BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#1751 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Trebao bi da se dokaze u U-21 i tamo da igra i da ga ubace u A-reprezentaciju na nekoj prijateljskoj, kao Besica recimo.
-
vryzas
#1752 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sarajevo1946 wrote:Čekajte ba, je l' stvarno mislite da sad trebamo u A selekciju zvati mlađeg Hajrovića, koji ima iskustvo igranja u četvrtoj engleskoj ligi, koliko god da je talentovan?
Ma jok...trebamo sacekati da zaigra za prvi tima Arsenala naredne godine, a onda da ga kupi MCFC nakon pola godine, pa tek onda da ga zovnemo. Mislim ono, nije da mali nema drugu opciju, a mi smo ovamo "zatrpani sa kvalitetnim stoperima"
Da se ovakvi igraci "zavrse" na vrijeme mi bi sada raspravljali o totalno drugim stvarima
- Muhamed Đakmić
#1753 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jedno je završiti ga da ga imaš za budućnost, a drugo je gurati ga u prvi tim reprezentacije. Svi naši igrače iz porozne zadnje linije trenutno igraju na puno višem nivou od njeg.vryzas wrote:Sarajevo1946 wrote:Čekajte ba, je l' stvarno mislite da sad trebamo u A selekciju zvati mlađeg Hajrovića, koji ima iskustvo igranja u četvrtoj engleskoj ligi, koliko god da je talentovan?
Ma jok...trebamo sacekati da zaigra za prvi tima Arsenala naredne godine, a onda da ga kupi MCFC nakon pola godine, pa tek onda da ga zovnemo. Mislim ono, nije da mali nema drugu opciju, a mi smo ovamo "zatrpani sa kvalitetnim stoperima"![]()
Da se ovakvi igraci "zavrse" na vrijeme mi bi sada raspravljali o totalno drugim stvarima
-
vryzas
#1754 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vidi, mi ovdje pricamo o problemu "otimanja igraca"...ocigledno da male zemlje imaju problema sa ovakvim stvarima i jedina mogucnost je "preventivno" djelovati. To hoce li Hajrovic/i i ostali "Hajrovici" postati igraci ne zavisi od poziva u reprezentaciju, od njihovih/nasih zelja, njihovih roditelja itd.Sarajevo1946 wrote:Jedno je završiti ga da ga imaš za budućnost, a drugo je gurati ga u prvi tim reprezentacije. Svi naši igrače iz porozne zadnje linije trenutno igraju na puno višem nivou od njeg.vryzas wrote:Sarajevo1946 wrote:Čekajte ba, je l' stvarno mislite da sad trebamo u A selekciju zvati mlađeg Hajrovića, koji ima iskustvo igranja u četvrtoj engleskoj ligi, koliko god da je talentovan?
Ma jok...trebamo sacekati da zaigra za prvi tima Arsenala naredne godine, a onda da ga kupi MCFC nakon pola godine, pa tek onda da ga zovnemo. Mislim ono, nije da mali nema drugu opciju, a mi smo ovamo "zatrpani sa kvalitetnim stoperima"![]()
Poenta je da se takvi mladi perspektivni igraci "vezu" prije nego sto ih neko otme. Pa svake godine u kvalifikacijama smo imali nekakve reprezentacije tipa Luksemburg i sl. gdje su selektori uz dogovor sa savezom mogli "vezati" bar po dva-tri mlada igraca.
Jbg. problem je sto neko (selektor, savez) ne konta kako se ove stvari rade...ili jos gora varijanta je da ipak kontaju, a nista ne preduzimaju. Najbitnije je kukati i pljuvati kad nam istocni i zapadni susEdi, a onda i ovi ostali "civilizirani" koji su malo dalje, otimaju igrace...a sta smo mi to uradili da nekoga "privucemo".
Neko je spomenuo u nekom postu kakav stav treba zauzeti...ok, ponos ovo-ono, mi ne zelimo nikoga da molimo/privlacimo i sl. Super, onda ocekujte da gledamo raznorazne Ibrahimovice, Seferovice, Halilovice itd. u drugim selekcijama, a u nasoj reprezentaciji ce nastupati igraci tipa Vrsajevic, Svraka, Sesar i sl. (uz duzno postovanje prema ovim igracima koji po meni ipak nemaju reprezentativni kvalitet)!
