F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1751 Re: F.K. Olimpic

Post by ultima_palabra »

north wrote:Ali nevjerovatna je eurorija kod ljudi iz Tuzle ,u najmanju riku ko da ih je šeik kupio, fuzija je odron stvar, s njom odmah možeš urinirati na istoriju svog kluba, jer ideš ispočetka i to po pravilima mešetara koji ti je uletio u klub i koji će raditi onako kako se njemu digne, a poznajući takve ljude to će biti kratkog vijeka...razmijem ja da su oni željni uspjeha, ali postoji neki prag tolerancije i minimu ispod kojeg se ne može, ali ne misle svi isto....
Ma meni je to najtužnije, izgleda da tamo više i ne postoji navijačka grupa nego hrpa pojedinaca koja navija za United, Barcelonu, Juve, i onako ponekad pogleda Slobodu jer se nekom slučajnošću rodio u Tuzli :roll:

I kad nema te povezanosti, da taj klub osjećaš kao familiju, onda se dešava da se primijenjuje logika stranih klubova na naše prilike... gleda se kako je šeik kupio City i PSG, pa onda malci svršavaju na to kako sad imaju Salčinovića, Škoru, Regoju i ostale u ekipi :-)

To je već širi društveni problem... Tuzla nam je samo primjer šta bi se dalje moglo dešavati. I u Zenici imaš možda 1000 bolesnika kluba koji bi mogli biti brana tako nečemu, kod Veleža pitanje ima li i toliko, kod Želje i Sarajeva 2-3 hiljade plafon...
ledeni_caj

#1752 Re: F.K. Olimpic

Post by ledeni_caj »

Sloboda nije u istoj situaciji kao sarajevski klubovi, u kakvim god govnima da smo ipak nam klubovi nekako funkcionisu, pa i bolje nego vecina ovdje. Ako im je istina ovo da su blizu gasenja ne kontam sto im je ovo kao los izbor. Jel to trebaju tjerat neki inat i cekat totalni bankrot da bi poceli iz zadnje lige takodjer sa novim klubom, drugim imenom kao sto ce i sada biti, samo sto bi tada bili u 19 puta goroj situaciji. Pa to bi bilo na nivou nekakvog amaterskog kluba.
omega369

#1753 Re: F.K. Olimpic

Post by omega369 »

vidim niko ne komentarise cinjenicu da se OlimpiC ovim potezom gasi! Ne znam kakve su relacije u tom klubu ali zar skupstina kluba to dozvoljava? mislim, frajer gasi jedan klub da bi 'upalio' drugi, ne kontam?!
aldinjo

#1754 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

omega369 wrote:vidim niko ne komentarise cinjenicu da se OlimpiC ovim potezom gasi! Ne znam kakve su relacije u tom klubu ali zar skupstina kluba to dozvoljava? mislim, frajer gasi jedan klub da bi 'upalio' drugi, ne kontam?!
Naravno da ne može bez skupštine ništa,zakonski! ;-)
saabsa

#1755 Re: F.K. Olimpic

Post by saabsa »

19.06.2012., 17:36
Njemački investitori ulažu u Olimpic
http://sportsport.ba/bh_fudbal/njemacki ... mpic/82596

Datum: 2012-10-25
FK OLIMPIC POSTAJE „BOSANSKI MANCHESTER CITY“: Višemilionski ugovor!
http://scsport.ba/vijest/45055

Ovaj nijaz bas neki dobrotvor sve ovo je odbio samo da bi pomogao Slobodi
PrtiBeeGee

#1756 Re: F.K. Olimpic

Post by PrtiBeeGee »

Ja kao navijac Tuzlanske Slobode vidim u ovome spas, jer ce se otpisati svi dugovi kluba, doci bolji dani, i istjerat guzonje sto su godinama krali..... Sloboda ovim ne gubi svoju historiju, de ljudi skontaj te to vec jednom, sve ostaje! ! ! Ako su Delije "najbolja navijacka skupina na balkanu, u top 10 u svijetu" prihvatili fuziju kluba fmp i czv i mnogi drugi klubovi sirom svjeta uradili isto zasto ne bi i mi????????? pogledaj te gdje je danas CZV u kosarci, bez poraza je a do prije koju godinu trebala se ugasiti... Uzmite primjer glasgow rangersa otiso u zadnju ligu obrisani svi dugovi ostala , historija, naziv kluba, naziv stadiona, naziv navijaca. samo sto glasgow rangers nije ni sa jednim klubom otiso u fuziju, da je htjeo mogo je sa nekim manje poznatim prvoligasem i od ove sezone biti u prvoj ligi, samo sto oni nisu isli na taj nacin.
Ajatolah_

