Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Area_51

#1751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Area_51 »

Pedja Kojovic wrote:area 51

Ja sam bio ovdje za vrijeme rata i clan sam Izvrsnog odbora.

Ukoliko je vasa konspiracijska teorija o Srdjanu Dizdarevicu tacna onda je moguce
da ja na sastancima IO sjedim pored covjeka koji se zove i izgleda kao Srdjan Dizdarevic.
Lazni Srdjan. (Koji je u IO sletio u UFO-u?)

p.k.
Dobro, onda evo direktno pitanje.

Kako je i na kojem organu izabran Srdjan Dizdarevic, na ciji prijedlog. Kako se onda u Vasoj stranci udje u najvise tijelo ako ne putem Kongresa, na prijedlog neke baze iz mjesne zajednice, opcine, neceg. Ako ste onako od oka to malo kooptirali, onda u redu, imate izrazen demokratski sistem, primjenjen cossa nostra.

Nije teorija zavjere, vec na zaobilazne odgovore moram postavljati direktna pitanja. Nije mi vazno sto ga nema na internet stranici, stvarno, to ce vec neko popraviti, vec me interesuje kako se to i po kojoj proceduri izabere neko u najvise tijelo Vase stranke. Mogu li i ja biti clan Izvrsnog odbora, evo cu se sutra uclaniti ako mi to ponudite, jer ako ne mogu, imate proceduralan problem ili sto je Srdjan Dizdarevic vazniji od mene. Namjerno fatam ovdje na ovo »vazniji« da vam dam izlaz jer proceduru necete pominjat iz svima nama jasnih razloga.

Za Jezu.
Da, JNA nakon raspada Jugoslavije je bila strana vojska u tudjoj zemlji, koja je dan ranije, bas ona, ispalila oko 5.000 granata na moj grad. Da, ta jednonacionalna vojska je agresorska, jer da nije trebala se mirno povuci kuci. Da, njeni generali placani iz Beograda do kraja rata osudjeni su u Hagu, izmedju ostalog i za zlocine protiv Sarajeva, pocev od 5. aprila 1992. Da, pripadnici JNA su pravnom analogijom pripadnici agresorske vojske. Da, necu ovdje pripadnike agresorske vojske i nikakva me demokratija o tome ne interesira. Ako ste ovdje za njih, onda ste kao i oni.

Ne, stvarno i iskreno ne volim stranke koje ne daju precizan odgovor.
Alfa_Ze

#1752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

Gos. Kojovicu, mozda sam dosadan (vjerovatno jesam),ali niste mi priustili odgovor na pitanje ili ga pokusavate vjesto eskivirati :

Srdjan Dizdarevic je napustio mjesto Predsjednika Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine, te postao clan “Nase stranke’. Po vasim tvrdnjama ( u koje ne sumnjam ), je i clan Izvrsnog odbora ‘’Nase stranke’’.

Pitanje : odlaskom sa celne pozicije Predsjednika Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine, je NESPOJIVO da gosp Dizdarevic ( pristupanjem vasoj stranci ), ima dodir sa bilo kojom NEVLADINOM ORGANIZACIJOM

- gosp Dizdarevic je trebao podnijeti i ostavku i na mjesto potpredsjednika Medunarodne helsinske federacije
- gosp Dizdarevic je trebao podniti i ostavku na mjesto u Upravnom odboru nevladine Fondacije Istina Pravda Pomirenje ( na cijem je celu Sinan Alic, trenutno V.D. Predsjednik Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine )
- da li se gosp Srdjan Dizdarevic nalazi na funkciji koordinatora za medjunarodnu saradnju Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine ??

Jako je zanimljiva ta kombinatorika NEVLADINIH funkcionera. Dok je gosp. Dizdarevic bio Predsjednika Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Sinan Alic je bio ( i sada je ) clan Upravnog odbora Helsinskog komiteta za ljudska prava BiH.
Ali je i gosp. Dizdarevic kao tadasnji predsjednik Helsinskog komiteta za ljudska prava BiH, bio ( i sada je ) clan Upravnog odbora nevladine Fondacije Istina Pravda Pomirenje, na cijem je celu Sinan Alic.

