Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja samo da vas pozdravim-
uredno vas pratim, ali ne stignem nista napisati.
I ja sam se ovih dana bavila hortikulturom tako sto sam pravila sok od zove i eksperimentalno sok od trava (da ne bude zabune: limuncic, nana, kunica, list od maline )
Slatko od jagoda i bresaka...
Ljubicica mi i dalje tuhinja, nije podlegla skroz, a kucnoj sreci nema spasa
jes vidio kad se Kerima razbaca sa slikama.
Svaka čast kerima, ipak se imam šta vidjeti koliko si ti to sakrivala.
sta sam sakrivala ? ne znam smanjiti slike tako da mi ih ne pokaze citave i dosta toga sakrije
a nije ovo moje svoje krijem cekam da bude extra pa cu slikat
Ovdje gdje ja pohranjujem slike imaš opciju da smanji sliku na npr. 800 pix što paše ovom forumu.
Ti možeš ručno prije objave na internetu (teža opcija) ili jednostavno pod sliku objaviti dikrekt link, npr. od tvojih malina je: http://i.imm.io/tSrv.jpeg pa tako da neko vidi i sliku ispod link do pune veličine.
Inače i u nas jučer pala kiša.
Jedva sam stiao sa biciklom kući da ne pokišem. Nikad brže 7km nisam doletio (15 min.)
Ja danima molim Boga da padne kakva kisa, sve sto je vani i u basti strasno se predalo, nemocno, danas je u sarajevu nesto hladnije, i noc je bas nekako prijatna, prohladna, da hoce jos kise biti pa da sve krene fino. U basci fino napreduje krompir, zlatice ima, ali se borimo, grah ide fino, nema baje jos uvijek, prskalo se nekim eko mjesavinama, pa cemo vidjeti, grasak ide lagano, ali se vidi da mu fali vode i vlage, do sad bi ga i bilo obrati da ima malo kise, luk crveni i bijeli se bori, poceo je da zuti, ali bice valjda hairli o dobro, oko 15 komada kupusa napreduje, pocele su da se zavijaju glavice, kontam jos da kupim nekog kasnog kupusa, pa da posadim negdje izmedju krompira i ondje gdje nije nikao krompir, da li se negdje u sarajevu moze kupiti presade kasnog kupusa, ili moza neko ima neko dobro sjeme za prodati ili pokloniti?
Sto se tice plastenika, fino sve napreduje, paradajz vec daje plodove, treci i cetvrti red cvjetova, paprike takodje,i ma plodova, dosta fino cvjetaju,ali me brine krtica koja se jos uvijek vrti oko njih, i koja ponekim zadaje probleme, stale su u razvoju, pa vidjecemo sta ce biti s njima, obzirom da mi je prvih 10-ak komada krastavica dokrajcio onaj snijeg, tj neki mraz poslije njega, ove koje sam naknadno posadio, pa pikirao dobro napreduju, ima plodova, nisu jos za ubrati ali bice ubrzo ...
Mu'min wrote:Da si sačekala kišu mogla si usput popit i čaj.
ja bas kcerki to govorila pozuri pokisnut ce cajevi dzaba se mucila hehe
ja sam danas ostake od spinata prekopala i posadila paprike,vjerujem da ce prispjeti jer kod nas je dugo ljeto i jesen.insallah
za kisu imaju dove da se uce pa kome treba,a ne zna mogu mu ovdje postaviti (ovo za muslimane)
ja ne znam kako vi izdrzavate na ovim vrucinama ali meni dodje da se ukopam u zemlju
floramye mislim da travu nikad nije kasno posijati...imas u trznim centrima za kupiti razlicite trave koja je prilagodjena razlicitim vrstama tla...trebalo bi da uspijes naci odgovarajucu...ono sto je bitno kad razbacas sjeme je da ga dobro utabas u zemlju i zalijes...ali dobro utabas...na vrecicama pise dobro preci valjkom ali mozes i ugazati tlo...trebalo bi da pticice ne pokljucaju bas sve
ici ce slicica mojih prvih paradajzica...imam cijela 2 u basti
Da.
