Milorad Dodik ALL ABOUT
- vee-jay
#1751 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
RS i BiH nikada nece biti prijatelji, nego neprijatelji. U izvjesno vrijeme jedan od ovih dviju faktora MORA nestati. Ja se nadam da ce to biti RS.
-
Kinder
#1752 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako sad stvari stoje teško da će nestati bilo kovee-jay wrote:RS i BiH nikada nece biti prijatelji, nego neprijatelji. U izvjesno vrijeme jedan od ovih dviju faktora MORA nestati. Ja se nadam da ce to biti RS.
-
belfy
#1753 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lijepo to izgleda kada izrezes samo dio recenog, jer sam u nastavku i objasnio zasto ne vidim nejasnoce:cogni wrote:Toliko sam puta to ponovio koristeci toliko jednostavne recenice da se nema smisla vishe ponavljati.belfy wrote:to sta je pravno obavezujuce sam nesto slabije upoznat jer nisam pravnik. no, ja sada ne razumijem gdje je tvoja dilema.
naravno, ako je tebi lakse prekratiti diskusiju meni ce samo biti zao sto ce, kao i mnoge druge, ostati bez ikakvog zakljucka ili onog uobicajenog da je postignut sporazum o nesporazumu...belfy wrote:to sta je pravno obavezujuce sam nesto slabije upoznat jer nisam pravnik. no, ja sada ne razumijem gdje je tvoja dilema. nokia je lijepo iznio da je pravno obavezujuci drzavni zakon koji je postojao prije jer trenutacno nemamo donijet novi zakon. meni to ne stvara zabune, kao ni ovo "da li su nam potrebni drzavni praznici". takodjer, ne znam ni da li je nokia u pravu, ali valjda se to moze i provjeriti preko clanova i aneksa na koje je do sada uputio.
- Maraschino
#1754 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne mogu gradovi i sela nestatiKinder wrote:Kako sad stvari stoje teško da će nestati bilo kovee-jay wrote:RS i BiH nikada nece biti prijatelji, nego neprijatelji. U izvjesno vrijeme jedan od ovih dviju faktora MORA nestati. Ja se nadam da ce to biti RS.
ali mogu se uzeti ingerencije pa neces znati ni kada si usao ni kada izasao iz pc-a
- vee-jay
#1755 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa evo nestajuKinder wrote:Kako sad stvari stoje teško da će nestati bilo kovee-jay wrote:RS i BiH nikada nece biti prijatelji, nego neprijatelji. U izvjesno vrijeme jedan od ovih dviju faktora MORA nestati. Ja se nadam da ce to biti RS.
- nokia6170
#1756 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zasto jednostavno sve opstine u rs-u fino ne zamijene svoje nazive dodajuci prefiks RS..RS Kostajnica, RS Brod, RS Samac, RS Sarajevo, RS Banja Luka, RS Doboj itd....sasvim legalno i legitimno pravo svake opstine...u skladu i sa zakonom o lokalnoj samopravi, ustavom rs-a i ustavom bih.
eto jedan konstruktivan prijedlog srbima kako da legalno podjebavaju nesrbe u cijeloj bosni i hercegovini.
eto jedan konstruktivan prijedlog srbima kako da legalno podjebavaju nesrbe u cijeloj bosni i hercegovini.
-
roba_s_greskom
#1757 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
HAHAH cuj ukinuli prefiks bosanski iz imena gradova,da nije smijesno ,plakao bih!
Sta rede ti "bosanci" u pm,pa ima li bar neko normalan u toj drzavi,sramota
-
dallton
#1758 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma kakvi ukinuli, samo jos jedna provokacija ali i lijepo podsjecanje kako jednakost izgleda u pcuroba_s_greskom wrote:HAHAH cuj ukinuli prefiks bosanski iz imena gradova,da nije smijesno ,plakao bih!
- cogni
#1759 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
AKo drugi vide bilo bi lijepo da objasne, nema smisla zadrzavati stvari za sebe i istovremeno se pretvarati da se vodi diskusija.popajic wrote:bezpredmetna diskusija !@cogni
Ja jednostavno ne vidim na osnovu cega praznici moraju biti definirani na nivou drzave.
Ti to ne vidid,drugi vide...ni prva ni posljednja razlika u stavovima !
