Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
samo malo

#1751 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by samo malo »

ne znam jel bilo...

Image
Better Man

#1752 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Better Man »

Novi biser Avaza!

Ferguson: Biti engleski selektor je užasan posao
Aleks Ferguson dva puta odbijao ponudu
Veličina slova: M. T. 18/07/2010 11:45:00
Ferguson: Otrovan zadatak
Menadžer Mančester sitija Aleks Ferguson (Alex) objelodanio je da je dva puta odbio ponudu da bude imenovan za engleskog selektora.

- Nije bilo govora da prihvatim. To je otrovan zadatak, užasan posao, a ja bih još bio hendikepiran zato što sam Škot - rekao je Ferguson u Torontu, gdje je njegova ekipa u pripremnoj utakmici pobijedila Seltik s 3:1.

Strateg Junajteda tvrdi da engleska reprezentacija ispašta zbog intenziteta Premijer lige.

- Sezona u Engleskoj je iscrpljujuća. Samo pogledajte decembar. Tada svaka ekipa igra osam ili devet utakmica iako su tada tereni i vrijeme najlošiji. Zato u drugom dijelu sezone toliko mnogo igrača pati od povreda. I kada nakon svega dođe Svjetsko prvenstvo, fudbaleri, jednostavno, ne mogu biti potpuno spremni - kazao je Ferguson.
DanteX

#1753 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by DanteX »

Evo da i ja napišem koji biser od "Havaza" :roll:

Ovo sam pročitao prije jedno 4-5 godina u "Extra". Čitam njemački program i gledam kakve emisije imaju na SAT 1, i imaju jednu komičnu emisiju koja se zove "Mensch, Markus!" (Čovječe, Markuse!), i ne znam da li su koristili Google Translate ili neki jeftini rječnik, ali oni su to preveli "Čovjek: Markus!" :lol:

Mislim zaista :roll:

Ili ime jedne serije sa onim glumcem Tim Allen (bila je neko vrijeme na njemačkom kanalu VOX-u). Originalna serija se zove "Home Improvement", a na njemačkom "Hör mal wer da hämmert" i oni su to doslovce preveli "Slušaj ko to tamo lupa". :-)

Ili kad napišu ime glumca/glumice/pjevačice/pjevača/grupe onako kako se čita (plus neki njihov dodatak) kao Avril Lavign, a "Havazovci" napišu Evril Lavinj ili tako nekako :lol:
dezurni_ucenik

#1754 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:08, edited 1 time in total.
EUROBIH

#1755 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by EUROBIH »

danas primjetih kako je sjajna situacija u toj novini da nema ni 4 zakupljena oglasna prostora !!!! sff,pinka i sitne buranije

al zna i čola šta je marketing pa kad treba da pusti koju suzu na mezarju obavezno povede i novinare i to čije...pa AVAZOVE :bih: :bih:
degutantno!!!
EUROBIH

#1756 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by EUROBIH »

degutantno-besplatni marketing!!!
zonbirile

#1757 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

Better Man wrote:
SenSen wrote:
Otkud ti ta informacija da se "prodao"? Zvucis tako sigurno.. Osim toga, da je bio toliko korumpiran kao ambasador valjda se nebi morao "prodavati"? Ove dvije tvrdnje nikako ne idu zajedno..
Kako se nije prodao, pogledaj njegovo razmisljanje 1992. godine, pa svih godina nakon toga i pogledaj danas. Ljude po kojima je nekad pljuvao danas ih dize u nebesa, a one druge koje tada hvalio sada pljuje. I jeste bio korumpiran kao ambasador. On i Mirza Hajric su ojadili ambasadu i takve skandale napravili da Mirza Hajric vise ne smije nogom da kroci u Englesku. Ovo sto sam napisao za Ambasadu je iz prve ruke od meni bliske osobe koja je u ratu kad se otvorila nasa ambasada u Londonu iz patriotskih razloga odlucila tu da radi i da pomogne na neki nacin nasoj zemlji, jer je zivjela u Londonu, ali kad se nagledala svakakvog javasluka i lopovluka, posebno od Mirze Hajrica, pa i dotcnog Filipovica, rekla je da nikad vise nebi radila bilo u ambasadi ili nekoj drugoj ustanovi, firmi gdje bi joj poslodavac bio iz Bosne i Hercegovine.
------------------------------------
taj ljigavac je izmolio kumstvo djetetu od princa na otvorenju Fahdove džamije,teško po priči 5000 dolara,za to vrijeme neko je odšarafio zlatnu česmu u kupatilu.Zato BiH nema prolaz nigdje više.
callmethebreeeze

#1758 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by callmethebreeeze »

kakavdanakneiskustvu wrote:
samo malo wrote:ne znam jel bilo...