Ako laze koza, ne laze rog :

Fondacije Istina Pravda Pomirenje :
http://www.fondacija-ipp.ba/fond/odbor.html

Helsinskog komiteta za ljudska prava BiH :
http://www.bh-hchr.org/onama.htm

ps. Nisam clan niti jedne partije i najobicniji sam gradjanin ;-) , koji eto ne cita samo Avaz, nego svu BH dnevnu i ostalu stampu
Last edited by Alfa_Ze on 30/04/2010 23:12, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#1753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

alfa ze

Pa jeste, malo.
O nacinima na koje se biraju clanovi organa mozete procitati u nasem statutu koji se nalazi na nasoj web stranici.
Ukoliko sumnjate da je u pitanju tzv. konflikt interesa onda je vasa gradjanska duznost da to prijavite CIK-u.

p.k.
vee-jay

#1754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

Pedja Kojovic wrote: Mnogi, ukljucujuci i mene, clanovi i funkcioneri Nase stranke mogu s ponosom reci da su branili svoju zemlju.
protiv koga?

hvala unaprijed na odgovoru.
Pedja Kojovic

#1755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vee jay

Nebitno.

p.k.
mahalik

#1756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

Pedja Kojovic wrote:vee jay

Nebitno.

p.k.
zašto je nebitno?
nisam ovdje nikad postavio pitanje sad ga postavljam
Peđa je li ovdje bio građanski rat ili agresija?
Alfa_Ze

#1757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

Alfa_Ze wrote:Gos. Kojovicu,
Pitanje : odlaskom sa celne pozicije Predsjednika Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine, je NESPOJIVO da gosp Dizdarevic ( pristupanjem vasoj stranci ), ima dodir sa bilo kojom NEVLADINOM ORGANIZACIJOM

- gosp Dizdarevic je trebao podnijeti i ostavku i na mjesto potpredsjednika Medunarodne helsinske federacije
- gosp Dizdarevic je trebao podniti i ostavku na mjesto u Upravnom odboru nevladine Fondacije Istina Pravda Pomirenje ( na cijem je celu Sinan Alic, trenutno V.D. Predsjednik Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine )
- da li se gosp Srdjan Dizdarevic nalazi na funkciji koordinatora za medjunarodnu saradnju Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine ??

Jako je zanimljiva ta kombinatorika NEVLADINIH funkcionera. Dok je gosp. Dizdarevic bio Predsjednika Helsinskog komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Sinan Alic je bio ( i sada je ) clan Upravnog odbora Helsinskog komiteta za ljudska prava BiH.
Ali je i gosp. Dizdarevic kao tadasnji predsjednik Helsinskog komiteta za ljudska prava BiH, bio ( i sada je ) clan Upravnog odbora nevladine Fondacije Istina Pravda Pomirenje, na cijem je celu Sinan Alic.

Ako laze koza, ne laze rog :

Fondacije Istina Pravda Pomirenje :
http://www.fondacija-ipp.ba/fond/odbor.html

Helsinskog komiteta za ljudska prava BiH :
http://www.bh-hchr.org/onama.htm
Pedja Kojovic wrote:alfa ze

Pa jeste, malo.
O nacinima na koje se biraju clanovi organa mozete procitati u nasem statutu koji se nalazi na nasoj web stranici.
Ukoliko sumnjate da je u pitanju tzv. konflikt interesa onda je vasa gradjanska duznost da to prijavite CIK-u.

p.k.
Sta znaci ovo ''jeste, malo'' ?? A onda me upucujete na CIK ??
to bi isto bilo kad bih pitao djevojku ... '' jesi li nevina'' ...... a ona odgovori...... ''jesam, malo'' .... pa me uputi na ginekologa !!

