Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sarayman

#1751 Re: Kupovina mobitela, najbolja odluka-gdje kupiti, koji itd

Post by Sarayman »

eyesburn wrote:pa čovjek je između ostalog napisao da mu i nokia ulazi u izbor.
Čovjek nije upućen pa je stavio i N8 (tj Nokiu) u "zvjerinjak". Da bi mu bilo jasnije, Galaxy S plus je puno bolji uređaj sa većim i kvalitetnijim ekranom, znatno boljim procesorom i OS-om. To su tri najbitnije stvari. N8 ima samo bolji fotoaparat. Sta reći na to? Koju posluku porati?
Qler

#1752 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Nokia C7 ili C6-01. Nemoj uzimati starije verzije Symbiana.
Dupli_skalp

#1753 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

Qler wrote:Nokia C7 ili C6-01. Nemoj uzimati starije verzije Symbiana.
napisao je do 250km.

ti telefoni su od 365 do 445 ;)
marketleader

#1754 Re: Mobilni all about

Post by marketleader »

E raja ima li neko iskustva sa mobitelima:
Samung Galaxy S Plus - 530KM (odlican telefon, jedina mana (mozda i prevelika) sto nema blic, ni najmanje led svijetlo)
Samsung Galaxy R - 600KM (dimenzijama "glomazan" kao i S2, 5MP, ima led svijetlo, skup lji od S+)

Sta mislite koji je bolje uzeti i da li je nedostajanje blica kod S+ tako prevelik nedostatak??
Dupli_skalp

#1755 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

marketleader wrote:E raja ima li neko iskustva sa mobitelima:
Samung Galaxy S Plus - 530KM (odlican telefon, jedina mana (mozda i prevelika) sto nema blic, ni najmanje led svijetlo)
Samsung Galaxy R - 600KM (dimenzijama "glomazan" kao i S2, 5MP, ima led svijetlo, skup lji od S+)

Sta mislite koji je bolje uzeti i da li je nedostajanje blica kod S+ tako prevelik nedostatak??
meni je blic bitan, ali ne mora značiti da je i nekom drugom.

od ta dva, ne bih ni jedan, nego "obični" galaxy S koji košta jeftinije od oba (510km nov), a ima superamoled ekran (jedan od najboljih ekrana ikad), koji "plus" verzija nema (s-lcd je kod "plus" verzije ukoliko ne griješim).
zateznistub

#1756 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

eyesburn wrote:

od ta dva, ne bih ni jedan, nego "obični" galaxy S koji košta jeftinije od oba (510km nov), a ima superamoled ekran (jedan od najboljih ekrana ikad), koji "plus" verzija nema (s-lcd je kod "plus" verzije ukoliko ne griješim).
Sto slaga covjeka
http://www.gsmarena.com/samsung_i9001_g ... s-3908.php
Ja ga imam, ekstra je telefon. Ako bas nisi neki freak za slikanje onda nedostatak blica i nije frka. Ostalo je pefekcija. Ako volis video zapis je bolno dobar ali pri dobrom osvjetljenju.
Dupli_skalp

#1757 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

zateznistub wrote:
eyesburn wrote:

Sto slaga covjeka
Ja ga imam, ekstra je telefon. Ako bas nisi neki freak za slikanje onda nedostatak blica i nije frka. Ostalo je pefekcija. Ako volis video zapis je bolno dobar ali pri dobrom osvjetljenju.
prvo, ja čovjeka nisam ništa slagao, u zagradi sam napisao "ukoliko ne griješim", ali naravno to nisi ni pročitao nego najlakše opalit' po nekome.

negdje sam čitao da nemaju sve verzije galaxy S plus superamoled ekrane, nego da su uradili istu stvar kao i sa nexus S modelom, neke verzije su sa s-lcd, a neke sa superamoled. govorim što sam pročitao.
burekodsira

#1758 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

razlog sto isti model nema uvjek isti displej je bila nestasica materijala od kojeg se isti pravi zbog toga je umjesto SAMOLED (super amoled) uletio SLCD (super lcd)

inace meni je ta razlika manje bitna i ne bih je uzeo kao kriterij iskljucivanja nekog mobitela
zateznistub

#1759 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

@eyesburn,

moram ti se izviniti jer stvarno nisam vidio ono u zagradi.

mea culpa.
Janjicar

#1760 Re: Mobilni all about

Post by Janjicar »

ostro i na prvu wrote:
FiCO wrote:E namjeravao sam kupiti mobitel do nekih 250 km

Volio bi da mi preporucite neke mobitele u tom cijenovnom rangu.
Svi brendovi dolaze u obzir, ali bi mi najvise odgovarala Nokia.

