English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
alijagoro

#1751 Re: English Premier League

Post by alijagoro »

Jest vala bezveze penal ja nisam mogao gledati utakmicu dalje uvjek se bezveze zivciram,nadam se da ce West Ham ostati u premijer ligi danas su bili lavovi :thumbup: .Celzi je krkanska ekipa pravo,opet prilika za Arsenal da se priblize ali ko da gledam sigurno ce opet razocarati protiv Aston V. :x
cyprus

#1752 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Zaslužen bod za WHU :thumbup: , sretno Zoli u nastavku sezone.

A što se tiče Chelsea, iako je evidentno u krizi, sa onako rahljavim pratiocima naslov prvaka ne dolazi u pitanje :D

#1753 Re: English Premier League

Post by profil »

West Ham odlican, Chelsea i dalje van forme, englezi definitivno imaju najlosije sudije. Penal za WH sumnjiv, penal za Chelsea nije ni sumnjiv (definitivno nije bio), izvodjenje penala 3 puta, tolerisanje Ballacka i Franca, definitivno ispod svakog prosjeka. A onog debilcinu Spahu, ne znam vrijedi li ovih slova to sto ga komentarisem. Njemu je svaka sudijska odluka ispravna ma koliko to snimak suprotno pokazivao.

Sto se Chelsea tice, ovi kiksevi Mancestera se moraju koristiti, inace :shock: . Keep the blue flag flying high :thumbup:
ultima_palabra

#1754 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

profil wrote:englezi definitivno imaju najlosije sudije
Znam da pratiš i Primeru, pa ti evo zato jedan :-)
Trasimaco

#1755 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

profil wrote: Sto se Chelsea tice, ovi kiksevi Mancestera se moraju koristiti, inace :shock: ...
... inace ce biti belaja kad ovi budu kompletni. :lol: Znam, znam... stara prica! 8-)

#1756 Re: English Premier League

Post by profil »

ultima_palabra wrote:
Da pratim, ali slabo gledam primeru, kad debili radije prenose Barcelona-Getafe ili Real-Almeria nego Atletico Valencia, Villareal-Deportivo i sl. Mozda nisu losiji od spanskih, ali ako nista spanski nisu izvikani ko ovi.

#1757 Re: English Premier League

Post by profil »

Trasimaco wrote:
profil wrote: Sto se Chelsea tice, ovi kiksevi Mancestera se moraju koristiti, inace :shock: ...
... inace ce biti belaja kad ovi budu kompletni. :lol: Znam, znam... stara prica! 8-)
Nije manure neka ekipa ove sezone i kad su kompletni, sto se vidjelo u dosadasnjem dijelu sezone, a belaja ce svakako biti ako se ovako nastavi. Iz dva poraza Manchestera izvuci samo dva boda viska je premalo, ako ti je cilj da "lagano" bez puno nerviranja osvojis prvenstvo. Definitivno su ove sezone svi iz velike cetvorke losiji nego prosle sezone, sto bi mogao iskoristiti neko od ovih dole da zamjeni nekog u tom drustvu. Iskreno, volio bih da to bude Vila umjesto Liverpool-a.
Trasimaco

#1758 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

profil wrote:Nije manure neka ekipa ove sezone i kad su kompletni, sto se vidjelo u dosadasnjem dijelu sezone, a belaja ce svakako biti ako se ovako nastavi. Iz dva poraza Manchestera izvuci samo dva boda viska je premalo, ako ti je cilj da "lagano" bez puno nerviranja osvojis prvenstvo. Definitivno su ove sezone svi iz velike cetvorke losiji nego prosle sezone, sto bi mogao iskoristiti neko od ovih dole da zamjeni nekog u tom drustvu. Iskreno, volio bih da to bude Vila umjesto Liverpool-a.
Kad su kompletni, oni su itekako jaki. Gledao si vjerujem utakmicu Chelsea-United i vidio si kako su "slabi". Ovo sto im se desava ne pamtim da se ikad desilo. Strahota. A nije cetvorka puno slabija nego prije, nego su ovi manji klubovi mnogo jaci. Jako je tesko sad biti onako dominantan kao prije. Pogledaj koliko klubova puca na mjesta koja vode u LP. Liga je jednostavno preteska. Rezultati ovog vikenda ti sve govore. A vidjeces tek iduce kolo. Chelsea ide Birminghamu koji je u najboljoj formi u Premiershipu, Arsean je sa Villom, a United s Hullom. Garantujes li pobjede ovih vodecih?
Bordolini

