ma jah, samo što je njemu ta ideja došla po stare dane a meni sad u mlađim danimaljubav_aha wrote:hahahah,sad si me podjetio na ludog filozofa sa fenjerom,dioegn-a,sto je traizo cojevka u pol dana,samo sto je njegova poneta bila malo drguacija,ali je sustina ipka istakolega wrote:i kako se ovi prvi pomenuti traže ... sa upaljenim fenjerom u pola bijela dana!?![]()
Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kolega
#1751 Re: Ljubav je....
-
djana h
#1752 Re: Ljubav je....
Ljubav je kad nema sakrivenoh tajni 
- kolega
#1753 Re: Ljubav je....
Đana, ova konstatacija ti je kontradiktorna; tajna kada je skrivena onda je tajna a ako nije skrivena onda nije tajna, ne može u isto vrijeme biti otkrivena i biti tajna
možda si mislila, da u ljubavi se ništa ne sakriva
možda si mislila, da u ljubavi se ništa ne sakriva
-
djana h
#1754 Re: Ljubav je....
Ljubav je kad nema tajni.
Je li sad dobro

Je li sad dobro
- ExNihilo
#1755 Re: Ljubav je....
"Love is a tragedy" ( Symphony X ) 
- kolega
#1756 Re: Ljubav je....
da izvučem zaključak na osnovu prethodnih izjava: ljubav je kad nema tajni i ljubav je tragedija ali šta je to Simphony X, da nije ovo X zapravo XXX, ... nije mi baš najjasnije

- RIZVA
#1757 Re: Ljubav je....
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti,
ne postoji bolest,koju snazno projektovana ljubav ne moze izlijeciti.
Ljubav moze izvojevati sve pobjede.
Ona je koncentrisana kineticka energija,najjaca sila u Prirodi.
I samo kad bismo mogli odrzati ljubav cijelog zivota,
ne bi bilo sna koji ne bi smo mogli pretvoriti u stvarnost
ne postoji bolest,koju snazno projektovana ljubav ne moze izlijeciti.
Ljubav moze izvojevati sve pobjede.
Ona je koncentrisana kineticka energija,najjaca sila u Prirodi.
I samo kad bismo mogli odrzati ljubav cijelog zivota,
ne bi bilo sna koji ne bi smo mogli pretvoriti u stvarnost
- bosniandizdar
#1758 Re: Ljubav je....
Lijep upliv u ljubav datu kroz fizicku odvojenost (razdvojenost)"Rizva".Lijepo jer se ljubav ne zaziva ,samo,osjetilom VIDJETI...vec znati,imati i biti kap jednog vala...kap oblaka kisom ispraznjen...tonalitet jedne skladbe.
Nego...prilazem jedan,za mene,interesantan razgovor sa dragim blogger-om.Zasto??? Nisam siguran...al' haj' rekoh da se i vi plofilirate kroz sljedece sitnice.Dakle...evo tih "sitnica" u zivotu po VOLJETI i biti voljen;
ONA;
"hahahah a sto je dedino to je i moje a sto je moje to je samo moje
"
Pitam i pisem;
Koja ovo bjese ,po redu,bosanska zapovijest ...peta...sesta??
Nema te nauke koja ce ,ovu,zapovijed (plamenom u kamen urezanu))izbrisati .Tako i ostaje...'sto je tudze moje je a sto je moje je samo moje"...jel??
Haj' ...bar kroz humor zapovijest izigraj.Primam grijeh!!Svevisnji mi je svjedok!
ONA pisuci odgovara;
hahahah e ta "bosanska zapovjest" je bila i ostala...neizbrisiva je
Dobro...prastam i na znanje uzimam ako si TI srasla sa ispisanim plamenom u kamenu.Razbijanje kamena je razumom lijepo zazvati ali cu dusu ,moju jal' tvoju,ucviliti.
Volim...i zivim sa --sebe udjeljujem i sto je moje ne presvlacim "pancirkom"jer i nisam siguran da je samo moje.Gologuz necu da budem i... davanjem dusu i tijelo obescastiti.Razumom ISA-ine rane otvoriti...to necu.Hocu da se dijeljenjem stapam sa covjekolikim bicem i sto je "njegovo" ....dijeljenjem akceptiramo.Zar je ovo zahtjevno??
Nego...prilazem jedan,za mene,interesantan razgovor sa dragim blogger-om.Zasto??? Nisam siguran...al' haj' rekoh da se i vi plofilirate kroz sljedece sitnice.Dakle...evo tih "sitnica" u zivotu po VOLJETI i biti voljen;
ONA;
"hahahah a sto je dedino to je i moje a sto je moje to je samo moje
Pitam i pisem;
Koja ovo bjese ,po redu,bosanska zapovijest ...peta...sesta??