Postavio sam vam konkretno pitanje ( sa dokazom ), pa shodno tome ocekujem i opsirniji i konkretniji odgovor !! Pokazite svoju iskrenost i sirinu, da se razlikujete od ostalih stranaka.

Hvala unaprijed !!
lukavac

#1758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lukavac »

Malo je offtopic, ali nadam se da necete zamjeriti.
U velikom broju postova onih, koji ocito imaju simpatije prema NS, vidim potrebu da objasne sustinu stvari onima koji konstantno napadaju NS.
Ljudi, nemojte se truditi. Smatram da Pedja odlicno radi svoj posao ovdje.
Ali, demokraticna smo zemlja, ili barem pokusavamo biti.
Drugog i drugacijeg razmisljanja bice uvijek. Cak i mi, simpatizeri NS, sasvim sigurno nemamo identicne stavove po bas svim pitanjima. Sasvim sigurno ne bih mogao potpisati bas svaku odluku NS, ali to nije razlog da ih napadam, pljujem i omalovazavam njihov rad i trud. Imam osjecaj da moramo sebe privici na demokratiju i uvazavanje drugacijeg misljenja. I upravo zbog toga kazem, ne pokusavajte da sve objasnite. Onima koji vjeruju u novu opciju i njihove ideje, njihov plan i program je jasno, sta, kako i zasto se nesto radi. Onima, kojima to nije jasno, sasvim sigurno nece pomoci svo zalaganje svih nas na forumu da ih "prosvjetlimo".
Mislim da Pedja radi odlicnu stvar i steta je samo sto se na forumu ne vrti veci broj ljudi koji su spremni da otvore svoje vidike i prihvate i novi nacin rjesavanja problema, a ne konstantno vec 15 godina udarati u isti ritam i nadati se da cemo konacno "potrefiti" pravi ton. Posto na forumu nema velikog broja ljudi, tu smo svi mi, koji trebamo u svojoj okolini uticati na to da ljudima priblizimo ovu ideju, a na njima je da se u njoj pronadju ili ne. Siguran sam da ima jos dosta ljudi koji bi prepoznali kvalitet koji se nudi i koji bi vidjeli sustinsku razliku u pristupu problematici.

p.s. oni koji se ne slazu sa mnom, na to imaju svako pravo, ali bi ih zamolio da me svojim odgovorima ne pokusavaju "odvratiti" sa mog krivog puta. Valjda i ja imam pravo na svoje misljenje. Ili oni ne misle tako.
Alfa_Ze

#1759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

@ lukavac

Ovo je najposjeceni Forum u BiH, dakle VISE je citaniji i od Radoncicevog ‘’Dnevnog avaza‘’ i Selimovicevog ‘’Oslobodjenja’’ ZAJEDNO.
‘’Nasa stranka’’ se pokusava predstaviti kao nesto NOVO, kao GRADJANSKA OPCIJA,kao alternativa danasnjoj nacionalistickoj oligarhiji na vlasti. Da bi to buduci glasaci zaista PREPOZNALI, njihovi stavovi moraju biti JASNI, KONKRETNI, bez ono ‘’mozda ce biti’’, ili ‘’ako bude bice – ako nebude nece biti’’ !!
Moraju imati jasan stav PO SVIM PITANJIMA, jer mozda ce vec ko sutra obnasati novu vlast.
Rukovodstvo ‘’Nase stranke’’ treba pokazati/dokazati budicim glasacima da su usli u politiku RADI BUDUCEG BOLJITKA NARODA, sto i jeste osnovna premisa njenog osnivaca UVAZENOG Danisa Tanovica, a ne zbog svog pojedinacnog ili grupnog interesa !!
Pedja Kojovic

#1760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Svima, koji slave, sretan 1. maj.

p.k.
JabbaTheHutt

#1761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JabbaTheHutt »

Svaka čast ovom gospodinu, koliko ima strpljena odgovarati na totalno glupa pitanja. Pa ljudi moji vama samo rat još u glavama? Jel' ima netko da se interesira za ekonomski, kulturni i znanstveni razvitak?

