NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
arze

#1751 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

glog wrote:
Ekipa Detroita je 5-6 godina zajedno,igraju,nema ufuranih zvjezda u ekipi,ja mislim da svaki igrac zna sta mu je kolega s njegove pozicije jeo juce i sta ce jest sutra
Nacin pravljenja takve ekipe se u osnovi ne razlikuje od nacina pravljena Bostona, Lakersa ili Clevelanda - na trzistu kupujes gotove igrace koji odgovaraju tvojoj koncepciji - jedino treba imati koncepciju....

Pa kazem da je bolje pravit ekipu par godina, ti nikad neznas kako ce se igrac uklopit u tvoju konc.Mozes mu dat 70 mil. a on isto bedevija igra-tipican primjer Rashard Lewis.Nije los igrac,zapravo dobar je igrac al tih para nevrijedi nikad.Cleveland se je ocigledno zajebo dovodeci b.wallaca misleci da ce bit cvrsci u odbrani a ono ispalo drukcije!Lik je toliki promasaaj da je to nevjerovatno!To nije onaj wallace iz detroita kad je bio sistem igre gde je njemu odgovaralo da igra na taj nacin a i fizicki je grohno.
A kad govoris o tome da vecina ekipa kupuje igrace: pa kako kontas da oforme te ekipe tim.Da nece dovodit europske igrace koji nemogu meda zbog fiizickih predispozicija(izuzev nekih)
NBA je liga u kojoj igra nekih 300-400 igraca i logicno je da oni izmedu razmjenjuju igrace.Sad tu je i draft na koji se neke ekipe oslanjaju(Chicago ocigledno ove sezone)
Evo par ekipa koje mogu bit extra jake bez dovodenja nekih zvjezda,znaci scouting je glavna stvar---Portland,Atlanta(doveli par igraca al imaju talentovan tim)..pa tu je i chicago(deng,gordon..hinrich)bice to strasne ekipe ako se ne ospu sto nebi trebalo da se desi jer imaju sve predispozicije da budu top timovi
uhljug_s_koseva

#1752 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Ameri su trenutno u krizi sto se tice reprezentativne kosarke,bas zato sto stavljaju fizicke predispozicije i show na prvo mjesto.Sto se toga tice,San Antonio i jos nekoliko timova su svijetli primjeri u NBA i pokazuju kako se igra prava timska kosarka.Vidjet cemo kakvi ce sad biti na olimpijskim.
tonto

#1753 Re: NBA na OBN-u

Post by tonto »

arze wrote:detroit je pojam efikasne kosarke, ne toliko atraktivne al prijatne za oci.Kod njih nema nekih alley opp-ova ,silnih zakucavanja,---izuzev maxiella :D
Sheedu je draze pogodit sut izvana neg zakucat iako je demonstriro 1000 puta kako zna strest obruc
I da opet kazem da nema ufuranih zvjezda tipa c.anthony itd....lafo zvjezdice neke!A ovi i da jesu nafurani imaju razloga da budu za razliku od nek
Počeo raspust?
b@tto

#1754 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

uhljug_s_koseva wrote:Ameri su trenutno u krizi sto se tice reprezentativne kosarke,bas zato sto stavljaju fizicke predispozicije i show na prvo mjesto.Sto se toga tice,San Antonio i jos nekoliko timova su svijetli primjeri u NBA i pokazuju kako se igra prava timska kosarka.Vidjet cemo kakvi ce sad biti na olimpijskim.
ameri da dovedu najbolju ekipu ,bili bi ubjedljivi na SP i OI,ali oni su na zadnjih par takmičenja dolazili sa par najboljih igrača i većinom ostalih kojiima nije bilo mrsko igrati.
arze

#1755 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

imal sutra repriza ove tekme la-san antonio.??????????????????
nekad su imali obicaj stavit sutra snimku oko 11-12
uhljug_s_koseva