Nema te nauke koja ce ,ovu,zapovijed (plamenom u kamen urezanu))izbrisati .Tako i ostaje...'sto je tudze moje je a sto je moje je samo moje"...jel??
Haj' ...bar kroz humor zapovijest izigraj.Primam grijeh!!Svevisnji mi je svjedok!
ONA pisuci odgovara;
hahahah e ta "bosanska zapovjest" je bila i ostala...neizbrisiva je
Dobro...prastam i na znanje uzimam ako si TI srasla sa ispisanim plamenom u kamenu.Razbijanje kamena je razumom lijepo zazvati ali cu dusu ,moju jal' tvoju,ucviliti.
Volim...i zivim sa --sebe udjeljujem i sto je moje ne presvlacim "pancirkom"jer i nisam siguran da je samo moje.Gologuz necu da budem i... davanjem dusu i tijelo obescastiti.Razumom ISA-ine rane otvoriti...to necu.Hocu da se dijeljenjem stapam sa covjekolikim bicem i sto je "njegovo" ....dijeljenjem akceptiramo.Zar je ovo zahtjevno??
-
suspect_zero
#1760 Re: Ljubav je....
zoom66 wrote:
e svaka chast suspektna nulice gdje ovo nadje![]()
![]()
![]()
Izvukoh iz sehare
Ova maksuzija
- ljubav_aha
#1761 Re: Ljubav je....
kolega wrote:ma jah, samo što je njemu ta ideja došla po stare dane a meni sad u mlađim danimaljubav_aha wrote:hahahah,sad si me podjetio na ludog filozofa sa fenjerom,dioegn-a,sto je traizo cojevka u pol dana,samo sto je njegova poneta bila malo drguacija,ali je sustina ipka istakolega wrote:i kako se ovi prvi pomenuti traže ... sa upaljenim fenjerom u pola bijela dana!?![]()
- ljubav_aha
#1762 Re: Ljubav je....
druze KOLEGA, da li vam OVO zvuci poznato
- kolega
#1763 Re: Ljubav je....
da ljubavi 
Jasan mi je smjer
jasan mi je plan
Sve dok tvoja ljubav vodi me kroz dan
Ona je moj zmaj
Ona mi je padobran
Jasan mi je smjer
jasan mi je plan
Sve dok tvoja ljubav vodi me kroz dan
Ona je moj zmaj
Ona mi je padobran
-
#1764 Re: Ljubav je....
kad se dvoje volu...
- fosil
#1765 Re: Ljubav je....
...mudrost budala i ludost mudraca...kao sto to pesnik rece 
- bosniandizdar
#1766 Re: Ljubav je....
Da...rijeci iz prethodnog posta ukazuju na nedosljednost u logici ljubavi i sreci po istoj.Taman pomislis da se tvoje osjecajno i ljubav kroz isto opredmecuje u izvanjskom kao odraz unutarnjeg a onda...a potom led i otsklizavanje po istom uz zapise "bila jednom..." staza za dvoje u vremenu data i nevremenom vremena u otjecanju u nama izdata i odgurnuta kao nepocudnost stasalog puta u trenutcima utabavanja staze.To isto se da iscitati i iz sljedeceg ;
- ljubav_aha
#1767 Re: Ljubav je....
Ne voli se nekog sto se mora
nego sto je ljubav sudbina...
LJUBAV JE SUDBINA,ALI NIJE SVIMA SUDJENA by ljubav_aha
nego sto je ljubav sudbina...
LJUBAV JE SUDBINA,ALI NIJE SVIMA SUDJENA by ljubav_aha
- kolega
#1768 Re: Ljubav je....
imam osjećaj da brkaš ljubav i sex, ali ne bih da prejudiciramLady xxx wrote:Shebah se kada vidjeh da ljubav nije svakom suđena!!!!!!!!!
- ljubav_aha
#1769 Re: Ljubav je....
ne mogu ti odgovoriti jednostavnije : ljubav nije svakome sudjenaLady xxx wrote:Shebah se kada vidjeh da ljubav nije svakom suđena!!!!!!!!!
Zar nije svakome određena ljubav?
- bosniandizdar
#1770 Re: Ljubav je....
