niti jedna smetnja na mojatv..(full paket)
Od opreme korisitim TP link wireless adsl router,motorola IPTV STB (resiver),VoIP adapter i bezicni VoIP telefon koji sam kupio u posti za 1KM...Nekad mi sve odjednom radi i telefon TV i internet na dva kompjutera..postoji mogucnost uzimanja bezicnog telefona za 1KM ukoliko si mojatv korisnik..

Ovo sto drugi kazu prekida ovo ono,ne valja to je samo izvikano.. ne kazem da nema korisnika koji se zale..ali to je 1:1000 da prijavi smetnju i kojima su instalacije da bog sacuva,od kablova opreme itd.. cudan smo mi narod sa cudnim mentalitetom,nikad nam dosta.. i jare i pare hocemo..!! ne moze to tako ;)

Sretno :)
zilog

#1753 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

iceman2010 wrote:I monter u BH Cabel Net-u je vozao pasata istog kao i direktor i suvlasnik BH Cabel Net-a, a nije imao platu, zajedno sa toplim obrokom i kartom ni blizu 1000 KM.

Koliko je tih "svi bolji"? Dva? Koliko Inzinjera? 3? Koliko ukupno uposlenih? 30-tak?
Imao si priliku biti objektivan! :(

Sigurno bolje od mene znas koliko Logosoft ima zaposlenih, da ne spominjem plate i beneficije.

Ne zelis valjda da budes @Sanela2010?

------------------------------------------

Pa da nastavimo:

Sta mislis koliko BHT ima DWDM linkova, a koliko Logosoft?
Last edited by zilog on 15/02/2011 00:22, edited 1 time in total.
Neelix

#1754 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

smirite se sta vam je
Image
:D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1755 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by plain vanilla »

Aurora Borealis wrote:Odlucila sam se za ovaj MojaTV Full, pa kako bude. Hvala vam jos jednom :)
Aurora, jesil pokusala samo spojiti se i pratiti potrosnju?
Ja sam imala taj isti problem..paket 8giga i nikad prekoracenje, i onda jedan mjesec provjerim potrosnju, vise onako reda radi, i vidim da sam prekoracila vec za nekih 30 KM..do kraja mjeseca bilo je 50 km prekoracenja..
Posto moram koristiti net, uzela sam veci paket, ali to je bila cista glupost..nakon sto sam odnijela komp na servis, potrosnja se vratila u normalu..
Mustafapasa

#1756 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Aurora Borealis wrote:Hvala! MojaTV Full it is! :)
Mudro :)

Nova ponuda mojaTV full paketa je zaista odlicna...za 55KM imas TV,Flat od 2mb, neogranicen telefon i 10KM saobracaja prema mobilnoj mrezi...to je tamam za jedan mjesec svega da se podmiri.
Mustang1

#1757 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Pa meni svaki mjesec dodje po 30 KM minimalno prekoracenja ..Mislim da sad imam prekoraceno tako nesto :D
zateznistub

#1758 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

shiljak wrote:
Aurora Borealis wrote:Ovaj Full paket je otprilike iznos koji mi inace mjesecno dodje za telefon+internet, (30-ak KM plus nekad i po 40-50KM za internet), tako da se isplati itekako, a s konekcijom sam u ovih 6-7 godina koliko koristim ADSL mozda 3 puta imala neki problem.

Tnx jos jednom! :)
ako uzmes mojutv, mozda budes imalia vise problema :D
znam da ljudi stalno zovu podrsku radi telefona onog njihovog, i da slike nekad nestane, pa gotovo svaki dan moras ono restartovat, ili da oni tamo nesto "restartuju"... Pretpostavljam da im je i internet takav (kod mojaTV usluge)
Totalno ne tacno!!!
Pojave se problemcici tu i tamo ali nista tako kako ti kazes. Telefon ponekad zastopa ali za 3 minute sve bude kao prije. Od kako sam uzeo MojaTV nikada nije nestalo slike, par puta je "zaledila" na par sekundi, a i to se ne desava u zadnjih 3-4 mjeseca. Kad se sve sabere i oduzme MojaTV je pravi izbor.
Filter

