Bitte_Halt_ja_ja wrote:sarajlija8888 wrote:uvijek zaboravim na onaj ajet gdje kaze opomena sluzi samo onima koji se boje i da nema koristi govorit onima koji ne zele vjerovat...beze vama govorit i objasnjavat...i da! zanima me ko se drogira...jer ne moze meni neko doci i pricat o moralu i zabludama a da se drogira...ili da knjige nije procitao,i onda da prica naokolo lazi...od vas treba samo dici ruke i ostavit vas u zabludi jer je to trosenje vremena...milijardu muslimana je u zabludi,a vas par stotina hiljada je pametno...dakako....ostalim muslimana toplo preporucujem da i vi dignete od njih ruke...pa kad svi dignu od njih ruke,shvatit ce oni neke stvari kada ostanu sami sa sobom na milosti i nemilosti...kada pocnu patit ko moj komsija ateist koji ima 40 godina...ni prijatelja ni zene ni djece ni rodbine...nedo Bog nikom
Ovo bi bila tvoja definicija ateiste:
Ateisti knjige u zivotu nisu procitali, drogiraju se, nesposobni za brak i djecu, nemamo prijatelja a ovisni smo o vasoj paznji jer u suprotnom cemo ostati na milost i nemilost sami sa sobom, a lako nas je i procjeniti, svi smo isti kao tvoj komsija, prikljucen na jedan kolektivni mozak ako jedan padne svi padnemo. A sto tek lazemo. A posto nas je svega nekoliko stotina hiljada (lol) nismo u pravu, uvijek je masa u pravu.
E sad malo informacija i statistike za tebe:
U zemljama sa religijskim predznakom odnosno dje vjera vlada drzavom najvise je nepismenih i neobrazovanih (citaj: knjige nisu procitali)
O kolektivnom razmisljanju cu samo reci da nismo mi ti koji se pozivamo na jednu knjigu staru 1500 godina i razvijamo misljenje na osnovu nje
I treca vrlo opasna izjava od tebe dje kolicina odredjuje tacnost necega moglo bi se ovdje stranice pisati kakvu nebulozu si puknuo ali evo ti malo za razmisljanje:
Nije bilo agresije na bosnu, 4 puta vise srba iz srbije i jos nekih milion i po iz RS kazu da su se samo branili i oslobadjali dok nekih 1.5 mil bosnjaka tvrdi suprotno, ali su u zabludi jer srba je vise
Gdje god se islam pojavi dodje do nemira sa drugima. Rusi i cecenija i druge islamske drzave, o evropi ne moram ni pricati znas historiju, kina ih ne voli, srbi i hrvati se bore vec vjekovima sa islamom, jevreji, amerikanci...generalno hriscani, jevreji i sve druge svjetske religije i nacije ulaze u sukob sa islamom bilo prije 1500 godina ili danas. E sad kako svi oni mogu biti u zabludi kad su vecina, znaci islam je pogresan i zao...po toj logici
Dosta smo ruke dizali jedni od drugih, hajmo si malo pomagati, za razliku od toga. I dosta smo trazili razlicitosti među nama, hamo malo vidjeti po cemu smo isti. Racunica je jednostavna, onaj tko radi za ovaj svijet imat ce korist na ovom svijetu, a onaj tko radi za buduci svijet, imat ce korist na buducem svijetu od tog svog rada.
Nije bilo agresije na bosnu, 4 puta vise srba iz srbije i jos nekih milion i po iz RS kazu da su se samo branili i oslobadjali dok nekih 1.5 mil bosnjaka tvrdi suprotno, ali su u zabludi jer srba je vise
A sad ti pogledaj svoju logiku, zasto su se ti srbi iz srbije dolazili ''braniti'' u bosnu, sta su oni branili, Bosnu od Bosanaca jel? Pa kreni dalje, Rusi i Cecenija, tko je tu koga napao i maltretirao, tako i svi ostali sukobi, uvijek se jaci okupljaju oko nekih zajednickih ciljeva, da bi napali slabije, naravno, pojedinacno nisu toliko jaki, ali zajedno jesu, kao npr danas protiv terorizma (za naftu). Pravi, istinski krscanin ili jevrej nikada nece mrziti muslimana samo zato sto je musliman, to rade samo oni koji nemaju vjere, i oni koji se kriju iza religije, koja im je samo paravan, koje im je samo na jeziku ali ne i u srcu, to su oni kojima je vazan jedino uspjeh na ovom svijetu, jer ne vjeruju u ponovno stvaranje. Da ti kazem, cak i u palestini su ortodoksni jevreji protestirali protiv otimanja drzave palestincima i stvaranja zidovske drzave, ali cionisticki rezim nema bas buno veze sa istinskom religijom, vec je korumpiran i materijalno zagađen. Sad to sto ti tvrdis da su oni u pravu zato sto su vecina, jbg, to ti je onaj primitivni zakon jaceg. To sto su u proslom stoljecu, u americi vecinsko bijelo stanovnistvo vrsili torturu nad crnim robljem, ne znaci da su bili u pravu, milion je takvih primjera. Sad su dakle muslimani krivi sto ih tuce tko god stigne i kako god stigne, sta je to kriv narod Palestine ili muslimanke u Francuskoj, koje ne smiju nositi maramu, sta je to bila kriva srebrnica, koga su to oni napali???????