Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
burgundy

#1751 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by burgundy »

holowey wrote:
burgundy wrote:Pozdrav.Pitanje glasi:Koliko je potrebno iz Engleske da standardnom postarinom proizvod dodje u BiH?
zavisi o toga da li je placeno paypalom ili na neki drugi nacin
Da paypalom.Royal mailom mi je doslo za 8 dana,a prvi put mi proizvod dolazi standardnom postarinom.Preko ebaya.co.uk sam narucio.
burgundy

#1752 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by burgundy »

kokodaa wrote:
burgundy wrote:Pozdrav.Pitanje glasi:Koliko je potrebno iz Engleske da standardnom postarinom proizvod dodje u BiH?
Ako ti ista pomaze, meni je sa thehut.com doslo za 10-11 dana.
Hvala,i za stranicu takodje :)
holowey

#1753 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

burgundy wrote:
holowey wrote:
zavisi o toga da li je placeno paypalom ili na neki drugi nacin
Da paypalom.Royal mailom mi je doslo za 8 dana,a prvi put mi proizvod dolazi standardnom postarinom.Preko ebaya.co.uk sam narucio.
e ako si paypalom onda 7-10 dana, nekad i duze...
BRCKO DC

#1754 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by BRCKO DC »

Pozdrav svima!
Cito sam po forumu oko ovog paypala i sad, napravio sam ja paypal i verifikovao karticu... al ja sam napravio business account. Dal sad ja moram napravit i onaj individual da saljem i primam pare, i kako ja sad kad mene neko pita da mi uplati pare na paypal sta ja njemu da napisem... gdje pise taj broj mog paypal racuna ili sta vec? I ako vec budem morao pravit ovaj novi paypal mogul ja preko iste ove elektronske kartice da napravim?
Jazzy.ba

#1755 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Daj mu samo svoj Paypal email, tako se salju pare na Paypalu.
mirche_

#1756 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mirche_ »

Da li neko može samo ukratko da mi kaže koju opciju da odaberem pri verifikaciji paypal računa ?

Verify my bank account ili Link and confirm my debit or credit card ?
Jazzy.ba

#1757 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Link and confirm credit card. Samo to i radi sa BH racunima, prva opcija ne.
T-pain

#1758 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by T-pain »

pozzz, jel moze neko da mi kaze mogu li se ukrasti podaci o kratici sa paypal-a?
dedovic.almir

#1759 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dedovic.almir »

T-pain wrote:pozzz, jel moze neko da mi kaze mogu li se ukrasti podaci o kratici sa paypal-a?
Sve je moguce, mada su sanse 0.000001%...
holowey

#1760 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

T-pain wrote:pozzz, jel moze neko da mi kaze mogu li se ukrasti podaci o kratici sa paypal-a?
ako ti neko mazne pasword za paypal, moze da izvuce pare sa kartice tako sto ce placati proizvode i usluge... ali tvoj broj kartice je kodiran na paypalovim serverima pa ako dodje do kradje podataka o kartici, budi siguran da nece samo tvoje podatke ukrasti i da nije u pitanju par hiljada nego par milijardi da ne spominjem narusen ugled tako da se ne sekiras...paypal ce fino cuvati tvoje podatke...
seoBIH

#1761 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

dedovic.almir wrote:
Hajd bogati reci mi kako ce ukrasti kada ti podaci nisu napisani, a kamo li CVC broj ?
T-pain

#1762 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by T-pain »

123456789 wrote:
dedovic.almir wrote:
Hajd bogati reci mi kako ce ukrasti kada ti podaci nisu napisani, a kamo li CVC broj ?
da znam ne bi' pito ovdje xD
seoBIH

#1763 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Ma pitam ovoga koji ti je odgovorio, jer unosi sumnju sa svojim odgovorom daj em oguce doci do podataka. To je isto kao dobiti na lotu, a ne igras ga.
halifa81

#1764 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by halifa81 »

Ne mogu da primam novac na paypal....Kako sam citao treba aktivirati na accountu,samo ja ne znam gdje da aktiviram. :sad:
kurage20

#1765 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kurage20 »

halifa81 wrote:Ne mogu da primam novac na paypal....Kako sam citao treba aktivirati na accountu,samo ja ne znam gdje da aktiviram. :sad:
Jesi li verificirao račun i dodao i potvrdio karticu? Ako jesi logiraj se i klikni request money, ako ti bude tražilo da dodaš karticu da ti skine 1.95 a to si već uradio nema veze upiši ponovo i nece ti skinut ništa a aktivirat ces primanje novca.
mirche_

