Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

Felidae

#1751 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

Gospoda Ministarka wrote:Spremam se da ubrzo odem u jedan DZ na PAPA test, posto sam do sad sve pa i to obavljala u privatnim ordinacijama, malo me brine koliko brinu o cistoci i sterilnosti alata :D odakle ja znam da li je tu prije mene bio neko sa HPV virusom? :D

godinama idem u Zavod za zastitu zena i materinstva, u jednom takvom vodila trudnocu i na kraju porodila se...i nikad ni od cega nisam bolovala...
cudno je da neko nesto takvo moze i pomisliti.
Gospoda Ministarka

#1752 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gospoda Ministarka »

Felidae wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Spremam se da ubrzo odem u jedan DZ na PAPA test, posto sam do sad sve pa i to obavljala u privatnim ordinacijama, malo me brine koliko brinu o cistoci i sterilnosti alata :D odakle ja znam da li je tu prije mene bio neko sa HPV virusom? :D

godinama idem u Zavod za zastitu zena i materinstva, u jednom takvom vodila trudnocu i na kraju porodila se...i nikad ni od cega nisam bolovala...
cudno je da neko nesto takvo moze i pomisliti.
Sta je tu cudno? Bar meni nije. :D Ja sam neko ko pere tri puta ruke nakon tramvaja, kad neko u mojoj blizini kaslje, ja prestanem disati dok se bakcili "ne rasprse" :lol: Tokom sexa nema dodirivanja vagine rukama, osim ako ih prije toga nije oprao...isl.
Strah me nemarnosti nasih doktora, pogotovo dok nisam cula 'budzetliju' sa onom poznatom da ga ne mogu malo platiti koliko malo on moze raditi...
ljubav_aha

#1753 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

Gospoda Ministarka wrote:
Sta je tu cudno? Bar meni nije. :D Ja sam neko ko pere tri puta ruke nakon tramvaja, kad neko u mojoj blizini kaslje, ja prestanem disati dok se bakcili "ne rasprse" :lol: Tokom sexa nema dodirivanja vagine rukama, osim ako ih prije toga nije oprao...isl.
Strah me nemarnosti nasih doktora, pogotovo dok nisam cula 'budzetliju' sa onom poznatom da ga ne mogu malo platiti koliko malo on moze raditi...
:lol: :-D :thumbup: ista sam :D :-D
drekalica28

#1754 Re: Ginekologija i vagine....

Post by drekalica28 »

samo da se utefterim :oops:
Felidae

#1755 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

ako vjerujem drzavnim zdravstvenim ustanovama ne znaci da sam prljava i da ne marim za higjenu....razmisli malo sta pricas, vrijeđas ljude bez ikakvog osnova, svaka ti cast kad si takva cistunica, znaci mi koji se ljecimo u Zavodima svi bolujemo od neceg....zapitas li se ti sta pricas????
Mis mekinjas

#1756 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

De se nemojte svađati, nek radi ko šta hoće. :roll:
mumy

#1757 Re: Ginekologija i vagine....

Post by mumy »

U Zavodu gdje ide Felidae je bas cisto i novo,nema potrebe za placanjem privatnika(al ako volite bacati pare bujrum).Ev ja npr.idem u Kumrovec,tamo nista nije novo ,al opet nije ni prljavo.Nemam osjecaj da se privatnici nesto specijalno pobrinu za pacijenta.Znam slucaj zene koja je isla privatniku i vodila trudnocu kod njega pa je rodila dijete sa anomalijama koje bi svaki normalan ginekolog skontao i prekinuo trudnocu na pocetku.
drekalica28

#1758 Re: Ginekologija i vagine....

