Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman ze

#1751 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

Joey Tribbiani wrote:
hakazvaka wrote:to kurty kralju! :D
ja sam vozio ovu turu prije mjesec dana, i fakat sam ostao odusevljen, jer je tura straaaaasno lagana, skoro sve je ravno, i uzivancija po makadamu, onda spust, pa asfaltom do Sarajeva :D

nije nikakav problem da se organizujemo ovdje i nadjemo dole s tobom, samo to poslije bajrama, hajd nek bude subota :P u nedjelju idem na Zelengoru :D
znaci tako.

PS: kad budemo znali hocemo li voziti i koliko nas ima, postavit cemo slike sa ture koju je odradio citirani forumaš i još par momaka sa drugog foruma...slike makadamskog puta i krajolika kojim cemo ici. Računamo li na tebe?

Kurty, Haka i ja smo sigurni (osim ako se nesto nepredviđeno desi)

iceman_ze, halowey, chenga? ostali?
Sorry sto kasnim s porukom, imam goste ovih dana, tako da sam sa njima po vazdan... :-D Naredni cetvrtak i petak, sam u BG, dolazim za vikend. Mislim da bih mogao onaj tamo tj.25.09....... :-) Takodjer, nisam u kondiciji sa bajkom, ali imam volje sto jest...... :)
Erzsebet

#1752 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Erzsebet »

Ja idem na more bajkom za vikend, ako će neko biti na Pelješcu tada, bujrum da vozimo. Ako se dogovorite vikend 25. ili 26. rujna, pridružiću se gdje god da budete.
Joey Tribbiani

#1753 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

ja sam danas uzeo jednu rezervnu (unutrasnju) gumu i tricolor pakne. Skoro pa spreman za turu. Na vama je da se dogovorite.

Dva su razloga zasto bi bilo bolje ici naredni vikend (18.9.): zato sto 18 dodje prije 25 :D i zato što bi Haka (zna put) vodio turu do Breze naredni vikend (poslije toga je zauzet kako sam ja skon'o)

Stvar zbog koje bi bilo bolje 25/26 je sto bi išlo više raje. Glasajte, dogovorite se. Ja sam otvoren za sve opcije. Samo se nadam da ce nas vrijeme posluziti i da nece biti kiše.
kurty

#1754 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Joey Tribbiani wrote:ja sam danas uzeo jednu rezervnu (unutrasnju) gumu i tricolor pakne. Skoro pa spreman za turu. Na vama je da se dogovorite.

Dva su razloga zasto bi bilo bolje ici naredni vikend (18.9.): zato sto 18 dodje prije 25 :D i zato što bi Haka (zna put) vodio turu do Breze naredni vikend (poslije toga je zauzet kako sam ja skon'o)

Stvar zbog koje bi bilo bolje 25/26 je sto bi išlo više raje. Glasajte, dogovorite se. Ja sam otvoren za sve opcije. Samo se nadam da ce nas vrijeme posluziti i da nece biti kiše.
ja vise volim da je vise raje...iskreno...
a lako vam je do breze... Sarajevo-Vogoscanska petlja-Semizovac-Ilijas-Podlugovi i desno u Brezu
holowey

#1755 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

Joey Tribbiani wrote:ja sam danas uzeo jednu rezervnu (unutrasnju) gumu i tricolor pakne. Skoro pa spreman za turu.
a sta bi meni trebalo da se spremim? bic je stock outpost... nemam kacigu a pretpostavljam da bi mi trebala pa moze li neki savjet za to? vidio sam cini mi se u intersportu kacigu koja izgleda kao ona sjekterska ali na njoj pise da su i za cycling pa me interesuje jeli mi bolje ganjati bas ono biciklisticku ili moze i ova proci? isto tako, jeli mi obavezno da uzmem i onaj biciklisticki drecavi duks ili moze bilo sta?
cappy_tempo

