Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#1751 Re: Milić Vukašinović

Post by Better Man »

DebelinJoe wrote: 19/08/2026 21:24

Divljan i Šaper su na kraju pokupili kajmak od Idola, Kolar je vozio tramvaj u BG samo da preživi.
Kolar je nakon raspada Idola radio skoro na svim.projektima Vlade Divljana. Njih dvojica se znaju od malih nogu i bili su do zadnjeg dana Vladina života najbolji prijatelji.
dale cooper

#1752 Re: Milić Vukašinović

Post by dale cooper »

tokio25 wrote: 19/08/2026 19:40 meni je interesantna pojava koju ste pomenuli ono u sarajevu popularan bend iz beograda za koji niko u beogradu skoro nije cuo
u zagrebu popularan sarajevski bend za koje u sarajevu je culo 36 ljudi i sl
uglavnom su to neki alternativni pravci i sl
al ono ... kako?
u sarajevu se ludi za karikiram djecaci sa banjice a tamo ih ne znaju svi ni na banjici a kamoli sire u beogradu
je li to posljedica da su takvi bendovi gostovali negdje i u nedostatku kvalitetnijih bendova u tom gradu taj bend zvuci kao neki svjetski bend pa postanu popularni tu za razliku od njihovog grada ili nesto drugo ne znam
Zato što su ljudi koji su slušali tu vrstu muziku uvijek bili dublje zagriženi i investirani u muziku koju su slušali pa su tražili slične stvari.
Postojali su, kao i na zapadu, fanzini koji su mahom bili pisani od strane ljudi koji su učestvovali u tim scenama ili su bili publika, onda
razmjena demo kaseta, druženja i gostovanja u različitim dijelovima zemlje i slično. Alternativna scena i na zapadu je funkcionisala
80-tih na sličan način, samo sa još bolje razgranatom mrežom ovih stvari koje sam gore spomenuo.
tokio25

#1753 Re: Milić Vukašinović

Post by tokio25 »

Razimljivo al ono kako dale grupa je poznatija u beogradu nego u sarajevo a iz sarajeva su
To mi je neshvatljivo
Recimo dale grupa svira jazz
Pa zar nema dzezera i u sarajevu da nego u begoradu je publika
dale cooper

#1754 Re: Milić Vukašinović

Post by dale cooper »

tokio25 wrote: 19/08/2026 23:48 Razimljivo al ono kako dale grupa je poznatija u beogradu nego u sarajevo a iz sarajeva su
To mi je neshvatljivo
Recimo dale grupa svira jazz
Pa zar nema dzezera i u sarajevu da nego u begoradu je publika
Možda se Beograđanima više sviđao muzički stil tog benda nego recimo Sarajlijama? Možda ima više recimo ljubitelja jazza u Beogradu nego u Sarajevu? Dešavale su se te stvari i globalno, na svjetskoj muzičkoj sceni, sa bendovima koji su u usporedbi na druge zemlje imale minoran uspjeh kod kuće.
Nije to ništa posebno čudno i neviđeno.
tokio25

#1755 Re: Milić Vukašinović

Post by tokio25 »

Meni je cudno
Razumijem sta govoris al ono opet mi je malo neshvatljivo
Nemoj pogresno shvatiti nista negativno u odnosu na tebe i sl nego jednostavno tako mislim
dale cooper

#1756 Re: Milić Vukašinović

Post by dale cooper »

Ma nemam šta pogrešno i negativno shvatiti. :thumbup: Možda ovo o čemu pričamo djeluje malo neobično, ali na kraju krajeva sve je do ukusa publike.
Post Reply