#1757 Re: F.K. Olimpic

Post by Ajatolah_ »

Zašto bi se Olimpic preimenovao u "Sloboda Olimpic", a ne samo "Sloboda"?
studeni76

#1758 Re: F.K. Olimpic

Post by studeni76 »

EdoI wrote:Zašto bi se Olimpic preimenovao u "Sloboda Olimpic", a ne samo "Sloboda"?
Pravne zavrzlame. Za ime Sloboda se veže i dug od par miliona (kažu 7mil)!
kokuz_sa

#1759 Re: F.K. Olimpic

Post by kokuz_sa »

EdoI wrote:Zašto bi se Olimpic preimenovao u "Sloboda Olimpic", a ne samo "Sloboda"?
pa novi klub nema duga jer je stari otisao u stecaj ili se ugasio..

nakon godinu ili dvije kad se smiri situacija i kad klub stane na noge, uce u posjed najvjerovatnije stare slobodine imovine i vratit ce ime..al ce bit bez dugova
Ajatolah_

#1760 Re: F.K. Olimpic

Post by Ajatolah_ »

Kontam da će se Olimpik preimenovati, a ova trenutna Sloboda ugasiti. Zar bi Olimpik preuzeo dug stare Slobode i nakon što ona prestane postojati, samo zbog istog imena? :-) Mislim da nešto nisam dobro shvatio. :D
burek_in_space

#1761 Re: F.K. Olimpic

Post by burek_in_space »

EdoI wrote:Kontam da će se Olimpik preimenovati, a ova trenutna Sloboda ugasiti. Zar bi Olimpik preuzeo dug stare Slobode i nakon što ona prestane postojati, samo zbog istog imena? :-) Mislim da nešto nisam dobro shvatio. :D
Nema preuzimanja, fuzija dva kluba se deshava.

Meni samo nije jasno kako kontaju izvesti to, obzirom da je Olimpic opshtinski klub? :-)
Charuga
Globalni moderator

#1762 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

Postoji u Tuzli registrovan klub Sloboda 1919. koji je osnovan, valjda, radi njihovih juniora i mladjih igraca. To je klub sa kojim ce se Olimpic spojiti a FK Sloboda ide u stecaj sa svih 7 miliona duga.
BHF_Manijak

#1763 Re: F.K. Olimpic

Post by BHF_Manijak »

Cek, nesto mi oduvijek nije bilo jasna oko tog preuzimanja firmi, ne bavim se ekonomijom niti pravom.

Znaci to je tako prosto i jednostavno, zaduzi se neki xy 10 miliona KM; ugase mu firmu i time se svi dugovi brisu prema drzavi ko da ih Bog nije nikad ni dao??? AKo to tako funkconise onda je to sranje nevidjeno, tako se moze svak zaletit u kakav biznis, nafurat, kad skonta levat da ne zna, samo ugasi firmu i bez ikakvih vracanja dugova ode dalje... :roll: Ko ce vratit i da li ce uopste te silne milione Slobode?
aldinjo

#1764 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

BHF_Manijak wrote:Cek, nesto mi oduvijek nije bilo jasna oko tog preuzimanja firmi, ne bavim se ekonomijom niti pravom.