#1756 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

holowey wrote:
Joey Tribbiani wrote:ja sam danas uzeo jednu rezervnu (unutrasnju) gumu i tricolor pakne. Skoro pa spreman za turu.
a sta bi meni trebalo da se spremim? bic je stock outpost... nemam kacigu a pretpostavljam da bi mi trebala pa moze li neki savjet za to? vidio sam cini mi se u intersportu kacigu koja izgleda kao ona sjekterska ali na njoj pise da su i za cycling pa me interesuje jeli mi bolje ganjati bas ono biciklisticku ili moze i ova proci? isto tako, jeli mi obavezno da uzmem i onaj biciklisticki drecavi duks ili moze bilo sta?
mislim da vecinu stvari imas na www.mtb.ba ali nema veze,ne mozes bas koristiti skejtersku jer to je vise nekako ono bmx folovi :D ,a kaciga odes u radnju i vidis koja ti najvise odgovara,ne moze ti tu niko pomoci,znas koliko imas para i odes u radnju i vidis u tom cjenovnom rangu kacige i probas svaku,koja ti najbolje bude lezala na glavi nju uzmes,naravno jos vidi sa prodavacem neke savjete i tako to.svi nesta furaju dres dres,jest super,kul folovi ali zavisi od osobe do osobe,npr ja ga nemam nikako jer ne volim bas usku odjecu,a i mene ima na kilazi pa bi to dernek bio kad bi ga obuko :D .dres je bolji kako god,ipak pravljen je za to ali ako nemas trenutno nije vala ni neka hica,lagano pamucnih majica natrpas u torbu i goni misko :D
iceman ze

#1757 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

uzeo sam juce bike kompjuter, nogaru, multi tool alatke, ostalo mi jos da nabavim kacigu, rukavice, rezer.gumu i set za ljepljenje i naravno kacigu......bio sam u ciklo c. vidio sam nekih kaciga, ali htio mbih jos malo razmisliti.......nazalost 18. sam u BG, vikend iza sam tu.....ali nije frka, tako da se vidimo opet na nekoj sljedecoj turi..... :-)
nera18

#1758 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nera18 »

da se ne vracam unazad... gdje idete, imal cura :D
kurty

#1759 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

nera18 wrote:da se ne vracam unazad... gdje idete, imal cura :D
vozimo bicikla, ne cure :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
holowey

#1760 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

cappy_tempo wrote:
holowey wrote:
mislim da vecinu stvari imas na http://www.mtb.ba ali nema veze,ne mozes bas koristiti skejtersku jer to je vise nekako ono bmx folovi :D ,a kaciga odes u radnju i vidis koja ti najvise odgovara,ne moze ti tu niko pomoci,znas koliko imas para i odes u radnju i vidis u tom cjenovnom rangu kacige i probas svaku,koja ti najbolje bude lezala na glavi nju uzmes,naravno jos vidi sa prodavacem neke savjete i tako to.svi nesta furaju dres dres,jest super,kul folovi ali zavisi od osobe do osobe,npr ja ga nemam nikako jer ne volim bas usku odjecu,a i mene ima na kilazi pa bi to dernek bio kad bi ga obuko :D .dres je bolji kako god,ipak pravljen je za to ali ako nemas trenutno nije vala ni neka hica,lagano pamucnih majica natrpas u torbu i goni misko :D
ma onu skejtersku sam gledao najvise zbog cijene, otprilike je 3-4 puta jeftinija od one biciklisticke kacige...jeli je ne bi preporucio jer nije dovoljno sigurna ili nesto drugo?
nista, imam citavu heftu da odem do cc i pogledam sta nude pa da se nekako snadjem do subote...
Joey Tribbiani

#1761 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

nemam ni ja svu opremu (kupio par stvarčica) pa opet mislim da bih mogao izgurat ovu turu.

Na kacigu se nisam nikako navikao. Uzeo je zbog savjeta iskusnijih biciklista sa mtb.ba. Fakat su u pravu i kaciga je stvarno potrebna jer ti moze zatrebati i prilikom pada pri najmanjoj brzini. Moze se desiti da covjek udari glavom od stepenicu ili neki kamen i... Ja sam je kupio prvo zbog kazni od strane policije, jer su uveli novi zakon koji kaze da je obavezno nositi kacigu. Tu sam se zeznuo, uzeo prvu na koju sam naletio. Intersport, 30KM. Da sam stvario vidio malo drugacije, uzeo bih skuplju jer je treba nosit skoro uvijek. I ova moze posluzit. Ni ta sto si gledao nije losa. Bitno je da čuva glavušu, za ostalo te boli neka stvar. Pogledaj cijene i u drugim radnjama ili vidi na pik-u, na mtb.ba oglasima...mozes naci bas dobrih.

Od odjece imam neki dres koji je samo za ljeta tako da cu na ovoj turi nositi najobicniji dux i trenerku. Mislim da je bitno da imas kacigu, rezervnu gumu i potreban alat. Bez ostalog se i moze. Fino je ako imas, ali nije i neophodno. Dodatna oprema ti je hrana i voda. Bar ja tako mislim.
chengaba

#1762 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Joey Tribbiani wrote:znaci tako.

PS: kad budemo znali hocemo li voziti i koliko nas ima, postavit cemo slike sa ture koju je odradio citirani forumaš i još par momaka sa drugog foruma...slike makadamskog puta i krajolika kojim cemo ici. Računamo li na tebe?

Kurty, Haka i ja smo sigurni (osim ako se nesto nepredviđeno desi)

iceman_ze, halowey, chenga? ostali?
Vozio sam i ja tuda, nije loša tura, ali ja inače izbjegavam voziti bilo gdje gdje moram cestom voziti.

Javite ovdje kad ste planirali voziti, pa ću vidjeti i ja da se uklopim... :sax:
Joey Tribbiani

#1763 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

još uvijek se ne zna. 18.9 ili 25/26.9. Više raje bi moglo za dvije sedmice...

Kurty šta ti kažeš? Ajde da vidimo kad se ide pa da otvorimo prijave (k'o na mtb.ba do ovog ili onog tamo petka ujutro) pa da znamo koliko ce nas biti i da se fino dogovorimo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1764 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja se danas neplanski navozah
prvo do dobrinje
pa na vikendicu u vojkovice
pa na alipašino pa na vrelo bosne
pa kući na čvilu :mrgreen:
hakazvaka

#1765 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

ako se dogovorite 18.9. i ako ne bude kise, racunajte na mene :)
ako ne, ne vjerujem da ce vam biti problem se snaci :-D

a kurty i ekipa vas svakako ocekuju u Brezi ;)
kurty

#1766 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Hajde ovako...

Tura vec poznata, problem je datum...

Ako ste da se tura vozi 18.9 posaljite kljucnu 18.9
Ako ste da se tura vozi 18.9 posaljite kljucnu 25/26.9

Vase odgovore saljite na: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1825

Ocekuje vas lijepo druzenje :D
cappy_tempo

#1767 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ako tura nije toliko jebena i ako necemo umrijeti :P 25/26 :D
holowey

#1768 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

meni odgovaraju oba datuma iako bih mozda vise preferirao 18.9. cisto zbog vremena...nekako kontam sto se vise budemo primicali kraju septembra veca je sansa za kisu... mozda ustvari da glasanje odgodimo za cetvrtak kad budemo imali kakvu takvu prognozu za iducu subotu?
Joey Tribbiani

#1769 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

prijava od mene. 26.9.

zna li iko put do breze? Kuda se ide? je li glavnom cestom? Kuda ti ides kurty, da nas sta ne satare :D ne d'o Bog

@halowey i ja isto kontam, to za vrijeme...ali vise raje moze za 15ak dana tako da...
kurty

#1770 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Joey Tribbiani wrote:prijava od mene. 26.9.

zna li iko put do breze? Kuda se ide? je li glavnom cestom? Kuda ti ides kurty, da nas sta ne satare :D ne d'o Bog

@halowey i ja isto kontam, to za vrijeme...ali vise raje moze za 15ak dana tako da...

ja kad idem u Sarajevo idem tzv. starom cestom...

Recimo sa sa kosevskog ide ovako...

Kosevko brdo - Kobilja glava - Vogosca - desno prema Semizovcu - u Semizovcu na raskrsnici lijevo prema Ilijasu - Ilijas - Podlugovi - na raskrsnici gdje su naplatne kucice sa auto puta idete dosno (ako odete lijevo ideta na autoput) - 200tinjak metara dalje (predju se dva pruzna prelaza)idete desno prema Brezi i Varesu - i 5 kilometara od te raskrsnice je centar Breze...
kurty

#1771 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

http://www.bikemap.net/route/135505#lat ... =16&type=1

Evo ture... Mislim ovo je sto sam najblize nasao... S tim da je ovaj koji je "pravio" rutu, imao samo razlicit put od Ilijasa do Breze...
Znaci imate desno i vertikalni prikaz ture, tako da vidite kako je uspon lagan... S tim da na 1656ft na vertikalnom prikazu ima greska, jer nema ovog "vrha"...

Evo recimo da krenete od Skenderije:

Skenderija - Breza 30km
Breza - Kanjon Misoce - Stari Ilijas 42km
Stari Ilijas - Skenderija 20km

Znaci vi iz Sarajeva cete voziti cca. 92km
Jeste da zvuci mnogo, ali uzmite u obzir da je 10km brda (laganog), 25km spusta predobrog, a ostatak ravnica
holowey

#1772 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

kurty wrote: Evo recimo da krenete od Skenderije:

Skenderija - Breza 30km

Jeste da zvuci mnogo, ali uzmite u obzir da je 10km brda (laganog), 25km spusta predobrog, a ostatak ravnica
GULP (progutah ogromnu knedlu) :D
chengaba

#1773 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Ma obzirom da dosta raje koja se javlja ovdje ne vozi po brdu i ne vozi ove kilometraže, možda za početak otići do Barica ili Brusa... :D
kurty

#1774 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

holowey wrote:
kurty wrote: Evo recimo da krenete od Skenderije:

Skenderija - Breza 30km

GULP (progutah ogromnu knedlu) :D
:lol: :lol: :lol:

Moja prva tura Breza- Vares- Dole- Crna rijeka-Nisici-Semizovac -Ilijas-Breza
Ukupne duzine 99,1km... Od moje kuce do Crne rijeke je 54km... i to 54 km stalnog uspona... psihicki te ubi, da ides negdje gdje je samo brdo, brdo, brdo... onda jos 5 km kroz cevljanovice gore dole...dok nismo izasli na megistralu "Sarajevo Tuzla, i to na vrh ceste... Onda do Semizovca, an pojedinim djelovima isli i preko 65na sat...

Ova tura je 8 km kraca, ali je mnogo, mnogo mnogo laksa...Nemojte da se prepadate ovih 92km....nista je to
cappy_tempo

#1775 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

@holowey iskreno ja ne bih stavljo skejtersku kacigu i gonio negdje na planinu i niz planinu,a opet valjda ima nekih fazon cim prave odvojene (kazem valjda jer nikad nisam cacko po gugletu o ovim kacigama,uzeo sam odma kacigu za mtb :-D ).

ma 92km su nista,to je jedno 2 puta da obidjete sarajevo (pofalici-vrelo bosne-kosevo-dariva-pofalici i to je oko 40km po google earthu ) :D . a posto nema puno brda i zajebancija hocete li me pustiti da vozim sa vama bez kacige? :D da se razumijemo imam ja nju al mi puklo ono cudo sto se steze na potiljku,a nigdje ga naci (neodgovornost nekih ljudi) :D :P.

ma najbolje gledat po vremenu,ako ce 18. bit kul vrijeme,a 25. lose(samo nek nije kisa) onda gonite sad 18. , a mi koji ne mozemo jebi ga,ima dana i godina da se voza :D
Post Reply