Ovi kod Kramara nisu bili opcija jer lik realno nudi neku nizu srednju klasu tih modela, obicno iz Belgije, slabije motorizacije i opreme. Bio dobar nekih 7000-5000 (da mi je dao popust 2000
Samo da je peglanje, jeste.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
trazio, gledo, kupio, zato i stavih. dakle sve iz vlastitog iskustva. samo nije audi.ado-šampion wrote:Ima ovdje nas koji su se mislili izmedju Kramara i Njemacke i kupili kod Kramara. Ja sam pregledao X konkretnih auta u DE, cak i na licu mjesta i jedan je zakljucak - Kramar je jeftiniji. Auto kakvo sam uzeo kod Kramara vrlo dobro opremljeno u DE sam mogao isto takvo golo za iste pare, plus peglanje s putem s trazenjem, s pregledom auta tamo, povratom poreza (odmah izbaci sve sto nisu od handlera), itd i naravno cijena svega toga. A ovako sam otisao s Cengic Vile u Blazuj.
Udaranje jednog linka i poredjenje jednog auta nema smisla. Jedno je gledati neobavezno na internetu a drugo traziti auto da kupis. To jel jeftinija Njemacka ili Kramar ti moze reci samo ko je trazio auto i na jednom i na drugom "mjestu" i kupio. Ja jesam i kazem, Njemacka je skuplja.
Emko,zena ima dajdzu u Mannheimu,znaci okolica Frankfurta. Covjek je automehanicar,vecinom se bavi restauracijom starih auta,pretezno Bube i Porschei iz 60ih godina. Ako zelis da ga pitam da ti pogleda poneki auto ako te zanima oko Frankfurta. Naravno ako bude imao vremena.emko1234 wrote:U procesu sam kupovine novog auta košto zna dio raje s foruma.
Nisam baš u mogućnosti da odem vani i kupim sebi auto kakvo bih htio jer nemam dovoljno vremena da se tome posvetim.
Tražim 2 specifična auta audi a6c7 ili bmw f10 facelift. Obzirom da sam zadnja 3 auta kupio nova i ko takva ih vozio i prodao, na njima sam ispušio jako puno para, ovaj put sam odlučio da tražim auto staro do 2 godine s minimalnom kilometražom koju mogu naći.
Opcije su bile tražiti polovan auto kod nas, što je nemoguće naći jer se takva auta rijetko prodaju s tom starosti i s malim kilometražama ili otići vani ganjati auto, lično ili preko nekoga.
Naravno, Kramar je bio jedna od varijanti u svakom mogućem smislu. Međutim, auta koja on prodaje su auta koja njega ne izađu puno a on može odlično zaraditi na njim. Nije bio raspoložen za varijantu da mi potraži auto kakvo bih ja želio, i preskup je za ono što prodaje.
Po meni je besmisilica dati 70k km za auto koje na satu ima 160k km. Jedan od audija koje sam gledao kod njega.
Ja sam bio spreman da platim više kako bi mi našao auto kakvo hoću. Međutim u mail prepisci s nekim od njegovih uposlenika koji se pitaju, rečeno mi je da se to njima ne isplati.
Onda sam preko ostalih svojih kontakata došao do nekih saznanja. Auto konkretno koje mi je zapelo za oko kod njega je bio jedan a6 c7 sa 313ks, 3.0tdi. Kramar za njega traži 60k km. Na prvu kad se auto vidi ne izgleda puno, međutim auto je ušlo u 4. kalendarsku godinu i prešlo je 150k km.
Ja preko garaže, i rođaka u Minhenu isti auto s manje kilometara i godinu dana stariji ( 2011 ) nađem za 23k eura. Dakle razlike su prevelike, i onda sam njega definitvno otpisao.
Puno je bolja opcija sam potražiti auto. Treba više truda, i kopanja i varijantisanja.
Ali primjera radi, taj audi kod kramara prema njemu na cesti izadđe nekih 70k km.