Znaci to je tako prosto i jednostavno, zaduzi se neki xy 10 miliona KM; ugase mu firmu i time se svi dugovi brisu prema drzavi ko da ih Bog nije nikad ni dao??? AKo to tako funkconise onda je to sranje nevidjeno, tako se moze svak zaletit u kakav biznis, nafurat, kad skonta levat da ne zna, samo ugasi firmu i bez ikakvih vracanja dugova ode dalje... :roll: Ko ce vratit i da li ce uopste te silne milione Slobode?
Zar ti stvarno vjeruješ da to tako može?
riko-ga

#1765 Re: F.K. Olimpic

Post by riko-ga »

aldinjo wrote:
BHF_Manijak wrote:Cek, nesto mi oduvijek nije bilo jasna oko tog preuzimanja firmi, ne bavim se ekonomijom niti pravom.

Zar ti stvarno vjeruješ da to tako može?
Pa covjek pita a i meni nije jasno.Sad je Sloboda duzna bubam 6-7 miliona.Kome je duzna.jel samo drzavi na ime neuplaceni naprimjer zrdavsvenog i penziskog ili ima jos tu.Koliko znam imaju duga i prema igracima.Ko ce sad tim igracima isplatiti dug.Posto sam laik za te stvari bas bi volio da mi to neko malo objasni.

Jer znam kada neka firma ode u stecaj od prodaje njene imovine stecajni upravitelj isplacuje duznicima po nekom kriteriju.Prvo radnici pa druge firme pa drzava il obrnuto ne znam.A ovdje se Sloboda samo ugasi i pojeo vuk magarca i nikom nista :shock: :?
Ajatolah_

#1766 Re: F.K. Olimpic

Post by Ajatolah_ »

burek_in_space wrote:
EdoI wrote:Kontam da će se Olimpik preimenovati, a ova trenutna Sloboda ugasiti. Zar bi Olimpik preuzeo dug stare Slobode i nakon što ona prestane postojati, samo zbog istog imena? :-) Mislim da nešto nisam dobro shvatio. :D

Meni samo nije jasno kako kontaju izvesti to, obzirom da je Olimpic opshtinski klub? :-)
Pa ja sam mislio da će to odraditi tako što će Slobodu ugasiti a Olimpic premjestiti. Jer ako već nije tako, po kojem osnovu će se taj klub takmičiti u Premijer ligi umjesto u nižem rangu, i ako se dogodila fuzija a ne gašenje + premiještanje, kako je moguće da se i dugovi nisu spojili?
studeni76

#1767 Re: F.K. Olimpic

Post by studeni76 »

EdoI wrote:
burek_in_space wrote:

Pa ja sam mislio da će to odraditi tako što će Slobodu ugasiti a Olimpic premjestiti. Jer ako već nije tako, po kojem osnovu će se taj klub takmičiti u Premijer ligi umjesto u nižem rangu, i ako se dogodila fuzija a ne gašenje + premiještanje, kako je moguće da se i dugovi nisu spojili?
Spajaju se sa Slobodom1919,klub koji postoji samo na papiru i nije se do sada takmičio! Tako da Olimpic prenosi i svoj status u PL.
A stara FK Sloboda nastavlja slijedeću polusezonu u federalnoj ligi, sve do bankrota. E sad ni meni nije jasno kako se samim bankrotom brišu dugovi,jer sloboda nema ništa u svom vlasništu odakle će se namirit dugovi. A po priči ovdje u TK, slijedeće sezone čista FK Sloboda ulazi u taj novi SlobodaOlimpic klub i donosi svoje ime i tradiciju. Kako to funkcioniše,ubij me ako znam.
Olompic nije privatni klub,imaju li skupštinu koja će aminovat ove Nijazove igrice?
herbion

#1768 Re: F.K. Olimpic

Post by herbion »

Kad nesto ne znas ,pitaj?Ovo nisu nijazove igrice nego covjek skida troskove i spašava klubove u ovim turobnim vremenima.Do sada je sam ulagao u klub bez icije pomoci a klub iz ponora doveo na poziciju gdje je sada.Recesija,macehinski odnos zajednice(bez budjeta),neadekvatne posjete je samo dalje stvaranje privatne dubioze sto on sigurno ne zeli.Ponaša se logicno.Grad je pustio RK Bosna da propadne,tu je negdje i KK Bosna,sta treba da napravi minus i da kuka i sujete necije nahrani.Ocekivati pomoc drzave je suludo.Ovo je put ne samo za Olimpic,Slobodu vec i mnoge druge klubove kako da prezive ova vremena.Mnogo je primjera van drzave gdje je razum pobijedio,druge nema.Ako neko zeli da vodi klub, nije bitno Olimpic ili neki drugi,niko mu nece braniti,naprotiv.Takvih nema a i ovi koji su sada u klubovima,velika vecina,zele se povuci.
studeni76