#1759 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

Trasimaco wrote:
profil wrote:Nije manure neka ekipa ove sezone i kad su kompletni, sto se vidjelo u dosadasnjem dijelu sezone, a belaja ce svakako biti ako se ovako nastavi. Iz dva poraza Manchestera izvuci samo dva boda viska je premalo, ako ti je cilj da "lagano" bez puno nerviranja osvojis prvenstvo. Definitivno su ove sezone svi iz velike cetvorke losiji nego prosle sezone, sto bi mogao iskoristiti neko od ovih dole da zamjeni nekog u tom drustvu. Iskreno, volio bih da to bude Vila umjesto Liverpool-a.
Kad su kompletni, oni su itekako jaki. Gledao si vjerujem utakmicu Chelsea-United i vidio si kako su "slabi". Ovo sto im se desava ne pamtim da se ikad desilo. Strahota. A nije cetvorka puno slabija nego prije, nego su ovi manji klubovi mnogo jaci. Jako je tesko sad biti onako dominantan kao prije. Pogledaj koliko klubova puca na mjesta koja vode u LP. Liga je jednostavno preteska. Rezultati ovog vikenda ti sve govore. A vidjeces tek iduce kolo. Chelsea ide Birminghamu koji je u najboljoj formi u Premiershipu, Arsean je sa Villom, a United s Hullom. Garantujes li pobjede ovih vodecih?
Ja bih se ipak slozio sa profilom, mislim da je vodeca cetvorka slabija nego prije. United ne lici na sebe, Liverpool da ne pricamo, Arsenal toplo-hladno, jedino je Chelsea mozda malo jaci nego prosle sezone. Od pratilaca Villa je ista kao i prosle godine, vidjecemo hoce li izdrzati do kraja, Tottenham se dobro pojacao i drzi korak za vodecim bas kao i Man City. Kod malih klubova ne vidim neke drasticne promjene, svak svakog moze iznenaditi ali to je bio slucaj i ranije, na kraju krajeva zato i pratimo ovu ligu. :dance:

#1760 Re: English Premier League

Post by profil »

Bordolini wrote:
Trasimaco wrote:
Ja bih se ipak slozio sa profilom, mislim da je vodeca cetvorka slabija nego prije. United ne lici na sebe, Liverpool da ne pricamo, Arsenal toplo-hladno, jedino je Chelsea mozda malo jaci nego prosle sezone. Od pratilaca Villa je ista kao i prosle godine, vidjecemo hoce li izdrzati do kraja, Tottenham se dobro pojacao i drzi korak za vodecim bas kao i Man City. Kod malih klubova ne vidim neke drasticne promjene, svak svakog moze iznenaditi ali to je bio slucaj i ranije, na kraju krajeva zato i pratimo ovu ligu. :dance:
A ja bih se slozio sa obojicom. Dakle i cetvorka je slabija, a i pratioci su bolji, posebno Tottenham i City, Vila je vec niz sezona konstantna. Mislim da je to dobro za ligu. Dobro mozda nije za Liverpool ali sta cemo sad :D
Trasimaco wrote: Kad su kompletni, oni su itekako jaki. Gledao si vjerujem utakmicu Chelsea-United i vidio si kako su "slabi". Ovo sto im se desava ne pamtim da se ikad desilo. Strahota.
Nisam mislio da su slabi, nego da su slabiji. To se, mislim, svi slazu.
Trasimaco wrote: A vidjeces tek iduce kolo. Chelsea ide Birminghamu koji je u najboljoj formi u Premiershipu, Arsean je sa Villom, a United s Hullom. Garantujes li pobjede ovih vodecih?
Ne, ali je vrlo vjerovatno da svi dobiju, jer ne kiksaju oni bas kad bi to bilo realno ocekivati, kao u utakmicama koje navodis, nego bas suprotno.
ultima_palabra

#1761 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

profil wrote:
ultima_palabra wrote:
Da pratim, ali slabo gledam primeru, kad debili radije prenose Barcelona-Getafe ili Real-Almeria nego Atletico Valencia, Villareal-Deportivo i sl. Mozda nisu losiji od spanskih, ali ako nista spanski nisu izvikani ko ovi.
Tu si u pravu, katastrofa, mislim da su čak kupili paket utakmica Real-Barca, tj. svako kolo mora bit jedan od njih.
A za sudije, španski su MNOGO lošiji od engleskih. Medina Cantalejo je isto bio navikan i katastrofalan u isto vrijeme :-D
Trasimaco