:(
JabbaTheHutt

#1762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JabbaTheHutt »

Ja bi postavio gospodinu par pitanja, pa kada stigne:

1. Da li će vaša stranka imati hrabrosti rezati "braniteljske" naknade?
2. Da li planirate koaliciju sa SDP-om? Ako jeste, da vas odmah zaboravim.
3. Koja je vaša strategija razminiravanja države?
4. Da li će te smanjiti državne poticaje, pojačati privatizaciju i razviti slobodno tržište ili ste vi neka socijalistička opcija koja misli da država može dobro upravljati poduzećima?

Hvala.
vaca

#1763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

:lol: :)

Izvini Peđa morala sam. Nije ova zemlja još uvijek spremna za opcije koje vi nudite, na žalost!

Kako god, moja podrška i glas definitivno!
Pedja Kojovic

#1764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 01/05/2010 14:02, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#1765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 01/05/2010 14:04, edited 1 time in total.
sofist

#1766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sofist »

U Sarajevu je manje nacionalizma bilo u prvim godinama nakon rata. Da ste tada, Pedja Kojovicu, osnovali stranku imali bi ste u glavnom gradu BiH vise glasaca nego danas. Apsurdno ali je tako.
Pedja Kojovic

#1767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

imamopobjednika

Nemojte iznositi netacne tvrdnje.

Vasu interpretaciju mojih rijeci potkrijepite citatom.

p.k.
BiH-x

#1768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BiH-x »

Imamopobjednika wrote:Sve parlamentarne stranke u KS politiziraju ovaj slucaj, samo ste vi glas morala i razuma.
Image Ne samo oni, i SNSD :kravata:
Sarajevski_Marlboro

#1769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:03, edited 1 time in total.
sierra1712

#1770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sierra1712 »

Rijetko kad komentarisem ili ucestvujem u ovom Forumu koji radije volim citati ali moradoh reakciju da dam na ovo izjednacavanje iz VASE stranke...kako vas nije stid pobijene djece i mrtvih ljudi koji su ubijeni od tih istih koji zele satro obiljeziti "mjesto stradanja"??? Imate li morala makar mrvu?Kako vas nije stid tolike patnje ljudi za vrijeme opsade..kako vas nije stid svih izgubljenih djetinjstava,razvaljenih zivota i tolike patnje gradjana Sarajeva tokom opsade pa da mozete izjednaciti dzelata i zrtvu??? Kao sto neko rece prije da li bi bilo dozvoljeno stradanje SS pripadnika u Warsavi kad bi neko od njihovih domacih izdajnika htio da to kao obiljezi??? Ma dajte nismo djeca ,barem ne mi koji smo prezivjeli taj pakao pa da neznamo sta se pokusava sa ovim "obiljezavanjem".Niko nema muda da jasno kaze da su ONI AGRESORI i da to NIJE BIO RAT i da NISMO SVI ISTI vec sve umotavate u celofan "demokratije i ljudskih prava....jedno veliko FUJ.
Smatram sebe "neodlucnim"glasacem jer ne mislim da ima neka stranka koja moze nesto radikalno promjeniti uglavnom su to iste face i likovi sa pocetka rata koji su mijenjali dresove....N/Vasa stranka mi se cinila kao dobra opcija ali poslije ovakvih stavova na "slucaju dobrovoljacka" definitivno vise nisam"neodlucan" glasac....jako sam ODLUCAN da NE GLASAM za V/NS kao ni niko iz moje uze i sire familije.
Samo nasdtavite animirati glasacko tijelo na ovaj nacin i sigurno cete dobro proci na izborima.
P.S nemam nista licno proti vas kao Pedje Kojovica jer Vas ne poznajem.
ahuseino

#1771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Pedja Kojovic wrote:Svima, koji slave, sretan 1. maj.

p.k.
Hvala p.k. :thumbup: :P :wink:
united bosnae

#1772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by united bosnae »