- lerdi
#1755 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Dino Arslanagic je momak kojeg bi pod hitno trebalo zaganjati. Igra već za U-21 Belgije i mislim da bi nam u budućnosti mogao pravo valjati s obzirom da smo svakako tanki sa odbranom a Spaha neće još dugo moći na ovom nivou igrati.
- dinty2
#1756 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kolašinac će biti medju top 10 odbrambenih igrača u svijetu,,rame uz rame,,sa pepeom,,papadopulusom,,chivuom itd
njega MoRMAMO ali MORAMO dobiti,,on je dijamant
- vicious
#1757 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Gdje ba nađe Chivua i Papadopulosa?
- Muhamed Đakmić
#1758 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Fakatvicious wrote:Gdje ba nađe Chivua i Papadopulosa?
I de hajmo rezervisati te ocjene, ja nisam veliki fan njemačkih štopera.
- vicious
#1759 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A Hummels?Sarajevo1946 wrote:Fakatvicious wrote:Gdje ba nađe Chivua i Papadopulosa?![]()
![]()
I de hajmo rezervisati te ocjene, ja nisam veliki fan njemačkih štopera.
- MOSALJOZE
#1760 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Hajrović: Rezultat savršen, momci su sjajni
Mladi igrač Arsenala koji se nalazi na posudbi u Barnetu, Sead Hajrović jučer je nakon sastanka sa čelnicima N/FSBiH otkrio kako će nastupati za našu reprezentaciju.Podsjetimo, pozivi su bili upućeni petorici potencijalnih reprezentativaca, a mladi defanzivac se jedini odazvao pozivu čelnika saveza.Izgleda kako je Hajrović bio impresioniran atmosferom u našem taboru, a svoje oduševljenje nije krio ni na svom Twitter profilu na kom je uoči povratka u Englesku napisao:
"Upravo krećem. Bilo je ovo uspješno putovanje, upoznao sam ekipu, rezultat je bio savršen, momci su sjajni. Nadam se da ovo nije zadnji put!"
Mladi igrač Arsenala koji se nalazi na posudbi u Barnetu, Sead Hajrović jučer je nakon sastanka sa čelnicima N/FSBiH otkrio kako će nastupati za našu reprezentaciju.Podsjetimo, pozivi su bili upućeni petorici potencijalnih reprezentativaca, a mladi defanzivac se jedini odazvao pozivu čelnika saveza.Izgleda kako je Hajrović bio impresioniran atmosferom u našem taboru, a svoje oduševljenje nije krio ni na svom Twitter profilu na kom je uoči povratka u Englesku napisao:
"Upravo krećem. Bilo je ovo uspješno putovanje, upoznao sam ekipu, rezultat je bio savršen, momci su sjajni. Nadam se da ovo nije zadnji put!"
- jeza u ledja
#1761 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
dinty2 wrote:Kolašinac će biti medju top 10 odbrambenih igrača u svijetu,,rame uz rame,,sa pepeom,,papadopulusom,,chivuom itd
- dinty2
#1762 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
šta fali rumenom grku i šta fali chivuu...u svoje vrijeme je bio sjajan stoperjeza u ledja wrote:dinty2 wrote:Kolašinac će biti medju top 10 odbrambenih igrača u svijetu,,rame uz rame,,sa pepeom,,papadopulusom,,chivuom itd
mislio sam na vrstu i kvalitet stopera
- tendzera
#1763 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nece Kolasinac nikad bit' na nivou Pepea i ostalih pobrojanih igraca.
- MOSALJOZE
#1764 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne mozes reci da nema potencijala.Sve je do njega.Momka pratim od kad je u šalkeu maksimalno se trudi do zadnje sekunde igra skoncentisano.Sad ako sa 20 godina igra za prvi tim šalkea(jest da je na klupi ali su neki otišli tako da bi trebao više igrati)onda znaci da vrijedi samo radtendzera wrote:Nece Kolasinac nikad bit' na nivou Pepea i ostalih pobrojanih igraca.
