MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- bingov buraz
#1751 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Meni su obojica OK,samo da bude dobra borba.
Overeem je sljedeci u redu za title shot zar ne?
-
enisss
#1752 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Koje si ti druze Nelsonove borbe gledao?..Pa u svakoj borbi u kojoj nije odmah nokautirao protivnika je imao problema sa cardiom....UnscarD wrote:Ima tu i genetike ... Nelson je borac za kojeg kontas da ne moze stajati na nogama poslije jedne runde a on ima bolji kardio od vecine HW boraca...
Cinjenica jeste da kada se neki sport dovede do vrhunca i kada svi borci znaju sve trikove, onda zaista najvise dolazi do izrazaja konstitucija...
Jon Jones i Benson Handerson su predstavnici tog trenda. Pa i Anderson Silva donekle a vremenom ce predpostavljam biti sve vise takvih ...(rory koji dolazi je vec 5-7 cm visi od GSP-a) itd itd ...
-
semma
#1753 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nisam pratio forum ranije pa ne znam da li je bilo.STRASAN NOKAUT sarajevskog mma borca:
https://www.youtube.com/watch?v=FqeC7z7lmmY
https://www.youtube.com/watch?v=FqeC7z7lmmY
-
enisss
#1754 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cain je uvijek izuzetno agresivan...i uvijek ide naprijed..no pravi jednu veliku gresku..a to je da dize glavu..tako da je otvoren za kontru...novi.dan.nova.nafaka wrote:Bez obzira što mi je Cain nešto simpatičniji, mislim da će ga Junior dobiti. Cain nema tako jaku bradu/glavu za podnijeti udarac:protiv Konga 2 puta (početak prve i druge runde) i Juniora jednom je teturao nakon udaraca koje bi Nelson sa smiješkom podnio. Junior je previše brz za njega, no opet, budemo vidjeli...UnscarD wrote:akva su predvidjanja za subotu za JDS -Cain ... ovo je totalno nezahvalno za predvidjanje...ja mislim da ce JDS ponoviti prvi mec sto mi je zao jer je Cain stvarno u svakom aspektu vrhunski borac...
Isto tako..svaki put kad uputi low kick on stoji ispred protivnika..vidjelo se to u borbi protiv Rothwella...
Last edited by enisss on 25/12/2012 17:46, edited 1 time in total.
-
enisss
#1755 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
OVereem ce se boriti protiv Antonia Silvebingov buraz wrote:Meni su obojica OK,samo da bude dobra borba.
-
phenom1921
#1756 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
cain mi je punoo drazi i volio bih da uzme, ali bice mu jebeno teskoo.. neko mrcvarenje, pokusati izmoriti jds koji isto ima odlican cardio, ali cisto sumnjam da mu je na nivou caina. neka pobjeda podijeljenom sudijskom odlukom je koliko toliko moguca, mada i to jako tesko. cormier i overem vec imaju po meni malo vece sanse, imaju snagu u rukama da jednim udaracem nokautiraju protivnika, sto cain svi znamo blago receno nema. uglavnom ne bih valjalo da i ova kategorija dobije neprikosnovenog vladara kao sto ima lhw, mw ili ww itd. izgubice ove borbe za pojas svaku draz.
-
phenom1921
#1757 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
od ostalih borbi zanimljivo ce biti boetsch vs philipou, a pogotovo miller vs lauzon. od lebena i belchera ocekujem lagane pobjede.
-
enisss
#1758 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Onaj Boetsch je bas onako nezgodan...ja vjerujem da ona pobjeda protiv Lombarda nije nimalo slucajna...sto se tice Miller Lauzon...obojica su veoma dobri grapleri..no u stand-up-u dajem blagu prednost Lauzonu..najvise zbog njegove brzine...phenom1921 wrote:od ostalih borbi zanimljivo ce biti boetsch vs philipou, a pogotovo miller vs lauzon. od lebena i belchera ocekujem lagane pobjede.
Leben isto mislim da ce dobiti a Belcher nece imati bas tako lak posao..Okami ga je vec jednom dobio..a i ovaj put su sanse podjednake obojici...
- novi.dan.nova.nafaka
#1759 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Baš iz 2 kontre je dobio od Konga, a i od JDS-a. No, ti ljudi imaju jake timove, i ako iz te dvije borbe nije ništa naučio onda i nije zaslužio da prođe dalje.enisss wrote:Cain je uvijek izuzetno agresivan...i uvijek ide naprijed..no pravi jednu veliku gresku..a to je da dize glavu..tako da je otvoren za kontru...