E nasao sam Nokiu 5800 xm za 220 km, potpuno zapakovana jos nije ni skinuta folija sa ekrana, sa svom pratecom opremom od baterije nove pa na dalje.
A i svida mi se Nokia n97, e pa sad volio bi da vidim mane ovih mobitela posto su ova dva telefona jako slicna po karakteristikama.

Mnogi se zale na ovu Nokiu n97 pa da vidim jeli to tacno. :D

Eto pomozite da se ne zeznem pri kupovini.

Hvala :D
Imam nokiu n97 i ako se mnogi zale moram reci da sam zadovoljan
Mobitel kupljen u sloveniji i covjek mi dao zapakovano sve, racun kada je kupljen i gdje je kupljen
Ja ga platio tamo 110eura prosle godine
Moja jedina primjedba je sto je losa kamera nocu vjerovatno zbog blica jer ta strana na kojoj se nalazi blic bude kao svjetlila, to je samo kada slikas po mraku
A ostalo je kod mene odlicno
aux

#1761 Re: Mobilni all about

Post by aux »

moze li mi neko objasniti najjednostavniji nacin instaliranja softwera i igri na lg kp500 cookie,skinem sa neta dosta programa i igri svi su u nekom jar formatu,ne znam kako dalje,prebacivao sam igre na mobitel al on mi izbaci upozorenje da mu je to neposrojeci fajl
marketleader

#1762 Re: Mobilni all about

Post by marketleader »

zateznistub wrote:
eyesburn wrote:

Sto slaga covjeka
Mozes mi reci sto obicni galaxy S ?? kad je S+ za 20KM skuplji a brzi procesor ima, ostalo je sve isto i S-AMOLED ekran.

Druze nedostaje li ti blic kod njega, toliko puno da ga ne preporucujes? Jesi pokusao po mraku uslikati onako sa night efektom, kako ispane?
Nisam sad neki freak za slikanje, ali povremeno bi onako navece koju fotku napravio, pa imam neki osjecaj da ce biti samo crnilo....
zateznistub

#1763 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

marketleader wrote:Mozes mi reci sto obicni galaxy S ?? kad je S+ za 20KM skuplji a brzi procesor ima, ostalo je sve isto i S-AMOLED ekran.

Druze nedostaje li ti blic kod njega, toliko puno da ga ne preporucujes? Jesi pokusao po mraku uslikati onako sa night efektom, kako ispane?
Nisam sad neki freak za slikanje, ali povremeno bi onako navece koju fotku napravio, pa imam neki osjecaj da ce biti samo crnilo....
Ja i nisam preferirao I9000 u odnosu na I9001 pogotovo sto razlika u cijeni i nije velika. stose slikanja u mraku tice jesam probao sa night modom ali slika ne valja. Ako bas hocu sliku u mraku onda uzmem aparat i slikam svaki mobitel koji nema xenon blic nema lijepe slike u uslovima slabog osvjetljenja.
Sve ostalo na ovom telefonu je perfekcija. Ako nisi ranije imao "veliki" telefon malo ce ti trebativremena da se naviknes ali to kratko traje. Odigricasam probao dead space i igrica leti. 720p fimovi su super nadispleju, cak se i prevod fino vidi.
marketleader

#1764 Re: Mobilni all about

Post by marketleader »

zateznistub wrote:
marketleader wrote:Mozes mi reci sto obicni galaxy S ?? kad je S+ za 20KM skuplji a brzi procesor ima, ostalo je sve isto i S-AMOLED ekran.