- tendzera
#1765 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne kazem ja da nema potencijala,bojim se da ce zavrsiti na "obecavao je mnogo ali.."
nadam se da grijesim
nadam se da grijesim
- MOSALJOZE
#1766 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
mi smo tanki na štoperu tako datendzera wrote:Ne kazem ja da nema potencijala,bojim se da ce zavrsiti na "obecavao je mnogo ali.."
nadam se da grijesim
- tendzera
#1767 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Bice on dobar za BiH 
- fudbaler07
#1768 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
kako su proslavili pobjedu reprezentativci bih nad slovenijom pogledajte na ovom klipu
http://www.youtube.com/watch?v=BVDCfRmb ... -Q&index=1

http://www.youtube.com/watch?v=BVDCfRmb ... -Q&index=1
- MOSALJOZE
#1769 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nakon što je Edin Džeko, bh. reprezentativac, na Twitteru poručio Izetu Hajroviću i Harisu Seferoviću da idu "što dalje od svetinje Bosne i Hercegovine", švicarski mediji našli su se u čudu...
Naime, tamošnji mediji navode da je izbor Izeta Hajrovića i Harisa Seferovića da igraju za švicarsku reprezentaciju sasvim logičan, jer su oba igrača igrala za njihove mlađe selekcije, a Seferović je čak bio i svjetski prvak sa selekcijom do 17 godina.
Također, Švicarci se još uvijek pribojavaju da bi ovaj dvojac mogao zaigrati za Zmajeve, jer utakmice u kojima su oni nastupili bile su prijateljskog karaktera.
Podsjetimo, mlađi Izetov brat, Sead, jučer je boravio sa našom reprezentacijom u Ljubljani, a potvrdio je da će u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine.
Naime, tamošnji mediji navode da je izbor Izeta Hajrovića i Harisa Seferovića da igraju za švicarsku reprezentaciju sasvim logičan, jer su oba igrača igrala za njihove mlađe selekcije, a Seferović je čak bio i svjetski prvak sa selekcijom do 17 godina.
Također, Švicarci se još uvijek pribojavaju da bi ovaj dvojac mogao zaigrati za Zmajeve, jer utakmice u kojima su oni nastupili bile su prijateljskog karaktera.
Podsjetimo, mlađi Izetov brat, Sead, jučer je boravio sa našom reprezentacijom u Ljubljani, a potvrdio je da će u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine.
-
Kontra__
#1770 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa ti pobrojani nikad nius bili ili nisu top 10 svjetskih odbrambenih igraca.dinty2 wrote:Kolašinac će biti medju top 10 odbrambenih igrača u svijetu,,rame uz rame,,sa pepeom,,papadopulusom,,chivuom itd
-
zlajapravaraja
#1772 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kolasinac je najbolji mladi odbrambeni igrac u Evropi - ko ga nije vidio, pojma nema o kakvom talentu se radi
Schalke je vec u ljetnom prelaznom roku skoro pa pustio Papadopulosa u Zenit za 20 Mil., jer su tada govorili da bi ga Kolasinac odmah mogao zamijeniti. Ovo su rijeci Schalkeovog menadzera Horsta Heldta
Schalke je vec u ljetnom prelaznom roku skoro pa pustio Papadopulosa u Zenit za 20 Mil., jer su tada govorili da bi ga Kolasinac odmah mogao zamijeniti. Ovo su rijeci Schalkeovog menadzera Horsta Heldta
- vicious
#1773 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jel bolji od Varanea?zlajapravaraja wrote:Kolasinac je najbolji mladi odbrambeni igrac u Evropi - ko ga nije vidio, pojma nema o kakvom talentu se radi![]()
Dobro je zlaja, znamo da navijas za schalke, ali ne valja pretjerivati
- tendzera
#1774 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Najbolji odbrambeni igrac, a grije klupu u jednom Salkeuzlajapravaraja wrote:Kolasinac je najbolji mladi odbrambeni igrac u Evropi - ko ga nije vidio, pojma nema o kakvom talentu se radi![]()
- jeza u ledja
#1775 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Rumenko Papadopulos je samo godinu stariji i vec igra par sezona na visokom nivou - u istom klubu. I sad ovaj najbolji mladi branic u Evropi?
Znaci zakljucak, Papadopopulos je najbolji, Kolasinac drugi. Schalke ima dva najbolja mlada branica u Evropi.
Znaci zakljucak, Papadopopulos je najbolji, Kolasinac drugi. Schalke ima dva najbolja mlada branica u Evropi.