Bosna je lijepa, ali je mnogo ljepsa iz Njemacke
Viza za Njemacku
- mousstapha
#1751 Re: Viza za Njemacku
Stanje se stalno mijenja
-
electriq
#1752 Re: Viza za Njemacku
jel iste vize dobiju radnici na aerodromima za avio kompanije ?zetareticula wrote:To su vize za detasairane radnike vjerojatno, ima skroz drugaciji pravilnik ta viza. To koriste i neke nase firm koje imaju odradjivati neki posao u Njemackoj pa moraju voditi svoje radnike.
komsija koji je otisao da radi za avio kompaniju (prevozi stvari one) kaze da je vizu dobio u roku od 2-3 mjeseca ?
kako to funkcionise
poz
-
batara
#1753 Re: Viza za Njemacku
Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi 
-
batara
#1754 Re: Viza za Njemacku
p.s Je li neko isao preko arz-a i koliko je dugo cekao da dobije vizubatara wrote:Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi
- sve_ovo_ja
#1755 Re: Viza za Njemacku
Mah stoka nadr*ana, meni je čovjek bio, nije žensko. Valjda kontaju da nam sudbina od njihove dobre volje ovisi pa mogu drsko kako hoće. I ona kontrola na ulazu, ne možeš telefon unijeti, a nemaju nijednu predviđenu prostoriju za ostavitibatara wrote:Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi
-
endlessss
#1756 Re: Viza za Njemacku
Prvi put me gospodja na salteru napala zato sto nisam uzeo slusalicu prilikom komunikacije dok me drugi put napala zato sto sam istu uzeobatara wrote:Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi
- valjuga
#1757 Re: Viza za Njemacku
A bogami si joj trebo malo odbrusit.endlessss wrote:Prvi put me gospodja na salteru napala zato sto nisam uzeo slusalicu prilikom komunikacije dok me drugi put napala zato sto sam istu uzeobatara wrote:Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi
Ja sam ba hirurga odhebo pred moju operaciju a da ne odhebem šalterušu.
-
electriq
#1758 Re: Viza za Njemacku
znal ikoelectriq wrote:jel iste vize dobiju radnici na aerodromima za avio kompanije ?zetareticula wrote:To su vize za detasairane radnike vjerojatno, ima skroz drugaciji pravilnik ta viza. To koriste i neke nase firm koje imaju odradjivati neki posao u Njemackoj pa moraju voditi svoje radnike.
komsija koji je otisao da radi za avio kompaniju (prevozi stvari one) kaze da je vizu dobio u roku od 2-3 mjeseca ?
kako to funkcionise
poz
-
nikola1990
#1759 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav svima. Zna li neko da mi kaze koje dokumente traze prevedene na Njemacki i ovjerene od strane sudskog tumaca? ja sam sve preveo na Njemacki pa moze li bez pecata toga sudskog tumaca?
-
nikola1990
#1760 Re: Viza za Njemacku
i kakav barkod traze u ovom dokumentu formular o saglasnosti-einwilligung?
- vjesticanametli
#1761 Re: Viza za Njemacku
Ccc
Last edited by vjesticanametli on 12/07/2018 23:53, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#1762 Re: Viza za Njemacku
sudski tumac ima svoj pecat...sud svoj...opstina svoj....kakve papire i za stanikola1990 wrote:Pozdrav svima. Zna li neko da mi kaze koje dokumente traze prevedene na Njemacki i ovjerene od strane sudskog tumaca? ja sam sve preveo na Njemacki pa moze li bez pecata toga sudskog tumaca?
-
batara
#1763 Re: Viza za Njemacku
Zanima me ovi medicinari sto su preko arz-a zavrsavali zustimmung, koliko su cekali na odgovor iz ambasada za radnu dozvolu? Ja prosli petak predao, evo jos cekam da me zovnu..
-
delboy78
#1764 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav ljudi,pitanje vezano za termin preko ARZA
Da li je neko imao ugovor kao ""Pflegehelfer ohne De annerkennung,nach annerkennung als gesundheits und kp"", a Zustimmung dobio kao "Gesundheits und Krankenpfleger ohne deutsche Annerkennung".
Da li ce ambasada praviti problem zato sto u ugovoru pise "Pflegehelfer ohne de annerkenung" a u Zustimmungu "Gesundheit und Krankenpfleger ohne de annnerkenung".
Da li je neko imao ugovor kao ""Pflegehelfer ohne De annerkennung,nach annerkennung als gesundheits und kp"", a Zustimmung dobio kao "Gesundheits und Krankenpfleger ohne deutsche Annerkennung".
Da li ce ambasada praviti problem zato sto u ugovoru pise "Pflegehelfer ohne de annerkenung" a u Zustimmungu "Gesundheit und Krankenpfleger ohne de annnerkenung".
- Kejn
#1765 Re: Viza za Njemacku
U ugovoru treba da piše "Pfleger ohne deutsche Anerkennung" ili samo "Pflegekraft".