#1762 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Bordolini wrote:Ja bih se ipak slozio sa profilom, mislim da je vodeca cetvorka slabija nego prije. United ne lici na sebe, Liverpool da ne pricamo, Arsenal toplo-hladno, jedino je Chelsea mozda malo jaci nego prosle sezone. Od pratilaca Villa je ista kao i prosle godine, vidjecemo hoce li izdrzati do kraja, Tottenham se dobro pojacao i drzi korak za vodecim bas kao i Man City. Kod malih klubova ne vidim neke drasticne promjene, svak svakog moze iznenaditi ali to je bio slucaj i ranije, na kraju krajeva zato i pratimo ovu ligu. :dance:
Koliko je cetvorka slabija ce pokazati Liga prvaka. Liverpool jeste ispao i to mi je jako tesko povjerovati. Nikad nisu bili neka prijetnja u ligi (osim prosle sezone), ali su u LP uvijek jako dobri. Ali ova ostala tri tima mogu opet jako daleko. Kazem opcenito da su ovi slabiji timovi postali mnogo jaci i nijedan od vodecih klubova nikad nije siguran. Ovaj vikend sam na kladionici zaobisao i United i Chelsea. I iduce kolo ce biti isti slucaj. Posmatramo stvari iz razlicitih uglova, ali je sustina ista. Premiership je strasan! :thumbup:
Bordolini

#1763 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

Nego, Newcastle bas odlucio da se odmah vrati nazad. :) Imaju 10 boba prednosti nad drugoplasiranim WB Albionom dok je treci Nottingham Forest. :thumbup:. Drago mi je za Newcastle a jos draze bi mi bilo kad bi se NF vratio nazad u Premiership. :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1764 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

Bordolini wrote:Nego, Newcastle bas odlucio da se odmah vrati nazad. :) Imaju 10 boba prednosti nad drugoplasiranim WB Albionom dok je treci Nottingham Forest. :thumbup:. Drago mi je za Newcastle a jos draze bi mi bilo kad bi se NF vratio nazad u Premiership. :thumbup:
Drag je i meni Notingem. Sjecam se kad sam tek poceo pratiti englesku ligu, tada za njih igrao Pierre van Hooijdonk :thumbup: :thumbup:
11sumirp

#1765 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

Mark Hughes?Otjeran?:)
Mozda konacno krene gradjanima :D
belafonte

#1766 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Trasimaco wrote:
Bordolini wrote:Ja bih se ipak slozio sa profilom, mislim da je vodeca cetvorka slabija nego prije. United ne lici na sebe, Liverpool da ne pricamo, Arsenal toplo-hladno, jedino je Chelsea mozda malo jaci nego prosle sezone. Od pratilaca Villa je ista kao i prosle godine, vidjecemo hoce li izdrzati do kraja, Tottenham se dobro pojacao i drzi korak za vodecim bas kao i Man City. Kod malih klubova ne vidim neke drasticne promjene, svak svakog moze iznenaditi ali to je bio slucaj i ranije, na kraju krajeva zato i pratimo ovu ligu. :dance:
Koliko je cetvorka slabija ce pokazati Liga prvaka. Liverpool jeste ispao i to mi je jako tesko povjerovati. Nikad nisu bili neka prijetnja u ligi (osim prosle sezone), ali su u LP uvijek jako dobri. Ali ova ostala tri tima mogu opet jako daleko. Kazem opcenito da su ovi slabiji timovi postali mnogo jaci i nijedan od vodecih klubova nikad nije siguran. Ovaj vikend sam na kladionici zaobisao i United i Chelsea. I iduce kolo ce biti isti slucaj. Posmatramo stvari iz razlicitih uglova, ali je sustina ista. Premiership je strasan! :thumbup:
To je to , Premiership je prestrasan :dance:
Gledam juce West Ham, pretposljednja ekipa lige, kakav tempo drze svih 90 minuta, kakav pritisak vrse, kad se to dogodilo u Spaniji, Italiji, tamo se bodovi gube zato sto je Barci, Realu mrsko igrat, lijevo jaje Messiju nije na mjestu pa ga gladi cijelu tekmu i onda Barca odigra nerijeseno, a ovamo nek Drogba ne stigne da brani jedan korner protivnika, eto ti belaja.
Definitivno se smanjuje razlika izmedju velike cetvorke i ostalih, a to utice na podizanje kvalitete lige sto nije slucaj npr. u Spaniji jer da bi Barca i Real bili konkurentni u LP strasno se pojacali a ovi ostali u Spaniji to ne mogu pratit.
11sumirp

