Eh eto sad znasPasiflora wrote:Nisam imala pojma da i to moze bitiCirkus
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#1751 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
- Svjetionik
#1752 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Koliko vidim slike sa tih linkova su uklonjene.Cholina_Lokica wrote:Vidim samo ovu drugu sliku, sa ledja i rekla bih da je cane corso, treba mi malo bolja lsika face da bih rekla tacnoDuctus Holedocus wrote:moze li mi neko reci,koje je pasmine ovaj pas
[img]URL=http://imageshack.us/photo/my-images/51 ... 81053.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img513/7849/1573 ... 381053.jpg[/img][/URL]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
[img][IMG=http://imageshack.us/a/img513/7849/15739115082009490381053.jpg][/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
-
Buddy5
#1753 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pas mi je slomio nokat na lijevoj nozi hajmo reci tamo gdje je nama palac na lijevoj ruci. Nokat mu se slomio skroz do prsta. Sta treba da radim jer kad mu se to dotakne zacvili pravo i sigurno ga boli?! U pitanju je patuljasti snaucer. Unaprijed Hvala 
- spadalo
#1754 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
e,pitanje za znalce
da li je za veselje ili je to još jedna muka
naime,cuko mi je star 16 mjeseci i večeras je izgubio nevinost,svez'o se sa komšijinom kujicom
da li je rano za sterilizaciju?
da li je za veselje ili je to još jedna muka
-
pakica_
#1755 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
njega to ne dotice, al' ako se osteni kuja, nadam se da ces kao odgovoran insan preuzet brigu o stenadimaspadalo wrote:e,pitanje za znalce
da li je za veselje ili je to još jedna mukanaime,cuko mi je star 16 mjeseci i večeras je izgubio nevinost,svez'o se sa komšijinom kujicom
i za kastraciju i sterilizaciju nije rano ni sa 6 mjeseci, tako da, ako planiras da kastriras svog ljubimca, odma' to radi, dok ga nije vilena snasla sad kad je osjetio zenku
@buddy, cisti mu ranu i cekaj da zaraste
- spadalo
#1756 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
boldiranog se i plašimpakica_ wrote:njega to ne dotice, al' ako se osteni kuja, nadam se da ces kao odgovoran insan preuzet brigu o stenadimaspadalo wrote:e,pitanje za znalce
da li je za veselje ili je to još jedna mukanaime,cuko mi je star 16 mjeseci i večeras je izgubio nevinost,svez'o se sa komšijinom kujicom
i za kastraciju i sterilizaciju nije rano ni sa 6 mjeseci, tako da, ako planiras da kastriras svog ljubimca, odma' to radi, dok ga nije vilena snasla sad kad je osjetio zenku
@buddy, cisti mu ranu i cekaj da zarasteon ce to sam sebi lizati, tako da nema svrhe nesto motat i sl. al' ako je bas dobro razrerano, onda zovi veta nek' pogleda, cisto da budes rahat
-
pakica_
#1757 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
sasij ti to, prijateljuspadalo wrote:
boldiranog se i plašim
pogotovo jos ako ti zivi u stanu/kuci, nece vise biti fleka na sve strane
-
Buddy5
#1758 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sad kad ste spomenuli to oko parenja... moj cuko uopste ne radi ,,ono'' ni sa kakvom kujom a ni sa nekim igrackama ili necim drugim, a ima skoro 4 g.
Sad ne znam do cega je?
-
pakica_
#1759 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
dovedi mu kuju u tjeranju, pitat cu te jaBuddy5 wrote:Sad kad ste spomenuli to oko parenja... moj cuko uopste ne radi ,,ono'' ni sa kakvom kujom a ni sa nekim igrackama ili necim drugim, a ima skoro 4 g.Sad ne znam do cega je?
nije lud da jase uprazno
znam po tome sto je moja kujica jahala sve na sta je nailazila kad je imala 4 mjeseca.. a do dana danasnjeg jase jednu tetu jer vidi da moze
- Cholina_Lokica
#1760 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne mora znacit, moj Bobica je samo pario muzijake, dovodili mu kujice u tjeranju on bjezao od njih i rezao kad mu se namjestajupakica_ wrote:dovedi mu kuju u tjeranju, pitat cu te jaBuddy5 wrote:Sad kad ste spomenuli to oko parenja... moj cuko uopste ne radi ,,ono'' ni sa kakvom kujom a ni sa nekim igrackama ili necim drugim, a ima skoro 4 g.Sad ne znam do cega je?
ima da siluje i nju i sve oko nje gdje god ima njenog mirisa haha
nije lud da jase upraznoa ljudi masovno al' MASOVNO mijesaju seksualne afinitete sa dominacijom.. ako jedan pas najahuje drugog, ne mora znaciti da mu je atraktivan, samo zeli da iskaze dominantnost!
znam po tome sto je moja kujica jahala sve na sta je nailazila kad je imala 4 mjeseca.. a do dana danasnjeg jase jednu tetu jer vidi da mozedominantna bestija
-
pakica_
#1761 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jbg, ja valjda gledam po ovom svom kojeg nikad ne boli glava i vazda moze hahaCholina_Lokica wrote: Ne mora znacit, moj Bobica je samo pario muzijake, dovodili mu kujice u tjeranju on bjezao od njih i rezao kad mu se namjestaju
- Cholina_Lokica
#1762 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pakica_ wrote:jbg, ja valjda gledam po ovom svom kojeg nikad ne boli glava i vazda moze hahaCholina_Lokica wrote: Ne mora znacit, moj Bobica je samo pario muzijake, dovodili mu kujice u tjeranju on bjezao od njih i rezao kad mu se namjestaju
Happy pocne sve zaskakivati kad se bas dobro zaigra, ona je to skontala kao igru
-
pakica_
#1763 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
basta ima fetis na jednog mog haveraCholina_Lokica wrote:pakica_ wrote:jbg, ja valjda gledam po ovom svom kojeg nikad ne boli glava i vazda moze hahaCholina_Lokica wrote: Ne mora znacit, moj Bobica je samo pario muzijake, dovodili mu kujice u tjeranju on bjezao od njih i rezao kad mu se namjestaju![]()
Happy pocne sve zaskakivati kad se bas dobro zaigra, ona je to skontala kao igruA Carli nije nikad nikoga zakocio, ni ljude ni cuke
Samo je jednom imao reakciju na tjeranje u vidu zavijanja i mahnitog njuskanja, al' ga je brzo proslo, a on kastriran sa 4 godine
a nala hajta pokusava po parku da jase drugu pascad, ja joj ne dam
(k'o sto sad ne mogu da odolim a da ne skrenem temu.. kad smo kod ovog ne dam, pocela se penjat na krevet i ja joj rekla ne gore, i evo joj sad gornji dio na krevetu, zadnje shape na podu hahahaha)
-
bizet
#1764 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
OK, moj mrcina se cesto samozadovoljava...jednom je (prije nekih godinu dana, a tad je tek bio poceo sa tim stvarima pa nije ni znao valjda dokle smije
) pretjerao i ja ga vidim u jednom trenu kako se lize na podu, a u drugom je na nogama, zaskica i srusi se na pod opet i u panici skici i lize ponovo, ali ovaj put bas kao da ga boli...kontam nije nista, sad ce ustati...opet ista scena i ja naravno nazovem veterinara odmah...vet se uvalio od smijeha, kaze ma to je malo .rkao pa preforsirao (da se razumijemo i ona stvar i nake kuglice su ispale van i kad ustane to nije islo nazad na svoje mjesto, vjerujem da ga je uzasno boljelo)...kaze ako se sve ne vrati na svoje mjesto za 15-tak minuta nazovi me onda i doci cu u intervenciju...sva sreca pa je prosao bez intervencije, nemam pojma sta takva podrazumijeva...nije vise imao slicnih problema...kad je tjeranje on ludi, jos nije kastriran, muz je planirao prije mjesec da to uradimo, ali meni nije bilo ni na pameti da i njega vodam po doktorima...moracemo to uraditi
mala je sterilisana, ali obozava da se trlja...pogotovo od muzevu nogu...ja joj ne dozvoljavam, nesto mi to sve nepristojno
muzaj bi nekad na nju zaskocio i pokusava, ali premala je u odnosu na njega, pa to bude u prazno onako, a i ona bi na njega rado..nekad kad je dobre volje pusti je da mu zajase glavu, a on kulira, konta koja je ovo budaletina majko mila
mala je sterilisana, ali obozava da se trlja...pogotovo od muzevu nogu...ja joj ne dozvoljavam, nesto mi to sve nepristojno
muzaj bi nekad na nju zaskocio i pokusava, ali premala je u odnosu na njega, pa to bude u prazno onako, a i ona bi na njega rado..nekad kad je dobre volje pusti je da mu zajase glavu, a on kulira, konta koja je ovo budaletina majko mila
-
Buddy5
#1765 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Posto ovdje oko moje zgrade nema nesto puno drugih cuka i kad nekad neki naiđe njegove velicine razigran on rijetko kad hoce da se igra sa njima, a uglavnom mu je spusten rep i bjezi prema meni i oko mene se mota (cak nekad i rezi). E kako da ga naviknem da se igra sa drugim cukama?
