Viza za Njemacku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mousstapha

#1751 Re: Viza za Njemacku

Post by mousstapha »

Stanje se stalno mijenja :bih:

Bosna je lijepa, ali je mnogo ljepsa iz Njemacke :D
electriq

#1752 Re: Viza za Njemacku

Post by electriq »

zetareticula wrote:To su vize za detasairane radnike vjerojatno, ima skroz drugaciji pravilnik ta viza. To koriste i neke nase firm koje imaju odradjivati neki posao u Njemackoj pa moraju voditi svoje radnike.
jel iste vize dobiju radnici na aerodromima za avio kompanije ?
komsija koji je otisao da radi za avio kompaniju (prevozi stvari one) kaze da je vizu dobio u roku od 2-3 mjeseca ?
kako to funkcionise
poz
batara

#1753 Re: Viza za Njemacku

Post by batara »

Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi :run:
batara

#1754 Re: Viza za Njemacku

Post by batara »

batara wrote:Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi :run:
p.s Je li neko isao preko arz-a i koliko je dugo cekao da dobije vizu :?
sve_ovo_ja

#1755 Re: Viza za Njemacku

Post by sve_ovo_ja »

batara wrote:Za ne povjerovati kako su neljubazne radnice na salterima u ambasadi :run:
Mah stoka nadr*ana, meni je čovjek bio, nije žensko. Valjda kontaju da nam sudbina od njihove dobre volje ovisi pa mogu drsko kako hoće. I ona kontrola na ulazu, ne možeš telefon unijeti, a nemaju nijednu predviđenu prostoriju za ostaviti :-)
endlessss

#1756 Re: Viza za Njemacku

Post by endlessss »

Prvi put me gospodja na salteru napala zato sto nisam uzeo slusalicu prilikom komunikacije dok me drugi put napala zato sto sam istu uzeo :?
valjuga

#1757 Re: Viza za Njemacku

Post by valjuga »

endlessss wrote:
Prvi put me gospodja na salteru napala zato sto nisam uzeo slusalicu prilikom komunikacije dok me drugi put napala zato sto sam istu uzeo :?
A bogami si joj trebo malo odbrusit.
Ja sam ba hirurga odhebo pred moju operaciju a da ne odhebem šalterušu. :lol:
electriq

#1758 Re: Viza za Njemacku

Post by electriq »

electriq wrote:
zetareticula wrote:To su vize za detasairane radnike vjerojatno, ima skroz drugaciji pravilnik ta viza. To koriste i neke nase firm koje imaju odradjivati neki posao u Njemackoj pa moraju voditi svoje radnike.
jel iste vize dobiju radnici na aerodromima za avio kompanije ?
komsija koji je otisao da radi za avio kompaniju (prevozi stvari one) kaze da je vizu dobio u roku od 2-3 mjeseca ?
kako to funkcionise
poz
znal iko
nikola1990

#1759 Re: Viza za Njemacku

Post by nikola1990 »

Pozdrav svima. Zna li neko da mi kaze koje dokumente traze prevedene na Njemacki i ovjerene od strane sudskog tumaca? ja sam sve preveo na Njemacki pa moze li bez pecata toga sudskog tumaca?
nikola1990

#1760 Re: Viza za Njemacku

Post by nikola1990 »

i kakav barkod traze u ovom dokumentu formular o saglasnosti-einwilligung?
vjesticanametli

#1761 Re: Viza za Njemacku

Post by vjesticanametli »

Ccc
Last edited by vjesticanametli on 12/07/2018 23:53, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#1762 Re: Viza za Njemacku

nikola1990 wrote:Pozdrav svima. Zna li neko da mi kaze koje dokumente traze prevedene na Njemacki i ovjerene od strane sudskog tumaca? ja sam sve preveo na Njemacki pa moze li bez pecata toga sudskog tumaca?
sudski tumac ima svoj pecat...sud svoj...opstina svoj....kakve papire i za sta
batara

#1763 Re: Viza za Njemacku

Post by batara »

Zanima me ovi medicinari sto su preko arz-a zavrsavali zustimmung, koliko su cekali na odgovor iz ambasada za radnu dozvolu? Ja prosli petak predao, evo jos cekam da me zovnu..
delboy78

#1764 Re: Viza za Njemacku

Post by delboy78 »

Pozdrav ljudi,pitanje vezano za termin preko ARZA
Da li je neko imao ugovor kao ""Pflegehelfer ohne De annerkennung,nach annerkennung als gesundheits und kp"", a Zustimmung dobio kao "Gesundheits und Krankenpfleger ohne deutsche Annerkennung".
Da li ce ambasada praviti problem zato sto u ugovoru pise "Pflegehelfer ohne de annerkenung" a u Zustimmungu "Gesundheit und Krankenpfleger ohne de annnerkenung".
Kejn

#1765 Re: Viza za Njemacku

Post by Kejn »

