Pitanje ateistima

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
NIN

#1751 Re: Pitanje ateistima

Post by NIN »

arzuhal wrote:
cistunac wrote:U oktobru 2007, cuveni Pew Research Center (http://people-press.org) je anketirao preko 2000 odraslih osoba sirom USA i pitao ih:
"Da li smatrate da upotreba torture protiv terorista da bi se dobile vazne informacije treba biti
redovna,
ponekada,
rijetka ili
neprihvacena?"
Istovremeno, pitali su anketirane da oznace svoju religiju ili nedostatak iste.

Procenti za 'tortura treba da se redovno primjenjuje':

Svi anketirani: 15%
Katolici 21%
Protestanti bijelci 15%
Evangelisti bijelci 13%
Nevjernici/ateisti 10%

Da ponovimo: ATEISTI SAMO 10% !
Ne znam što, al' sam morao prokomentarisat ovo, izvinjavam se :lol:
Da ponovimo: koliko se ono procentualno Amerikanaca izjašnjava ateistima? Već su neki navodili te podatke ukazujući da se broj ateista povećava i u USA. Dakle, nešto manje-više od 10%. Pa? Dobiješ pravu sliku ankete i stanja u USA. Al' mene zanima više koje religije su ti teroristi nad kojima treba vršiti torturu. Muslimani? :thumbup: :lol:
Mada meni statistike ove vrste niti sta pokazuju niti sta dokazuju jer kada se iznose statisticki podaci onda se moraju iznijeti o ostali faktori da bi se podaci pravilno citali, sto ovdje to nije slucaj, al' et'.

Nego, posto vidim da je moj drug @arzuhal morao ovo prokomentirati onda cu i ja morati ispraviti njegov uvid u citanje onoga sto nazivamo statistikom:

Procenti za 'tortura treba da se redovno primjenjuje':

Svi anketirani: 15% (dakle, od svih anketiranih, ukljucijuci sve svjetonazore ispitanika, njih 15% se izjasnilo da torturu treba redovno primjenjivati),
Katolici 21% (od svih onih koji su se izjasnili katolicima njih 21% je za redovnu torturu),
Protestanti bijelci 15% (od svih onih koji su se izjasnili protestantima njih 15% je za redovnu torturu),
Evangelisti bijelci 13% (od svih onih koji su se izjasnili evandjelistima njih 13% je za redovnu torturu),
Nevjernici/ateisti 10% (i kod onog kljucnog, sto po postavljaca ovih rezultata sto po komentatora iznad, od svih onih koji su se izjasnili nevjernicima i ateistima, njih 10% je reklo da su za redovnu torturu)

Pozdrav...
travar

#1752 Re: Pitanje ateistima

Post by travar »

cistunac wrote:
travar wrote:...Ovo jeste cjepidlačenje, ali ako ćemo cijepati, onda bar cijepajmo kako treba. :D
Dakle ti si skonto sve sto su ovi propustili? Ako ti nije tesko, imas njihov website pa im pruzi sansu da to isprave i dodju tobe. :-)
Ne moraš biti doktor nuklearne fizike da shvatiš neke stvari, a ovo cjepidlačenje se odnosilo na ovaj rat procentima, pa reko ako je neko spreman na to, onda nek to radi kako treba.
Pure and simple
cistunac

#1753 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

travar wrote: Ne moraš biti doktor nuklearne fizike da shvatiš neke stvari, a ovo cjepidlačenje se odnosilo na ovaj rat procentima, pa reko ako je neko spreman na to, onda nek to radi kako treba.
Pure and simple
Znaci, sto su strucnjaci napravili i postavili a 'NIN' razjasnila za ne-nuklearne fizicare forumase, to ipak i dalje nije kako treba?!?
Ok, I give up.
travar