Ljubav nije sudzena svakom...aha ...nije ni nesudzena sudzena zbog jednostavnosti u sudu;nisam ti sudzena!!Nije ona ,ljubav, svakome ni odredzena!!Dakako da ljubav nije odredzena ,ali,jeste iznimna po nama...neponovljiva u kontinuitetu uzdaha,strepnji i ceznji,bola i prastanja...osebujna kroz osobno u okruzenju nase osobnosti...bezgranicna u limitiranju osjecaja u nama kroz prostor ... vrijeme ...i kao takva neodredzena u funkciji jednadzbe te jednoznacnog rjesenja nema.
Sve je to relativno...i najveca istina u ljubavi kojom se zaklinjem.A da se ne zaklinjem na ljubav nebi mi bila niti "sudzena" niti "nesudzena"a bogme ni "odredzena" i neodredzena.Kako god obrnem pisem gubitak ,ali,u ljubav se zaklinjem.Takav sam ...neka travka sa bosanskih brda vri u meni...kazu LJiljan.Dakle, postojim sa nerjesenom jednadzbom.Nisam nista izuzetak i iz istih razloga naletih na ove dobro znane rijeci i ...rekoh da video "cusnem" u ovaj lijep kutak pa kad sam "spucan" da i ja uletim.Ev' toga;
Sve je to relativno...i najveca istina u ljubavi kojom se zaklinjem.A da se ne zaklinjem na ljubav nebi mi bila niti "sudzena" niti "nesudzena"a bogme ni "odredzena" i neodredzena.Kako god obrnem pisem gubitak ,ali,u ljubav se zaklinjem.Takav sam ...neka travka sa bosanskih brda vri u meni...kazu LJiljan.Dakle, postojim sa nerjesenom jednadzbom.Nisam nista izuzetak i iz istih razloga naletih na ove dobro znane rijeci i ...rekoh da video "cusnem" u ovaj lijep kutak pa kad sam "spucan" da i ja uletim.Ev' toga;
-
devet.
- idia
#1772 Re: Ljubav je....
lajkZoya wrote:Ono u sta se zaljubljujemo, po pravilu smo mi sami. Slican se slicnom raduje. Prepoznajemo kod druge osobe one osobine svog karaktera kojima se divimo i zbog kojih sebe volimo..samim tim volimo i drugu osobu. Saglasje sa samim sobom i samopouzdanje i poznavanje sebe su osnove ne samo u ljubavi vec i u drugim stranama nasih zivota. Spoznaja i sagledavanje unutrasnjosti sopstvenog bica...a idealna osoba ne postoji,to se slazem, niti je to bas ta jedna jedina osoba koju mi lutajuci svijetom nalazimo..
love=care+trust+commitment
- bosniandizdar
#1773 Re: Ljubav je....
lajkidia wrote:Zoya wrote:Ono u sta se zaljubljujemo, po pravilu smo mi sami. Slican se slicnom raduje. Prepoznajemo kod druge osobe one osobine svog karaktera kojima se divimo i zbog kojih sebe volimo..samim tim volimo i drugu osobu. Saglasje sa samim sobom i samopouzdanje i poznavanje sebe su osnove ne samo u ljubavi vec i u drugim stranama nasih zivota. Spoznaja i sagledavanje unutrasnjosti sopstvenog bica...a idealna osoba ne postoji,to se slazem, niti je to bas ta jedna jedina osoba koju mi lutajuci svijetom nalazimo..
Bas sam nesretan po citiranom.Et' nisam znao da sebe volem al haj' ...bolje i to nego vlastita nepodnosljivost.Nego...ja sve bih ubijedjen da to "sebe voljeti' podrazumjeva ljudsku bit izrazenu kroz borbu za opstanak u tom istom zivotu.Naglasena ljubav spram sebi je narcisoidnost ili tako nekako ...jel??
Pogledz ovo; Imam malog dzukca i volim to stvorenje prirode jal Svevisnjeg.Eh sad...ako volim to sam i zaljubljen u dzukca...jel.Sad...koji vrag ja proiciram u dzukca iz sebe ??? Zar se poistovjecujem sa Dzukcom i njegovim karakteristikama??? Paz' nes'...ovdje se govori o ljubavi a ne odredzenoj ljubavi.