A zasto ti ne vidis,a drugi vide je vec za diskusiju...mada se i tu sa lakocom mogu predvidjeti odgovori.
- cogni
#1760 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Potpuno je van teme i sad nemam vremena da pocnemo i o ovome diskutirati, pogotovo sto nemam nikakve veze sa tim amandmanom niti vidim cemu bi diskusija oko njega vodila.nokia6170 wrote: cogni, zanima me sta ti mislis o ovom amandmanu na ustav rs-a i kako objasnjavas volju ostala dva konstitutivna naroda bosnjaka i hrvata da obrazuju i ocuvaju rs?
- nokia6170
#1761 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
srbi u bih vriste od "preglasavanja" kad je bosna i hercegovina u pitanju, a istovremeno preglasavaju na svakom koraku sve zivo u rs-u. ljudi jebote, ko fol oficijelno, zaratise zbog preglasavanja 1992....bas me zanima dal bi sad dali za pravo bosnjacima i hrvatima da zarate protiv rs zbog preglasavanja...da li bi to opravdali kao povod kao sto su sebi opravdali 1992. godine i dali za pravo.dallton wrote:ma kakvi ukinuli, samo jos jedna provokacija ali i lijepo podsjecanje kako jednakost izgleda u pcuroba_s_greskom wrote:HAHAH cuj ukinuli prefiks bosanski iz imena gradova,da nije smijesno ,plakao bih!
ma ustvari ne znaju vise oni sta bi istakli kao razlog rata...dal ocuvanje jugoslavije, dal preglasavanje, dal islamsku deklaraciju, dal stvaranje velike srbije-saveza srpskih zemalja, dal osvetu turcima-poturicama, dal itd....
how yes no metodom, sve demokratski
- cogni
#1762 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sto se mene tice od pocetka smo pricali samo o tome, zbog cega sam se trudio da fokus priche ne pobjegne na neke sasvim druge stvari, tipa vizije drzave, koji datumi treba da se slave kao praznici, ili sta ti ja znam, a sto ces lako uociti citanjem mojih poruka.Vedoni wrote: Pa nemoj mi molim te reci da se ovolika prasina digla zato sto se ne slazete u interpretaciji postojeceg Ustava u domenu praznika i kao takmicite se ko je bolje shvatio postojeci ustav![]()
![]()
- nokia6170
#1763 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa sto dragi cogni, pa to je sustina rs-a...bice rs-a...u punom svom kapacitetu. ispade da po ustavu rs-a kao najvise pravnom aktu rs-a (koji je obavezujuci za sve gradjane rs-a) i da srbi i bosnjaci i hrvati napravise rs i rade na njenom ocuvanju...dok istovremeno dodik (o kojem je ujedno i tema) alfa i omega rs-a i sustinski i de iure iskljucivo zastupa interese samo jednog od tri konstitutivnma naroda rs-a..dok ga zaboli neka stvar za voljom ostala dva konstitutivna naroda.cogni wrote:Potpuno je van teme i sad nemam vremena da pocnemo i o ovome diskutirati, pogotovo sto nemam nikakve veze sa tim amandmanom niti vidim cemu bi diskusija oko njega vodila.nokia6170 wrote: cogni, zanima me sta ti mislis o ovom amandmanu na ustav rs-a i kako objasnjavas volju ostala dva konstitutivna naroda bosnjaka i hrvata da obrazuju i ocuvaju rs?
zar to nije protivustavno cogni?
-
roba_s_greskom
#1764 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma kakvi ukinuli, samo jos jedna provokacija ali i lijepo podsjecanje kako jednakost izgleda u pcu
[/quote]
srbi u bih vriste od "preglasavanja" kad je bosna i hercegovina u pitanju, a istovremeno preglasavaju na svakom koraku sve zivo u rs-u. ljudi jebote, ko fol oficijelno, zaratise zbog preglasavanja 1992....bas me zanima dal bi sad dali za pravo bosnjacima i hrvatima da zarate protiv rs zbog preglasavanja...da li bi to opravdali kao povod kao sto su sebi opravdali 1992. godine i dali za pravo.
ma ustvari ne znaju vise oni sta bi istakli kao razlog rata...dal ocuvanje jugoslavije, dal preglasavanje, dal islamsku deklaraciju, dal stvaranje velike srbije-saveza srpskih zemalja, dal osvetu turcima-poturicama, dal itd....