Ja sam našao bmw 530d f10 s M optikom i sa xdrive pogonom za 42k eura. Znam da je puno, ali auto je 2014 godina, dakle facelift i na satu ima 39k km.
Kramar i slični njemu su zadnja opcija.
homar wrote:Ljudi otvorite oči kada kupujete kod Kramara. Ja sam nešto ranije pisao na ovoj temi šta mi se desilo prijatelju. Uglavnom Kramar ima ubitačnu reklamu i ušminkana auta. Skuplja su, u odnosi na tržište, od 2 do 5 hiljada maraka. Reklamiraju garanciju 24 mjeseca, kada dođeš kod njih to je 6 mjeseci, a kada tražiš na šta se odnosi, dođe ti samo mjenjač, a za drugo nisu sigurni... Njihov fol "plati kompletnu cijenu i vozi na pregled ovlašćenom servisu, te ćemo otkloniti eventualne nedostatke", okači mačku o rep. Jer kada se vratiš kod njega i doneseš spisak nedostataka i neispravnosti, ništa ti ne priznaje, to mu dođe za onu kafu što si popio kod njega u servisu.
HELEN ON TI DOĐE UŠMINKANI PREVARANT.
Sa ovim se slazem. Ja sam se vise puta opekao kupovinom auta sa 150k+ km. Kod nas je skoro nemoguce naci auto do 50k km i do 3 godine starosti.emko1234 wrote: Po meni je besmisilica dati 70k km za auto koje na satu ima 160k km. Jedan od audija koje sam gledao kod njega.
mali_milojica wrote:Emko,zena ima dajdzu u Mannheimu,znaci okolica Frankfurta. Covjek je automehanicar,vecinom se bavi restauracijom starih auta,pretezno Bube i Porschei iz 60ih godina. Ako zelis da ga pitam da ti pogleda poneki auto ako te zanima oko Frankfurta. Naravno ako bude imao vremena.emko1234 wrote:U procesu sam kupovine novog auta košto zna dio raje s foruma.
Nisam baš u mogućnosti da odem vani i kupim sebi auto kakvo bih htio jer nemam dovoljno vremena da se tome posvetim.
Tražim 2 specifična auta audi a6c7 ili bmw f10 facelift. Obzirom da sam zadnja 3 auta kupio nova i ko takva ih vozio i prodao, na njima sam ispušio jako puno para, ovaj put sam odlučio da tražim auto staro do 2 godine s minimalnom kilometražom koju mogu naći.
Opcije su bile tražiti polovan auto kod nas, što je nemoguće naći jer se takva auta rijetko prodaju s tom starosti i s malim kilometražama ili otići vani ganjati auto, lično ili preko nekoga.
Naravno, Kramar je bio jedna od varijanti u svakom mogućem smislu. Međutim, auta koja on prodaje su auta koja njega ne izađu puno a on može odlično zaraditi na njim. Nije bio raspoložen za varijantu da mi potraži auto kakvo bih ja želio, i preskup je za ono što prodaje.
Po meni je besmisilica dati 70k km za auto koje na satu ima 160k km. Jedan od audija koje sam gledao kod njega.
Ja sam bio spreman da platim više kako bi mi našao auto kakvo hoću. Međutim u mail prepisci s nekim od njegovih uposlenika koji se pitaju, rečeno mi je da se to njima ne isplati.
Onda sam preko ostalih svojih kontakata došao do nekih saznanja. Auto konkretno koje mi je zapelo za oko kod njega je bio jedan a6 c7 sa 313ks, 3.0tdi. Kramar za njega traži 60k km. Na prvu kad se auto vidi ne izgleda puno, međutim auto je ušlo u 4. kalendarsku godinu i prešlo je 150k km.
Ja preko garaže, i rođaka u Minhenu isti auto s manje kilometara i godinu dana stariji ( 2011 ) nađem za 23k eura. Dakle razlike su prevelike, i onda sam njega definitvno otpisao.
Puno je bolja opcija sam potražiti auto. Treba više truda, i kopanja i varijantisanja.
Ali primjera radi, taj audi kod kramara prema njemu na cesti izadđe nekih 70k km.