Isto tako..svaki put kad uputi low kick on stoji ispred protivnika..vidjelo se to u borbi protiv Rothwella...
E sad, ono što se meni lično čini je da to Cain ima bradu stakleniju nego Cro Cop. A takav će teško uzeti pojas...
-
enisss
#1760 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
sve taktike padaju u vodu kad dobijes saku u glavunovi.dan.nova.nafaka wrote:Baš iz 2 kontre je dobio od Konga, a i od JDS-a. No, ti ljudi imaju jake timove, i ako iz te dvije borbe nije ništa naučio onda i nije zaslužio da prođe dalje.enisss wrote:Cain je uvijek izuzetno agresivan...i uvijek ide naprijed..no pravi jednu veliku gresku..a to je da dize glavu..tako da je otvoren za kontru...
E sad, ono što se meni lično čini je da to Cain ima bradu stakleniju nego Cro Cop. A takav će teško uzeti pojas...
-
phenom1921
#1761 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ma uzima belcher, siguran sam. ne znam, on je meni vazda bio strasan potencijal i imam osjecaj da je sad potpuno sazrio kao borac i koliko sam upratio trenira maximalno, a u zadnjem mecu sa palharesom je bio strasan. "sreca" pa se povrijedi, pa ne bi meca sa belfortom, samo iz razlog sto je meni vitor jedan od drazih boraca, guravo bi bilo. vecina boraca, pa i sam okami poslije izgubljene borbe za pojas i to na onakav nacin izgube volju za treningom jedno vrijeme, a on je izgubio i od boetscha poslije toga. belcher nije ni izbliza onaj borac kao u prvom mecu sa okamiem, ja vjerujem da ce ga demolirat, nikad se ne zna u mma, al eto to je moja prognoza.enisss wrote:Onaj Boetsch je bas onako nezgodan...ja vjerujem da ona pobjeda protiv Lombarda nije nimalo slucajna...sto se tice Miller Lauzon...obojica su veoma dobri grapleri..no u stand-up-u dajem blagu prednost Lauzonu..najvise zbog njegove brzine...phenom1921 wrote:od ostalih borbi zanimljivo ce biti boetsch vs philipou, a pogotovo miller vs lauzon. od lebena i belchera ocekujem lagane pobjede.
Leben isto mislim da ce dobiti a Belcher nece imati bas tako lak posao..Okami ga je vec jednom dobio..a i ovaj put su sanse podjednake obojici...
a lauzon vs miller ako zavrsi u parteru ce biti uzivanje gledati, pravi sah mec
- madFlava
#1762 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Uzima i ovo JDS.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1763 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Pazi nema puno uopste HW boraca koji mogu drzati ritam 3 runde...moze to Cain, JDS vjerovatno Barry, Congo...to ne moze Lesnar, Carwin, Mir i generalno veci borci ... meni je Nelson izgledao sa istim ili boljim cardiom od recimo Mirka (a to ni izbliza ne izgleda tako kada if pogledas fizcki) a sama cinjenica da ima cesto borbe koje traju 3 runde i da ga recimo JDS nije zavrsio govori da ima cardio koji nije vrhunski kakav ima Cain ili JDS ali je daleko bolji od mase boraca iz HW a sto opet nikada ne bi rekao gledajuci ga sa onom stomacinom...enisss wrote:Koje si ti druze Nelsonove borbe gledao?..Pa u svakoj borbi u kojoj nije odmah nokautirao protivnika je imao problema sa cardiom....UnscarD wrote:Ima tu i genetike ... Nelson je borac za kojeg kontas da ne moze stajati na nogama poslije jedne runde a on ima bolji kardio od vecine HW boraca...
Cinjenica jeste da kada se neki sport dovede do vrhunca i kada svi borci znaju sve trikove, onda zaista najvise dolazi do izrazaja konstitucija...
Jon Jones i Benson Handerson su predstavnici tog trenda. Pa i Anderson Silva donekle a vremenom ce predpostavljam biti sve vise takvih ...(rory koji dolazi je vec 5-7 cm visi od GSP-a) itd itd ...