#1754 Re: Pitanje ateistima

Post by travar »

cistunac wrote:
travar wrote: Ne moraš biti doktor nuklearne fizike da shvatiš neke stvari, a ovo cjepidlačenje se odnosilo na ovaj rat procentima, pa reko ako je neko spreman na to, onda nek to radi kako treba.
Pure and simple
Znaci, sto su strucnjaci napravili i postavili a 'NIN' razjasnila za ne-nuklearne fizicare forumase, to ipak i dalje nije kako treba?!?
Ok, I give up.
Nisi me skontao, oni su vjerovatno uradili anketu kako treba, ali ti si bio taj koji se gađao procentima, bez da ustvari razmisliš zbog čega je to tako, a objasnio sam zbog čega.
I opet bih volio vidjeti cijelu anketu, onako čisto me zanima.
cistunac

#1755 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

travar wrote:...I opet bih volio vidjeti cijelu anketu, onako čisto me zanima.
'travar,' uopste nemam problem sa onima koji su znatizeljni. Sta vise, cijenim njihove napore da saznaju vise. Ali mi nikada nece biti jasno da kada im vec dam link za website gdje treba samo da ukucaju sta traze (u ovom slucaju 'torture') da im ni to nije dovoljno. Sta je to sa nama?
travar

#1756 Re: Pitanje ateistima

Post by travar »

cistunac wrote:
travar wrote:...I opet bih volio vidjeti cijelu anketu, onako čisto me zanima.
'travar,' uopste nemam problem sa onima koji su znatizeljni. Sta vise, cijenim njihove napore da saznaju vise. Ali mi nikada nece biti jasno da kada im vec dam link za website gdje treba samo da ukucaju sta traze (u ovom slucaju 'torture') da im ni to nije dovoljno. Sta je to sa nama?
Link se stavlja direktno na anketu, a ne na stranicu koja sadrži par stotina anketa, plus, za oktobar 2007 nisam našao ni jednu anketu koja se toga tiče.
ALi haj, nema veze, nije mi toliko stalo.
Ateista

#1757 Re: Pitanje ateistima

Post by Ateista »

travar wrote:Tuđe mane nije lijepo iznositi u javnost, a pogotovo ne ovako, o kome god da se radi.
Dakle k'o što ti BH reče, ovo je za PM-a, pa preporučujem da brišeš post i pošalješ tamo gdje treba.
Nije lijepo.
Posto vidim da je rijec o meni, mislim da je red da objasnim neke stvari:

Nikom na ovom forumu nisam otkrio svoj identitet, te sve sto forumasi mogu saznati o meni su informacije koje sam JA LICNO napisao u svojim potovima, a koji su inace javni, sto znaci da nisu nikakva tajna. To znaci da nema niko ko bi mogao napisati o meni nesto sto ja ne zelim da se zna.

Sto se tice ovog kvazi-psihologa koji misli da je pokupio svu pamet svijeta i da na osnovu par mojih postova koje je procitao i na osnovu svojih predrasuda moze donijeti neke zakljucke o meni, moram ga razocarati jer mu to jako lose ide. :D

Iznosenje informacija o necijem privatnom zivotu na forumima gdje je vecina clanova anonimno smatram jako nekulturnim i bezobraznim, sa tim se slazemo, ali ovdje to nije slucaj i ne morate da se brinete, radi se samo o jako losem nagadjanju. :D

Pozdrav! ;-)
cistunac

#1758 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

BHF_Manijak wrote:...kaze Optimus cesto,da bi zemlja bila bolja bez vjernika ovo ono,ja samo hocu argumente,po cemu?!evo tebe asd iskerno pitam,mislis li fakat,ali iskreno da bi svijet POTPUNO miran bio da su svi ateisti?!ne bi bilo rasnih,klasnih,nacionalnih podjela,ne bi bilo ratoa,ne bi ljudi se i dalje prema bogastvu dijelili,ne bi bilo gladnih?!ja ne vidim to tako...
"Nevjerovati nije opasnost po drustvo. Opasnost je vjerovati."
George Bernard Shaw
...a ja tvrdim,da kad bi se svi ponasali onako kako izvorni islam zahtjeva,da bi tad SVIMA bolje bilo ,pogledaj pod drzava u vrijeme omera ibn abdulaziza,potrazi malo po netu,vrijeme kada gladnih NIJE bilo,ma koje vjere bili,svi su imali!!
Ne znam sta je bilo i kako za vrijeme tog Omera ali znam ono sto danas vidim na TV, slusam, i citam. Nije mi jasno kako da ti to takodjer ne primjecujes.
BHF_Manijak