#1769 Re: F.K. Olimpic

Post by studeni76 »

herbion wrote:Kad nesto ne znas ,pitaj?Ovo nisu nijazove igrice nego covjek skida troskove i spašava klubove u ovim turobnim vremenima.Do sada je sam ulagao u klub bez icije pomoci a klub iz ponora doveo na poziciju gdje je sada.Recesija,macehinski odnos zajednice(bez budjeta),neadekvatne posjete je samo dalje stvaranje privatne dubioze sto on sigurno ne zeli.Ponaša se logicno.Grad je pustio RK Bosna da propadne,tu je negdje i KK Bosna,sta treba da napravi minus i da kuka i sujete necije nahrani.Ocekivati pomoc drzave je suludo.Ovo je put ne samo za Olimpic,Slobodu vec i mnoge druge klubove kako da prezive ova vremena.Mnogo je primjera van drzave gdje je razum pobijedio,druge nema.Ako neko zeli da vodi klub, nije bitno Olimpic ili neki drugi,niko mu nece braniti,naprotiv.Takvih nema a i ovi koji su sada u klubovima,velika vecina,zele se povuci.
Znači tebi odgovara što klub za koji navijaš odlazi u drugi grad?! Nešto sumnjam da bi navijači Želje i Sarajeva dozvolili da im predsjednik tek tako preseli klub na drugi kraj države! i da uposlenici ostanu bez posla a djeca iz omladinske škole budu prinuđena da traže gdje će trenirati.
Iz perspektive Slobode i tuzlaka ovo je dobra stvar,neočekivano opet postaju bitan faktor u našem fudbalu. Al iz perspektive ljudi oko Olimpica koji ostaju bez kluba, ovo baš i nije najsretnije rješenje. Al ako oni misle da je OK,meni još bolje. Lijepog fudbala ću se moći nagledati na Tušnju!
herbion

#1770 Re: F.K. Olimpic

Post by herbion »

Sarajevo i Zeljo su vodeci klubovi BIH i ne mogu se porediti sa drugim.Iza njih je velika rupa.Nikada se nece dopustiti da se ovo uradi sa njima zbog svega a koga briga hoce li Olimpic se boriti za titulu ili ukinuti.Ovo je samo borba kako prezivjeti i opstati,kako da tih cetrdesetak ljudi nastavi primati redovne plate.Poznato mi je da se puno ulaze u Olimpic a ako se na to dodaju budjeti,navijaci,sponzori nastaje veoma ozbiljan klub.Ako se zatvara klub na dobitku je samo Gracic koji vise nece davati svoj novac.
riko-ga

#1771 Re: F.K. Olimpic

Post by riko-ga »

Bez truke zle namjere pokusavam da shvatim kako to kontaju izvesti.Prvo Olimpik nije privatni klub (kao ni jedan u BiH) pa da ga Gracic voda tamo vamo.No hajde jasno mi je da on ulaze u klub i da ima (ako ima )"amanet" skupstine Olimpika da uradi ovo sto misli uraditi.Znaci Olimpik vise nece postojati u Sarajevu?

No kako i na koji nacin to ide spajanje ili ti ga fuzija sa Slobodom.Evo sad citam kako ce se Olimpik ustvari spojiti sa Slobodom 1919.To koliko ja svatam drugi tim FK Slobode(takmici li se ovaj klub gdje).To je sve OK al mi nije jasno gdje je tu sada Sloboda.Sta se sa njom desava.Ako se gasi formalno ko preuzima dug njihov?Ili se taj dug brise?No onda me zanima od koga po zakonu duznici mogu naplatiti svoja dugovanja?

Molio bi da se ovaj moj post ne protumaci kao provokacija jer su mi i Olimpik i Sloboda dragi klubovi i nemam namjeru da provociram.Cisto me to interesuje.