- amra67
#1764 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cain zna ako izgubi da tek za 2 godine a mozda nikako ce dobiti sansu da se bori za titulu..zato ocekujem pametnu taktiku od caina i vjerujem da ce duze od 3 runde trajati ovaj mec..cain i sam zna da ako bude isao da boksuje sa jds da male sanse ima za pobjedu. Sad vjerovatno rade na taktici sto prije jds baciti na pod i pokusati na podu zavrsiti..ali treba naci rupu u odbrani jds protov obaranja i ako to nadju onda sanse su mnogo vece nego da boksuje sa njim..poslije ovog ufc je po meni jos bolji ufc aldo vs edgar to ce da bude vatromet 
-
enisss
#1765 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
@Unscar
JDS nije mogao zavrsiti Nelsona jer covjek ima najjacu bradu u cijelom UFC-u...da je u onom mecu bio bilo ko drugi naspram JDS-a vec u prvoj rundi bi bio nokaut...
Mirko definitivno ima bolji cardio od Nelsona...kad pogledas..Nelson se i ne trosi nesto previse...jako malo udara nogama...a i sakama nista pretjerano..uglavnom ceka borca na onaj svoj desni krose..i to je to...
JDS nije mogao zavrsiti Nelsona jer covjek ima najjacu bradu u cijelom UFC-u...da je u onom mecu bio bilo ko drugi naspram JDS-a vec u prvoj rundi bi bio nokaut...
Mirko definitivno ima bolji cardio od Nelsona...kad pogledas..Nelson se i ne trosi nesto previse...jako malo udara nogama...a i sakama nista pretjerano..uglavnom ceka borca na onaj svoj desni krose..i to je to...
-
enisss
#1766 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ja mislim da ce Cain imati veci problem da zadrzi JDS-a na podu..nego da ga obori...gotovo sam siguran da ce mu to uspjeti ako napravi dobru pripremu i tajming...sjetim se JDS-a protiv Mir-a..kada je Mir imao onaj single leg..cini mi se da je malo falilo da JDS zavrsi na podu...ili mi se mozda samo ciniloamra67 wrote:Cain zna ako izgubi da tek za 2 godine a mozda nikako ce dobiti sansu da se bori za titulu..zato ocekujem pametnu taktiku od caina i vjerujem da ce duze od 3 runde trajati ovaj mec..cain i sam zna da ako bude isao da boksuje sa jds da male sanse ima za pobjedu. Sad vjerovatno rade na taktici sto prije jds baciti na pod i pokusati na podu zavrsiti..ali treba naci rupu u odbrani jds protov obaranja i ako to nadju onda sanse su mnogo vece nego da boksuje sa njim..poslije ovog ufc je po meni jos bolji ufc aldo vs edgar to ce da bude vatromet
-
UnscarD
#1767 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Apsolutno se slazem da Mirko ima bolji kardio kada bi mjerili samo to ali Nelson ono "gas tanka" sto ima ocigledno jako dobro rasporedi (sto kazes, ne trosi se previse) jer covijek izgura cesto 3 runde...on da je bio grogi totalno protiv JDS-a popio bi nokaut kakvu god bradu da ima ali nije iako ga je JDS demolirao...hocu samo da kazem da me fascinira da covijek onakve konstitucije uopste ima sta da trazi u vrhu UFC-a ...poslednji borac onakve konstitucije kojeg se ja sjecam je bio Tank Abbot ali on je imao ocigledan problem sa cardiom vec u drugoj rundi a Nelson to gura ...mislim belly choke hahahaha...enisss wrote:@Unscar
-
UnscarD
#1768 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nedavno je JDS-ov BJJ trener izjavio nesto u fazonu da JDS ima najpodcjenjeniji ground game u UFC-u uopste ...a i sumnjam da Cain nije toga svijestan ... ipak on dolazi iz tima Noguiera...enisss wrote:Ja mislim da ce Cain imati veci problem da zadrzi JDS-a na podu..nego da ga obori...gotovo sam siguran da ce mu to uspjeti ako napravi dobru pripremu i tajming...sjetim se JDS-a protiv Mir-a..kada je Mir imao onaj single leg..cini mi se da je malo falilo da JDS zavrsi na podu...ili mi se mozda samo ciniloamra67 wrote:Cain zna ako izgubi da tek za 2 godine a mozda nikako ce dobiti sansu da se bori za titulu..zato ocekujem pametnu taktiku od caina i vjerujem da ce duze od 3 runde trajati ovaj mec..cain i sam zna da ako bude isao da boksuje sa jds da male sanse ima za pobjedu. Sad vjerovatno rade na taktici sto prije jds baciti na pod i pokusati na podu zavrsiti..ali treba naci rupu u odbrani jds protov obaranja i ako to nadju onda sanse su mnogo vece nego da boksuje sa njim..poslije ovog ufc je po meni jos bolji ufc aldo vs edgar to ce da bude vatromet
Ja mislim da je Cain puno vise motivisan od JDS-a ali da to nece biti dovoljno... i mislim da ova borba ide u parter 100% jer je Cain na tezak nacin naucio da nema potrebe da boksuje sa JDs-om ali da cemo onda vidjeti novu dimenziju JDS-a na podu ...