#1759 Re: Pitanje ateistima

Post by BHF_Manijak »

cistunac wrote:
BHF_Manijak wrote:...kaze Optimus cesto,da bi zemlja bila bolja bez vjernika ovo ono,ja samo hocu argumente,po cemu?!evo tebe asd iskerno pitam,mislis li fakat,ali iskreno da bi svijet POTPUNO miran bio da su svi ateisti?!ne bi bilo rasnih,klasnih,nacionalnih podjela,ne bi bilo ratoa,ne bi ljudi se i dalje prema bogastvu dijelili,ne bi bilo gladnih?!ja ne vidim to tako...
"Nevjerovati nije opasnost po drustvo. Opasnost je vjerovati."
George Bernard Shaw
...a ja tvrdim,da kad bi se svi ponasali onako kako izvorni islam zahtjeva,da bi tad SVIMA bolje bilo ,pogledaj pod drzava u vrijeme omera ibn abdulaziza,potrazi malo po netu,vrijeme kada gladnih NIJE bilo,ma koje vjere bili,svi su imali!!
Ne znam sta je bilo i kako za vrijeme tog Omera ali znam ono sto danas vidim na TV, slusam, i citam. Nije mi jasno kako da ti to takodjer ne primjecujes.
Pa eto malo se raspitaj i potrazi(vidim da satro volis da istrazujes)kako je bilo u vrijeme "tog" Omera( :roll: ) pa pogledaj...danasnja slika,nije rpava slika islama,to ti je zivotom svojim garatujem,nikad manje nije bilo islama a nikad vise muslimana!!zato,ako ne znas sustinu i rpave stvari,ne pisi,bezze se ofiras...
sistem

#1760 Re: Pitanje ateistima

Post by sistem »

BHF_Manijak wrote:...a ja tvrdim,da kad bi se svi ponasali onako kako izvorni islam zahtjeva,da bi tad SVIMA bolje bilo ,pogledaj pod drzava u vrijeme omera ibn abdulaziza,potrazi malo po netu,vrijeme kada gladnih NIJE bilo,ma koje vjere bili,svi su imali!!
BHF_Manijak wrote:Pa eto malo se raspitaj i potrazi(vidim da satro volis da istrazujes)kako je bilo u vrijeme "tog" Omera( :roll: ) pa pogledaj...danasnja slika,nije rpava slika islama,to ti je zivotom svojim garatujem,nikad manje nije bilo islama a nikad vise muslimana!!zato,ako ne znas sustinu i rpave stvari,ne pisi,bezze se ofiras...
evo ja malo potrazio i nasao:
Omer ibn Abdulaziz napravio je reformu i u državnoj administraciji. Za vrijeme prijašnjih halifa na dvor se uvuklo dosta mušrika i ehli-kitabija koji su predstavljali kočnicu napretka islamske države. On je poslao naredbu svim namjesnicima da u službu primaju samo muslimane, tako da su u njegovo vrijeme svi pisari i činovnici bili samo muslimani, koji su dosljedno provodili sve njegove naredbe.
uz ostale slicne hvale omerovoj vladavini, naglaseno je blagostanje za muslilmane. sto znaci - ostali van iz drzavnih administracija, svakako je blagostanje samo nama namijenjeno.
to podjeca na nostalgicno kukanje za viktorijanskim vremenima, jer doista je britancima bilo dobro tada. moguce da su oni zivjeli u ubijedjenju da je svima dobro, zato sto je njima tako.
cistunac