Post by drekalica28 »

Felidae wrote:ako vjerujem drzavnim zdravstvenim ustanovama ne znaci da sam prljava i da ne marim za higjenu....razmisli malo sta pricas, vrijeđas ljude bez ikakvog osnova, svaka ti cast kad si takva cistunica, znaci mi koji se ljecimo u Zavodima svi bolujemo od neceg....zapitas li se ti sta pricas????
:thumbup:

ministarka strikes again. :D :lol: :lol:
wewa

#1759 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

treba promisliti prije odabira ginekologa a bome i zdravstvene ustanove. svojedobno je na GAK-u famozni Godinjak zene pregledavao BEZ rukavica - pa se masovno s GAK-a izlazilo s chlamidijom, recimo.
ja sam uzasno osjetljiva i sklona infekcijama, pa zato idem privatniku u ciji nivo higijene ne sumnjam, a zato ne idem ni na bazene. u hotel uvijek nosim svoj peskir - sifra: koga su guje klale...
Felidae

#1760 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

fazon je da nas ima svakakvih, dok sam kod kuce sjedila i gledala Dizdarevicku kako na OBN-u govori kako bi zene trebale vise brinuti o higjeni, jer one donose MRSU na Jezero, mislila sam da ne pravdi boga optuzuje zene i sistalo mi je iz usiju od muke.
a posto sam imala priliku da lezim pet dana na Jezeru, promijenila sam misljenje, ne branim osoblje koje je itekako krivo sto se MRSA uopste pojavila....ali higijena pojedinih zena :? :? :?
osoblje bukvalno dezinficira ruke na svakom koraku.
na higjenu sam itekako osjetljiva i zato pomno biram doktora koji ce mi prici, ali sumnjam da privatnici nesto previse brinu o pacijentu, jednostavno broj pacijenata koji prodje kroz njihovu ordinaciju se ne moze porediti sa onim u Zavodu. a vala ima i svakavih zena koje ce se zaliti na stosta a nisu ni sebe kako treba pogledale.
Mis mekinjas

#1761 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

Felidae wrote:fazon je da nas ima svakakvih, dok sam kod kuce sjedila i gledala Dizdarevicku kako na OBN-u govori kako bi zene trebale vise brinuti o higIjeni, jer one donose MRSU na Jezero, mislila sam da ne pravdi boga optuzuje zene i sistalo mi je iz usiju od muke.
a posto sam imala priliku da lezim pet dana na Jezeru, promijenila sam misljenje, ne da branim osoblje koje je itekako krivo sto se MRSA uopste pojavila....ali higijena pojedinih zena :? :? :?
osoblje bukvalno dezinficira ruke na svakom koraku.
na higIjenu sam itekako osjetljiva i zato pomno biram doktora koji ce mi prici, ali sumnjam da privatnici nesto previse brinu o pacijentu, jednostavno broj pacijenata koji prodje kroz njihovu ordinaciju se ne moze porediti sa onim u Zavodu. a vala ima i svakavih zena koje ce se zaliti na stosta a nisu ni sebe kako treba pogledale.
Izvini, :oops:
žulijan asanž

#1762 Re: Ginekologija i vagine....

Post by žulijan asanž »

ljubav_aha wrote:
znam da nije za muškinje tema, ali ovo me stvarno pogodilo. meni moja svakako obliže prste prije toga, tako da sam cakum pakum za dodirivanje. :oops:
swirl

#1763 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

žulijan asanž wrote:
ljubav_aha wrote:
znam da nije za muškinje tema, ali ovo me stvarno pogodilo. meni moja svakako obliže prste prije toga, tako da sam cakum pakum za dodirivanje. :oops:
:D :D dobar fol, bolje nego usred fatanja i strasti pitati: a jesi li oprao ruke????
žulijan asanž

#1764 Re: Ginekologija i vagine....

Post by žulijan asanž »

swirl wrote: dobar fol, bolje nego usred fatanja i strasti pitati: a jesi li oprao ruke????
mislim fakat. ja mislim da me to pita u onom trenutku, da bi automatski bila zamotana u onaj čaršaf i izbačena kroz prozor. :D
drekalica28

#1765 Re: Ginekologija i vagine....

Post by drekalica28 »

“Someone asked me if I thought sex was dirty. I told him only when it's done right.” 8-) :mrgreen:
Mis mekinjas

#1766 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

žulijan asanž wrote:
a vala ni ja sama sebi nisam neukusna :oops: :D
drekalica28

#1767 Re: Ginekologija i vagine....

Post by drekalica28 »

Mis mekinjas wrote:
žulijan asanž wrote:
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1768 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Chmoljo »

Mis mekinjas wrote:
žulijan asanž wrote:
a što imaš dug jezik :oops:
Ljuska_u_BaklaFi

#1769 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

E da mi je znati sta ti radis ovdje :x
drekalica28

#1770 Re: Ginekologija i vagine....