#1759 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Filter »

zilog wrote:
Gdje si ti prespavao zadnjih 10 godina? :lol: :lol: :lol:
Raspitaj se malo, ili namjerno bacas bombe.
U Logosoftu najbolji inzinjer vozi novog Pasata CC 4x4 sa 300 KS. Gomila novih Golfova i drugih auta na 24h koristenje, sa svim placenim troskovima kod ostalih i niko platu ispod 1000 KM. Svi bolji su preko 2000 KM. Puni doprinosi im se uplacuju. Sva skolovanja i nagrade za postignute certifikacije, dodatak na platu za VSS, Master i PhD.
sta bi sa jaguarom ??

menscini da se ovo svelo na "ciji je veci" ili "ciji je babo jaci"
BTW

Što je trolanje?
To je pisanje izazivačkih postova sa namjerom da se izazove (burna) reakcija. Dakle, skretanje s teme, izazivanje drugih u besmislene rasprave i slično. Ako se neko pitanje čini nevjerojatno glupim, to je to. Ako ste počeli na post odgovarati sa "Ne mogu vjerovati...", "Reci mi da se šališ...", ili slično, to je to. Trolanje je nepoželjno. Neki drže da je zabavno.
Latinka

#1760 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Latinka »

Mi imamo MojaTV Full već 4 mjeseca i generalno smo zadovoljni. Kao što kurty napisa, sve je odlično, a sitni problemi koji nekad u nekad nastanu se riješe resetovanjem modema. Npr. kod mene u nedjelju nije funkcionisao "volume" ni na daljinskom ni na tastaturi: isključila produžni iz struje i to je to
cappy_tempo

#1761 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

Filter wrote:
sta bi sa jaguarom ??
Mercedes AMG 8-)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1762 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

Filter wrote:sta bi sa jaguarom ??
Prodao ga drugom uposleniku :) . Jedna od najzdravijih firmi na našim prostorima (bar što se tiče odnosa prema radnicima) je Logosoft :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1763 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

Bubalo1 wrote:Pa meni svaki mjesec dodje po 30 KM minimalno prekoracenja ..Mislim da sad imam prekoraceno tako nesto :D
ja to redovno pratim kolko sam potrošio na telecomovoj stranici i kad god dođem na 2-3 GB pred limit, kapak sa skidanjem do kraja mjeseca tako da mi se samo jednom desilo prekoračenje u već mlogo godina korištenja adsl-a

ne bi bilo loše da i kada flat dođe da ostane barem neko upozorenje kada ljudi dosegnu nekih 90% fer osnove...vjerujem da će biti i takvih , pogotovu na početku :D
plain vanilla

#1764 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by plain vanilla »

link wrote:
plain vanilla wrote:
Aurora, jesil pokusala samo spojiti se i pratiti potrosnju?
Ja sam imala taj isti problem..paket 8giga i nikad prekoracenje, i onda jedan mjesec provjerim potrosnju, vise onako reda radi, i vidim da sam prekoracila vec za nekih 30 KM..do kraja mjeseca bilo je 50 km prekoracenja..
Posto moram koristiti net, uzela sam veci paket, ali to je bila cista glupost..nakon sto sam odnijela komp na servis, potrosnja se vratila u normalu..
Takve stvari se ne smiju pisati na forumu. Ako imas prekoracenje, uvijek je samo jedan razlog, Telecom krade :-) nikad ali bas nikad nije do toga da je korisniku neko ukrao password ili da mu je racunar zarazen svim poznatim i nepoznatim virusima koji 24/7 crpe nesto sa interneta.
Ne znam ja krade li Telecom, ali kod mene to tad nije bio slucaj..jer dok je komp bio iskljucen, potrosnja je bila 0, ali cim se konektujem on poludi. Drzala sam ukljucen samo msn, i pratila potrosnju, steta sto sam bacila onaj papiric gdje sam zapisivala to..za 4 sata surfanja, znaci samo po portalima citanje vijesti, trosila sam 500 mb :roll:
I samo se radujem tom flatu zbog toga :D Kad ce to?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1765 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

jesil provjerila da nemaš kakav virus ili spyware, koji je gori od virusa što se toga tiče?
Aurora Borealis

#1766 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Aurora Borealis »

plain vanilla wrote:
Ne znam ja krade li Telecom, ali kod mene to tad nije bio slucaj..jer dok je komp bio iskljucen, potrosnja je bila 0, ali cim se konektujem on poludi. Drzala sam ukljucen samo msn, i pratila potrosnju, steta sto sam bacila onaj papiric gdje sam zapisivala to..za 4 sata surfanja, znaci samo po portalima citanje vijesti, trosila sam 500 mb :roll:
Ista stvar. Portali, fb, email, i poneki klip na jutjubu od 3-4 minute. Skidam pjesme, ali mjesečno možda 10-ak. Tako da se i ja baš radujem flatu :)
plain vanilla