Ja sam našao bmw 530d f10 s M optikom i sa xdrive pogonom za 42k eura. Znam da je puno, ali auto je 2014 godina, dakle facelift i na satu ima 39k km.
Imam rodjaka u Minhenu i jednog u Bremenhavenu,ali se slabije razumiju u auta. U Holandiji,na samoj granici sa DE imam zeta,koji radi u Volvo servisu,mozda bi i on mogao pogledati po koji auto.
Imam punca u Dortmundu i njegovog brata u Hamburgu,ali oni su ti tanki oko auta.
Jbg sta cesdirestraits0078 wrote:mali_milojica wrote:Emko,zena ima dajdzu u Mannheimu,znaci okolica Frankfurta. Covjek je automehanicar,vecinom se bavi restauracijom starih auta,pretezno Bube i Porschei iz 60ih godina. Ako zelis da ga pitam da ti pogleda poneki auto ako te zanima oko Frankfurta. Naravno ako bude imao vremena.emko1234 wrote:U procesu sam kupovine novog auta košto zna dio raje s foruma.
Imam rodjaka u Minhenu i jednog u Bremenhavenu,ali se slabije razumiju u auta. U Holandiji,na samoj granici sa DE imam zeta,koji radi u Volvo servisu,mozda bi i on mogao pogledati po koji auto.
Imam punca u Dortmundu i njegovog brata u Hamburgu,ali oni su ti tanki oko auta.
Nas i Rusa trista miliJonaaaaa.
I bas 5 hiljada jeftinije izasao? Uz put, hotel, zoll table, ostale troskove? Smanji malo ribu.ranger wrote:trazio, gledo, kupio, zato i stavih. dakle sve iz vlastitog iskustva. samo nije audi.ado-šampion wrote:Ima ovdje nas koji su se mislili izmedju Kramara i Njemacke i kupili kod Kramara. Ja sam pregledao X konkretnih auta u DE, cak i na licu mjesta i jedan je zakljucak - Kramar je jeftiniji. Auto kakvo sam uzeo kod Kramara vrlo dobro opremljeno u DE sam mogao isto takvo golo za iste pare, plus peglanje s putem s trazenjem, s pregledom auta tamo, povratom poreza (odmah izbaci sve sto nisu od handlera), itd i naravno cijena svega toga. A ovako sam otisao s Cengic Vile u Blazuj.
Udaranje jednog linka i poredjenje jednog auta nema smisla. Jedno je gledati neobavezno na internetu a drugo traziti auto da kupis. To jel jeftinija Njemacka ili Kramar ti moze reci samo ko je trazio auto i na jednom i na drugom "mjestu" i kupio. Ja jesam i kazem, Njemacka je skuplja.
Zasto?timezone wrote:
Mene licno bi bilo sramota kupiti i voziti auto od 50000€ i parkirati ga pored polovnog pola ciji vlasnik sa svom pokretnom i nepokretnom imovinom nema pola te sume a takvih je vecina i posjecna plata 500KM
Uz najvece postovanje to je samo moje licno misljenje.
ado-šampion wrote:Ima ovdje nas koji su se mislili izmedju Kramara i Njemacke i kupili kod Kramara. Ja sam pregledao X konkretnih auta u DE, cak i na licu mjesta i jedan je zakljucak - Kramar je jeftiniji. Auto kakvo sam uzeo kod Kramara vrlo dobro opremljeno u DE sam mogao isto takvo golo za iste pare, plus peglanje s putem s trazenjem, s pregledom auta tamo, povratom poreza (odmah izbaci sve sto nisu od handlera), itd i naravno cijena svega toga. A ovako sam otisao s Cengic Vile u Blazuj.
