Kolar je nakon raspada Idola radio skoro na svim.projektima Vlade Divljana. Njih dvojica se znaju od malih nogu i bili su do zadnjeg dana Vladina života najbolji prijatelji.DebelinJoe wrote: ↑19/08/2026 21:24
Divljan i Šaper su na kraju pokupili kajmak od Idola, Kolar je vozio tramvaj u BG samo da preživi.
Milić Vukašinović
- Better Man
#1751 Re: Milić Vukašinović
- dale cooper
#1752 Re: Milić Vukašinović
Zato što su ljudi koji su slušali tu vrstu muziku uvijek bili dublje zagriženi i investirani u muziku koju su slušali pa su tražili slične stvari.tokio25 wrote: ↑19/08/2026 19:40 meni je interesantna pojava koju ste pomenuli ono u sarajevu popularan bend iz beograda za koji niko u beogradu skoro nije cuo
u zagrebu popularan sarajevski bend za koje u sarajevu je culo 36 ljudi i sl
uglavnom su to neki alternativni pravci i sl
al ono ... kako?
u sarajevu se ludi za karikiram djecaci sa banjice a tamo ih ne znaju svi ni na banjici a kamoli sire u beogradu
je li to posljedica da su takvi bendovi gostovali negdje i u nedostatku kvalitetnijih bendova u tom gradu taj bend zvuci kao neki svjetski bend pa postanu popularni tu za razliku od njihovog grada ili nesto drugo ne znam
Postojali su, kao i na zapadu, fanzini koji su mahom bili pisani od strane ljudi koji su učestvovali u tim scenama ili su bili publika, onda
razmjena demo kaseta, druženja i gostovanja u različitim dijelovima zemlje i slično. Alternativna scena i na zapadu je funkcionisala
80-tih na sličan način, samo sa još bolje razgranatom mrežom ovih stvari koje sam gore spomenuo.
-
tokio25
#1753 Re: Milić Vukašinović
Razimljivo al ono kako dale grupa je poznatija u beogradu nego u sarajevo a iz sarajeva su
To mi je neshvatljivo
Recimo dale grupa svira jazz
Pa zar nema dzezera i u sarajevu da nego u begoradu je publika
To mi je neshvatljivo
Recimo dale grupa svira jazz
Pa zar nema dzezera i u sarajevu da nego u begoradu je publika
- dale cooper
#1754 Re: Milić Vukašinović
Možda se Beograđanima više sviđao muzički stil tog benda nego recimo Sarajlijama? Možda ima više recimo ljubitelja jazza u Beogradu nego u Sarajevu? Dešavale su se te stvari i globalno, na svjetskoj muzičkoj sceni, sa bendovima koji su u usporedbi na druge zemlje imale minoran uspjeh kod kuće.
Nije to ništa posebno čudno i neviđeno.
-
tokio25
#1755 Re: Milić Vukašinović
Meni je cudno
Razumijem sta govoris al ono opet mi je malo neshvatljivo
Nemoj pogresno shvatiti nista negativno u odnosu na tebe i sl nego jednostavno tako mislim
Razumijem sta govoris al ono opet mi je malo neshvatljivo
Nemoj pogresno shvatiti nista negativno u odnosu na tebe i sl nego jednostavno tako mislim
- dale cooper
#1756 Re: Milić Vukašinović
Ma nemam šta pogrešno i negativno shvatiti.
Možda ovo o čemu pričamo djeluje malo neobično, ali na kraju krajeva sve je do ukusa publike.