U ugovoru treba da piše "Pfleger ohne deutsche Anerkennung" ili samo "Pflegekraft".
nikola1990

#1766 Re: Viza za Njemacku

Post by nikola1990 »

vjesticanametli wrote:
nikola1990 wrote:Pozdrav svima. Zna li neko da mi kaze koje dokumente traze prevedene na Njemacki i ovjerene od strane sudskog tumaca? ja sam sve preveo na Njemacki pa moze li bez pecata toga sudskog tumaca?
sudski tumac ima svoj pecat...sud svoj...opstina svoj....kakve papire i za sta
papiri za radnu vizu.
vjesticanametli

#1767 Re: Viza za Njemacku

Za predaju u amb traze kopije....moj savket je za de prevedi sve u bih....ovjeri appstile i eto gaaaa....u amb samo kopije
kica

#1768 Re: Viza za Njemacku

Post by kica »

vjesticanametli wrote:Za predaju u amb traze kopije....moj savket je za de prevedi sve u bih....ovjeri appstile i eto gaaaa....u amb samo kopije
Koliko je sada cekanje?
vjesticanametli

#1769 Re: Viza za Njemacku

Ne znam to....citam na fb i do godinu i po ali vidi na fb u grupi...cini mi se dosli do maja 2017
random123

#1770 Re: Viza za Njemacku

Post by random123 »

Zdravo ljudi.
Negdje ovdje na forumu sam procitala sto je djevojka napisala da su je vratili nazad iz Beograda, jer je posla u Njemacku prije pocetka vazenja vize (let preko Beograda).
Citam drugi slucaj, zena isla preko Slovenije (auto/bus) u Njem.prije pocetka vazenja vize, i sve bilo ok.

Ima li neko jos ovdje iskustva s tim? Ja bih isla u Njem 7 dana prije pocetka vazenja vize, da se smjestim i to sve. Nema smisla ici tamo prvi radni dan, pa s aerodroma pravo na posao :lol:

Ulazim valjda kao turist, za to ne treba viza. Valjda nije problem uci kao turist, a ulazis zbog posla?
HB_BHF

#1771 Re: Viza za Njemacku

Post by HB_BHF »

random123 wrote:Zdravo ljudi.
Negdje ovdje na forumu sam procitala sto je djevojka napisala da su je vratili nazad iz Beograda, jer je posla u Njemacku prije pocetka vazenja vize (let preko Beograda).
Citam drugi slucaj, zena isla preko Slovenije (auto/bus) u Njem.prije pocetka vazenja vize, i sve bilo ok.

Ima li neko jos ovdje iskustva s tim? Ja bih isla u Njem 7 dana prije pocetka vazenja vize, da se smjestim i to sve. Nema smisla ici tamo prvi radni dan, pa s aerodroma pravo na posao :lol:

Ulazim valjda kao turist, za to ne treba viza. Valjda nije problem uci kao turist, a ulazis zbog posla?
Ja sam otišao 10-ak dana prije početka važenja vize bez ikakvih problema.
mousstapha

#1772 Re: Viza za Njemacku

Post by mousstapha »

I ja sam par dana ranije usao, iako me je isto tako kopkalo to pitanje. Budi bez brige.
random123

#1773 Re: Viza za Njemacku

Post by random123 »

HB_BHF wrote:
random123 wrote:Zdravo ljudi.

Ja sam otišao 10-ak dana prije početka važenja vize bez ikakvih problema.
Odlicno, hvala!
Jesi li isao avionom, i kojim putem? Nasla sam na forumu 2 slucaja da su ljude vratili iz Beograda (let preko Bg), tako da cu definitivno zaobici Beograd. A nasla sam 2 slucaja da su ljudi usli ranije bez problema, ali u oba slucaja auto ili autobus. Valjda ne cini razliku jel let sa presjedanjem (jer nema direkt iz Sa), ili je bus/auto...
HB_BHF

#1774 Re: Viza za Njemacku

Post by HB_BHF »

random123 wrote: Odlicno, hvala!
Jesi li isao avionom, i kojim putem? Nasla sam na forumu 2 slucaja da su ljude vratili iz Beograda (let preko Bg), tako da cu definitivno zaobici Beograd. A nasla sam 2 slucaja da su ljudi usli ranije bez problema, ali u oba slucaja auto ili autobus. Valjda ne cini razliku jel let sa presjedanjem (jer nema direkt iz Sa), ili je bus/auto...
Autom

GP Izačić - Zagreb - GP Bregana - Salzburg - Minhen
random123

#1775 Re: Viza za Njemacku

Post by random123 »

mousstapha wrote:I ja sam par dana ranije usao, iako me je isto tako kopkalo to pitanje. Budi bez brige.
Avionom ili autom/busem?
Ja cu avionom za Frankfurt. A posto nema let direktno iz Sa, vjerovatno cu Sarajevo-Ljubljanja-Frankfurt
Post Reply