Iskopo kompir za 1 dvosjed i obro one najljepše paprike.
A ne zna jadnjak da valja kod Boga odgovarati za par paprika.
Hajd možda je u tom hajr i za mene, nikad se ne zna. Bože zdravlja.
Da.
Halal mu bilo i u moje ime
Halali i ti, šta znaš kakva je priča u pozadini. Nick ti je na tom fonu
PS: A jesi se bio i razmaho, te paprike, te krastavci, te paradajz.
Da.
Moj Mumine, takav vakat došao. Evo pogledaj kakva je situacija u Srbiji:
Pošto ja ne vjerujem u neku niverzalnu pravdu, želim ti da ga uhvatiš i da mu pošteno daš po fenjeru.
selam,mu"mine zao mi je nije to samo kod tebe bas danans citam i kod drugih je pokradeno da se opamete amin manje bi nam bilo lopina na dunjaluku,bolje nego d aih kletemo.ja sam isto imala prije problema komsije mi oberu,pocupaju znam kako je tesko jer insan nije takav i pobjegao bi od takvih sto dalje.ostaje samo dova da nam dragi Bog sacuva nas imetak amin.
samoTEgledam wrote:Halal mu bilo i u moje ime
Halali i ti, šta znaš kakva je priča u pozadini. Nick ti je na tom fonu
PS: A jesi se bio i razmaho, te paprike, te krastavci, te paradajz.
Hajd neki si mu bar ti halalio.
I nikad se zna šta je iza mada je teško povjerovati da je došo gladan, prije bi reko da je došo lopov.
A štaš kad sam vrijedan pa ne znam stati. Da sam lopovo konto bi drugačije.
Haettenschweiler wrote:Moj Mumine, takav vakat došao. Evo pogledaj kakva je situacija u Srbiji:
Pošto ja ne vjerujem u neku niverzalnu pravdu, želim ti da ga uhvatiš i da mu pošteno daš po fenjeru.
Ne znam insan šta bi rekao, šta bi insan uradio da ga je našao u njivi?
Miješani su to osjećaji, jer kad čovjek pogleda ne bi si pravio belaje radi par kila paprika i kompira al opet u tom tretnu svaša prođe kroz misli.
ja shvaćam da je svakom svačija nafaka određena al ne mogu da shvatim je čovjek spreman prodati obraz za par kila povrća. Nije to plantaža ko na ovom video snimku iz Srbije pa da kažeš, ljudi kombajima krenuli organizovano u krađu pa šta bude.
meni kad se ovako desavalo od komsija gubila sam volju da dalje sijem.uzasno me depriralo bezobrazluk to nije bilo fajde nicim ograditi jer lete ako treba ko bube preskacu zice,razvaljuju sta stignu,tako je kad te dopadne komsija sa kamarom nevaspitane djece,a roditelji jos gori.bolje je ne uhvatiit na licu mjesta ko je brze se zaboravi,ovako cim iste sretnes nakon sto godina ako treba osjetis gadost prema istom jer ti narusio nekad mir,da mir jer je moj vrt i moja kuca moj mir.
Sta je ovo gdje su bastovani Safran,Oticon, Drekalica,Flag Banksy i drugi niko nista ne pise niti javlja stanje osim Mumina i Kerime i Armin napisao.Ove sto sam nabrojao da su do veceras napisali izvjestaj ili cu ja preduzeti mjere. .Mora da se Flag naljutio sto smo ga zezali.Vrati se Flag necemo te vise zezati .
Moja basta napreduje paradajz i krastavice se uveliko beru i poneka paprika.Ja nisam bio tu ali sam zadovoljan kako su moji pazili bastu.Juce sam stavio po drugi put krompir Agatu bice do kraja septembra . Danas stavio ponovo mladi luk ostalo od proljetos pa da iskoristim.Napreduje sve grasak se pobrao i stavio u zamrzivac,bob isto.