Ja i nisam preferirao I9000 u odnosu na I9001 pogotovo sto razlika u cijeni i nije velika. stose slikanja u mraku tice jesam probao sa night modom ali slika ne valja. Ako bas hocu sliku u mraku onda uzmem aparat i slikam svaki mobitel koji nema xenon blic nema lijepe slike u uslovima slabog osvjetljenja.
Sve ostalo na ovom telefonu je perfekcija. Ako nisi ranije imao "veliki" telefon malo ce ti trebativremena da se naviknes ali to kratko traje. Odigricasam probao dead space i igrica leti. 720p fimovi su super nadispleju, cak se i prevod fino vidi.
Super, hvala ti puno... Trebao mi je komentar o mobitelu od nekoga ko ga koristi, ovako iz ovih testiranja po internetu i ne moze se dobiti prava slika... Neka velikog displaya trebace za citanje knjiga i koji film :)
Najvjerovatnije cu se odluciti za ovaj Samsung Galaxy S+...
Kapri

#1765 Re: Mobilni all about

Post by Kapri »

Imam nokiu e7,odlican je samo uzasno velik.Mislila sma da ga mjenjam.Zanima me za koji bi mogla da je u cijeni tu otprlike i da se taj moze naci nov.Treba imati dobru kameru sa blicem,wi-fi....Nije bitno da li je tach,klizni ili obican i jedino sto zelim jeste da nije Samsung,ne podnosim njihove telefone.Dakle zna li neko?
Quaresma

#1766 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

E7 je odlican telefon, ja sam ga htio kupiti u telekomu al kostao za moj paket ok 23km mjesecno, pitao da kupim u gotovini kaze da moram oko 1000 km platit, i onda se odlucim za sgs+ koji kosta 12km za moj paket
Dupli_skalp

#1767 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

Kapri wrote:Imam nokiu e7,odlican je samo uzasno velik.Mislila sma da ga mjenjam.Zanima me za koji bi mogla da je u cijeni tu otprlike i da se taj moze naci nov.Treba imati dobru kameru sa blicem,wi-fi....Nije bitno da li je tach,klizni ili obican i jedino sto zelim jeste da nije Samsung,ne podnosim njihove telefone.Dakle zna li neko?
onda je nokia N8 najbolji izbor za tebe ;)
Kapri

#1768 Re: Mobilni all about

Post by Kapri »

Nokia n8 i e7 su skoro iste sem sto se e7 otvara tj ima onu tastaturu.Tako da otpada i n8-i ona je velika
Dupli_skalp

#1769 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

Kapri wrote:Nokia n8 i e7 su skoro iste sem sto se e7 otvara tj ima onu tastaturu.Tako da otpada i n8-i ona je velika
eh ako želiš nešto manje, a da ima dobru kameru onda SE xperia ray (doduše mrvicu manja od n8), SE xperia mini ili mini pro i SE live with walkman.

eventualno ako još ima u univerzalno nokia n86.
Kapri

#1770 Re: Mobilni all about

Post by Kapri »

Od tih mi je najprivlacnija ova xperia ray.Vjerujem da ima wi-fi.E sad moze li okvirno gdje se u Sarajevu ima kupiti taj tel nov i koliko je love?
Dupli_skalp

#1771 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

naravno da ima wifi ;)

imaš ga u telecomu, kod univerzalaca, kod ćele na grbavici (na prvom spratu tržnice).

ne znam koliko je u telecomu, ali je kod ova druga dva oko 450km. utališ taj e7 i dodaš doplatu i finito ;).
Qler

#1772 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Kapri wrote:Nokia n8 i e7 su skoro iste sem sto se e7 otvara tj ima onu tastaturu.Tako da otpada i n8-i ona je velika

N8 je manja, i to primjetno. N8 ima 3,5'' displej a E7 4''.
Kapri

#1773 Re: Mobilni all about

Post by Kapri »

E onda bih mogla da to zavrsim sutra.Jel mi bolje onda SE ray ili n8-znaci bitna mi je kamera,dobar blic i wi-fi.Jer citala sam od nekih ljudi da n8 ima neku softversku gresku.I treba mi noc telefon
Dupli_skalp

#1774 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

Kapri wrote:E onda bih mogla da to zavrsim sutra.Jel mi bolje onda SE ray ili n8-znaci bitna mi je kamera,dobar blic i wi-fi.Jer citala sam od nekih ljudi da n8 ima neku softversku gresku.I treba mi noc telefon
zavisi šta više voliš, android ili symbian.

što se slikanja tiče, n8 ima bolju kameru i bolji blic od SE ray.
Kapri

#1775 Re: Mobilni all about

Post by Kapri »

android ili symbian-totalno nevazno ne znam ni sta je jedan ni sta drugi :D
Jel bas osjetno bolja kamera na nokiji i koliko se on krece nov?A to kod cele na grbavici ray je nov ili polovan?
Inace koji je bolji nevezano za brans ja volim i nokije i se.I prvenstveno koji je manji i tanji
Post Reply