Zatim...bijah,jednom, na izvoru Plive koja je data sa dva rukavca.Jedan je toliko impresionirao moj duh da sam sve oko sebe naljutio zadrzavajuci ih mojim sjedenjem kraj istog ...onako...nijem...okamenjen...sta ti ga ja znam.Kasnijom analizom sam dosao do odredzenih pojmova po meni o samom izvoru.Ocaravajuce djeluje staniste ...stijena...izvora.Nevjerovatnim zivim se sam izvor i voda ispoljavaju.Snaga kojom nadire voda...njena bistrina...hladnoca...vrenje hladne vode u jednom ogranicenom kotlu i samim vrenjem otjecanje itd.Sav taj ,skoro pa i sablaznjiv,govor nije u meni prije bio i nisam to u sebi vidio niti osluhnuo.Zivotom svojim sam ga zapisao,kroz svoja cula i razum, kao novo a tako voljeno.Dakle,vidio...osluhno...mislima docarao i pospremio u sebe kao voljeno.Nisam dosao sa vec znanim u sebi i izvoru prisao kao poistovjecivanje sa pretpostavkom ;budem volio ili ne.
Ima toga jos...al et' malo da se psiholozima nametnem sa pitanjima i odgovorima.
- kolega
#1774 Re: Ljubav je....
Frojd bi ti reko da je to sve pozitivno uticalo na tvoj libido i seksualnost.bosniandizdar wrote:...Zatim...bijah,jednom, na izvoru Plive koja je data sa dva rukavca.Jedan je toliko impresionirao moj duh da sam sve oko sebe naljutio zadrzavajuci ih mojim sjedenjem kraj istog ...onako...nijem...okamenjen...sta ti ga ja znam.Kasnijom analizom sam dosao do odredzenih pojmova po meni o samom izvoru.Ocaravajuce djeluje staniste ...stijena...izvora.Nevjerovatnim zivim se sam izvor i voda ispoljavaju.Snaga kojom nadire voda...njena bistrina...hladnoca...vrenje hladne vode u jednom ogranicenom kotlu i samim vrenjem otjecanje itd.Sav taj ,skoro pa i sablaznjiv,govor nije u meni prije bio i nisam to u sebi vidio niti osluhnuo.Zivotom svojim sam ga zapisao,kroz svoja cula i razum, kao novo a tako voljeno.Dakle,vidio...osluhno...mislima docarao i pospremio u sebe kao voljeno.Nisam dosao sa vec znanim u sebi i izvoru prisao kao poistovjecivanje sa pretpostavkom ;budem volio ili ne.
Ima toga jos...al et' malo da se psiholozima nametnem sa pitanjima i odgovorima.
- bosniandizdar
#1775 Re: Ljubav je....
Jes...jes "kolega"...Sigova _Muda bi to zagraktala.Taslacenje...taslacenje(kao sto nas narod veli) je potka zivota.A...to je onaj...sto se povodio za sopstvenim "mudima" i davao objasnjenje LJUBAVI i ljudskog poimanja o bitku!!?? Veseljak neki cojo...samo...kako to na Teslu...da ne idem sire...njegova "muda" ne ostavise pecat??.Bice da ga UM nije ozbiljno shvatao!! Dobro,pretpostavimo da je Sigovo pimanje zene Tesla i apsorbirao.No...sta je sa praznjenjem "muda" kao inekcija stvaranja??Mozda bi nam Newton mogao sta reci otome.Ona jabuka sto ga strefi u glavu bi vjerovatno od nekih bio "slobodan pad" uzrokovan vockom i libido se javio ...hranjen kroz seks.Ma tko ce ga znati...jel??kolega wrote:Frojd bi ti reko da je to sve pozitivno uticalo na tvoj libido i seksualnost.bosniandizdar wrote:...Zatim...bijah,jednom, na izvoru Plive koja je data sa dva rukavca.Jedan je toliko impresionirao moj duh da sam sve oko sebe naljutio zadrzavajuci ih mojim sjedenjem kraj istog ...onako...nijem...okamenjen...sta ti ga ja znam.Kasnijom analizom sam dosao do odredzenih pojmova po meni o samom izvoru.Ocaravajuce djeluje staniste ...stijena...izvora.Nevjerovatnim zivim se sam izvor i voda ispoljavaju.Snaga kojom nadire voda...njena bistrina...hladnoca...vrenje hladne vode u jednom ogranicenom kotlu i samim vrenjem otjecanje itd.Sav taj ,skoro pa i sablaznjiv,govor nije u meni prije bio i nisam to u sebi vidio niti osluhnuo.Zivotom svojim sam ga zapisao,kroz svoja cula i razum, kao novo a tako voljeno.Dakle,vidio...osluhno...mislima docarao i pospremio u sebe kao voljeno.Nisam dosao sa vec znanim u sebi i izvoru prisao kao poistovjecivanje sa pretpostavkom ;budem volio ili ne.
Ima toga jos...al et' malo da se psiholozima nametnem sa pitanjima i odgovorima.![]()