KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ExNihilo

#1751 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ExNihilo »

saga wrote:
I ja to učinih, i prvi dan haman predah, samo što ovi moji odbijeni :lol:
Kako znaš da su odbijeni?
saga

#1752 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saga »

Javili firmi, a ovi javili meni
girogiric2012

#1753 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Za ove JAVNE POZIVE preko zavoda nije nikakva tajna,meni su recimo za ovaj govorili svi u raznim zavodima od opstinskog do federalnog da ce izaci jos od maja,i evo ga decembar,ali ko ceka taj doceka....Nakon niza odbijenih molbi od raznih poslodavaca da me prime preko ovog programa konacno jedan pristane kad je bio javni poziv u avgustu fzzz-a prilika za sve,medjutim odbiju ga, kazu ne obavlja djelatnost koju mi trazimo pa cekaj neki drugi javni poziv :-) ,pa docekam ovaj ali sa drugim poslodavcem jer onaj predhodni vise nije bio zainteresovan :x .Kad sam u petak zvao da vidim sta se desava kaze teta imamo 600 zahtjeva pa ne moze to odmah da se zna,ali kaze ako ne prodjes bice ponovo u januaru kantonalni javni poziv... :evil:
FemaleMe

#1754 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by FemaleMe »

girogiric2012 wrote:Za ove JAVNE POZIVE preko zavoda nije nikakva tajna,meni su recimo za ovaj govorili svi u raznim zavodima od opstinskog do federalnog da ce izaci jos od maja,i evo ga decembar,ali ko ceka taj doceka....Nakon niza odbijenih molbi od raznih poslodavaca da me prime preko ovog programa konacno jedan pristane kad je bio javni poziv u avgustu fzzz-a prilika za sve,medjutim odbiju ga, kazu ne obavlja djelatnost koju mi trazimo pa cekaj neki drugi javni poziv :-) ,pa docekam ovaj ali sa drugim poslodavcem jer onaj predhodni vise nije bio zainteresovan :x .Kad sam u petak zvao da vidim sta se desava kaze teta imamo 600 zahtjeva pa ne moze to odmah da se zna,ali kaze ako ne prodjes bice ponovo u januaru kantonalni javni poziv... :evil:
Jel to znaci u januaru ce biti novi konkurs za finansiranje pripravnika???

Eh, sta meni nije fer?! U konkursu pise " vazi samo za osobe koje su prije objavljivanja konkursa bile prijavljene na birou za zaposljavanje", ostali ne. Znaci ja sad trebam lezati kuci, biti na birou, tj. na teretu drzavi i cekati na ovaj konkurs jednom u godini da pokusam svoju srecu, i opet je upitno da li ce upaliti. A ja sam u radnom odnosu ( nije u mojoj struci), a nemam odradjen pripravnicki u svojoj struci. Sad ja nemam pravo da se prijavim na ovaj konkurs (da odradim svoj pripravnicki u svojoj struci koji mi je neophodan) jer sam zaposlena, radim, moram sebi zaradjivati, odlucila da ne lezim kuci, nisam na birou sto je i njima i drzavi bolje, nisam im na teretu, i onda nemam pravo da se prijavim. NIJE FER, na ovu tacku bih se ja zalila. :x
vivaxa

#1755 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

Jel ko zna kakve su sanse da taj novi konkurs bude stvarno u Januaru 2013 a NE 2014 ili je to opet neka prica iz supljeg u prazno :-) koje prosipa osoblje tih insitucija onako beze da nas malo ko zabave :shock:
girogiric2012

#1756 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Meni su rekli da ce biti sad u januaru kantonalni javni poziv,kao to je 100% sigurno.

I neko je ranije pitao vezano za godine,pa evo informacija da su ovim trenutnim projektom (prvo radno iskustvo) obuhvaceni i oni koji su napunili 30 godina.
AlbatrosXL

#1757 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AlbatrosXL »

PAZI SAD OVO :shock:

OBAVIJEST
Poštovani,
Obavjestavamo Vas da je Ministarstvo zdravstva i socijalne politike zavrsilo postupak odabira prijavljenih kandidata na javni oglas za prijem volontera u kantonalnim ministarstvima SBK/KSB
Vasoj zamolbi nije udovoljeno, prvenstveno iz razloga velikog broja prijavljenih kandidata.
Iskreno se nadamo da ce Vasoj zelji za radnim angazmanom biti udovoljeno u slijedecem javnom oglasu Vlade ili kod drugog poslodavca.

nit` intervjua, nit` testa, nit` icega...
al` evo makar su se udostojili poslati obavijest dok druga ministarstva čak ni to...