Post by drekalica28 »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:E da mi je znati sta ti radis ovdje :x
skuplja insajderske informacije. :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1771 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Chmoljo »

samo gledam :oops:
Mis mekinjas

#1772 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

:lol: :lol: :lol: :lol:
swirl

#1773 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

Chmoljo wrote:
Mis mekinjas wrote:
žulijan asanž wrote:
a što imaš dug jezik :oops:
Jesi opr'o ruke?
Gospoda Ministarka

#1774 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gospoda Ministarka »

Felidae wrote:ako vjerujem drzavnim zdravstvenim ustanovama ne znaci da sam prljava i da ne marim za higjenu....razmisli malo sta pricas, vrijeđas ljude bez ikakvog osnova, svaka ti cast kad si takva cistunica, znaci mi koji se ljecimo u Zavodima svi bolujemo od neceg....zapitas li se ti sta pricas????
Je li ti neko rekao da si prljava?
Koji se vrag nalazis uvrijedena bez razloga, kad nista lose nit sam mislila nit sam rekla? Trazila sam odgovor, a ako ga nemas ili ne mozes dati u normalnom tonu, nemoj nista ni pisati.

Objasnila sam kakva sam ja, da previse brinem oko stvari za koje vecina ne brine, to je jedan od razloga zasto sam pitala za DZ, a drugi razlog je to sto me brine koliko vode nasi doktori o cistoci i sterilizaciji instrumenata u javnim ustanovama jer tamo do sad nisam isla. :D
A, pricala mi je sestra kad je isla da vadi krv u trudnoci, da je prije nje na toj stolici lezao mladic koji je dosao da se testira na HIV...ja bih :run: :D

EDIT:nisam jednom pitala "A, jesi oprao ruke?" :D
Mis mekinjas

#1775 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

Je li ti neko rekao da si prljava?
Koji se vrag nalazis uvrijedena bez razloga, kad nista lose nit sam mislila nit sam rekla? Trazila sam odgovor, a ako ga nemas ili ne mozes dati u normalnom tonu, nemoj nista ni pisati.

Objasnila sam kakva sam ja, da previse brinem oko stvari za koje vecina ne brine, to je jedan od razloga zasto sam pitala za DZ, a drugi razlog je to sto me brine koliko vode nasi doktori o cistoci i sterilizaciji instrumenata u javnim ustanovama jer tamo do sad nisam isla. :D
A, pricala mi je sestra kad je isla da vadi krv u trudnoci, da je prije nje na toj stolici lezao mladic koji je dosao da se testira na HIV...ja bih :run: :D

EDIT:nisam jednom pitala "A, jesi oprao ruke?" :D
draga ministarko, ako neko ide na test na HIV, svaka mu čast. Što se mene tiče, to ko ne ode do 30 niti jednom je degenerik. :-) :-) :-)
Nema pravila da se taj isti neće otići u privatnu kliniku testirati.
Drugo, malo je zaista uvredljivo, pitati za sterilnost. Ljudi koji rade na takvim mjestima paze na to. Ne znam nikog ko ne pazi.
Vidi se da si ti rijetko pacijent.
Što se mene tiče, ja često moram ići po bolnicama, i nemam loša iskustva, ništa nikad nisam vidjela prljavo. Kod ginekologa idem isto u bolnicu, koja izgleda derutno, ali je svejedno klinika za ženske bolesti i porode, i sve je onako kako treba biti. Pa kako nisi pacijent, ne slušaj te sestre, jer mislim i da, ili te ona smuljala ili nisi ni od kog čula, jer medicinski radnici ne laju o ustanovama u kojima rade. Bar ja nikad nisam čula niti jednog.
Što se tiče šta ti govoriš, za vrijeme sexa, to nas ne zanima, bar mene, jer takvom rečenicom, zaista ubijaš želju da te iko dotakne. Ti si sretna što taj tvoj to trpi. I čuvaj to, jer će te svi ostali stjerati u neku stvar.

Ponavljam ništa loše ti se neće desiti, ako nemaš love da odeš privatniku na pregled.
Post Reply