#1761 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

BHF_Manijak wrote:Pa eto malo se raspitaj i potrazi(vidim da satro volis da istrazujes) kako je bilo u vrijeme "tog" Omera ( :roll: ) pa pogledaj...
Sto se ti to divis tom Omeru i cudis drugima sto to ne cine? Nekima od vas je vaznije da neka osoba (i to daleko od naseg vlastitog ognjista) koja je zivjela nekada davno i bila vrlo malo vezana za nas, postaje sve veca, vaznija, plemenitija, bolja...?!?
Nemoj mi supljih; daj da vidimo sta se to danas dogadja. Sta je sa danasnjim vrijednostima? Ko je krivac za opadanje istih? Da li su danasnje vrijednosti bolje ili losije nego sto su bile nekada ili ti to samo tako zamisljas posto bolje ne znas? Ima li lijeka i koji je za ovakvo stanje? Sramis li se kada citas o negativnostima koja se skoro svakodnevno dogadjaju?
BHF_Manijak

#1762 Re: Pitanje ateistima

Post by BHF_Manijak »

@Sistem,hajde molim te,prcotiaj CIJELI tekst koji si naveo...hajde molim te eto!!ne izvlaci iz konteksta,mozes ti to bolje...znam da mozes!! :wink:

@Cistunac,jarane,ti pricas isto ko da sam ja sve ovo prouzrokovo ovo i kao da sam ja kao kriv za stanje danasnjeg ummeta,kao da ja ne bih volio da vlada blagostabnje u svijetu...a zato sigurno vjera nije iskljucivi krivac!!jedan od glavnoih faktora nazadnosti muslimana i sadasnjeg stanja,jeste letargija,ljenost kao i nemanje zelje za ucenjem!!!
cistunac

#1763 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

BHF_Manijak wrote:@Cistunac,jarane,ti pricas isto ko da sam ja sve ovo prouzrokovo ovo i kao da sam ja kao kriv za stanje danasnjeg ummeta,kao da ja ne bih volio da vlada blagostabnje u svijetu...a zato sigurno vjera nije iskljucivi krivac!! jedan od glavnoih faktora nazadnosti muslimana i sadasnjeg stanja,jeste letargija,ljenost kao i nemanje zelje za ucenjem!!!
Pa nisam ni ja mislio da sve svalim na tvoja nejaka pleca. :)
Al vidis da umijes da odgovoris. To je tvoje misljenje i mozda ce se jos neko sloziti ili nece ali je bolje ovako nego od Kulina bana ('nako.... za primjer... )
int21

#1764 Re: Pitanje ateistima

Post by int21 »

Standardno za nas mentalitet. Ako nemas argumenata, onda opali po psihickom zdravlju sagovornika ili spominji neke koji su nekad nesto uradili........to je nasa vrsta tolerancije i kultura dijaloga. :D
Butcher

#1765 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

Božiji Poslanik a. s. je rekao:

- Pravi vjernik koji se napaja znanjem koje sluša sigurno će završiti u Džennetu.

- Ko iziđe da traži znanje, nalazi se na Allahovom Putu sve dok se ne vrati.

- Doista Allah, Njegovi meleci, stanovnici nebesa i Zemlje, čak i mrav u mravinjaku i kit u utrobi mora blagosiljaju onoga ko podučava dobru.

- O, Ebu Zerre, bolje ti je da naučiš ajet iz Allahove Knjige nego da klanjaš stotinu rekjata. Bolje ti je da naučiš poglavlje neke nauke i da po tome radiš nego da klanjaš hiljadu rekjata.
Butcher

#1766 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

Prenosi se da je Allah, dž. š., objavio Musau, alejhi selam: "O Musa uvažavaj i poštuj mudrost, jer ja ne dajem mudrost ni jednom čovjeku, osim s ciljem da mu oprostim grijehe. Zato nauči mudrost, radi po njoj i drugima je prenosi, da bi tako stekao Moju naklonost na dunjaluku i na Akhiretu." (Mevariduz-zam, an li durusizeman, Abdul-Aziz Muhamed Selman)
Bitte_Halt_ja_ja