BiH = :run:
kokuz_sa

#1758 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
suze me oblise
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

posalji taj mail ili kopiju pisma nekim novinama da stave u rubriku vjerovali ili ne :D :D
harač

#1759 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by harač »

ljudi se drže prior in tempore... :P :D
MASTER_NO1

#1760 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

AlbatrosXL wrote:PAZI SAD OVO :shock:

OBAVIJEST
Poštovani,
Obavjestavamo Vas da je Ministarstvo zdravstva i socijalne politike zavrsilo postupak odabira prijavljenih kandidata na javni oglas za prijem volontera u kantonalnim ministarstvima SBK/KSB
Vasoj zamolbi nije udovoljeno, prvenstveno iz razloga velikog broja prijavljenih kandidata.
Iskreno se nadamo da ce Vasoj zelji za radnim angazmanom biti udovoljeno u slijedecem javnom oglasu Vlade ili kod drugog poslodavca.

al` evo makar su se udostojili poslati obavijest dok druga ministarstva čak ni to...

to ti je KRTITERIJ PO ABECEDI :)))))
dim na vodi

#1761 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dim na vodi »

Evo ni ja nisam prosao na ovom konkursu FZZZa...
Kazu da je jedini kriterij bio: "ko prije djevojci, njemu djevojka"!!!
SVASTA!!!!
konkurs izasao 05.12. a ja zakasnio vec 10.12.
Da smo kakva normalna zemlja, pa da se igramo tuzakanja...Ovako s ovim cudnim kriterijem moze biti milion malverzacija.

Stara kineska kletva:
Da Bog dA zivio u zanimljiva vremena!

Ovo je bas zanimljivo

:bih:
Mariella

#1762 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mariella »

Izvini, mozes li samo reci kako si saznao da nisi prosao? Jesu te oni zvali, ili si isao ti da pitas...
namaste

#1763 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by namaste »

ja sam u FZZZ predala obrasce 06.12.
poslodavca sam nasla jos prije mjesec dana i dogovorila se tad sve sa njim.

jutros oko 9 sati sam nazvala FZZZ, da bi mi neka dzukela rekla da je javljeno prosle nedelje svima koji su prosli, a da ove nedelje javljaju onima koji nisu.
danas u 3 poslije podne me zove teta i kaze mi da sam prosla i da sutra dodjem po ugovore :D

ukoliko zovete FZZZ, necete dobit nikakvu normalnu informaciju.
Mariella

#1764 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mariella »

Ja sam isto predala 06.12. i jos nista ne znam... Sad si me na sekundu prepala kad procitah da su vec javili onima koji su prosli :D

Valjda bi trebali javljati ljudima onim redom kako su predavali, al ne mogu da vjerujem da u tom slucaju to tako sporo ide :-)
ExNihilo

#1765 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ExNihilo »

Vjerovatno je od općine do općine različito.
Mariella

#1766 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mariella »

Ne znam, mozda, samo da mi je da vise zavrsim s tim :-D
balooon

#1767 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by balooon »

namaste wrote:ja sam u FZZZ predala obrasce 06.12.
poslodavca sam nasla jos prije mjesec dana i dogovorila se tad sve sa njim.

jutros oko 9 sati sam nazvala FZZZ, da bi mi neka dzukela rekla da je javljeno prosle nedelje svima koji su prosli, a da ove nedelje javljaju onima koji nisu.
danas u 3 poslije podne me zove teta i kaze mi da sam prosla i da sutra dodjem po ugovore :D

ukoliko zovete FZZZ, necete dobit nikakvu normalnu informaciju.
namaste koliko ces platu primati godinu dana da mi kazes ako nije problem.pretpostavljam bices prijavljena.zavod ti placa firmi 460km?..a koliko tebi firma?..ako mozes samo da pojasnis mi to sve malo...hvala..i ostali koji su primljeni ako mogu dati informacije ovakve vrste
ExNihilo

#1768 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ExNihilo »

A što ti ne bi malo prelistao ovu temu, samo 2-3 stranice unazad, pa pronašao odgovor? Mrsko ti, ha?
maher_

#1769 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by maher_ »

Jeli bio neko od forumasa na testiranju u Bosnalijeku u petak ili jucer (ponedjeljak), jesu kome sta javljali ?
dim na vodi

#1770 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dim na vodi »

Mariella wrote:Izvini, mozes li samo reci kako si saznao da nisi prosao? Jesu te oni zvali, ili si isao ti da pitas...
U KS je proslo 129 ljudi. Medju njima-mene nema :shock:
To mi je neki ciko iz FZZZa preko telefona saopcio
rossonera

#1771 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by rossonera »

Ja zvala fzzz i onaj ciko mi dao neki broj da nazovem kao oni imaju spiskove, ja nazvala kad ono kantonalni zavod i pitala da li meni mozete reci jesam li prosla, kaze ne ima kolegica koja to radi, obavjestava sve one koji su prosli. :-? tako da izgleda da nisam jer mi niko jos nista nije javio :D
froggy

#1772 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by froggy »

Pozdrav, jel neko bio na testiranju za pripravnike u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice (13.12.), jel iko dobio ikakav odgovor???Unaprijed hvala
dezurni_ucenik

#1773 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

rossonera wrote:Ja zvala fzzz i onaj ciko mi dao neki broj da nazovem kao oni imaju spiskove, ja nazvala kad ono kantonalni zavod i pitala da li meni mozete reci jesam li prosla, kaze ne ima kolegica koja to radi, obavjestava sve one koji su prosli. :-? tako da izgleda da nisam jer mi niko jos nista nije javio :D

Jel ima negdje na internetu taj spisak? Ne zovu ni mene znaci i ja ga poduvah.A rekose da ce kantonalni krenuti pocetkom februara(to treba racunati kraj/sredina marta).
P308

#1774 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by P308 »

.
bavi

#1775 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bavi »

AlbatrosXL wrote:PAZI SAD OVO :shock:

OBAVIJEST
Poštovani,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply