brown.sugar wrote:http://www.imdb.com/title/tt1810697/?ref_=sr_1
Sto se WWZ tice, zali Boze 200 miliona dolara. Ko je iole upucen u "zombie/infected" tematiku, bit ce razocaran. Bilo bi bolje da su te pare dali redateljima "28 Days Later" i "28 Weeks Later" pa da nam napokon priuste i "28 Months Later".

Problem filma WWZ nije u tome što su ljudi očekivali neku uber-akciju tipa Resident Evil niti neku dramu. Problem je što su svi očekivali da će film pratiti knjigu a nije je pratio. Koncept radnje, glavni lik pa i sama radnja veze nemaju sa filmom sem osnovih premisa (neki detalji o samoj infestaciji, neke od lokacija) i to je to, film nema nikakve poveznice sa knjigom. WWZ je apsolutno jedinstvena i fantastična knjiga horror tematike i to jednostavno mora da se pročita. Sad je već lako jer postoji prevod na Hrvatski, knjiga je dosta jeftina i mislim da može da se kupi online. Ja sam je čitao iz komada koje sam nabavio na nekim torentima čim je izašla, dio na engleskom, dio na njemačkom i dio kao audio-book na engleskom, tek nedavno sam nabavio originalno digitalno izdanje na engleskom. WWZ u principu nikad nije ni trebalo da bude film jer je knjiga koncipirana kao niz epizoda u kojima se opisuju iskustva ljudi koji su preživjeli apokalipsu, dakle intervjui koje vodi glavni lik iz knjige, UN inspektor koji nije imao nikakvu važnu ulogu u borbi protiv zombija, samo je bio hroničar tog vremena. U filmu je od njeg napravljen super-heroj.