[/quote]
Problem je u tome sto poznavajuci srpske extremiste koji su zagovornici tog prekomjernog srpstva NE BLEFIRAJU(sjetite se samo rata gdje smo mi kao nesto blefirali i samo dobili po usima)
Sve ovo meni ne mirriissse NIKAKO na dobro al opet kada se sjetim kako je bilo 92 nesto kontam da bi ovaj put znao kako bi,eh
srbi u bih vriste od "preglasavanja" kad je bosna i hercegovina u pitanju, a istovremeno preglasavaju na svakom koraku sve zivo u rs-u. ljudi jebote, ko fol oficijelno, zaratise zbog preglasavanja 1992....bas me zanima dal bi sad dali za pravo bosnjacima i hrvatima da zarate protiv rs zbog preglasavanja...da li bi to opravdali kao povod kao sto su sebi opravdali 1992. godine i dali za pravo.
Problem je u tome sto poznavajuci srpske extremiste koji su zagovornici tog prekomjernog srpstva NE BLEFIRAJU(sjetite se samo rata gdje smo mi kao nesto blefirali i samo dobili po usima)
Sve ovo meni ne mirriissse NIKAKO na dobro al opet kada se sjetim kako je bilo 92 nesto kontam da bi ovaj put znao kako bi,eh
- cogni
#1765 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zato sto sam to sve vec nekoliko puta objasnio, tako da ne vidim da ima smisla objasnjavati ponovo, vec bih volio da procitas drugi put sta sam bio rekao.belfy wrote:lijepo to izgleda kada izrezes samo dio recenog, jer sam u nastavku i objasnio zasto ne vidim nejasnoce:cogni wrote:Toliko sam puta to ponovio koristeci toliko jednostavne recenice da se nema smisla vishe ponavljati.belfy wrote:to sta je pravno obavezujuce sam nesto slabije upoznat jer nisam pravnik. no, ja sada ne razumijem gdje je tvoja dilema.naravno, ako je tebi lakse prekratiti diskusiju meni ce samo biti zao sto ce, kao i mnoge druge, ostati bez ikakvog zakljucka ili onog uobicajenog da je postignut sporazum o nesporazumu...belfy wrote:to sta je pravno obavezujuce sam nesto slabije upoznat jer nisam pravnik. no, ja sada ne razumijem gdje je tvoja dilema. nokia je lijepo iznio da je pravno obavezujuci drzavni zakon koji je postojao prije jer trenutacno nemamo donijet novi zakon. meni to ne stvara zabune, kao ni ovo "da li su nam potrebni drzavni praznici". takodjer, ne znam ni da li je nokia u pravu, ali valjda se to moze i provjeriti preko clanova i aneksa na koje je do sada uputio.
Poenta je da clanovi ustava ne definiraju sta je potrebno, vec sta je obavezno, ne definiraju sta je normalno, vec sta je nuzno, ne definiraju sta treba, vec sta se mora, ne definiraju sta bi bilo lijepo, vec sta je i ko duzan da uradi.
-
Kinder
- nokia6170
#1767 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mozel mi iko reci iz rs-a zasto teritorijalno-geografska odrednica-prefiks bosanski vrijedja srbe?Kinder wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/081128062 nek se kuva
u cemu prefiks "bosanski" diskriminira srbe u bosni i hercegovini?
da li i prefiks "hercegovacki" vrijedja i diskriminira srbe?
- cogni
#1768 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik bi morao voditi racuna o svim gradjanima RS podjednako, nisam ja kriv za njegovo nedolicno ponasanje, niti se sjecam da sam ikada rekao neku lijepu rijech za Dodika.nokia6170 wrote: pa sto dragi cogni, pa to je sustina rs-a...bice rs-a...u punom svom kapacitetu. ispade da po ustavu rs-a kao najvise pravnom aktu rs-a (koji je obavezujuci za sve gradjane rs-a) i da srbi i bosnjaci i hrvati napravise rs i rade na njenom ocuvanju... dok istovremeno dodik (o kojem je ujedno i tema) alfa i omega rs-a i sustinski i de iure iskljucivo zastupa interese samo jednog od tri konstitutivnma naroda rs-a..dok ga zaboli neka stvar za voljom ostala dva konstitutivna naroda.
Sto se tice nastanka RS, ona je de-facto nastala voljom samo srpskog naroda, ali je ovo ubaceno u ustav kasnije. Po mom laickom misljenju to je uradjeno zbog toga da bi se obezbijedila konstitutivnost ostalim narodima, sto ide u prilog Bosnjacima i Hrvatima, a ne na njihovu stetu. Ne vidim i dalje sta zelimo da zakljucimo? Da je Dodik nacionalista? Da u RS nisu svi narodi ravnopravni?
- nokia6170
#1769 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa sustina je da je dodani amandman laz zar ne? cista i odvratna laz gdje jedan konstitutivan narod stavlja u usta volju i rijeci ostalim konstitutivnim narodima samo da bi se stvorio privid "volje". upravu si ti kad kazes da je rs nastala voljom srpskog naroda, ali onda treba sve fino i staviti u ustav onako kako jeste...ako se vec naglasavaju te stvari...prema tome:cogni wrote:Dodik bi morao voditi racuna o svim gradjanima RS podjednako, nisam ja kriv za njegovo nedolicno ponasanje, niti se sjecam da sam ikada rekao neku lijepu rijech za Dodika.nokia6170 wrote: pa sto dragi cogni, pa to je sustina rs-a...bice rs-a...u punom svom kapacitetu. ispade da po ustavu rs-a kao najvise pravnom aktu rs-a (koji je obavezujuci za sve gradjane rs-a) i da srbi i bosnjaci i hrvati napravise rs i rade na njenom ocuvanju... dok istovremeno dodik (o kojem je ujedno i tema) alfa i omega rs-a i sustinski i de iure iskljucivo zastupa interese samo jednog od tri konstitutivnma naroda rs-a..dok ga zaboli neka stvar za voljom ostala dva konstitutivna naroda.
Sto se tice nastanka RS, ona je de-facto nastala voljom samo srpskog naroda, ali je ovo ubaceno u ustav kasnije. Po mom laickom misljenju to je uradjeno zbog toga da bi se obezbijedila konstitutivnost ostalim narodima, sto ide u prilog Bosnjacima i Hrvatima, a ne na njihovu stetu. Ne vidim i dalje sta zelimo da zakljucimo? Da je Dodik nacionalista? Da u RS nisu svi narodi ravnopravni?
prava istina bi bila: voljom sprskog naroda obrazovana, i voljom srpskog naroda nasuprot volji bosnjackog i hrvatskog naroda ocuvana.
-
Kinder
#1770 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Hercegovački" ne ali "bosanski" da.Tako je a što je tako....Pretpostavljam da je to zbog toga što se preko tog prefiksa pokušava napraviti neka nova nacija,jezik,vjera,identitet..... Prefiks "hercegovački" je manje u upotrebi pa je i zbog toga "prihvatljiviji"nokia6170 wrote:mozel mi iko reci iz rs-a zasto teritorijalno-geografska odrednica-prefiks bosanski vrijedja srbe?Kinder wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/081128062 nek se kuva
- nokia6170
#1771 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jel ti to objasnjenje bogati? manje u upotrebi pa manje vrijedja? ti ozbiljan il se zajebavas?Kinder wrote:"Hercegovački" ne ali "Bosanski" da.Tako je a što je tako....Pretpostavljam da je to zbog toga što se preko tog prefiksa pokušava napraviti neka nova nacija,jezik,vjera,identitet..... Prefiks "Hercegovački" je manje u upotrebi pa je i zbog toga "prihvatljiviji"nokia6170 wrote:mozel mi iko reci iz rs-a zasto teritorijalno-geografska odrednica-prefiks bosanski vrijedja srbe?Kinder wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/081128062 nek se kuva
usput to neko nametanje o kojem price ti ne pije vode, jer se ovdje ne radi o tome da se nekom gradu namece prefiks bosanski, vec se radi o tome da je taj prefiks postojao i prije rata, prema tome o cemu ti pricas...jel to srbi u rs-u vracanje ili zadrzavanje starog, kojeg su upravo oni sami ukinuli, smatraju nametanjem?
Last edited by nokia6170 on 28/11/2008 15:34, edited 1 time in total.