#1767 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by plain vanilla »

JoseMujica wrote:jesil provjerila da nemaš kakav virus ili spyware, koji je gori od virusa što se toga tiče?
Ako mene pitas, da
Odnijela sam komp na servis, i nakon toga se potrosnja vratila u normalu
_sonic_

#1768 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

plain vanilla wrote: Ne znam ja krade li Telecom, ali kod mene to tad nije bio slucaj..jer dok je komp bio iskljucen, potrosnja je bila 0, ali cim se konektujem on poludi. Drzala sam ukljucen samo msn, i pratila potrosnju, steta sto sam bacila onaj papiric gdje sam zapisivala to..za 4 sata surfanja, znaci samo po portalima citanje vijesti, trosila sam 500 mb :roll:
Ako se kuci preko wirelessa konektujes a nije sifrovan onda je moguce da se neko nakacio na tvoju konekciju i postenski skidao sebi na hard disk..
Zato od 1.marta flat svima i manje ce problema biti sa racunom.. :)
shiljak

#1769 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

zateznistub wrote:
shiljak wrote:
Aurora Borealis wrote:Ovaj Full paket je otprilike iznos koji mi inace mjesecno dodje za telefon+internet, (30-ak KM plus nekad i po 40-50KM za internet), tako da se isplati itekako, a s konekcijom sam u ovih 6-7 godina koliko koristim ADSL mozda 3 puta imala neki problem.

Tnx jos jednom! :)
ako uzmes mojutv, mozda budes imalia vise problema :D
znam da ljudi stalno zovu podrsku radi telefona onog njihovog, i da slike nekad nestane, pa gotovo svaki dan moras ono restartovat, ili da oni tamo nesto "restartuju"... Pretpostavljam da im je i internet takav (kod mojaTV usluge)
Totalno ne tacno!!!
Pojave se problemcici tu i tamo ali nista tako kako ti kazes. Telefon ponekad zastopa ali za 3 minute sve bude kao prije. Od kako sam uzeo MojaTV nikada nije nestalo slike, par puta je "zaledila" na par sekundi, a i to se ne desava u zadnjih 3-4 mjeseca. Kad se sve sabere i oduzme MojaTV je pravi izbor.
Ne znam ja tacno jer ga ne koristim. Ali koliko vidim veoma su cesti problemi, kada pricas sa nekim ko ima mojutv, pocne nesto sustat , a onda se prekine veza, pa mozda u narednih tih 3 minuta sto ti kazes nema telefona. Jer ako zoves istu osobu, neces ga moci dobiti...

Ako nemas iskustva, onda naravno da ces svakog puta kada ti nestane telefona (gotovo svaki dan bar jedanput), zvati podrsku (oni ce ti reci kako da resetujes modem.. i onda opet ako ti ne proradi cekas ne znam ni ja koliko i onda nadodje, pa te onda valjda opet zovnu mozda da vide radi li ti..
To je bezveze gubljenje vremena... Pogotovo ukoliko ti treba 24h telefon, a ne da prekida "ponekad"..

Ljudi dosli neki dan da vide u cemu je problem, i naravno radilo sve pa nisu mogli nista, a jos jednom dolazili i zamijenili one spavice, ali opet i dalje se isto desava.

Znaci ja nemam mojutv, ali imam nekog koga zovem cesto koji ima mojutv.

Zato sam rekao, bolje ostaviti i svoj stari broj telefona, da ga ne iskljucujes, pa ako zoves nekog da zoves preko mojetv, a da tebe zovu na tvoj stari broj, kako ti ne bi "stopao telefon".
kone

#1770 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Image

Evo danasnja brzina paketa 8G :shock:
Skream

#1771 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

kone wrote:Image

Evo danasnja brzina paketa 8G :shock:
I meni speedtest pokazije manje ali DL mi je normala kad skidam. 1Mbit koliki mi je i paket.
kone

#1772 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Image

Evo sad je bolje,ali i dalje nedovoljno.Ipak je paket od 2mbs-a..Vidi ping-a :-)
Skream

#1773 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Ping je hahahah
meni sve dure!
Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1774 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

Imate li vi pametnijeg posla od posjećivanja Speedtesta?
Skream

#1775 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

a ti od pametovanja?
hahaha šala :-)
Locked