#1756 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

b@tto wrote:
uhljug_s_koseva wrote:Ameri su trenutno u krizi sto se tice reprezentativne kosarke,bas zato sto stavljaju fizicke predispozicije i show na prvo mjesto.Sto se toga tice,San Antonio i jos nekoliko timova su svijetli primjeri u NBA i pokazuju kako se igra prava timska kosarka.Vidjet cemo kakvi ce sad biti na olimpijskim.
ameri da dovedu najbolju ekipu ,bili bi ubjedljivi na SP i OI,ali oni su na zadnjih par takmičenja dolazili sa par najboljih igrača i većinom ostalih kojiima nije bilo mrsko igrati.
Eh,a sta je najbolja ekipa?Od kad su se zeznuli na svjetskom,tim im je pun zvjezda,pa opet ne mogu zlato osvojit.Fazon je sto se od toliko "zvjezda" ne moze slozit kompletna ekipa,u kojoj ce svi igrat timski.Eto,Bryant ce im se prikljucit izmedju ostalih na olipmijskim pa cemo vidjet sta ce biti.
Neelix

#1757 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

ne moram pominjat sta je hadzivretas uradio tom fantasticnom super kosarkasu LBG-u :D
Neelix

#1758 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

jes ruzan dankan s bradom :D :D :D

a radmanovic se obrijao, ne mogu ga poznat :lol:

a ginobili frizura ko zidane :D :D
Neelix

#1759 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

DAJ TOOOOOOOOON EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ...PA NEMA.............manu ginobili je ostao na klupi na pocetku drugog poluvremena, vujacic ga odlicno cuva... :lol: :lol: :lol: :lol:

"Sada lakersi sa BILLOM WALTONOM kao organizatorom igre..." :lol: :lol: vilicu upucaj se MOLIM TE :roll:
Last edited by Neelix on 24/05/2008 05:29, edited 1 time in total.
Neelix

#1760 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

sesalmir wrote:
LSD wrote:
:thumbup: Tako da upravo zbog ovoga mislim da lakersi i da uspiju proci spurse, sto bi za mene bilo iznenadjenje....

.... :D
alphonse kauders

#1761 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Au, jesu Spursi loši bili, mislio sam da će biti knap utakmica, ali kad sam vidio da u trećoj četvrtini ne mogu da odbrane nijedan napad Lakersa, a u napadu Manu počeo forsirati a Robert Horry gađa kao Dino Konaković svojevremeno vrhove table, mogla se predosjetiti katastrofa.
Bryanta u NBA-uslovima ne može nijedan insan čuvati, gledam onog jadnog Bowena jučer - fakat se trudi, prati ga, čupa, ne da mu da primi loptu, ganja ga po terenu i opet ovaj haman 60% šuta, tj. da koš kad mu se prohtije. Parker užas, ne može s trice da dobaci do koša, Ginobili opalio 5-6 trica kao cigle, jedino se Duncan nešto trudio ali džaba i njemu kad ne može slobodnog bacanja da pogodi.
Jučer je ključ fakat bio Odom, jer je Gasola stalo - nit je mogao čuvati Duncana nit je mogao pored njega nešto puno u napadu, ali je Odom vukao gdje je trebalo, skači, šutaj, asistiraj, blokiraj, čak je i slobodna pogađao...
Ne znam - i dalje mislim da je SA u stanju da izjednači na 2:2 (nalože se pred svojom publikom), ali da skroz preokrenu seriju teško da će.
Haj, finale LA-Detroit bi bilo ekstra, pogotovo jer je Detorit posljednji put u finalu ometlao Lakerse;) Samo da onaj šugavi Boston ne prođe, sa svim ostalim bih mogao živjeti:)
Neelix

#1762 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

publika u san antoniu ipak nije kao u salt lakeu, mada su i spursi imali 34-7 kod kuce u regularnoj sezoni.

evo pogledah u sezoni su igrali 2-2, s tim da je svaka ekipa uzela utakmice kod kuce. znaci sve je moguce.

