SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
said.sa

#1751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by said.sa »

Ma ovdje treba uvesti vandredno stanje. Oglasiti sirene!

UZBUNA!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

@besana, pa zar misliš da bih samo stajao i gledao kako lola mlati žensko? upravu si što kažeš da smo svi drugačiji, ali postoje u svemu neki minimumi gdje nas ništa ne može opravdati za nedjelovanje.

ali porodično nasilje je specifična pojava i tu obavještavanje nadležnih može više valjati nego tvoje miješanje. konkretno, ovdje se ne zna šta je u pitanju pa ne treba puno ni razglabati o tome.
karanana

#1753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

i sta da je to "dijete iz tramvaja" izvadilo cakiju i ubolo te?

vremena su takva da je takvo sto moguce i takva "djeca u tramvajima" su problem drzave i njenih institucija od grasa preko policije do sudova. one trebaju da prorade pa ce sve ostalo raditi bolje, a trenutno je divlji zapad gdje je najbolje da svako pazi sebe dok drzava ne ocvrsne ako ikad i ocvrsne.
Last edited by karanana on 19/08/2009 15:41, edited 1 time in total.
somethings

#1754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by somethings »

Chmoljo wrote: iz prve ruke da ti prepričam: jednom su tako komšije negdje na dobrinji bile savjesne, i zvale su policiju jer je muž ubijao hljeb u ženi. policija je došla i momci potreseni odvedu ga malo u stranu, i dobrano ga išamaraju rizikujući tako sebi i smanjenje plate i disciplinski i štošta.

znaš šta je rekla ta žena sva u modricama: Nemojte ga, ja ga volim. :? :? :?

mislim, ono što su komšije uradile i ovdje (najvjerovatnije su oni) zvali su policiju. nažalost, bilo je prekasno. ta upozoravanja o kojima ti govoriš, to ne pije vode. znaš zašto? jer ćeš ti biti najgora. ovaj slučaj što ti ispričah je konkretan ali i sama znaš da ih ima i previše takvih. to je vjerovatno i druga tema, ali da sam bio na mjestu komšija ne bih ni ja ništa više uradio...
Slična situacija: lik šaketa curu na ulici. Jedan čovjek priđe i zgrabi lika i počne vikat "Šta radiš, jesi li normalan!", da bi cura počela da viče "ŠTA je, pusti ga, pa on mi je MOMAK!!!" :shock: I šta uraditi? Još treba da tog čovjeka oboje počnu mlatiti... jer on joj je ipak "momak, pa je zato uredu da je mlati". Još ispadneš budala. Najnormalnija pojava.
terra_incognita

#1755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Nama je malo Nedo Zec.
Treba nam u svakoj MZ po ludnica.
BajrinNajmladji

#1756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BajrinNajmladji »

terra_incognita wrote:Nama je malo Nedo Zec.
Moto savremene psihijatrije je PSIHIJATRIJA U ZAJEDNICI.

Sačekajmo istragu, pa da vidimo o čemu se radi.
Qler

#1757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

jutros ja izlazim iz nebodera, kad u haustoru lik se zabio u cosak i ko u onoj sceni iz audicije, jooo mirsadaaaaa....

i ja stanem, pogledam ga, i on se ono kao unezgodi i jos se zabi u cosak. i ja izadjem kad eto njega zamnom

"Eeee brate, nemoj ti misliti da sam ja tamo lopovo, krao, samo sam se malo spuco i sve sam sklonio da djeca ne nadju, majke mi eno vidi, sve pocisceno. Necu ja da djeca nadju, maaajkee mii."

i ode lebdeci....
za_sada_bez_dobrog_nicka

#1758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

terra_incognita wrote:Nama je malo Nedo Zec.
Mi smo svi kolektivno pomaknuti,
i ovo je jedna velika loooodnica :-)
Samo, malo čuvara 8)
Troll_Happens

#1759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Stvarno je jadno kako se ne moze covjek od napasnika zastiti u ovom slucaju zena :sad:
Opsirnije
Nefić je za Srnu potvrdio da su inicijali djevojke S.S. (29), a muškarca Č.S. (40) iz Sarajeva. Neslužbeno se doznaje da se radi o Sanji Stanišić, studentici književnosti, i Srđanu Čankoviću.

Nefić je rekao da je na licu mjesta, pod vodstvom kantonalnog tužitelja, obavljen uviđaj kojem je prisustvovao i sudski vještak medicinske struke. On je obavio vanjskih pregled leševa, koji su nakon uviđaja prebačeni u prosekturu radi obdukcije.

Prema Nefićevim riječima, način nastanka povreda i uzrok smrti ovih osoba bit će poznati nakon obavljene obdukcije koja je zakazana za četvrtak.

Dio medija prenio je neslužbene informacije da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu, pri čemu je muškarac provalio u stan 29-godišnjakinje, koju je prvo usmrtio s više uboda nožem, pa je bacio sa šestog sprata, a potom i sam skočio s prozora.

Policija je priopćila da je prethodno obaviještena o provali, zbog čega je i došla na tu lokaciju.

Nakon obavljenog očevida, Nefić, je u izjavi za javnost rekao da je utvrđeno da je 40-godišnji Srđan Čanković ubio nožem svoju bivšu djevojku, 29-godišnju Sanju Stanišić, a potom je bacio sa šestog kata zgrade u Ulici Fetaha Bećirbegovića 23 u sarajevskom naselju Čengić-Vila, a nakon toga je i sam skočio kroz prozor.

Sanja Stanišić je bila apsolventica književnosti, prenosi Oslobođenje. Imala je brata u Americi i spremala mu se u posjet. Ne znajući da se Srđan Čanković drogira, počela se družiti s njim. Kad je saznala da je Srđan sklon uzimanju droge i alkohola počela ga je izbjegavati, a on ju je danima proganjao. Susjedi ubijene djevojke svjedočili su da je Čanković i po nekoliko puta dolazio pred zgradu i dozivao Sanju. Danas je došao u trenutku kad je Sanja bila sama u stanu. Nogom je razvalio vrata. Policiju je pozvala Sanjina prijateljica koja je iz svog stana vidjela Čankovića.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

koji odron od sreće

toliko finih momaka samih a ona na budalu drogerašku naleti :cry: :cry: :cry: maloprije slučajno na njen FB profil naletih :shock: :shock: :shock: :( :( :( :( :( :(
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

komi wrote:koji odron od sreće

toliko finih momaka samih a ona na budalu drogerašku naleti :cry: :cry: :cry: maloprije slučajno na njen FB profil naletih :shock: :shock: :shock: :( :( :( :( :( :(
:( :( :( :( :( što kaže besana, grozno je kako nije nikako mogla izbjeći od ovog idiota. eto i pokušala je :(
fixer

#1762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

komi wrote:koji odron od sreće

NE ZABORAVI: Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995., Podrzimo moralno Jovana Divjaka i njegove ratne suborce.., Hocemo da Marjan Mijajlovic komentarise sve utakmice reprezentacije BiH, Tennis plus, PAMPERS takmičenje i Asja :), KUK klub nase mladosti, UNIVERZITET U SARAJEVU, FILOZOFSKI FAKULTET U SARAJEVU, apel za pomoć dvomjesecnoj bebi darisu, ZMS - zgodni, mladi i slobodni, NE ZANIMA ME STA NEKO MISLI O MENI...zivim svoj zivot a ne zivot drugih...!, PODRSKA NASTRADALOM HALIDU BESLICU!!!, dosta mi je nacionalizma "Hocu da zivim", Peticija za besplatno cjepivo protiv HPV-a, uzrok raka grlića maternice, Fejsbuk birtija - Online od 02:00 - 05:00, SVE BOSANCE I HERCEGOVCE U JEDNU GRUPU!, 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Stari Partijaneri- generacija 1998-1999;2000;2001;2002;2003;..., 34 RAZLOGA ZAŠTO JE BOLJE BITI ŽENA, FIND A HOME FOR SENNA, Učlani se i dobit ćeš...., Ko ima dusu, pomozite! Samo podpisite peticiju i prosledite drugima!, Centralni Zatvor, Peticija i grupa za smjenu Arzije Mahmutović, Andrej Nikolaidis, Vratite nam Galeta , I'm not from an ex-Eastern Bloc country...dear.. I'm from ex-Yugoslavia, Vicevi - Samo za osmjeh, shonfon, APEL ZA POMOĆ devetomjesečnoj MERIMI LETIĆ, SVI MI KOJI IMAMO ADSL

Osoba koja je bila uclanjena u ove grupe ne moze biti losa. :( RIP :( :( :( :( :(
karanana

#1763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

i ja sam je ocjenio kao dobru osobu na osnovu clanstava u ove fejsbuk grupe. subjektivno ili ne.....
DaysleepeR

#1764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

nedaj vam onda Bože da moje grupe postate i na osnovu njih da me karakterišete kao osobu...
Drina Light

#1765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drina Light »

Minut šutnje za sarajevske žrtve

Prije početka utakmice, gledaoci su minutom šutnje odali počast Amaru Mistriću, Srđanu Čankoviću i Sanji Stanišić, žrtvama tragičnih događaja koji su posljednjih dana potresli Sarajevo i BiH.

To je taj Dnevni avaz. Pocast je odana Amaru, Samiri i Sanji a ne ubici zvanoj Srđan.

Izvor: http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/s ... ijeseno-11
karanana

#1766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

nikola je fino reko amar, samira, sanja. a avaz stavio ubicu a izostavio samiru.

btw. samo kod nas minut sutnje traje 10 sekundi. valjda narod nema strpljenja i ne bi izdrzo na tekmi da suti minut.
Rauber

#1767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Rauber »

Sutila je raja dok Nikola nije rekao "Slava im" i onda je sudija svirnuo pistaljkom i raja dala aplauz. Nikola to radi vec godinama :x
kijameta

#1768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kijameta »

Srle( Srđan) je bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto je meni osnovno mjerilo je li neka osoba dobra ili ne. Srle nije bio narkoman,osim trave i poneke tablete nije konzumirao nikakve droge,bio jeste alkoholicar ali na krizu alkoholoizma u kojoj je bio, je znatno utjecala nesretna ljubav.
Sanja je bila jako dobra osoba ali je bila narkomanka,teski ovisnik.Odlicno sam ih oboje poznavao .
Za njihovu nesretan kraj osim same sudbine i neke njihove predispozicije za nesrecu,najveci uzrok je ipak nase poslijeratno drustvo i stanje u kojem se to drustvo nalazi,potpuna besperspektivnost,beznadze,ocaj i apatija u kojoj se vecina mladih ljudi nalaze.
terra_incognita

#1769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

kijameta wrote:Srle( Srđan) je bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto je meni osnovno mjerilo je li neka osoba dobra ili ne. Srle nije bio narkoman,osim trave i poneke tablete nije konzumirao nikakve droge,bio jeste alkoholicar ali na krizu alkoholoizma u kojoj je bio, je znatno utjecala nesretna ljubav.
Sanja je bila jako dobra osoba ali je bila narkomanka,teski ovisnik.Odlicno sam ih oboje poznavao .
Za njihovu nesretan kraj osim same sudbine i neke njihove predispozicije za nesrecu,najveci uzrok je ipak nase poslijeratno drustvo i stanje u kojem se to drustvo nalazi,potpuna besperspektivnost,beznadze,ocaj i apatija u kojoj se vecina mladih ljudi nalaze.
:shock:
kijameta

#1770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kijameta »

Za odredjivanje da li je neko narkoman ili alkoholicar,mozemo koristiti medicinske ili drustvene standarde.Ako koristimo medicinske standarde ;Srle je bio narkoman ali upotrebom tih standarda stavljamo najmanje 60-70 % sarajevske populacije mladze od 45 godina na listu narkomana. U nasem drustvu je pokoji joint i tabletica sa vremena na vrijeme,maltene stvar dobrog odgoja i kucne kulture.Po tim nasim drustvenim standardima,pokojnog Srleta ne mozemo nikako uracunati u narkomane,docim alkohilicar je u svakom pogledu bio isto kao sto je pokojna Sanja je bila narkoman i po medicinskim i po drustvenim standardima.
Ali nisu ih ubile njihove mane,nego drustvo u kojem su zivjeli.Svi mi smo ih ubili i ja i ti i bilo ko od nas.
ludilo konstantno

#1771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ludilo konstantno »

Ispade na kraju alkoholičar ubio narkomanku!
pjegica

#1772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by pjegica »

kijameta wrote:Za odredjivanje da li je neko narkoman ili alkoholicar,mozemo koristiti medicinske ili drustvene standarde.Ako koristimo medicinske standarde ;Srle je bio narkoman ali upotrebom tih standarda stavljamo najmanje 60-70 % sarajevske populacije mladze od 45 godina na listu narkomana. U nasem drustvu je pokoji joint i tabletica sa vremena na vrijeme,maltene stvar dobrog odgoja i kucne kulture.Po tim nasim drustvenim standardima,pokojnog Srleta ne mozemo nikako uracunati u narkomane,docim alkohilicar je u svakom pogledu bio isto kao sto je pokojna Sanja je bila narkoman i po medicinskim i po drustvenim standardima.
Ali nisu ih ubile njihove mane,nego drustvo u kojem su zivjeli.Svi mi smo ih ubili i ja i ti i bilo ko od nas.

U kakvom društvu ovo ja živim?!? :-)
thandorina

#1773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by thandorina »

Sada je ionako kasno..zasto niko nije reagovao dok je bilo vrijeme? Eto sad kazes da si ih odlicno poznavao, i definises ih kao alkoholicara i narkomanku?! Pa sta si uradio da im pomognes? Pokusao nesto?
I koliko vidim samo ti za ovu nesretnu djevojku ti to kazes? Otkud sad najednom i ona narkomanka???
terra_incognita

#1774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

pjegica wrote:
kijameta wrote:Za odredjivanje da li je neko narkoman ili alkoholicar,mozemo koristiti medicinske ili drustvene standarde.Ako koristimo medicinske standarde ;Srle je bio narkoman ali upotrebom tih standarda stavljamo najmanje 60-70 % sarajevske populacije mladze od 45 godina na listu narkomana. U nasem drustvu je pokoji joint i tabletica sa vremena na vrijeme,maltene stvar dobrog odgoja i kucne kulture.Po tim nasim drustvenim standardima,pokojnog Srleta ne mozemo nikako uracunati u narkomane,docim alkohilicar je u svakom pogledu bio isto kao sto je pokojna Sanja je bila narkoman i po medicinskim i po drustvenim standardima.

U kakvom društvu ovo ja živim?!? :-)

Ispadoh neodgojena jerbo mi je tramal, artan,trodon,extasy stran.
ZA mene su i "tabletice" i "travica" droga, kao i za većinu ljudi.
Samo oni koji ih (zlo)uotrebljavaju mogu smisliti ovakvo opravdanje svojoj slabosti.
Čuj stvar kućnog odgoja ?!
Pa gdje i s kim ja živim aaaaaa :cry:

EDIT: A to je li Sanja bila narkoman ili nije, ne treba se raspravljati ovdje i sada. To što je radila-radila je sebi.
Nju je ubio neko ko je odavno trebao biti u gumenoj ćeliji. Pa da se (kad zvizne tableticu) sam odbija od zidove. Gumene.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

Ocito da si ti bjezao sa nastave kada se razgovaralo o onome sto se zove dobar odgoj i kucna kultura. Vidis ja sam sprcao u guzicu 45 godina i u svom zivotu sam upoznao ljudi u ovom gradu najmanje koliko stane na sjever stadiona Kosevo, od toga intenzivno se u zivotu druzio sa najmanje 500-tinjak ljudi i od svega toga mozda jedno 5% da je bilo sklono snifanju sintelana, artanima i po kojem jointu. Zasto? Zato sto je upravo stvar odgoja i kucne kulture bio na nivou normalnih ljudi a ne kao sto je danas,neandertalaca. U svakom slucaju u tom razvijenom drustvu da mi ponudis nesto od toga sto ti smatras normalnim fasovao bi samarcinu iste sekunde kao sto je uglavnom i bio obicaj. Iz tog razloga znalo se tacno da su potencijali narkici i oni vec razvijeni u Kaktusu, Roku i u dubokim rupama sto zbog raje a sto zbog tadasnje svijetle i presvijetle milicije. Ne kazem ja da u gradu nije bilo narkomana, daleko od toga, ali se znao svaki njihov korak i oni su tacno znali sta smiju a sta ne.
Ja ovo dvoje ljudi ne znam ali po ovome sto se pise i prica njih apsolutno nije ubilo drustvo, nego bolesna ljubomora i poremecenost jednog muskarca koji je uz to kako kazu bio i sklon drogama. Ocito da taj mentalni sklop je bio ubjedjen da moze nekoga da posjeduje pa makar to bilo i mimo volje ovog drugog.
A sad slag na kraju je i tvoja izjava da je Srdjan bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto daje i te kako povoda svima nama da donesemo zakljucak da su Horde Zla kao sto i samo ime kaze skup ubica, potencijalnih ubica i narkomana jer i onaj kreten sto je ubio neki dan Amara Mistrica je poznata faca iz Hordi Zla. Tako da bih zamolio policiju ako cita ovaj forum da posebno obrati paznju na tu skupinu ljudi jer izgleda da je to jezgro novih potencijalnih ubica.
Naravno u ovome iznad ima i te kako ironije jer tebi je lakmus dobrog to sto je neko bio pripadnik Hordi Zla. Biti pripadnik necega sto ima takvo ime moze se samo nazvati umobolstvom jer ja kao navijac Zelje necu nikada niti sam ikada sebi dozvolio da se nadjem u drustvu nekoga ko se zove "Manijak". Oba naziva sama po sebi vise nego dovoljno govore i za zestoku su psihoanalizu.
Locked