Dakle moj novac ide na JDS-a...ponajvise zbog toga sto mi se cini da je brada Caina njegov najslabiji dio a to je u ovome mecu od velikog znacaja...
- medjutim
#1769 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Sutra speTakl
U ponedjeljak 10 sati borilackog ludila iz Japana.
U utorak cu dobiti zahtjev za razvod od zene...
-
UnscarD
#1770 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
hahaha...medjutim wrote:Sutra speTakl![]()
- Cracked
#1771 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Definitivno, to smo i ranije vidili. Protiv onog traljavog konga je primio na pocetk usvake runde i koljena su odmah popustila. Prelako ga je svaki put zakacio a jds nije kongo i to se vidjelo.UnscarD wrote: Dakle moj novac ide na JDS-a...ponajvise zbog toga sto mi se cini da je brada Caina njegov najslabiji dio a to je u ovome mecu od velikog znacaja...
Mada bi iskreno volio da cain dobije ali sam skeptican...
- madFlava
#1772 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
komentar s youtubea 
lol at Cain trying to match JDS's stance, will be a hell of a fight.
lol at Cain trying to match JDS's stance, will be a hell of a fight.
- drugodtvogdruga
#1773 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Po prvi put u Cain-ovoj karijeri neko ga ufatio perfektnim udarcem i odma ima 'staklenu bradu', jao, lik do JDS borbe neporazen bio, i JDS bi sa onim udarcem nakautirao bilo kojeg borca u UFC-u, ovo ce totalno drugacija borba biti i u to ce se svako uvjeriti! Moze otic i tamo i vamo i zato je glupo prognozirati ovakav match-up.
- Cyrax
#1774 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nista od prijenosa...
Ujutru skidati torrent i ne otvarati druge stranice pa i google ,nema druge
Inace pare na JDS. Smedji ponos ima sansi (sto ne znaci da ce i tad pobijediti) jedino ako ga baci na pod ali lako je tudjim .... gloginje mlatiti.
Ujutru skidati torrent i ne otvarati druge stranice pa i google ,nema druge
Inace pare na JDS. Smedji ponos ima sansi (sto ne znaci da ce i tad pobijediti) jedino ako ga baci na pod ali lako je tudjim .... gloginje mlatiti.
-
UnscarD
#1775 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
I ja cu torrent skidati + filestube paralelno ali to potraje jer bude bas malo seedova u pocetku...
Ako ima neki stream javite, ne spava mi se veceras...
Oba su super, oba su "rags to riches" prica ,,,ali navijam za JDS-a...
Drugodtvogdruga...i Kongo je Caina poljuljao 2-3 puta u mecu ali se Cain nevjerovatno brzo pribrao svaki put a mislim da JDS udara za klasu bolje od Konga ...prevodi ovo Cain u parter sigurno jer to je jedino sto mu moze donjeti pobjedu ...a jeste nezahvalan mec za prognozu totalno ali i najbolji ove godine ...znam samo da je sutra uzivanje totalno, nedelja, lagano i vrhunski event
Ako ima neki stream javite, ne spava mi se veceras...
Oba su super, oba su "rags to riches" prica ,,,ali navijam za JDS-a...
Drugodtvogdruga...i Kongo je Caina poljuljao 2-3 puta u mecu ali se Cain nevjerovatno brzo pribrao svaki put a mislim da JDS udara za klasu bolje od Konga ...prevodi ovo Cain u parter sigurno jer to je jedino sto mu moze donjeti pobjedu ...a jeste nezahvalan mec za prognozu totalno ali i najbolji ove godine ...znam samo da je sutra uzivanje totalno, nedelja, lagano i vrhunski event