Televizija OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
irac300

#1751 Re: Televizija OBN

Post by irac300 »

Ponosan wrote:
leon25 wrote:nema lige prvaka utorkom na FTV ili RTRS samo na areni nazalost
sorry,mislio sa da LP ostaje utorkom na FTV i RTRS-u..znaci utorak Arena i HRT,a srijeda OBN i HRT..
Utorkom je Arena, nema ni HRT prava za utorak, samo srijedom, kao i OBN.
Acheron

#1752 Re: Televizija OBN

Post by Acheron »

Better Man wrote:
Acheron wrote:Svakako da je bolje slusati dvojac bez kormilara, nego...bolje da ne govorim.

Samo jos da Arena kupi prava za NBA.
NBA je na Sport klubu!
Kod mene je HS.
StupskaBitanga

#1753 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

Svaka čast Saši na onom intervjuu za Teve portal :thumbup:
black_noke

#1754 Re: Televizija OBN

Post by black_noke »

A gdje ste nasli informaciju da je utorkom liga prvaka na arenama?
Altsa

#1755 Re: Televizija OBN

Post by Altsa »

drago mi je zbog OBN-a i lige prvaka... ne zato sto nesto volim OBN vec zato sto je slika na BHT i FTV 5x slabija nego na OBN (sinoc se celzi-benfika skoro nije mogao gledati) i sto mi se nece desiti da prekidam gledanje utakmice skoro lud zbog komentarisanja lige prvaka od strane bilica i ahmetovica...o rts komentatorima - dzikanima necu ni da govorim
Altsa

#1756 Re: Televizija OBN

Post by Altsa »

plain vanilla wrote:
EKSKLUZIVNO Ahmed Žilić za Doznajemo.com: GLUPOST je tvrdnja da sam OBN-u namjestio prenose Lige prvaka!

Član Upravnog odbora bosanskohercegovačke radio televizije (UO BHRT) Ahmed Žilić u ekskluzivnoj izjavi za portal Doznajemo.com, odbacio je kao “potpune gluposti” tvrdnje da je odgovoran za to što je BHT izgubio prava na presnose utakmica nogometne Lige prvaka srijedom za iduću sezonu, u korist konkurentskog OBN-a!

Piše: Alenko ZORNIJA/Doznajemo.com

- Veću glupost odavno nisam čuo. Pa mi već godinama ne možemo prema zakonu popuniti Upravni odbor. Niti mi je to pitanje u mandatu, niti u nadležnosti, niti sam ikada s bilo kim o tome razgovarao, niti bih, sve i da hoću mogao utjecati na to ko će dobiti prava prenosa Lige prvaka. Niti ja, niti ostali članovi. Čak ne znam niti s kim se o tome razgovara. Očito, riječ je o još jednom podmetanju – kazao nam je Žilić.

- Odgovorno tvrdim da su tvrdnje za koje me pitate potpune gluposti – zaključio je Žilić.

Podsjetimo, po pisanjima nekih medija u Sarajevu, u televizijskom Sivom domu na Alipašinom Polju veliku buru izazvala je informacija da je OBN dobio prava prenosa Lige prvaka od UEFA.

http://doznajemo.com/2012/04/04/ekskluz ... ge-prvaka/
od ovog Zilica koji je ljudska nula me ovo uopste ne bi zacudilo
StupskaBitanga

#1757 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

Znači OBN je kupio prava i za Evropa ligu i Ligu prvaka?
Srijeda i četvrtak OBN udarni u prime time
addy_sa

#1758 Re: Televizija OBN

Post by addy_sa »

obn kao takav mi nije gledljiv zbog likova poput emerika..a i feđa se više "ofuc'o" ili nek se uozbilji ili povuče..edis deljković u vijestima čisti promašaj..uostalom, da je šta valjao otišao bi na AJ kad i saša delić..
Bosnian_Devil

#1759 Re: Televizija OBN

Post by Bosnian_Devil »

hoce li oni nastaviti dolinu vukova u septembru ili da im idem baciti bombu?
wolf07

#1760 Re: Televizija OBN

Post by wolf07 »