Image

i neki ovo zovu najboljom novinom u državi,smiješno,tužno,tragično,žalosno.
da im je ovo najveci problem, super bi bilo. ovakve se greske svakome mogu desiti.
BSn

#1759 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by BSn »

ne znam sto vam smeta to sto pisu onako kako se cita. je li to vuk vaskrsno pa promijenio pravilo, ili vi imate nesto protiv vuka?
BSn

#1760 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by BSn »

BSn wrote:ne znam sto vam smeta to sto pisu onako kako se cita. je li to vuk vaskrsno pa promijenio pravilo, ili vi imate nesto protiv vuka?

meni to ne smeta,stvar je što oni griješe kad pišu,skoro pa uvijek griješe

dobro, to je vec to "uskacu sami sebi u usta". za njih bi bilo mnogo jednostavnije da napisu prodigy, jer i ovako i onako dobar dio redovnih citatelja nije ni cuo za njih, pa mu je svejedno kako ce napisati i hoce li izostaviti koje slovo. :D
callmethebreeeze

#1761 Re: Jos jedan Avazov biser :)

BSn wrote:
BSn wrote:ne znam sto vam smeta to sto pisu onako kako se cita. je li to vuk vaskrsno pa promijenio pravilo, ili vi imate nesto protiv vuka?

dobro, to je vec to "uskacu sami sebi u usta". za njih bi bilo mnogo jednostavnije da napisu prodigy, jer i ovako i onako dobar dio redovnih citatelja nije ni cuo za njih, pa mu je svejedno kako ce napisati. :D
mozda je najpostenije i najbolje napisati kako se pise, pa u zagradi dodati kako se izgovara. mada meni ne smeta ni kada se pise kako se izgovara, samo je bitno biti konsekventan.
Biggy

#1762 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Biggy »

Etimolosko pisanje stranih naziva na latinici je standard bosanskog jezika. Tako da to nema veze s Vukom. Samo sa (ne)pismenoscu Avazovih novinara.
Obuca9

#1763 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Obuca9 »

Najbolje je kad u istom tekstu pola pojmova napišu kako se čita, a drugo pola kako se piše :-)

Image

Pali avioni "Erbas" (Airbus) kompanije "Ibervorld" (Iberworld), a vijest prenio "Reuters" (a ne Rojters) :D :D
Incub

#1764 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Incub »

KOja naslovnica danas,
Vlasnik-"utemeljitelj" navodno ima 27% podrsku glasaca a Silajdzic oko 20%,pa kako providno da ne moze dalje.
Samo da li ce neki djed,nena nasjesti na ovu pricu, na nekoj cuki kad dobije Avaz za heftu, pa mozda i glasa za ovog debila.
mustang

#1765 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mustang »

Incub wrote:KOja naslovnica danas,
Vlasnik-"utemeljitelj" navodno ima 27% podrsku glasaca a Silajdzic oko 20%,pa kako providno da ne moze dalje.
Samo da li ce neki djed,nena nasjesti na ovu pricu, na nekoj cuki kad dobije Avaz za heftu, pa mozda i glasa za ovog debila.
a anketirani garant radnici Havaza.........hehe nisu normalni :!:
fixer

#1766 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by fixer »

Prejaki su :D
VjecitiStudent

#1767 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by VjecitiStudent »

Sta ce tek biti kad ga Avaz konacno podrzi :D
StupskaBitanga

#1768 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by StupskaBitanga »

mustang wrote:
a anketirani garant radnici Havaza.........hehe nisu normalni :!:
dada ovo moram potvrditi naime uzimali su brojeve telefona radnika i njihovih blizih i tako pravdali ovaj broj
a isto tako zvali su po selima oko Ilijasa i samo ih pitali da li ste da Radoncic vvude preSednik

a evo vica oko intervjuaaa sa Selmom B.
Jeste li ikada pojeli bijeli luk i nakon toga izašli u grad?