Hvala.
mistek

#1772 Re: F.K. Olimpic

Post by mistek »

FK Sloboda odlazi u stečaj. Neko će bolje to objasniti, a možeš i potražiti na internetu. Uzme se Slobodina imovina i iz toga se vrši namirivanje dugovanja Slobode. Normalno, neće to biti svih 7 ili 10 miliona duga, ali zakon definiše kojim redom se namiruju dugovi. Uglavnom, prvo ide država, ko u svemu, pa onda sve drugo :)
Nakon toga, FK Sloboda prestaje da postoji.
Muhamed Đakmić

#1773 Re: F.K. Olimpic

Post by Muhamed Đakmić »

Fazon je što historija ostaje. Olimpik će nastaviti da posluje sa historijom koju je napravila Sloboda, za godinu ili dvije niko to i neće posmatrati kao strano tijelo. To mi je najžalosnije u svemu.
Charuga
Globalni moderator

#1774 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

mistek wrote:FK Sloboda odlazi u stečaj. Neko će bolje to objasniti, a možeš i potražiti na internetu. Uzme se Slobodina imovina i iz toga se vrši namirivanje dugovanja Slobode. Normalno, neće to biti svih 7 ili 10 miliona duga, ali zakon definiše kojim redom se namiruju dugovi. Uglavnom, prvo ide država, ko u svemu, pa onda sve drugo :)
Nakon toga, FK Sloboda prestaje da postoji.
Koja imovina? Sta to Sloboda ima od imovine pa se moze namiriti dio duga?
burekodsira

#1775 Re: F.K. Olimpic

Post by burekodsira »

necemo li ipak dobiti Olimpic Goražde 8-)

Zakazan sastanak Gracića i načelnika Goražda
Sa Otoke na Tušanj ili u Goražde?

Top priča u bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti u posljednjij petnaestak dana bila je eventualna fuzija Olimpica i Slobode.

Međutim, u posljednjih par dana novih informacija po ovom pitanju nema, a premijerligaš sa Otoke oglasio se i saopštenjem kojim su javnost obavijestili da ne žele ulaziti u nove razgovore oko eventualne fuzije dok svoj sud o svemu ne da Skupština FK Slobode.

Tako da je ova priča trenutno na čekanju, no SportSport.ba saznaje da su mnogi bh. gradovi izrazili želju da upravo oni budu novi dom Olimpica, a jedan od tih je i Goražde.

Tragom ovih informacija konktaktirali smo čelnog čovjeka Olimpica, Nijaza Gracića, te načelnika Opštine Goražde Muhameda Ramovića.

Nakon kratkih razgovora sa njima ispostavilo se da su naše informacije bile tačne.

"Ne znam odakle vam te informacije, no mogu vam reći da su tačne. Za iduću sedmicu imam zakazan sastanak sa načelnikom Goražda, gospodinom Muhamedom Ramovićem", za SportSport.ba je istakao Nijeaz Gracić.

"Ne bih ja mnogo o tome pričao. Istina je da ću se u narednoj sedmici sastati sa Gracićem, te da ćemo razgovarati o saradnji, a šta će na kraju od svega biti, doista vam ne mogu reći. Uglavnom, ukoliko vidim da je to za dobrobit Goražda, za dobrobit goraždanske mladosti, možemo ući u realizaciju projekta", za naš portal je istakao načelnik Goražda, Muhamed Ramović.

Na kraju treba podsjetiti da je čelni čovjek Olimpica u nedavnom razgovoru za naš portal istakao da Tuzla nije jedini grad u koji bi se mogao preseliti premijerligaš s Otoke.

"U svijetu sporta nije strana stvar da klubovi mijenjaju gradove, pa u Sjedinjenim Američkim Državama klubovi mijenjaju dražave. Naše namjere su čiste, mislimo da bi i sportska Tuzla profitirala, ali želim naglasiti da nije samo ovaj grad u igri", prije petanest dana nam je rekao Gracić.

Bilo kako bilo, sve je izvjesnije da će Olimpic doista napustiti Sarajevo, te da veliki broj bh. gradova ne bi imao ništa protiv da udomi Vukove.

duplisport
Post Reply