Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moderator: anex
-
Anonimka
#1751 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Evo, nadam se da je sada sve ok i da sam doslovno slijedila tvoje dobronamjerne upute. Molim te, poslusaj i ti sada jednu moju. Rijesi se nakupljenih frustracija, duze ces zivjeti. Ne mogu biti dobronamjernija, kunem ti se svim svecima 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1752 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Jeste, hvalaAnonimka wrote:Evo, nadam se da je sada sve ok
Upsss, mislila sam da o tome ovako mislišAnonimka wrote: Molim te, poslusaj i ti sada jednu moju. Rijesi se nakupljenih frustracija, duze ces zivjeti. Ne mogu biti dobronamjernija, kunem ti se svim svecima
Anonimka wrote:svakako da svi mi imamo misljenja jedni o drugima, ali za ovako kompletnu sliku potreban je vrstan psihoanaliticar, u suprotnom je ovo veoma pausalan i nekulturan komentar.
-
Anonimka
#1753 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ja sam vrstan psihoanaliticar. I dobronamjeranKatarinaKosaca wrote:
Upsss, mislila sam da o tome ovako misliš![]()
Anonimka wrote:svakako da svi mi imamo misljenja jedni o drugima, ali za ovako kompletnu sliku potreban je vrstan psihoanaliticar, u suprotnom je ovo veoma pausalan i nekulturan komentar.
- KatarinaKosaca
#1754 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
I još preko interneta? Ne dangubi. Počni uzimati lovuAnonimka wrote:Ja sam vrstan psihoanaliticar. I dobronamjeran
-
mackicamijau
#1755 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Draga Sanja, iskreno vam hvala za obraćanje. Izuzetno vas cijenim, pa mi vaše riječi baš gode. Eh sad će da komentarišu antiSanjovci, ali me boli briga.
Nego cijenila bih da me neko uputi kada smo temu promijenili u all about katarina, madner i anonimka? Mislim, tema se još zove all about vlaisavljevići, pa vas molim da o tome i razgovaramO.
To sum up SANJA VLAISAVLJEVIĆ RULES!
(Što se mene tiče)
Nego cijenila bih da me neko uputi kada smo temu promijenili u all about katarina, madner i anonimka? Mislim, tema se još zove all about vlaisavljevići, pa vas molim da o tome i razgovaramO.
To sum up SANJA VLAISAVLJEVIĆ RULES!
-
Anonimka
#1756 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Draga mackice, evo jedan proSanjovac ti pise. Lighten up, sto bi rekle kolege s BBC-a. Katarina i ja smo samo malo u revijalnom tonumackicamijau wrote:Draga Sanja, iskreno vam hvala za obraćanje. Izuzetno vas cijenim, pa mi vaše riječi baš gode. Eh sad će da komentarišu antiSanjovci, ali me boli briga.
To sum up SANJA VLAISAVLJEVIĆ RULES!(Što se mene tiče)
- _Saša_
#1757 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Nazalost malo je takvih. Konacno da bi i bio clan bilo koje strukture vlasti moras se izjasniti koje si nacionalnosti da bi te mogli "uglaviti" u predviđeno mjesto po nacionalnom kljucu a osjecas li se prvenstveno građaninom to je tvoja privatna stvar.KatarinaKosaca wrote:Ja pod građanska opcija podrazumjevam sve ljude koji se osjećaju prvenstveno građanima, pa tek onda pripadnicima nacija, religija, itd... Ne mislim ni na koju formalnu socijalnu grupu, nego individualno. U tom kontekstu se pronalazim. Dakle, sve one koje beskrajno nervira zaokruživanje BHS ili ostali na raznim formularima i papirima ili popunjavanje kvota.. Ukratko. Bilo da je to iz "konstitutivnih" (kako kaže SV) pobuda ili idejnih.
Onda o cemu mi ovdje pricamo? Kome je do građanske opcije dok gledamo ruze po asfaltu....?KatarinaKosaca wrote: A o gradu.. koliko god ne bio selo tipa Pale ne može ostati imun na granate sa Pala 4 godine i sistematsko ratno i poratno etničko čišćenje..
- KatarinaKosaca
#1758 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
O tome i govorim da ih je malo, i da baš zato što ih je malo, a i to malo, zamisli slučajnosti baš u Sarajevu, ne treba im stavljati prst u oko iz Banja Luke za šačicu feninga. Kojeg li apsurda baš iz "pera"_Saša_ wrote:Nazalost malo je takvih. Konacno da bi i bio clan bilo koje strukture vlasti moras se izjasniti koje si nacionalnosti da bi te mogli "uglaviti" u predviđeno mjesto po nacionalnom kljucu a osjecas li se prvenstveno građaninom to je tvoja privatna stvar.
Pričamo o tome da je poslije tolikih ruža drsko i zlonamjerno od "Sarajeva" (šta god po navodima podrazumjevali) tražiti da bude isto kao da nema niti jedne._Saša_ wrote:Onda o cemu mi ovdje pricamo? Kome je do građanske opcije dok gledamo ruze po asfaltu....?
- _Saša_
#1760 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Pa naravno da necemo traziti, znamo ko je i zasto mrcvario ovaj grad.KatarinaKosaca wrote:Pričamo o tome da je poslije tolikih ruža drsko i zlonamjerno od "Sarajeva" (šta god po navodima podrazumjevali) tražiti da bude isto kao da nema niti jedne.
Borili smo se da nas etnicki ne ociste a sad se ocekuje da se deklarisemo kao građani kojem taj etnos na drugom mjestu.
Građanska opcija jos uvijek ne postoji (iz razumljivih razloga) i to je realnost.
- KatarinaKosaca
#1761 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
O tome i govorim. Poslije svega toga iz Banja Luke, grada na kojeg nije pala niti jedna granata, ali je koje li slučajnosti potpuno etnički očišćen, onako dodikoviski poručuje da je to građansko lažno, ubleha._Saša_ wrote:Pa naravno da necemo traziti, znamo ko je i zasto mrcvario ovaj grad.
Borili smo se da nas etnicki ne ociste a sad se ocekuje da se deklarisemo kao građani kojem taj etnos na drugom mjestu.
Građanska opcija jos uvijek ne postoji (iz razumljivih razloga) i to je realnost.
Mada inače, smatram da se SV precjenjuje na ovoj temi, naročito pitanjima jel pisala o ovom ili onom. Pa ne govorimo o Aleksandru Hemonu niti Miljenku Jrgoviću. Govorimo od ženi skromnih intelektualnih i spisateljskih sposobnosti koja voli spočitavati prijeratnu anonimnost, a za za nju ni poslije rata ne čuh (možda je do mene
Dakle, ne precjenjujmo ženu koja je u datom momentu bila iskorištena od dva smeća od dvije novine, za plasman smeća ideje (sa svakog etičkog aspekta) i poslije te klix upotrebe bačena tamo odakle je i došla. Što je dotična u tom kratkom javljanju podigla tlak nekima, pa se razvila diskusija ne znači i nije znak da je to pisanje bilo kvalitetno sa bilo kojeg aspekta.
- uglavnomja
#1762 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
KatarinaKosaca wrote:O tome i govorim. Poslije svega toga iz Banja Luke, grada na kojeg nije pala niti jedna granata, ali je koje li slučajnosti potpuno etnički očišćen, onako dodikoviski poručuje da je to građansko lažno, ubleha._Saša_ wrote:Pa naravno da necemo traziti, znamo ko je i zasto mrcvario ovaj grad.
Mada inače, smatram da se SV precjenjuje na ovoj temi, naročito pitanjima jel pisala o ovom ili onom. Pa ne govorimo o Aleksandru Hemonu niti Miljenku Jrgoviću. Govorimo od ženi skromnih intelektualnih i spisateljskih sposobnosti koja voli spočitavati prijeratnu anonimnost, a za za nju ni poslije rata ne čuh (možda je do mene) pa sve do onog dana kad je vješto zloupotrebljavajući svoje ime i prezime iz Banja Luke zakukala šta joj radi Sarajevo, a istovremeno kmečala što joj navodno neki forumaši otkrivaju nacionalnost.
Dakle, ne precjenjujmo ženu koja je u datom momentu bila iskorištena od dva smeća od dvije novine, za plasman smeća ideje (sa svakog etičkog aspekta) i poslije te klix upotrebe bačena tamo odakle je i došla. Što je dotična u tom kratkom javljanju podigla tlak nekima, pa se razvila diskusija ne znači i nije znak da je to pisanje bilo kvalitetno sa bilo kojeg aspekta.
u rezimskim novinama, gdje je sve bilo placeno, da se dobiju politicki poeni, gdje su bili dozvoljeni svi vidovi laganja, podmetanja, izmisljanja, gadosti, podlosti, najnizih insinuacija, ... ukratko sve ono najodvartnije, pisati o kulturi dijaloga
oksimoron
sreca pa to niko nije citao
-
Anonimka
#1763 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Nisi citao, ali znas sta je pisala? I znas da niko nije citao, a komentarises na 76. stranici diskusije o njenom pisanju. Vidovita Dzemila je nula za tebeuglavnomja wrote:
u rezimskim novinama, gdje je sve bilo placeno, da se dobiju politicki poeni, gdje su bili dozvoljeni svi vidovi laganja, podmetanja, izmisljanja, gadosti, podlosti, najnizih insinuacija, ... ukratko sve ono najodvartnije, pisati o kulturi dijaloga![]()
oksimoron![]()
- KatarinaKosaca
#1764 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Hajd se ti opredijeli. Ili se, kako kažeš, piše samo o SV, a na o njenom pisanju ili se opet , kako kažeš, već 76 stranica piše o pisanju SVAnonimka wrote:Nisi citao, ali znas sta je pisala? I znas da niko nije citao, a komentarises na 76. stranici diskusije o njenom pisanju. Vidovita Dzemila je nula za tebe
-
Anonimka
#1765 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Kao sto rece _Sasa_, gradjanin si privatno. Javno se izjasnjavas po nacionalnom kljucu, ili ne obnasas nijednu bitnu funkciju jer je sistem takav.KatarinaKosaca wrote:O tome i govorim da ih je malo, i da baš zato što ih je malo, a i to malo, zamisli slučajnosti baš u Sarajevu, ne treba im stavljati prst u oko iz Banja Luke za šačicu feninga. Kojeg li apsurda baš iz "pera"_Saša_ wrote:Nazalost malo je takvih. Konacno da bi i bio clan bilo koje strukture vlasti moras se izjasniti koje si nacionalnosti da bi te mogli "uglaviti" u predviđeno mjesto po nacionalnom kljucu a osjecas li se prvenstveno građaninom to je tvoja privatna stvar.![]()
deklariranog građanina.
@Katarina, ovo sam vec govorila, Sanja pise o politickim, medijskim, intelektualnim... dakle, javnim osobama i javnim krugovima, ne o gradjanima u najsirem smislu. Pise o onima koji su gradjani nominalno, ili to mozda i osjecaju intimno vise nego ja, ali funkcije koje obnasaju obnasaju po osnovu nacionalne i stranacke pripadnosti. Ja mogu sebi dozvoliti, mozda i ti, da budem "samo" gradjanka, jer ne prizeljkujem nikakvu ministarsku niti parlamentarnu fotelju, no promijeni li se ta moja zelja, morat cu zaokruziti jednu od 3 opcije. To nisu gradjanske opcije u svojoj sustini, odnosno jesu dok im sta ne zatreba, a onda se prisjete da pored gradjanskog imaju jos identiteta. Tih tvojih "malo" gradjana nema na tim pozicijama, ali ignorisati drzavno uredjenje, koliko god nakaradno bilo, je nemoguce. Razumijem da ne godi sto "prst u oko" dolazi iz Banje Luke, ali to ga ne cini nista manje istinitim u konacnici.
-
Anonimka
#1766 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ja sam reagovala na ono sto sam smatrala neprimjerenim i upucenim licnosti Sanje V. Morala si primijetiti do sada da nikome nisam uputila komentar da reaguje neprimjereno kada govori o nekom od tekstova. Samo iznosila svoje vidjenje teksta. Ako ne uocavas razliku, ne mogu ti tu vise pomoci.KatarinaKosaca wrote:Hajd se ti opredijeli. Ili se, kako kažeš, piše samo o SV, a na o njenom pisanju ili se opet , kako kažeš, već 76 stranica piše o pisanju SVAnonimka wrote:Nisi citao, ali znas sta je pisala? I znas da niko nije citao, a komentarises na 76. stranici diskusije o njenom pisanju. Vidovita Dzemila je nula za tebe
- _Saša_
#1767 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Pa jeste lazno i ubleha. Sama govoris da su posljedice rata uzele svoj danak i ovo je samo jedan dio.KatarinaKosaca wrote:O tome i govorim. Poslije svega toga iz Banja Luke, grada na kojeg nije pala niti jedna granata, ali je koje li slučajnosti potpuno etnički očišćen, onako dodikoviski poručuje da je to građansko lažno, ubleha._Saša_ wrote:Pa naravno da necemo traziti, znamo ko je i zasto mrcvario ovaj grad.
Ja bih volio da je drugacije ali nazalost nije.
- uglavnomja
#1768 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
mozda nije dovoljno jasno napisano, pod tim "niko" mislim na prosjecnog citaoca avazaAnonimka wrote:Nisi citao, ali znas sta je pisala? I znas da niko nije citao, a komentarises na 76. stranici diskusije o njenom pisanju. Vidovita Dzemila je nula za tebeuglavnomja wrote:
u rezimskim novinama, gdje je sve bilo placeno, da se dobiju politicki poeni, gdje su bili dozvoljeni svi vidovi laganja, podmetanja, izmisljanja, gadosti, podlosti, najnizih insinuacija, ... ukratko sve ono najodvartnije, pisati o kulturi dijaloga![]()
oksimoron![]()
a svi tekstovi, nebuloze i dosadna lamentiranja o kulturi dijaloga u novini kod fahrA su bili postavljeni ovdje ili su postojale smjernice gdje se mogu naci. i citani su sa ciljem, da se vidi dvolicnost i besmisao napisanog, paradoks, pisati o istini u novini napravljenoj na manipulacijama, lazima, poluistinama... ko ima obraza ne bi sebi dozvolio da mu ime izadje u tom smradu od novina. a pogotvo neko ko misli da ima mjesto u "ko-je-ko u telektualaca"
i da, postoje forumasi, bivsi radnici u avazu koji su donijeli tu informaciju, o citanosti "kolumne".
pa avaz citaju oni sto samo slike gledaju
tesko bi ista skontali od udzbenickih fraza nabacanih po narudzbi u sanjinim tekstovima.
-
Anonimka
#1769 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
uglavnomja wrote: mozda nije dovoljno jasno napisano, pod tim "niko" mislim na prosjecnog citaoca avaza![]()
a svi tekstovi, nebuloze i dosadna lamentiranja o kulturi dijaloga u novini kod fahrA su bili postavljeni ovdje ili su postojale smjernice gdje se mogu naci. i citani su sa ciljem, da se vidi dvolicnost i besmisao napisanog, paradoks, pisati o istini u novini napravljenoj na manipulacijama, lazima, poluistinama... ko ima obraza ne bi sebi dozvolio da mu ime izadje u tom smradu od novina. a pogotvo neko ko misli da ima mjesto u "ko-je-ko u telektualaca"
i da, postoje forumasi, bivsi radnici u avazu koji su donijeli tu informaciju, o citanosti "kolumne".
pa avaz citaju oni sto samo slike gledajui poneki naslov, i ko je ugradio silikone i koji broj usiju tihic ima itd...
tesko bi ista skontali od udzbenickih fraza nabacanih po narudzbi u sanjinim tekstovima.
Ne mogu reci da poznajem forumase, posebno ne znam nekoga ko je radio u Avazu, pa ne mogu komentarisati ovu tvrdnju o citanosti kolumne. Ali, tacno je da nije dovoljno jasno napisano sta znaci "niko", jer kao sto sam vec spominjala, nisam bila prosjecan niti izvanprosjecan citatelj Avaza, osim subotom, bas zbog te kolumne. Radovalo bi me da, ako budes u prilici, izdvojis malo vremena i objasnis sta su i kakve su to "udzbenicke fraze nabacane po narudzbi", koji su to udzbenici i kako prilagodjeni.
- KatarinaKosaca
#1770 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
I Gazda se slaže_Saša_ wrote:Pa jeste lazno i ubleha. Sama govoris da su posljedice rata uzele svoj danak i ovo je samo jedan dio.
Ja bih volio da je drugacije ali nazalost nije.
Upsss, hoću reći.. "legitimni sugovornik"
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1771 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ama dozvoljeno je. Jer ako kažeš : "Tamo ja pišem ali imam DOZVOLU DA SE RAZLIKUJEM" . to ustvari znači da je osoba ipak jedna urban-intelektualna persona..ono kosmopolita i sl koja je odavno isfurala intelektualni fazon ali avaj eto nema novine gdje se može izraziti i opustiti dušu...i da znaš tamo se oglašavaju i drugi intelektualci i kad dobiješ nagradu od njih za unaprijeđenje kulture dijaloga (OMGuglavnomja wrote:
Last edited by sabina1 on 10/11/2012 21:55, edited 1 time in total.
-
kameni spavac
#1772 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Kad tako brzo reagujete barem se potruditi malo pogledati prije nego odreagujete. Mozda vi yelite da bude tako...ali dvije stvari - prvo: da postojali su tekstovi koji su kritikovali pisanje avaza (jedan od tih je i direktan prigovor radoncicu na neki govor), a drugo imate sada gospodju sanju tu pa pitajte nju.uglavnomja wrote:nije
-
kameni spavac
#1773 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
S obzirom kako funkcioniše medijska scena u bih i jedan tekst (a bilo ih je i vise) je izraz nevjerovatne hrabrosti. Kada u drugim medijima i kod drugih novinara nadjete i priblizno onda mozemo pricati o tome da li i koliko je sanja uradila. Poenta je u tome da su u dvije novine izlazili tekstovi kao kritika svakom obliku govora mrznje, govora ulice i svega drugog što nedolici gradjanskom...i to veoma principijelno što se za mnoge druge ne bi moglo reci. U trenutku kada je shvatila da to ne vodi nigdje prestala je pisati za tenovine (tako piše u postu gospodje Sanje)
- uglavnomja
#1774 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
kameni spavac wrote:S obzirom kako funkcioniše medijska scena u bih i jedan tekst (a bilo ih je i vise) je izraz nevjerovatne hrabrosti. Kada u drugim medijima i kod drugih novinara nadjete i priblizno onda mozemo pricati o tome da li i koliko je sanja uradila. Poenta je u tome da su u dvije novine izlazili tekstovi kao kritika svakom obliku govora mrznje, govora ulice i svega drugog što nedolici gradjanskom...i to veoma principijelno što se za mnoge druge ne bi moglo reci. U trenutku kada je shvatila da to ne vodi nigdje prestala je pisati za tenovine (tako piše u postu gospodje Sanje)
-
ne biti nedorecen
#1775 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
postovana KATARINA,
veoma tesko je usvojiti vas rezon o nikovima koje ste nabrojali te sugestiju kako bi to nekome trebalo biti indikativno? a sta bi trebalo biti indikativno? sto imate priblizno ista misljenja!? cini mi se da i oni koje zovete klonovima imaju, bas kao i vi, priblizno ista misljenja!? dakle, nema razlike. prigovor da su klonovi samo na ovoj temi je apsuradan. zasto? zato sto se ljudi prijavljuju samo na one teme koje ih zanimaju, zar ne. ako i to treba dovesti u pitanje, onda je tek to simptom oko kojeg se treba zabrinuti.
dakako, ako vam pricinjava zadovoljstvo, a ocito pricinjava, da iz komentara u komentar ponavljate iste fraze o o nikakvom kvalitetu s.v., o njenoj jadnoj poziciji, preglupim tekstovima, placenickom angazmanu...samo nastavite ali treba da znate da ti komentari, tako koncipirani govore o nekom vasem, prilicno izrazenom, agresivnom impulsu i dakako o fascinaciji tom "jadnom" osobom: s.v....i da, bilo bi zgodno da recimo vi ponudite citateljima sta je u ovom vasem komentaru principijelnost i dosljednost osim obezvredjivanja?
sradacan pozdrav,
sanja
veoma tesko je usvojiti vas rezon o nikovima koje ste nabrojali te sugestiju kako bi to nekome trebalo biti indikativno? a sta bi trebalo biti indikativno? sto imate priblizno ista misljenja!? cini mi se da i oni koje zovete klonovima imaju, bas kao i vi, priblizno ista misljenja!? dakle, nema razlike. prigovor da su klonovi samo na ovoj temi je apsuradan. zasto? zato sto se ljudi prijavljuju samo na one teme koje ih zanimaju, zar ne. ako i to treba dovesti u pitanje, onda je tek to simptom oko kojeg se treba zabrinuti.
dakako, ako vam pricinjava zadovoljstvo, a ocito pricinjava, da iz komentara u komentar ponavljate iste fraze o o nikakvom kvalitetu s.v., o njenoj jadnoj poziciji, preglupim tekstovima, placenickom angazmanu...samo nastavite ali treba da znate da ti komentari, tako koncipirani govore o nekom vasem, prilicno izrazenom, agresivnom impulsu i dakako o fascinaciji tom "jadnom" osobom: s.v....i da, bilo bi zgodno da recimo vi ponudite citateljima sta je u ovom vasem komentaru principijelnost i dosljednost osim obezvredjivanja?
sradacan pozdrav,
sanja
KatarinaKosaca wrote:Koliko mogu pretpostaviti mislite na moj nik, zatim @madner, @vječiti student , @Banksy... uglavnom. Pogledajte pored nika datum registracije na forum. Dakle, "poznajemo" se godinama i pišemo o različitim temama. U malo čemu nam se mišljenja podudaraju. Čak ni na ovoj temi potpuno, ali približno. Meni bih to, na vašem mjestu, bilo indikativno... po vaše stavove, a ne naše identitete. Dakle, niti jednog momenta vi u pitanje ne dovodite vaše pisanje, nego samo drskost forumaša što se drznu da napišu mišljenje o tome.ne biti nedorecen wrote: Ali moram izraziti bojazan da i oni koji pisu komentare vs s.v. nerijetko djeluju kao klonovi
Za razliku od tih i takvih klonova, oni koje tako nazivamo se registriraju samo da forumaju na ovoj temi, a sva diskusija se svodi na kako rekoh "pozdravi, želje, čestitke" za gospođu Sanju V, spočitavanje stvari koje nisu napisane i ljutnju i prezir kad se napiše da SV nije na intelektualnoj razini jednog Hemona ili Jergovića.. Zaista nastojim biti uljudna (ovo je tako tipična riječ SV, "uljudan"), ali to producira smijeh do suza..Jeste li vi uopće pročitali ove 73 stranice? Hoćete reći da tu nema ništa gdje se navodi neutemeljenost, neprincipijelnost , nego samo onako iz dosade vas netko nešto "napada"? Jel mogućene biti nedorecen wrote: zao mi je ako mislite da u tim tekstovima ima nesto neutemeljeno i molim vas postavite konkretna pitanja a ja cu se potruditi koliko god budem znala da vam odgovorim. mozda to nece biti odgovor koji ocekujete, ali ja cu vam odgovoriti iskreno i principijelno, to morate unaprijed vjerovati. i hvala, sto konacno poslije 73 str. neko zeli argumentaciju u vezi tekstova.
srdacan pozdrav,
sanja