uopce se ne radi o cifri, jer ono sto sam ja kupovao nije ni bilo kod kramara. ali jeste kolega par sedmica prije mene isto kupovao i radilo se o a4 b8. i skupa smo sve to trazili gledali, i ista je situacija bila.ado-šampion wrote:I bas 5 hiljada jeftinije izasao? Uz put, hotel, zoll table, ostale troskove? Smanji malo ribu.ranger wrote:trazio, gledo, kupio, zato i stavih. dakle sve iz vlastitog iskustva. samo nije audi.ado-šampion wrote:Ima ovdje nas koji su se mislili izmedju Kramara i Njemacke i kupili kod Kramara. Ja sam pregledao X konkretnih auta u DE, cak i na licu mjesta i jedan je zakljucak - Kramar je jeftiniji. Auto kakvo sam uzeo kod Kramara vrlo dobro opremljeno u DE sam mogao isto takvo golo za iste pare, plus peglanje s putem s trazenjem, s pregledom auta tamo, povratom poreza (odmah izbaci sve sto nisu od handlera), itd i naravno cijena svega toga. A ovako sam otisao s Cengic Vile u Blazuj.
Neko rece 3-4 dana, ko nadje auto za 3-4 dana svaka mu cast.
Zavisi sta kupisElRe wrote:Sa ovim se slazem. Ja sam se vise puta opekao kupovinom auta sa 150k+ km. Kod nas je skoro nemoguce naci auto do 50k km i do 3 godine starosti.emko1234 wrote: Po meni je besmisilica dati 70k km za auto koje na satu ima 160k km. Jedan od audija koje sam gledao kod njega.
Kad kupim auto planiram ga voziti 3-4 godine i za to vrijeme preci oko 100k km.
S tim sto tu niko ne racuna "indirektne troskove", trosak vremena, trosak boravka dok trazis auto i zaduzenje za uslugu kod prijatelja i rodjaka.Optimist wrote:Kod kramara su vozila sa lizinga, dok za iste pare koje bi dao njemu mozes da nadjes auto od prvog vlasnika, sa duplim setom guma, manjom kilometrazom i boljom opremom. Ja bih sebi isao na ovu drugu opciju, naravno ako imas vremena i nekoga (rodjaka u De) da ti pomogne u potrazi, tj ugosti te tamo da ne placas smjestaj.
Slazem se.condy wrote:Zato ja mislim kad se kupuje polovno, i kad se ne može ili neće novo, već isključivo polovno, da je bolje kupiti polovno od četri do pet godina između 100.000 do 180.000 pređenih km. Puno je jeftinije od ovog starog jednu godinu i sa pređenih 20+.000 km. Sve izdatke koje bi imao na ovom sa više pređenih km opravdava puno niža cijena, i ti izdaci nikad neće dostići cijenu ovog starog od jedne godine. Naveo sam da razlika u cijeni dostiže i do 45.000 KM. Koliko možeš očekivati ulaganja u ovoj jeftiniji ? U najgorem slučaju neće proći 10.000 KM.
Ljudi smatraju da je trosak samo ono sto direktno platis. Vrijeme, a pogotovo usluga zna biti 5 x skuplja od novaca koji si nominalno uztedio.ado-šampion wrote:
@Gorane, dobra poenta. Nekon se ne isplati zbog 500 km ustede uzeti godisnji 5 dana i peglati se 5 dana traziti. Jer vrijeme je novac.
ovo je 100% tacno,iz iskustva znam530i wrote:Pojedinci ovdje bi svašta nešto pojeli sa Kramarovog tanjira jer im je lako dostupno i lijepo servirano.
Auta sa leasinga koja je vozilo x vozača na x načina ne mogu se porediti sa autom od privatnog lica negdje vani ili ovdje. Samo što dobar auto nije jeftin nigdje.
Jeste samo sto je pogresna pretpostavka da su sva auta od firmi, na kojim se izredalo po 20 vozaca. Ima i privatnih auta ili auta koje je 'zaduzilo' samo jedno lice.530i wrote:Pojedinci ovdje bi svašta nešto pojeli sa Kramarovog tanjira jer im je lako dostupno i lijepo servirano.
Auta sa leasinga koja je vozilo x vozača na x načina ne mogu se porediti sa autom od privatnog lica negdje vani ili ovdje. Samo što dobar auto nije jeftin nigdje.