#1767 Re: Pitanje ateistima

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

sarajlija8888 wrote:uvijek zaboravim na onaj ajet gdje kaze opomena sluzi samo onima koji se boje i da nema koristi govorit onima koji ne zele vjerovat...beze vama govorit i objasnjavat...i da! zanima me ko se drogira...jer ne moze meni neko doci i pricat o moralu i zabludama a da se drogira...ili da knjige nije procitao,i onda da prica naokolo lazi...od vas treba samo dici ruke i ostavit vas u zabludi jer je to trosenje vremena...milijardu muslimana je u zabludi,a vas par stotina hiljada je pametno...dakako....ostalim muslimana toplo preporucujem da i vi dignete od njih ruke...pa kad svi dignu od njih ruke,shvatit ce oni neke stvari kada ostanu sami sa sobom na milosti i nemilosti...kada pocnu patit ko moj komsija ateist koji ima 40 godina...ni prijatelja ni zene ni djece ni rodbine...nedo Bog nikom
Ovo bi bila tvoja definicija ateiste:
Ateisti knjige u zivotu nisu procitali, drogiraju se, nesposobni za brak i djecu, nemamo prijatelja a ovisni smo o vasoj paznji jer u suprotnom cemo ostati na milost i nemilost sami sa sobom, a lako nas je i procjeniti, svi smo isti kao tvoj komsija, prikljucen na jedan kolektivni mozak ako jedan padne svi padnemo. A sto tek lazemo. A posto nas je svega nekoliko stotina hiljada (lol) nismo u pravu, uvijek je masa u pravu.

E sad malo informacija i statistike za tebe:
U zemljama sa religijskim predznakom odnosno dje vjera vlada drzavom najvise je nepismenih i neobrazovanih (citaj: knjige nisu procitali)
O kolektivnom razmisljanju cu samo reci da nismo mi ti koji se pozivamo na jednu knjigu staru 1500 godina i razvijamo misljenje na osnovu nje

I treca vrlo opasna izjava od tebe dje kolicina odredjuje tacnost necega moglo bi se ovdje stranice pisati kakvu nebulozu si puknuo ali evo ti malo za razmisljanje:
Nije bilo agresije na bosnu, 4 puta vise srba iz srbije i jos nekih milion i po iz RS kazu da su se samo branili i oslobadjali dok nekih 1.5 mil bosnjaka tvrdi suprotno, ali su u zabludi jer srba je vise
Gdje god se islam pojavi dodje do nemira sa drugima. Rusi i cecenija i druge islamske drzave, o evropi ne moram ni pricati znas historiju, kina ih ne voli, srbi i hrvati se bore vec vjekovima sa islamom, jevreji, amerikanci...generalno hriscani, jevreji i sve druge svjetske religije i nacije ulaze u sukob sa islamom bilo prije 1500 godina ili danas. E sad kako svi oni mogu biti u zabludi kad su vecina, znaci islam je pogresan i zao...po toj logici
travar

#1768 Re: Pitanje ateistima

Post by travar »

Znaš kakav je odnos prema "štreberima" od strane drugih učenika :wink:
Butcher

#1769 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
sarajlija8888 wrote:uvijek zaboravim na onaj ajet gdje kaze opomena sluzi samo onima koji se boje i da nema koristi govorit onima koji ne zele vjerovat...beze vama govorit i objasnjavat...i da! zanima me ko se drogira...jer ne moze meni neko doci i pricat o moralu i zabludama a da se drogira...ili da knjige nije procitao,i onda da prica naokolo lazi...od vas treba samo dici ruke i ostavit vas u zabludi jer je to trosenje vremena...milijardu muslimana je u zabludi,a vas par stotina hiljada je pametno...dakako....ostalim muslimana toplo preporucujem da i vi dignete od njih ruke...pa kad svi dignu od njih ruke,shvatit ce oni neke stvari kada ostanu sami sa sobom na milosti i nemilosti...kada pocnu patit ko moj komsija ateist koji ima 40 godina...ni prijatelja ni zene ni djece ni rodbine...nedo Bog nikom
Ateisti knjige u zivotu nisu procitali, drogiraju se, nesposobni za brak i djecu, nemamo prijatelja a ovisni smo o vasoj paznji jer u suprotnom cemo ostati na milost i nemilost sami sa sobom, a lako nas je i procjeniti, svi smo isti kao tvoj komsija, prikljucen na jedan kolektivni mozak ako jedan padne svi padnemo. A sto tek lazemo. A posto nas je svega nekoliko stotina hiljada (lol) nismo u pravu, uvijek je masa u pravu.