- cogni
#1772 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jeste laz, mada ne toliko drasticna, ako uzmemo u obzir da su se i Bosnjaci i Hrvati slozili sa nastankom RS, doduse nekoliko godina docnije.nokia6170 wrote:
pa sustina je da je dodani amandman laz zar ne? cista i odvratna laz gdje jedan konstitutivan narod stavlja u usta volju i rijeci ostalim konstitutivnim narodima samo da bi se stvorio privid "volje". upravu si ti kad kazes da je rs nastala voljom srpskog naroda, ali onda treba sve fino i staviti u ustav onako kako jeste...ako se vec naglasavaju te stvari...prema tome:
prava istina bi bila: voljom sprskog naroda obrazovana, i voljom srpskog naroda nasuprot volji bosnjackog i hrvatskog naroda ocuvana.
Ta laz, ide u prilog Bosnjacima i Hrvatima iz RS jer su oni time dobili konstitutivna prava u RS, ne vidim da bi bilo bolje da je ostalo da je RS nastala samo voljom srpskog naroda. Konstitutivna prava znace da Srbi u RS ne mogu raditi stvari protiv vitalnog nacionalnog interesa ostala dva naroda, ne ulazeci u to sta to konkretno znaci.
- Maraschino
#1773 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zato sto ne planiraju zivjeti u Bosni i Hercegovininokia6170 wrote:mozel mi iko reci iz rs-a zasto teritorijalno-geografska odrednica-prefiks bosanski vrijedja srbe?Kinder wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/081128062 nek se kuva
- nokia6170
#1774 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Opet laz, jer se Bosnjaci i Hrcati nisu slozili naknadno kao sto ti kazes sa nastankom rs-a, vec su se slozili da jedna od administrativnih jedinica bosne i hercegovine bude rs..sto je ogromna razlika...a druga laz je da su bosnjaci i hrvtai time dobili konstituivnost u rs-u...nisu je dobili, jer su je uvijek i imali i prije rata i 1992. godine i tokom rata, samo sto im je ona nasilno negirana kroz pokusaje dravnog i vojnoig udara i legaliziranja dijela rs-a kao drzave srpskog naroda.cogni wrote:Jeste laz, mada ne toliko drasticna, ako uzmemo u obzir da su se i Bosnjaci i Hrvati slozili sa nastankom RS, doduse nekoliko godina docnije.nokia6170 wrote:
pa sustina je da je dodani amandman laz zar ne? cista i odvratna laz gdje jedan konstitutivan narod stavlja u usta volju i rijeci ostalim konstitutivnim narodima samo da bi se stvorio privid "volje". upravu si ti kad kazes da je rs nastala voljom srpskog naroda, ali onda treba sve fino i staviti u ustav onako kako jeste...ako se vec naglasavaju te stvari...prema tome:
Ta laz, ide u prilog Bosnjacima i Hrvatima iz RS jer su oni time dobili konstitutivna prava u RS, ne vidim da bi bilo bolje da je ostalo da je RS nastala samo voljom srpskog naroda. Konstitutivna prava znace da Srbi u RS ne mogu raditi stvari protiv vitalnog nacionalnog interesa ostala dva naroda, ne ulazeci u to sta to konkretno znaci.
izgleda da samo skacemo iz lazi u laz, bespotrebno pokusavajuci da opravdamo nesto neljudsko.
- cogni
#1775 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zbog cega je razlika ogromna?nokia6170 wrote:
Opet laz, jer se Bosnjaci i Hrcati nisu slozili naknadno kao sto ti kazes sa nastankom rs-a, vec su se slozili da jedna od administrativnih jedinica bosne i hercegovine bude rs..sto je ogromna razlika...
Ok, povratili su konstitutivnost tim amandamnom, koja im svakako pripada, nepreciznost, a ne laz.a druga laz je da su bosnjaci i hrvtai time dobili konstituivnost u rs-u...nisu je dobili, jer su je uvijek i imali i prije rata i 1992. godine i tokom rata, samo sto im je ona nasilno negirana kroz pokusaje dravnog i vojnoig udara i legaliziranja dijela rs-a kao drzave srpskog naroda.
izgleda da samo skacemo iz lazi u laz, bespotrebno pokusavajuci da opravdamo nesto neljudsko.