- Cholina_Lokica
#1766 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nadji nekog mirnijeg psa koji ce mu polako prilaziti i nece odmah skakati i dviljati, da se malo navikne na prisustvo pasa, ili sa strane da gleda druge pse kako se igraju i skacu da se navikne na to sve... Tako ce trebati malo vremena, ali trebalo bi da skonta u cemu je fazon, dosta nauce posmatrajuci druge sta radeBuddy5 wrote:Posto ovdje oko moje zgrade nema nesto puno drugih cuka i kad nekad neki naiđe njegove velicine razigran on rijetko kad hoce da se igra sa njima, a uglavnom mu je spusten rep i bjezi prema meni i oko mene se mota (cak nekad i rezi). E kako da ga naviknem da se igra sa drugim cukama?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1767 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nemam više cijelog jorganabizet wrote:OK, moj mrcina se cesto samozadovoljava...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1768 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ovaj naš sa 5mjeseci zaskace sve živo, pretežno mužjake i uprazno udara

-
bizet
#1769 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
drzis Paz u kuci? ...ja se sad pitam cime se vi u kuci pokrivate, za Paz znam da se obezbijedilaKatarinaKosaca wrote:Nemam više cijelog jorganabizet wrote:OK, moj mrcina se cesto samozadovoljava...Moja svaku veče uzme godnji dio jorgana za zube, a donjim se samozadovoljava i tako po pola sata
![]()
Tražim joj dečka, iduće tjeranje ima parenje..
-
bizet
#1770 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moji su sa ulice pa se ako nista vole onjusiti sa drugim psima...nego tesko, ako nema pasa oko tvoje zgrade...proseci malo dalje i sam im pridji...pomazi ih...naravno i neka tvoj pas gleda kako se igraju drugi psi...mozda dobije zelju da se i sam pridruzi igriBuddy5 wrote:Posto ovdje oko moje zgrade nema nesto puno drugih cuka i kad nekad neki naiđe njegove velicine razigran on rijetko kad hoce da se igra sa njima, a uglavnom mu je spusten rep i bjezi prema meni i oko mene se mota (cak nekad i rezi). E kako da ga naviknem da se igra sa drugim cukama?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1771 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
znate li vi gdje sve ima ono prihvatilište za cuke, da platis i ostaviš cuku dan-dva kad te nema kuci? ja znam za ono blizo kiseljaka i gore u na jezeru negdje, prva opcija mi je daleko, a druga mi se ne svidja oni boksovi isto kazamati, više bi volio da se cuko druži sa drugim cukama, tj da ih je više u boksu jer je navikao na igru i da je uvijek neko tu
-
pakica_
#1772 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pet hotel u rakovici (gladno polje)- 062 856 444; 062 857 222Admir_1984 wrote:znate li vi gdje sve ima ono prihvatilište za cuke, da platis i ostaviš cuku dan-dva kad te nema kuci? ja znam za ono blizo kiseljaka i gore u na jezeru negdje, prva opcija mi je daleko, a druga mi se ne svidja oni boksovi isto kazamati, više bi volio da se cuko druži sa drugim cukama, tj da ih je više u boksu jer je navikao na igru i da je uvijek neko tu
pansion u oseniku- 061 218 937
pansion king na misevicima- 061 177 933
ne znam gdje na jezeru si gled'o, ja ne znam da ima i jedan na jezeru
a sto se tice daljine, neces sigurno naci neki u centru grada, obzirom da su u pitanju psi koji laju, vecinom ce ti to biti negdje van grada...
- Poison_Ivy
#1773 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I samo da dodam da ovi iz Rakovice transportuju ljubimca tako da nije frka što ti nije blizu. Sjećam se da je na nekoj TV bio prilog o tom pansionu i baš sam se prijatno iznenadila kako to sve izgleda.pakica_ wrote:pet hotel u rakovici (gladno polje)- 062 856 444; 062 857 222Admir_1984 wrote:znate li vi gdje sve ima ono prihvatilište za cuke, da platis i ostaviš cuku dan-dva kad te nema kuci? ja znam za ono blizo kiseljaka i gore u na jezeru negdje, prva opcija mi je daleko, a druga mi se ne svidja oni boksovi isto kazamati, više bi volio da se cuko druži sa drugim cukama, tj da ih je više u boksu jer je navikao na igru i da je uvijek neko tu
pansion u oseniku- 061 218 937
pansion king na misevicima- 061 177 933
ne znam gdje na jezeru si gled'o, ja ne znam da ima i jedan na jezeruznam da mi drug ima pansion na kromolju, al' to bas nije najbolje za vlasnicke pse, on ih tu cuva do udomljenja.. kod njega su vecinom napusteni psi..
a sto se tice daljine, neces sigurno naci neki u centru grada, obzirom da su u pitanju psi koji laju, vecinom ce ti to biti negdje van grada...
- Cholina_Lokica
#1774 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Rakovica Pet Hotel je jedini hotel u koje bih ja ostavila svoje pse. 24h dnevno im svira ozbiljna muzika za opustanje 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1775 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Paz ostane kod Bobana na Alifakovicu, zna sa psima čovjek, voli ga i ne želim da mjenjam.