U zemljama sa religijskim predznakom odnosno dje vjera vlada drzavom najvise je nepismenih i neobrazovanih (citaj: knjige nisu procitali)
O kolektivnom razmisljanju cu samo reci da nismo mi ti koji se pozivamo na jednu knjigu staru 1500 godina i razvijamo misljenje na osnovu nje

I treca vrlo opasna izjava od tebe dje kolicina odredjuje tacnost necega moglo bi se ovdje stranice pisati kakvu nebulozu si puknuo ali evo ti malo za razmisljanje:
Nije bilo agresije na bosnu, 4 puta vise srba iz srbije i jos nekih milion i po iz RS kazu da su se samo branili i oslobadjali dok nekih 1.5 mil bosnjaka tvrdi suprotno, ali su u zabludi jer srba je vise
Gdje god se islam pojavi dodje do nemira sa drugima. Rusi i cecenija i druge islamske drzave, o evropi ne moram ni pricati znas historiju, kina ih ne voli, srbi i hrvati se bore vec vjekovima sa islamom, jevreji, amerikanci...generalno hriscani, jevreji i sve druge svjetske religije i nacije ulaze u sukob sa islamom bilo prije 1500 godina ili danas. E sad kako svi oni mogu biti u zabludi kad su vecina, znaci islam je pogresan i zao...po toj logici
Dosta smo ruke dizali jedni od drugih, hajmo si malo pomagati, za razliku od toga. I dosta smo trazili razlicitosti među nama, hamo malo vidjeti po cemu smo isti. Racunica je jednostavna, onaj tko radi za ovaj svijet imat ce korist na ovom svijetu, a onaj tko radi za buduci svijet, imat ce korist na buducem svijetu od tog svog rada.
A sad ti pogledaj svoju logiku, zasto su se ti srbi iz srbije dolazili ''braniti'' u bosnu, sta su oni branili, Bosnu od Bosanaca jel? Pa kreni dalje, Rusi i Cecenija, tko je tu koga napao i maltretirao, tako i svi ostali sukobi, uvijek se jaci okupljaju oko nekih zajednickih ciljeva, da bi napali slabije, naravno, pojedinacno nisu toliko jaki, ali zajedno jesu, kao npr danas protiv terorizma (za naftu). Pravi, istinski krscanin ili jevrej nikada nece mrziti muslimana samo zato sto je musliman, to rade samo oni koji nemaju vjere, i oni koji se kriju iza religije, koja im je samo paravan, koje im je samo na jeziku ali ne i u srcu, to su oni kojima je vazan jedino uspjeh na ovom svijetu, jer ne vjeruju u ponovno stvaranje. Da ti kazem, cak i u palestini su ortodoksni jevreji protestirali protiv otimanja drzave palestincima i stvaranja zidovske drzave, ali cionisticki rezim nema bas buno veze sa istinskom religijom, vec je korumpiran i materijalno zagađen. Sad to sto ti tvrdis da su oni u pravu zato sto su vecina, jbg, to ti je onaj primitivni zakon jaceg. To sto su u proslom stoljecu, u americi vecinsko bijelo stanovnistvo vrsili torturu nad crnim robljem, ne znaci da su bili u pravu, milion je takvih primjera. Sad su dakle muslimani krivi sto ih tuce tko god stigne i kako god stigne, sta je to kriv narod Palestine ili muslimanke u Francuskoj, koje ne smiju nositi maramu, sta je to bila kriva srebrnica, koga su to oni napali???????
cistunac

#1770 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

Butcher wrote:Božiji Poslanik a. s. je rekao:

- Pravi vjernik koji se napaja znanjem koje sluša sigurno će završiti u Džennetu.