#1766 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mirche_ »

Izvadila debintnu karticu samo za potrebe internet kupovine, uplatila odredjena sredstva na karticu, registrovala se na paypal, upisala 4-cifreni kod, refundirali mi 1.95$, i tako stoji mi balance 1.95 $, medjutim mene zanima kako nema na paypalu sredstava koje sam uplatila na svoju debitnu karticu, dal' treba to nekako povezati, ili kako vec ? I da, tek sam upisala taj 4-cifreni kod, i pisalo mi je kao nesto pricekajte 24h za neku transakciju sredstava, nisam bas sigurna :-)

Mozda je glupo pitanje, ali eto ne snalazim se bas najboje za pocetak :-D
seoBIH

#1767 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

mirche_ wrote:Izvadila debintnu karticu samo za potrebe internet kupovine, uplatila odredjena sredstva na karticu, registrovala se na paypal, upisala 4-cifreni kod, refundirali mi 1.95$, i tako stoji mi balance 1.95 $, medjutim mene zanima kako nema na paypalu sredstava koje sam uplatila na svoju debitnu karticu, dal' treba to nekako povezati, ili kako vec ? I da, tek sam upisala taj 4-cifreni kod, i pisalo mi je kao nesto pricekajte 24h za neku transakciju sredstava, nisam bas sigurna :-)

Mozda je glupo pitanje, ali eto ne snalazim se bas najboje za pocetak :-D
Nije glupo pitanje, ali je problem sto nisi dovoljno citala sadrzaj na internetu, pa samim i ovu temu. Da si procitala nasla bi ono sto te zanima, a to je da ce ti taj iznos od 1,95$ biti refundiran 1. u mjesecu. Dalje, kada upaltis na banku tebi novac nece ici na paypal, niti ti trebas prebaciti novac na paypal, vec jednostavno, kada odes na neku stranicu i odaberes placanje paypalom, upisat ces svoj mail i sifru i kliknuti na pay now. Automatski ce tvoj novac biti povucen s kartice i biti ce placeno preko paypala. To je to...
vjesticanametli

#1768 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

od 18 aprila imam uplat na pp-u i ne prebacuje se na karticu...........nije bilo problema do sada

sta da radim :)
Minimum

#1769 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Minimum »

vjesticanametli wrote:od 18 aprila imam uplat na pp-u i ne prebacuje se na karticu...........nije bilo problema do sada

sta da radim :)
1. Pricekati jedan mjesec od dana uplate - unutar ovog mjeseca ne mozes raspolagati uplatom

2. Prvog dana sljedeceg mjeseca (nakon isteka tacke 1) PayPal ce ti poslati uplatu bez naplate provizije. Ako neces da cekas, moze i ranije, ali uz proviziju.
vjesticanametli

#1770 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

pa to je danas ili ..........cekam od 18 aprila i nije bilo ranije problema

ocekujem veliku sumu pa reko da ne ide na pp ako ovo sad nesto zeza :-?
Minimum

#1771 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Minimum »

vjesticanametli wrote:pa to je danas ili ..........cekam od 18 aprila i nije bilo ranije problema

ocekujem veliku sumu pa reko da ne ide na pp ako ovo sad nesto zeza :-?
Da, u tvom slucaju je danas. Uobicajeno 1. u mjesecu dobijes sms obavjestenje, a pare u banci budu nakon 4-5 dana. Medjutim, ni ja jutros nisam dobio SMS, a ocekujem ga.
vjesticanametli

#1772 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

aha ok hvala :-D

prpa me uhvatila ........sta je sad bilo :lol:
seoBIH

#1773 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Jun 1, 2013. The amount of the transfer was $XXXX USD.

Your available balance is automatically transferred on the first day of every month.

Yours sincerely,
PayPal
vjesticanametli

#1774 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

doslo je :D :)
Avalanche

#1775 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Avalanche »

Imam Premier PayPal account i ne mogu da napravim "Donate", a pise da se moze napraviti sa Premier-a. Jednostavno ne postoji opcija "Donate".

Je l' to BiH ne podrzava "Donate" sistem? Jeste se susreli sa ovim? Zna neko u cemu je problem?
Post Reply