-
nikola1990
#1766 Re: Viza za Njemacku
papiri za radnu vizu.vjesticanametli wrote:sudski tumac ima svoj pecat...sud svoj...opstina svoj....kakve papire i za stanikola1990 wrote:Pozdrav svima. Zna li neko da mi kaze koje dokumente traze prevedene na Njemacki i ovjerene od strane sudskog tumaca? ja sam sve preveo na Njemacki pa moze li bez pecata toga sudskog tumaca?
- vjesticanametli
#1767 Re: Viza za Njemacku
Za predaju u amb traze kopije....moj savket je za de prevedi sve u bih....ovjeri appstile i eto gaaaa....u amb samo kopije
- kica
#1768 Re: Viza za Njemacku
Koliko je sada cekanje?vjesticanametli wrote:Za predaju u amb traze kopije....moj savket je za de prevedi sve u bih....ovjeri appstile i eto gaaaa....u amb samo kopije
- vjesticanametli
#1769 Re: Viza za Njemacku
Ne znam to....citam na fb i do godinu i po ali vidi na fb u grupi...cini mi se dosli do maja 2017
-
random123
#1770 Re: Viza za Njemacku
Zdravo ljudi.
Negdje ovdje na forumu sam procitala sto je djevojka napisala da su je vratili nazad iz Beograda, jer je posla u Njemacku prije pocetka vazenja vize (let preko Beograda).
Citam drugi slucaj, zena isla preko Slovenije (auto/bus) u Njem.prije pocetka vazenja vize, i sve bilo ok.
Ima li neko jos ovdje iskustva s tim? Ja bih isla u Njem 7 dana prije pocetka vazenja vize, da se smjestim i to sve. Nema smisla ici tamo prvi radni dan, pa s aerodroma pravo na posao
Ulazim valjda kao turist, za to ne treba viza. Valjda nije problem uci kao turist, a ulazis zbog posla?
Negdje ovdje na forumu sam procitala sto je djevojka napisala da su je vratili nazad iz Beograda, jer je posla u Njemacku prije pocetka vazenja vize (let preko Beograda).
Citam drugi slucaj, zena isla preko Slovenije (auto/bus) u Njem.prije pocetka vazenja vize, i sve bilo ok.
Ima li neko jos ovdje iskustva s tim? Ja bih isla u Njem 7 dana prije pocetka vazenja vize, da se smjestim i to sve. Nema smisla ici tamo prvi radni dan, pa s aerodroma pravo na posao
Ulazim valjda kao turist, za to ne treba viza. Valjda nije problem uci kao turist, a ulazis zbog posla?
- HB_BHF
#1771 Re: Viza za Njemacku
Ja sam otišao 10-ak dana prije početka važenja vize bez ikakvih problema.random123 wrote:Zdravo ljudi.
Ima li neko jos ovdje iskustva s tim? Ja bih isla u Njem 7 dana prije pocetka vazenja vize, da se smjestim i to sve. Nema smisla ici tamo prvi radni dan, pa s aerodroma pravo na posao![]()
- mousstapha
#1772 Re: Viza za Njemacku
I ja sam par dana ranije usao, iako me je isto tako kopkalo to pitanje. Budi bez brige.
-
random123
#1773 Re: Viza za Njemacku
Odlicno, hvala!HB_BHF wrote:Ja sam otišao 10-ak dana prije početka važenja vize bez ikakvih problema.random123 wrote:Zdravo ljudi.
Ima li neko jos ovdje iskustva s tim? Ja bih isla u Njem 7 dana prije pocetka vazenja vize, da se smjestim i to sve. Nema smisla ici tamo prvi radni dan, pa s aerodroma pravo na posao![]()
Jesi li isao avionom, i kojim putem? Nasla sam na forumu 2 slucaja da su ljude vratili iz Beograda (let preko Bg), tako da cu definitivno zaobici Beograd. A nasla sam 2 slucaja da su ljudi usli ranije bez problema, ali u oba slucaja auto ili autobus. Valjda ne cini razliku jel let sa presjedanjem (jer nema direkt iz Sa), ili je bus/auto...
- HB_BHF
#1774 Re: Viza za Njemacku
Automrandom123 wrote: Odlicno, hvala!
Jesi li isao avionom, i kojim putem? Nasla sam na forumu 2 slucaja da su ljude vratili iz Beograda (let preko Bg), tako da cu definitivno zaobici Beograd. A nasla sam 2 slucaja da su ljudi usli ranije bez problema, ali u oba slucaja auto ili autobus. Valjda ne cini razliku jel let sa presjedanjem (jer nema direkt iz Sa), ili je bus/auto...
GP Izačić - Zagreb - GP Bregana - Salzburg - Minhen
-
random123
#1775 Re: Viza za Njemacku
Avionom ili autom/busem?mousstapha wrote:I ja sam par dana ranije usao, iako me je isto tako kopkalo to pitanje. Budi bez brige.
Ja cu avionom za Frankfurt. A posto nema let direktno iz Sa, vjerovatno cu Sarajevo-Ljubljanja-Frankfurt