- Doista Allah, Njegovi meleci, stanovnici nebesa i Zemlje, čak i mrav u mravinjaku i kit u utrobi mora blagosiljaju onoga ko podučava dobru.

- O, Ebu Zerre, bolje ti je da naučiš ajet iz Allahove Knjige nego da klanjaš stotinu rekjata. Bolje ti je da naučiš poglavlje neke nauke i da po tome radiš nego da klanjaš hiljadu rekjata.
Sta ce ti sve ovo? Umijes li da kazes nesto svojim rijecima?
Bitte_Halt_ja_ja

#1771 Re: Pitanje ateistima

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

A sad ti pogledaj svoju logiku, zasto su se ti srbi iz srbije dolazili ''braniti'' u bosnu, sta su oni branili, Bosnu od Bosanaca jel? Pa kreni dalje, Rusi i Cecenija, tko je tu koga napao i maltretirao, tako i svi ostali sukobi, uvijek se jaci okupljaju oko nekih zajednickih ciljeva, da bi napali slabije, naravno, pojedinacno nisu toliko jaki, ali zajedno jesu, kao npr danas protiv terorizma (za naftu). Pravi, istinski krscanin ili jevrej nikada nece mrziti muslimana samo zato sto je musliman, to rade samo oni koji nemaju vjere, i oni koji se kriju iza religije, koja im je samo paravan, koje im je samo na jeziku ali ne i u srcu, to su oni kojima je vazan jedino uspjeh na ovom svijetu, jer ne vjeruju u ponovno stvaranje. Da ti kazem, cak i u palestini su ortodoksni jevreji protestirali protiv otimanja drzave palestincima i stvaranja zidovske drzave, ali cionisticki rezim nema bas buno veze sa istinskom religijom, vec je korumpiran i materijalno zagađen. Sad to sto ti tvrdis da su oni u pravu zato sto su vecina, jbg, to ti je onaj primitivni zakon jaceg. To sto su u proslom stoljecu, u americi vecinsko bijelo stanovnistvo vrsili torturu nad crnim robljem, ne znaci da su bili u pravu, milion je takvih primjera. Sad su dakle muslimani krivi sto ih tuce tko god stigne i kako god stigne, sta je to kriv narod Palestine ili muslimanke u Francuskoj, koje ne smiju nositi maramu, sta je to bila kriva srebrnica, koga su to oni napali???????

A svasta. Pa ne tvrdim da je to tacno nego samo objasnjavam kako funkcionise logika: "ako nas je vise znaci da smo u pravu" i uvijek covjek moze braniti takve nebuloze drugim nebulozama. Ja ti sad mogu odvogoriti: srbi iz srbije su dosli pomoci ispacenom srpskom narodu iz bosne jer su ih bosanci makltretirali i klali a tacnost izjave cu potvrditi time da je srba vise i samim time su u pravu a zanemarit cemo kako je stvarno bilo. Rusi su dosli povratiti svoju okupiranu teritoriju, jevreji isto, bijelci su u pravu bili jer ij je 90% u amereci itd itd.