jel ko gledao jutros il svi gledate reprizu? D:
_cezar_

#1763 Re: NBA na OBN-u

Post by _cezar_ »

joj onog vilica kad kaze los andjOlos lejkersi :-)
LSD

#1764 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Auuu kako Lakersi razbiše S.A. sa 30 razlike :roll: ...ovo nisam ocekivao u finalu zapada.
@Neelix jesi li ono ti ismijavao Odoma :mrgreen: (ili je to bio neko drugi,nisam siguran-halali ako sam pogriješio :mrgreen: )...ma Odom je trenutno najjaci igrac Lakersa definitivno,na stranu sad 30 koševa Kobea u prosjeku,sinoc je Odom igrao za trojicu.
Manu je bio vrlo loš(selekcija šuta katastrofalna),Parker isto loš (Fisher je bio odlican u odbrani) jedino Duncan koji je sinoc,po meni,nadigrao Gasola.
Ali zato se Kobe poigravao za najboljim defanzivcem Spursa Bowenom,kao djete sa igrackom.
Popovich (mada ga cijenim kao trenera) mora još pure jesti da bi dohakao majstoru Philu što se tice ove igre :mrgreen:
b@tto

#1765 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

uhljug_s_koseva wrote:
b@tto wrote:
Eh,a sta je najbolja ekipa?Od kad su se zeznuli na svjetskom,tim im je pun zvjezda,pa opet ne mogu zlato osvojit.Fazon je sto se od toliko "zvjezda" ne moze slozit kompletna ekipa,u kojoj ce svi igrat timski.Eto,Bryant ce im se prikljucit izmedju ostalih na olipmijskim pa cemo vidjet sta ce biti.
pa ja sam rekao da dovedu par najboljih i ostatak ekipe od onih kojima nije mrsko igrati,što znači da su i do sada imali igrače kao što je trenutno bryant.
može se od toliko zvijezda složiti ekipa,ali oni imaju problem od premorenosti glavnih igrača koji odigraju skoro 100 utakmica u sezoni i totalne neuigranosti,jer se skupe mjesec dana prije takmičenja.
b@tto

#1766 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Neelix wrote:ne moram pominjat sta je hadzivretas uradio tom fantasticnom super kosarkasu LBG-u :D
a taj hadzivretas bi u nba ,u bilo kojoj ekipi ,u najboljem slučaju bio 4. bek.
Layne

#1767 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Mislim da bi bilo neukusno i neozbiljno s moje strane da komentiram utakmicu od sinoć :P :D
Neelix

#1768 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

b@tto wrote:
Neelix wrote:ne moram pominjat sta je hadzivretas uradio tom fantasticnom super kosarkasu LBG-u :D
...a nadigrao LBG-a...sta nam to govori o tom liku :D

lsd, gdje cu JA ismijavat LAKERSE ziv bio, zajebunio si se negdje :D

dobar tekst o sinosnjoj odbrani lejkersa:

http://msn.foxsports.com/nba/story/8172 ... est-finals
b@tto

#1769 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Neelix wrote:
b@tto wrote:
...a nadigrao LBG-a...sta nam to govori o tom liku :D

lsd, gdje cu JA ismijavat LAKERSE ziv bio, zajebunio si se negdje :D

dobar tekst o sinosnjoj odbrani lejkersa:

http://msn.foxsports.com/nba/story/8172 ... est-finals
da je loš u obrani
Neelix

#1770 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

...sto i ja govorim svo vrijeme :-) a to je pola igre :-)
tonto

#1771 Re: NBA na OBN-u

Post by tonto »

Hadzivretas je u toj utakmici ubacio cak 2 poena.
Layne

#1772 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

tonto wrote:
Pa nije mu pos'o bio da ubacuje poene.
LSD

#1773 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Jest...Hadzivretas je bolji igrac od Jamesa,Diamantidis od Wadea,Papalukas od Carmela,Papadopulos od Howarda itd itd...mislim da to citav svijet zna i nema potreba da i mi to pišemo po ovom forumu :roll:
tonto

#1774 Re: NBA na OBN-u

Post by tonto »

Layne wrote:
tonto wrote:
Pa nije mu pos'o bio da ubacuje poene.
Nego? Znas li uopste koju poziciju igra Hadzivretas?
Layne

#1775 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Nko nije to reko nego bezze ga (joj opet o Jamesu) dižu nebu pod oblake fol king. Kakav king Kobe i Paul izmislili košarku za njega.
Post Reply