degutantno
mirash

#1769 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mirash »

samo malo wrote:
StupskaBitanga wrote:
Svi znamo da Hrvati nisu izabrali Željka Komšića, a on ipak figurira kao njihov predstavnik
Ova recenica govori sve o intervjuu akademika M.Filipovica
Koliko god ga uvazavam kao akademskog gradjanina ovakve gluposti mu nisu trebale
Zasto glupost? pa ko je izabrao Komsica, i koga Komsic predstavlja (po Ustavu, dakle govorimo o Ustavu a ne o tome kako se kome svidja)

Nije li ga izabralo glasacko tijelo SDP-a a na mjesto predstavnika hrvatskog naroda, tako Ustav kaze. Kada se po Ustavu BiH predsjednistvo bude konstituiralo bez nacionalnih torova, onda ce Tunjina recenica biti glupost.

Kako god, nije napisao glupost.
naravno da je glupost.

troclano predsjednistvo bosne i hercegovine je tijelo sastavljeno od, radi nacionalnog balansa, pripadnika sva tri naroda. predsjednistvo nije "vijece poglavica" niti su clanovi predsjednistva predstavnici svojih naroda.
NEOPLAN

#1770 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by NEOPLAN »

Ja neki dan nisam mogao vjerovati da drzim novine, javni medij, glasilo, ogledalo pravopisa....bar bi to trebale biti.

Naime citam tekst o kradjama vozila i tamo pise:

"Najvise se kradu VW vozila (toliko i toliko), zatim Škode (toliko i toliko), a ukradeno je i dosta RenoLovih vozila (toliko i toliko)...."

Cuj Renolovih.... :lol: :lol:
mirash

#1771 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mirash »

tri renola i dva pežova....

fol je da je njima lakse ubiti kulturu i obrazovanje nego postati kulturan i obrazovan. oni su sad standard i mjera. ne radi se, a nikad se nije ni radilo, o srbima, hrvatima ili bosnjacima, nego se radi o gramzivim primitivcima sklonim nasilju koji nam nazalost kroje sudbine. te oligarhije primitivizma podjednako, sto ce reci do krajnjih granica, terorisu, pljackaju i unistavaju sva tri naroda i sve narodnosti. planski svoje narode svode na gladne stomake i ruke koje u strahu i neznanju zaokruzuju njihove skracenice na glasackim listicima.
mayab

#1772 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mayab »

mirash wrote:tri renola i dva pežova....

fol je da je njima lakse ubiti kulturu i obrazovanje nego postati kulturan i obrazovan. oni su sad standard i mjera. ne radi se, a nikad se nije ni radilo, o srbima, hrvatima ili bosnjacima, nego se radi o gramzivim primitivcima sklonim nasilju koji nam nazalost kroje sudbine. te oligarhije primitivizma podjednako, sto ce reci do krajnjih granica, terorisu, pljackaju i unistavaju sva tri naroda i sve narodnosti. planski svoje narode svode na gladne stomake i ruke koje u strahu i neznanju zaokruzuju njihove skracenice na glasackim listicima.
I poneki MICIBUŠI, ŠERVOLET I MERDECES :lol:
callmethebreeeze

#1773 Re: Jos jedan Avazov biser :)

jebo mater, pa ako nisu sigurni, sto ne ubace rijec u google i cekaju da izadje na par ozbiljnih stranica. ako se pojavljuje na stranicama tipa dernek.ba i avaza onda mogu znati da se ne pise tako... :D
Ridjobrki

#1774 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Ridjobrki »

Evo frišak biser iz današnje "panorame" - podlistka Fahrinog stranačkog biltena :

"...Hana Hadžiavdagić blablanešto... radi kao PR manager u Blue Bitch Baru u Vodicama..."

:lol: :lol: :lol:
nellington

#1775 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by nellington »

Ridjobrki wrote:Evo frišak biser iz današnje "panorame" - podlistka Fahrinog stranačkog biltena :

"...Hana Hadžiavdagić blablanešto... radi kao PR manager u Blue Bitch Baru u Vodicama..."

:lol: :lol: :lol:
Bar se tako i zove, samo se čudim da nisu napisali kako se izgovara :lol:
Post Reply