Ni sam ne znam koliko sam puta ostavio neki los komentar na TV OBN uopste na ovoj temi. Medjutim, prije par dana pogledah dokumentaarni film bas na OBN koji se zove "Mila trazi Senidu" o djevojci koju su kao dijete srpski vojnici uzeli negdje uzeli u istocnoj Bosni. Poslije je odrasla u Beogradu kao Mila Jovanovic ili tako nekako a zatim je dosla i do svog pravog identiteta. Jedina zamjerka je sto je film emitovan prilicno kasno pa veci dio publike to jednostavno nije vidio jer u to doba spava. Inace, potez za svaku pohvalu ma koliko to losa TV kuca u globalu bila!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1761 Re: Televizija OBN

Post by -LIBERO- »

Taj film je prikazivan barem 3-4 puta do sada. To sto si ti gledao je bila fakticki neki vid reprize :D
I sa moje strane pohvala za taj film.
dragonz

#1762 Re: Televizija OBN

Post by dragonz »

wolf07 wrote:Ni sam ne znam koliko sam puta ostavio neki los komentar na TV OBN uopste na ovoj temi. Medjutim, prije par dana pogledah dokumentaarni film bas na OBN koji se zove "Mila trazi Senidu" o djevojci koju su kao dijete srpski vojnici uzeli negdje uzeli u istocnoj Bosni. Poslije je odrasla u Beogradu kao Mila Jovanovic ili tako nekako a zatim je dosla i do svog pravog identiteta. Jedina zamjerka je sto je film emitovan prilicno kasno pa veci dio publike to jednostavno nije vidio jer u to doba spava. Inace, potez za svaku pohvalu ma koliko to losa TV kuca u globalu bila!
film je prvo bio oko 21 h, pa repriza u 23:40 h
burekodsira

#1763 Re: Televizija OBN

Post by burekodsira »

wolf07

#1764 Re: Televizija OBN

Post by wolf07 »

dragonz wrote:
wolf07 wrote:Ni sam ne znam koliko sam puta ostavio neki los komentar na TV OBN uopste na ovoj temi. Medjutim, prije par dana pogledah dokumentaarni film bas na OBN koji se zove "Mila trazi Senidu" o djevojci koju su kao dijete srpski vojnici uzeli negdje uzeli u istocnoj Bosni. Poslije je odrasla u Beogradu kao Mila Jovanovic ili tako nekako a zatim je dosla i do svog pravog identiteta. Jedina zamjerka je sto je film emitovan prilicno kasno pa veci dio publike to jednostavno nije vidio jer u to doba spava. Inace, potez za svaku pohvalu ma koliko to losa TV kuca u globalu bila!
film je prvo bio oko 21 h, pa repriza u 23:40 h
OK, onda je do mene!
BHF_Manijak

#1765 Re: Televizija OBN

Post by BHF_Manijak »

Pa ima li iko pismen na onom mrtvom OBN-u??? Ne mogu da vjerujem kakav akcenat moroni imaju na onom malom Justinu Bieberu, frajer ko da je zacin hebote! :roll: :roll: :roll: I to sve i jedan novinar im isto prezime izgovara!
Chuckie

#1766 Re: Televizija OBN

Post by Chuckie »

Kako se izgovara Biber ako ne ko zacin? :D
BHF_Manijak

#1767 Re: Televizija OBN

Post by BHF_Manijak »

Chuckie wrote:Kako se izgovara Biber ako ne ko zacin? :D
Zasigurno nije kao Biber, vec je duzi akcenat na slovu "i", dakle Biiber. Poslusaj malo i po britanskim medijima ako te vec zanima kako se izgovoara, ovako ispada "ko biber po pilavu"! :oops: :roll:
KPNCTNJAH

#1768 Re: Televizija OBN

Post by KPNCTNJAH »

Jesi ti opterecen tim imenima, ja konto samo imena fudbalera u pitanju, kad ono i nakih bibera... koga (osim tebe :D ) zanima kako se izgovara njegovo ime i koga zanimaju vijesti u kojim se on spominje :-) taj mali je valjda trenutno najveca 'zvijezda' a ja sam cuo samo jednu njegovu pjesmu, tek toliko da vidim u cemu je fazon... isti k**** k'o i ostalo smece koje ima najvise pregleda na youtube...
BHF_Manijak

#1769 Re: Televizija OBN

Post by BHF_Manijak »