Kao potencijalni simpatizer vase stranke postavio bih konkretno pitanje njenom clanu i forumasu...
Svaki potencijalni glasac ocekuje konkretne prijedloge prije nego sto konacno da svoj glas nekoj od stranaka.
ZASTO vasa stranka ne izadje sa konkretnim prijedlogom kao sto je zalaganje za donosenje zakona o porijeklu imovine, koji bi siguran sam 99% ljudi koji zive u BiH podrzali.
Barem Vi Pedja, koji ste zivjeli u SAD, znate kako funkcionise popunjavanje 'Income Tax Return", i vjerovatno imate sliku kako bi se nesto slicno moglo primjeniti i na teritoriji BiH gdje svaki njen gradjanin vec ima JMBG i s obzirom na postojanje CIPS-ovog sistema. Mislim da bi to bio idealna osnova za pracenje i evidenciju porijekla imovine njenih gradjana i da bi to bio osnova da se stane u kraj korupciji, kradji i svemu onome sto izjeda nase drustvo.
7cokanja

#1773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

united bosnae wrote:Kao potencijalni simpatizer vase stranke postavio bih konkretno pitanje njenom clanu i forumasu...
Svaki potencijalni glasac ocekuje konkretne prijedloge prije nego sto konacno da svoj glas nekoj od stranaka.
ZASTO vasa stranka ne izadje sa konkretnim prijedlogom kao sto je zalaganje za donosenje zakona o porijeklu imovine, koji bi siguran sam 99% ljudi koji zive u BiH podrzali.
Barem Vi Pedja, koji ste zivjeli u SAD, znate kako funkcionise popunjavanje 'Income Tax Return", i vjerovatno imate sliku kako bi se nesto slicno moglo primjeniti i na teritoriji BiH gdje svaki njen gradjanin vec ima JMBG i s obzirom na postojanje CIPS-ovog sistema. Mislim da bi to bio idealna osnova za pracenje i evidenciju porijekla imovine njenih gradjana i da bi to bio osnova da se stane u kraj korupciji, kradji i svemu onome sto izjeda nase drustvo.
..kakvog ima smisla insistirati na zakonu o porijeklu imovine ako se na drugoj strani pristaje na legalizaciju i opstanak genocidne tvorevine takozvane republike srpske i samim tim na legalizaciju pljacke privatnih imanja i dobara bivsih stanovnika tih danas okupiranih 49% teritorije Bosne i Hercegovine..u tom procesu opste pljacke dobara i imovine nesrba, na tih 49% BiH cak ni njihovi zivoti nisu bili postedjeni..proces kegalizacije pljacke se odvija i danas pa to cak cini i ova novoosnovana partija, takozvana "nasa stranka"....jedan od najgnusnijih primjera pljacke privatnih dobara nesrba na podrucju takozvane republike srpske je slucaj starice Fate Orlovic i cetnicke nakane da otme njezinu imovinu ..
Pedja Kojovic

#1774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

united bosnae

Uvodjenje progresivnog poreskog sistema je jedan od nasih prioriteta u ekonomskoj reformi.
Mi bismo takodje podrzali SDP-ov prijedlog zakona o porijeklu imovine koji se vec dvije godine povlaci po ladicama
parlamenta i cije iznosenje na glasanje slozno odbijaju predstavnici nacionalnih partija.

p.k.
ahuseino

#1775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Pedja Kojovic wrote:united bosnae

Uvodjenje progresivnog poreskog sistema je jedan od nasih prioriteta u ekonomskoj reformi.
Mi bismo takodje podrzali SDP-ov prijedlog zakona o porijeklu imovine koji se vec dvije godine povlaci po ladicama
parlamenta i cije iznosenje na glasanje slozno odbijaju predstavnici nacionalnih partija.

p.k.

Sugestija, idite korak dalje od USA, ponudite i progresivno medicinsko osiguranje (placanja, ne usluga)...

O ovome ljevicari sanjaju decenijama, ali deSHnjaci ne daDu... Bilo bi lijepo za narod...
Locked