#1767 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

Koja generalizacija..cccc
Zato u Euro kupovima niko osim velike Četvorke(njima svaka čast),ne moze ni prismrdit ostatku Europe...
Sve je to relativno,kako kad i kako gdje...
Šta kaze statistika?
belafonte

#1768 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Pa sad ce prismrdit, zato ti i govorim da je ojacala liga, gledaj samo dokle ce dogurati Everton, Fulham i Liverpool u Europa ligi - opet ce Platini morati da Ovreba zove haahahahah
11sumirp

#1769 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

belafonte wrote:Pa sad ce prismrdit, zato ti i govorim da je ojacala liga, gledaj samo dokle ce dogurati Everton, Fulham i Liverpool u Europa ligi - opet ce Platini morati da Ovreba zove haahahahah
Jojjjj nemoj TITA TI,evertona i fulhama samo,haj liverpul,jos postoji nada dfa ce otjerac beniteza pa proigrat ponovo,al ova dva... :lol:
Doduše lopta je okrugla...svašta se moze desit,al FULHAM :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#1770 Re: English Premier League

Post by Charuga »

belafonte wrote:Pa sad ce prismrdit, zato ti i govorim da je ojacala liga, gledaj samo dokle ce dogurati Everton, Fulham i Liverpool u Europa ligi - opet ce Platini morati da Ovreba zove haahahahah
Zar je i Liverpool medju "ostalim" u Engleskoj .. :roll:
belafonte

#1771 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Ti izgleda prespavo ovu sezonu, vidis da je na osmom mjestu, a oko 10 boba mu treba do 4. mjesta i ti mislis da su jos velika cetvorka, jos Rafa majstor ostaje ko trener haahahahahah i Europa liga je pusta zelja :skoljka:

A samo se smijte Fulhamu, razjebali su ManU za vikend, nemojte sad pricat falila odbrana, sto ne odigra ManU 3-3 a ne 3-0 :dance:
hali gali halid

#1773 Re: English Premier League

Post by hali gali halid »

Nepostojeci penal za Chelsea? A sta je bilo s onim kad je, mislim da je Gabbidon, igrao rukom u šesnaestercu?
Bordolini

#1774 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

11sumirp wrote:Mark Hughes?Otjeran?:)
Mozda konacno krene gradjanima :D
Zao mi je sto nije dobio jos vremena iako se mnogima cini da jeste. Nakupovali su odjednom bruku igraca, malte ne cijeli jedan tim i bilo je gotovo nemoguce za ovako kratak period sve kockice sloziti. Jebi ga, vidjecemo sta ce Mancini uraditi ali po meni je ovo s konja na magarca.

Trasimaco wrote: A vidjeces tek iduce kolo. Chelsea ide Birminghamu koji je u najboljoj formi u Premiershipu, Arsean je sa Villom, a United s Hullom. Garantujes li pobjede ovih vodecih?
Ovdje je sve u igri. Ipak mislim da ce Arsenalu biti najteze bez obzira sto igraju kuci. Villa je trenutno najzajebanija ekipa u Premiershipu, vec su ove sezone maznuli United, Chelsea i Liverpool, u strasnoj su formi. Pojedinacno nisu jaci ni na jednoj poziciji ali kao tim su beton. To trebaju zahvaliti Martinu O'Neillu, po meni najboljem treneru u Premiershipu, valja sa ovakvom ekipom drzati ovakav tempo, kapa do poda.
Nadam se da ce Cesc biti na raspolaganju, ovdje ce itekako biti potreban. I Diaby ovdje mora igrati, prosle godine im je haos pravio u Birminghamu, a nadam se i da ce Arshavin u prvencu protiv njih zabiti barem jedan. Kako god, bice sigurno rovovska bitka, povrede, kartoni, svadja trenera :D . Daj Boze da Arsenal preskoci ovu prepreku i odrzi prikljucak za vodecim, sad se lomi sezona.
Globus

#1775 Re: English Premier League

Post by Globus »

profil wrote:
ultima_palabra wrote:
To je zato sto se u spaniji TV prava prodaju po ekipama .. uglavnom svi kupuju tv prava Barcelone i Reala .. tako da gledas svaki vikend Barcelonu ili Real .. U Engleskoj su tv prava u paketu i prenose koga odaberu ..
Post Reply