KPNCTNJAH wrote:Jesi ti opterecen tim imenima, ja konto samo imena fudbalera u pitanju, kad ono i nakih bibera... koga (osim tebe :D ) zanima kako se izgovara njegovo ime i koga zanimaju vijesti u kojim se on spominje :-) taj mali je valjda trenutno najveca 'zvijezda' a ja sam cuo samo jednu njegovu pjesmu, tek toliko da vidim u cemu je fazon... isti k**** k'o i ostalo smece koje ima najvise pregleda na youtube...
Tu si upravu, imam tu nekakvu potrebu da ide sve glat kada su izgovori u pitanju. :mrgreen: Ruku na srce ja za ovog malog i ne znam, nijedne pjesme nisam sluso niti cu, no valjda mi je logicno da englesko ime Bieber izgovoras ko Biiber a ne ko zacin biber. :mrgreen: :mrgreen:
JEbote za koju godinu bicu ko Monk, bar kad su iemna u pitaju. :mrgreen:
wolf07

#1770 Re: Televizija OBN

Post by wolf07 »

Sta se koji klinac lozite oko gluposti? Ne izgovaraju mu ime onako kako to rade u Engleskoj, Americi...., ma hajde molim te, pa kako oni izgovaraju ime nase drzave, glavnog grada etc...!
Kinaski

#1771 Re: Televizija OBN

Post by Kinaski »

A red carpet je strasan . Najvece smece od televizije (rame uz rame sa pinkom i hayatom i njihovim popularnim glam blamom )
StupskaBitanga

#1772 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

FEDERALNA TELEVIZIJA IZGUBILA I 'LARIN IZBOR': Hoće li OBN pregaziti konkurenciju u BiH?!

TV OBN ulazi vrlo ambiciozno u novu sezonu. Pored poznatih sadržaja - Lige prvaka srijedom i megapopularne turske sapunice 'Sulejman Veličanstveni', OBN je otkupio prava za prikazivanje novih epizoda ultra popularne hrvatske serije 'Larin izbor'
Naime, regionalno popularna hrvatska serija 'Larin izbor', koja se dosad prikazivala na Federalnoj televiziji, od ove jeseni moći će se pratiti na OBN-u.

Da je ugovor već potpisan, otkrio je Neven Čičko, direktor OBN-a, koji je potvrdio da će serija s emitovanjem početi isti dan kada i u Hrvatskoj na Novoj TV. Kupovina ovoga programa za OBN je jedna još velika pobjeda nad konkurencijom.

Inače, u Hrvatskoj je u toku snimanje druge sezone 'Larinog izbora'. U nastavku ima i novih glumaca, a među njima je i Dalibor Brkić, glumac Narodnog pozorišta u Tuzli.

Početkom septembra, svakog ponedeljka OBN će prikazivati turski mega TV hit, seriju 'Sulejman Veličanstveni' koja će i u BiH, zbog nostalgijskog odnosa velikog dijela publike prema Otomanskoj epohi, imat još veći odziv publike nego li u drugim državama regije. Ovim će projektom, računaju u OBN, defitivno poklopiti prime time u ovome danu; taj je termin u posljednjih desetak godina držao politički magazin "60 minuta" Bakira Hadžiomerovića kojeg više nema na ekranima FTV-a.

Osim ovih aduta, OBN trenutno ima najbolji filmski program u BiH, te niz niz drugih atraktivnih hrvatskih, srpskih i svjetskih serija. Da li je došlo vrijeme da OBN tržišno pokori slabašnu TV konkurenciju u BiH, vidjet će se već ove jeseni.

(** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN)
Ductus Holedocus

#1773 Re: Televizija OBN

Post by Ductus Holedocus »

kako se zove djevojka iz novog sada,sto je kvazi novinarka red carpeta?
jednom je bila ucesnik emsije "sto za 4"..
Trazim recept za kolac ,sto je pravila :D
mostar036

#1774 Re: Televizija OBN

Post by mostar036 »

OBN previše kopira Novu tv.
Chuckie

#1775 Re: Televizija OBN

Post by Chuckie »

Joj retarda veceras, razvukli ovu 16:9 sliku na 4:3.

Sent from my iPhone
Post Reply