Ja sam samo covjeku ukazao na nebulozu njegove izjave "nas je vise vas je manje znaci vi nemate pojma" argument mu je bio da je njih dupl ovise i kao takvi nemoguce da grijese a historija je upravo suprotno pokazala mali milion puta
Butcher

#1772 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

cistunac wrote:
Butcher wrote:Božiji Poslanik a. s. je rekao:

Sta ce ti sve ovo? Umijes li da kazes nesto svojim rijecima?
Ovo su najbolje rijeci poslije Kur'ana. Samo otprilike, da vidite, koliko Islam cijeni i naređuje znanje i nauku:
cistunac

#1773 Re: Pitanje ateistima

Post by cistunac »

Butcher wrote:Ovo su najbolje rijeci poslije Kur'ana. Samo otprilike, da vidite, koliko Islam cijeni i naređuje znanje i nauku:
Dragi moj Butcher, gornje nema nema veze ni sa fizikom ni sa matematikom a naravno najmanje sa Darvinom, nego samo onim sto je direktno vezano za Kuran. Ucenje bolan siri vidike, otvara oci, trazi i nalazi istinu. A to je u koliziji sa svim religijama.
Butcher

#1774 Re: Pitanje ateistima

Post by Butcher »

cistunac wrote:
Butcher wrote:Ovo su najbolje rijeci poslije Kur'ana. Samo otprilike, da vidite, koliko Islam cijeni i naređuje znanje i nauku:
Dragi moj Butcher, gornje nema nema veze ni sa fizikom ni sa matematikom a naravno najmanje sa Darvinom, nego samo onim sto je direktno vezano za Kuran. Ucenje bolan siri vidike, otvara oci, trazi i nalazi istinu. A to je u koliziji sa svim religijama.
Zaobilazis ocito. Caka je u ovom: (vidi podebljano)
Ebu Zerre, bolje ti je da naučiš ajet iz Allahove Knjige nego da klanjaš stotinu rekjata. Bolje ti je da naučiš poglavlje neke nauke i da po tome radiš nego da klanjaš hiljadu rekjata.
Vidis, pored svih ovih podjela kakve imamo, nasuprot tome postoje dvije vrste nauke, ona od koje ljudski rod ima koristi i ona beskorisna, od koje nema korisiti. Mislim da bi stalno prednost trebali davati onoj prvoj.
Ne vidim po cemu si zakljucio ovo
Dragi moj Butcher, gornje nema nema veze ni sa fizikom ni sa matematikom a naravno najmanje sa Darvinom, nego samo onim sto je direktno vezano za Kuran.
Konkretno je razdvojeno da je nagrada za jedan ajet veca od stotinu rekjata, a za poglavlje neke nauke deset puta veca. Al ovo je vise dokaz i potvrda tvog stava i stava vecine tvojih istomisljenika, da je svaka tuđa ideja pogresna i neprihvatljiva samo zato sto nije vasa, pa taman ona bila i jedina ispravna, vi ce te tvrditi suprotno.
zgubidann

#1775 Re: Pitanje ateistima

Post by zgubidann »

Gdje god se islam pojavi dodje do nemira sa drugima. Rusi i cecenija i druge islamske drzave, o evropi ne moram ni pricati znas historiju, kina ih ne voli, srbi i hrvati se bore vec vjekovima sa islamom, jevreji, amerikanci...generalno hriscani, jevreji i sve druge svjetske religije i nacije ulaze u sukob sa islamom bilo prije 1500 godina ili danas. E sad kako svi oni mogu biti u zabludi kad su vecina, znaci islam je pogresan i zao...po toj logici[/quote]---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pametni su ovo ljudi,primaju nerad sa istoka ugodan zivot sa zapada,nikud ne zure,jer sam zivot zuri,ne zanima ih da vide sta je iza sutrosnjeg dana ,docice sta je odredzeno a odnjih malo sta zavisi.Zajedno su samo u nevoljama, zato i nevole da budu cesto zajedno malo kome vjeruju a najlakse ih je prevariti lijepom rijecju ne lice ne junake a najteze ih je uplasiti prijetnjom, dugo se ne osvrcu ni nasto svedno im je sta se oko njih desava.
A onda odjednom ,sve pocne da ih se tice sve isprevcu i okrenu na glavu pa opet postanu spavaci i nevole da se sjecaju necega sta se desilo...
A iz romana Dervis i Smrt prica Hasan o zemljacima.
Sad tema rat u BiH i ateizam ? Zanimljivo al tegoba pocet otome
Locked